Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!
 Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 

Recomandare tigaie

- - - - -
  • Please log in to reply
291 replies to this topic

#55
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006

View PostM0D3, on 27 iulie 2018 - 14:29, said:

Sunt foarte interesante si sugestiile in ce priveste prajirea cartofilor in oala, dar as dori sa cumpar tigaie pentru a o folosi si la altceva. Stilul acela de prajire cred ca ar da rezultate bune si la carne.

Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții:
uleiul s acopere complet cartofii
Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor.
Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică.
Tigaia nu e practica pentru așa ceva.
Dar nu ai nicio oala prin casa ?

#56
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,903
  • Înscris: 25.12.2016

View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 14:31, said:

Pai reia discuția din punctul in care m-ai contrazis.
Tine cont și de subiectul discuției și la ce făceam referire in afirmația pe care ai contrazis-o.
Pe urma vezi cine are dreptate și cine nu.
Tu ai spus ca primeaza tehnica, eu am sustinut ca sunt importante vasele.
Ce tehnica mai conteaza in momentul in care manerul vasului se indoaie, cum scrie la review-uri in cazul concret al acelei tigai de pe emag? Sau daca stratul antiaderent se ia dupa trei zile si mancarea se lipeste...

#57
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,165
  • Înscris: 19.09.2005

View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 14:37, said:

Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții:
uleiul s acopere complet cartofii
Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor.
Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică.
....

o tigae gen wok e perfecta pentru asa ceva
e exact ce am eu si am postat-o mai sus.
are inaltime cca 9cm, diametul de sus 28cm iar baza undeva in jur de 18

#58
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006

View Postflp014, on 27 iulie 2018 - 14:34, said:

scuze ca iti spun dar daca 199(lei) depaseste bugetul inseamna ca nu cauti ceva de calitate. Nu o lua ca o rautate, doar iti spun ca daca vrei vase de calitate trebuie sa fii pregatit sa platesti calitatea.
Si in general in domeniul asta nu este numai materialul in sine ci si tehnologia folosita la fabricare, etc.
o tigaie profesională de 20cm costa vreo 80 lei

Restul e....marketing :)

View Postarg, on 27 iulie 2018 - 14:43, said:



o tigae gen wok e perfecta pentru asa ceva
e exact ce am eu si am postat-o mai sus.
are inaltime cca 9cm, diametul de sus 28cm iar baza undeva in jur de 18
da, e cea mai buna opțiune dintre tigai

View PostManasu, on 27 iulie 2018 - 14:40, said:


Tu ai spus ca primeaza tehnica, eu am sustinut ca sunt importante vasele.
Ce tehnica mai conteaza in momentul in care manerul vasului se indoaie, cum scrie la review-uri in cazul concret al acelei tigai de pe emag? Sau daca stratul antiaderent se ia dupa trei zile si mancarea se lipeste...
Văd ca vrei neaparat sa ai tu dreptate :)
Ok, ai dreptate. Greșeala mea

#59
M0D3

M0D3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,891
  • Înscris: 22.03.2009

View Postflp014, on 27 iulie 2018 - 14:34, said:

scuze ca iti spun dar daca 199(lei) depaseste bugetul inseamna ca nu cauti ceva de calitate. Nu o lua ca o rautate, doar iti spun ca daca vrei vase de calitate trebuie sa fii pregatit sa platesti calitatea.
Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile.


View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 14:37, said:

Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții:
uleiul s acopere complet cartofii
Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor.
Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică.
Tigaia nu e practica pentru așa ceva.
Dar nu ai nicio oala prin casa ?
Am oala, dar parca mi-e peste mana sa prajesc cartofi in ea.
Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi?

#60
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,165
  • Înscris: 19.09.2005
5cm e putin, nu tine bine caldura si o umpli tot cu ulei.

eu m-am documentat cca 2 luni si in final am luat tot o tigaie wok (aveam una de la plus, careia i-am distrus teflonul cu floricele)

Edited by arg, 27 July 2018 - 14:51.


#61
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostM0D3, on 27 iulie 2018 - 14:29, said:

Sunt foarte interesante si sugestiile in ce priveste prajirea cartofilor in oala, dar as dori sa cumpar tigaie pentru a o folosi si la altceva. Stilul acela de prajire cred ca ar da rezultate bune si la carne.


In general prajitul in baie de ulei nu prea poti sa il faci in tigaie.

#62
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006

View PostM0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:


Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile.



Am oala, dar parca mi-e peste mana sa prajesc cartofi in ea.
Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi?

Eeeeee pai tu vrei și cu ea in fund și cu sufletul in rai, iertata fie-mi expresia :)
Nu se poate.
5 cm e puțin. Raportul dintre diametru și înălțime este mare și suprafața de pierdere a căldurii din ulei e mare. Nu poți obține o baie de ulei

#63
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010

View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:

o tigaie profesională de 20cm costa vreo 80 lei

Restul e....marketing Posted Image

cred ca ai gresit valuta.... Tot fara rautate o spun, nu o lua in nume de rau. Daca tu vrei sa spui ca pretul unei tigai Staub de 20 cm este 80 de lei si restul pana la... este doar marketing, atunci nu mai am ce zice. Sau cele de care vorbeam in postul meu initial.

#64
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014

View PostM0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:

Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile.
Ia-ti ma frate o tigaie cinstita, din fonta si gata! O gasesti pe la 50 sau 60 de lei, faci in aia tot ce vrei --- ies mancarurile foarte bine in ea. Dezavantajele le stii si tu cred --- e grea ca dracu' si trebuie s-o intretii constant.

Ba baietii care aberati despre prajirea cartofilor in oala -- cum sa prajesti ma cartofi in oala??? s-au terminat tigaile de pe lumea asta???! --- o tigaie de 26 sau 28 cm diametru si 5 sau 6 cm inaltime e perfecta pentru prajit! si cartofi si carne -- orice.

LE:

@ initiator --- te-ai documentat si tu de te-ai rupt. Uite ma nene clip cu cartofi la tigaie de fonta, l-am gasit la prima cautare. Vezi cum face ala si ai o idee.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FidZqKrFYMA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#65
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006
Mai nene...deja ma enervez. Am 4 restaurante și un atestat de bucătar șef. Ce pana mea ma contraziceți?!
Voi chiar credeți tot ce vedeți la tv, sau va bagă vânzătorii pe gât?
Arată-mi tu o Bucătărie echipata cu Staub.
Du-te in Metro și vezi ce prețuri au sculele cu adevărat profesionale.
Acum o săptămâna, am cumpărat o semioala de 37cm diametru, din inox cu fund triplu strat și capac, la aproximativ 370 lei.
O tigaie de 20cm, costa aproximativ 80 lei.



View PostBibulus, on 27 iulie 2018 - 15:04, said:


Ia-ti ma frate o tigaie cinstita, din fonta si gata! O gasesti pe la 50 sau 60 de lei, faci in aia tot ce vrei --- ies mancarurile foarte bine in ea. Dezavantajele le stii si tu cred --- e grea ca dracu' si trebuie s-o intretii constant.

Ba baietii care aberati despre prajirea cartofilor in oala -- cum sa prajesti ma cartofi in oala??? s-au terminat tigaile de pe lumea asta???! --- o tigaie de 26 sau 28 cm diametru si 5 sau 6 cm inaltime e perfecta pentru prajit! si cartofi si carne -- orice.

LE:

@ initiator --- te-ai documentat si tu de te-ai rupt. Uite ma nene clip cu cartofi la tigaie de fonta, l-am gasit la prima cautare. Vezi cum face ala si ai o idee.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FidZqKrFYMA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Dar el nu vrea sa facă genul ăla de cartofi. Vrea wedges

Edited by richelieu, 30 July 2018 - 10:23.


#66
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009

View PostM0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:

Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile.



Am oala, dar parca mi-e peste mana sa prajesc cartofi in ea.
Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi?

asculta sfatul unui om patit : daca nu vrei sa pierzi timp din viata ta pana la urma si sa nu-ti faci nervi tot curatand uleiul sarit, cumpara o cratita mai inalta din fonta sau din ce vrei tu, unu la mana ca poti sa faci prajirea in baie de ulei, cum iti recomanda toata lumea, doi la mana ca nu va sari atat de mult ulei pe langa vas, ca sa fii nevoit sa cureti.
a, daca ai pe altcineva care se ocupa de curatenie (contra cost) si nu te intereseaza acest aspect...dar daca acel cineva este iubita/sotia/partenera ta, n-ar fi dragut s-o scutesti macar de aceasta chestiune, curatarea uleiului sarit ?

eu prajesc cartofii intr-o cratita cu interior teflonat, inalta de vreo 10 cm. e perfecta pentru cartofii pai, se prajesc in baie de ulei, nu trebuie sa-i intorc pe toate partile, nu-mi sare ulei din vas pe aragaz, capacul acestuia sau pe langa aragaz. ba chiar am si un capac tip sita pe care il pun pe cratita, daca vreau sa prajesc o cantitate mai mare de cartofi intr-o singura tura - in aceasta situatie nivelul uleiului se ridica pana aproape de margine si inevitabil mai sare uleiul pe langa.

Edited by corinadaniela, 27 July 2018 - 15:10.


#67
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014

View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 15:06, said:

Dar el nu vrea sa facă genul ăla de cartofi. Vrea wedges
Ii taie putin mai grosi --- se fac fara probleme la fonta, chiar si cu ulei putin. Vezi ca si ala din clip a pus cam putin ulei si tot se fac. Daca pune 2 sau 3 cm de ulei face cartofi oricat de grosi  --- in tigaie de fonta se prajesc cum trebuie.

#68
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,165
  • Înscris: 19.09.2005

View Postrichelieu, on 27 iulie 2018 - 15:06, said:

...
Dar el nu vrea sa facă genul ăla de cartofi. Vrea wedges
adica cam asa:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Xzw5n_sQdA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#69
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006
nu se fac. Ori nu se patrund bine, ori se ard la suprafata.

#70
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,165
  • Înscris: 19.09.2005

View PostBibulus, on 27 iulie 2018 - 15:15, said:

... in tigaie de fonta se prajesc cum trebuie.
poate wok de fonta
[ https://s12emagst.akamaized.net/products/8727/8726810/images/res_d1ce86f3e3da56706ba646e16b70d9f6_450x450_i3kt.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

voi vorbiti din povesti, eu din ce am incercat iar  richelieu din experienta.

Edited by arg, 27 July 2018 - 15:21.


#71
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
nu vreau sa ma contrazic cu nimeni si nici nu stiu vreo bucatarie echipata cu asa ceva. Aici vorbeam de bucatarii casnice si tigai/oale de calitate. Nu imi vine sa cred ca oalele de caluitate sunt 80 de lei.
Dar cum esti specialist, nu am sa te contrazic.

LE: eu vorbesc din ce folosesc, nu din auzite.

Edited by flp014, 27 July 2018 - 15:29.


#72
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,482
  • Înscris: 04.05.2006
Pai ceea ce gasesti tu prin magazine gen k.itchenshop, sunt 99% marketing si 1% produs.
In bucatarie se folosesc chestii simple, fara straturi nu stiu de care, fara nu stiu ce forme, fara nu stiu ce blabla-uri cu curentii de aer (nu-s tocmai blabla, da' nu e diferenta asa de mare fata de o oala obisnuita)....
Trebuie sa fie durabile si usor de intretinut. Nu sta nimeni sa faca nu stiu ce proceduri de curatare, sa aiba nu stiu ce grija. Se spala la gramada, toate...nu e timp de fineturi.
Bineinteles, sunt si exceptii, dar nu discutam despre alea acum.

Uite un exemplu:
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Uite altul:
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate