Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Recomandare tigaie
#55
Posted 27 July 2018 - 14:37
M0D3, on 27 iulie 2018 - 14:29, said:
Sunt foarte interesante si sugestiile in ce priveste prajirea cartofilor in oala, dar as dori sa cumpar tigaie pentru a o folosi si la altceva. Stilul acela de prajire cred ca ar da rezultate bune si la carne. Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții: uleiul s acopere complet cartofii Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor. Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică. Tigaia nu e practica pentru așa ceva. Dar nu ai nicio oala prin casa ? |
#56
Posted 27 July 2018 - 14:40
richelieu, on 27 iulie 2018 - 14:31, said:
Pai reia discuția din punctul in care m-ai contrazis. Tine cont și de subiectul discuției și la ce făceam referire in afirmația pe care ai contrazis-o. Pe urma vezi cine are dreptate și cine nu. Ce tehnica mai conteaza in momentul in care manerul vasului se indoaie, cum scrie la review-uri in cazul concret al acelei tigai de pe emag? Sau daca stratul antiaderent se ia dupa trei zile si mancarea se lipeste... |
#57
Posted 27 July 2018 - 14:43
richelieu, on 27 iulie 2018 - 14:37, said:
Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții: uleiul s acopere complet cartofii Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor. Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică. .... o tigae gen wok e perfecta pentru asa ceva e exact ce am eu si am postat-o mai sus. are inaltime cca 9cm, diametul de sus 28cm iar baza undeva in jur de 18 |
#58
Posted 27 July 2018 - 14:46
flp014, on 27 iulie 2018 - 14:34, said:
scuze ca iti spun dar daca 199(lei) depaseste bugetul inseamna ca nu cauti ceva de calitate. Nu o lua ca o rautate, doar iti spun ca daca vrei vase de calitate trebuie sa fii pregatit sa platesti calitatea. Si in general in domeniul asta nu este numai materialul in sine ci si tehnologia folosita la fabricare, etc. Restul e....marketing arg, on 27 iulie 2018 - 14:43, said: o tigae gen wok e perfecta pentru asa ceva e exact ce am eu si am postat-o mai sus. are inaltime cca 9cm, diametul de sus 28cm iar baza undeva in jur de 18 Manasu, on 27 iulie 2018 - 14:40, said: Tu ai spus ca primeaza tehnica, eu am sustinut ca sunt importante vasele. Ce tehnica mai conteaza in momentul in care manerul vasului se indoaie, cum scrie la review-uri in cazul concret al acelei tigai de pe emag? Sau daca stratul antiaderent se ia dupa trei zile si mancarea se lipeste... Ok, ai dreptate. Greșeala mea |
#59
Posted 27 July 2018 - 14:46
flp014, on 27 iulie 2018 - 14:34, said:
scuze ca iti spun dar daca 199(lei) depaseste bugetul inseamna ca nu cauti ceva de calitate. Nu o lua ca o rautate, doar iti spun ca daca vrei vase de calitate trebuie sa fii pregatit sa platesti calitatea. richelieu, on 27 iulie 2018 - 14:37, said:
Uuuf... reiau: ca sa iasă ce vrei tu, trebuie îndeplinite 2 condiții: uleiul s acopere complet cartofii Volumul uleiului trebuie sa fie mult mai mare decât al cartofilor. Pentru asta trebuie o tigaie cu buza înaltă și baza nu foarte mare, iar cantitatea de cartofi prăjiți intr-o tura, sa die mică. Tigaia nu e practica pentru așa ceva. Dar nu ai nicio oala prin casa ? Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi? |
#60
Posted 27 July 2018 - 14:48
5cm e putin, nu tine bine caldura si o umpli tot cu ulei.
eu m-am documentat cca 2 luni si in final am luat tot o tigaie wok (aveam una de la plus, careia i-am distrus teflonul cu floricele) Edited by arg, 27 July 2018 - 14:51. |
#61
Posted 27 July 2018 - 14:49
M0D3, on 27 iulie 2018 - 14:29, said:
Sunt foarte interesante si sugestiile in ce priveste prajirea cartofilor in oala, dar as dori sa cumpar tigaie pentru a o folosi si la altceva. Stilul acela de prajire cred ca ar da rezultate bune si la carne. In general prajitul in baie de ulei nu prea poti sa il faci in tigaie. |
#62
Posted 27 July 2018 - 14:51
M0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said: Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile. Am oala, dar parca mi-e peste mana sa prajesc cartofi in ea. Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi? Eeeeee pai tu vrei și cu ea in fund și cu sufletul in rai, iertata fie-mi expresia Nu se poate. 5 cm e puțin. Raportul dintre diametru și înălțime este mare și suprafața de pierdere a căldurii din ulei e mare. Nu poți obține o baie de ulei |
#63
Posted 27 July 2018 - 14:52
richelieu, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:
o tigaie profesională de 20cm costa vreo 80 lei Restul e....marketing |
#64
Posted 27 July 2018 - 15:04
M0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:
Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile. Ba baietii care aberati despre prajirea cartofilor in oala -- cum sa prajesti ma cartofi in oala??? s-au terminat tigaile de pe lumea asta???! --- o tigaie de 26 sau 28 cm diametru si 5 sau 6 cm inaltime e perfecta pentru prajit! si cartofi si carne -- orice. LE: @ initiator --- te-ai documentat si tu de te-ai rupt. Uite ma nene clip cu cartofi la tigaie de fonta, l-am gasit la prima cautare. Vezi cum face ala si ai o idee. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FidZqKrFYMA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#65
Posted 27 July 2018 - 15:06
Mai nene...deja ma enervez. Am 4 restaurante și un atestat de bucătar șef. Ce pana mea ma contraziceți?!
Voi chiar credeți tot ce vedeți la tv, sau va bagă vânzătorii pe gât? Arată-mi tu o Bucătărie echipata cu Staub. Du-te in Metro și vezi ce prețuri au sculele cu adevărat profesionale. Acum o săptămâna, am cumpărat o semioala de 37cm diametru, din inox cu fund triplu strat și capac, la aproximativ 370 lei. O tigaie de 20cm, costa aproximativ 80 lei. Bibulus, on 27 iulie 2018 - 15:04, said: Ia-ti ma frate o tigaie cinstita, din fonta si gata! O gasesti pe la 50 sau 60 de lei, faci in aia tot ce vrei --- ies mancarurile foarte bine in ea. Dezavantajele le stii si tu cred --- e grea ca dracu' si trebuie s-o intretii constant. Ba baietii care aberati despre prajirea cartofilor in oala -- cum sa prajesti ma cartofi in oala??? s-au terminat tigaile de pe lumea asta???! --- o tigaie de 26 sau 28 cm diametru si 5 sau 6 cm inaltime e perfecta pentru prajit! si cartofi si carne -- orice. LE: @ initiator --- te-ai documentat si tu de te-ai rupt. Uite ma nene clip cu cartofi la tigaie de fonta, l-am gasit la prima cautare. Vezi cum face ala si ai o idee. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FidZqKrFYMA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by richelieu, 30 July 2018 - 10:23. |
#66
Posted 27 July 2018 - 15:09
M0D3, on 27 iulie 2018 - 14:46, said:
Nu o iau ca o rautate, eu doar am spus ca nu am buget pentru tigaia aceea. Fiecare isi face bugetul in functie de cat il tine buzunarul. Mai degraba as lua din fonta, am vazut ca sunt mult mai accesibile. Am oala, dar parca mi-e peste mana sa prajesc cartofi in ea. Dar am gasit tigai de fonta cu inaltimea de 5 cm sau chiar mai mare. Oare nu este suficient pentru a praji cartofi? asculta sfatul unui om patit : daca nu vrei sa pierzi timp din viata ta pana la urma si sa nu-ti faci nervi tot curatand uleiul sarit, cumpara o cratita mai inalta din fonta sau din ce vrei tu, unu la mana ca poti sa faci prajirea in baie de ulei, cum iti recomanda toata lumea, doi la mana ca nu va sari atat de mult ulei pe langa vas, ca sa fii nevoit sa cureti. a, daca ai pe altcineva care se ocupa de curatenie (contra cost) si nu te intereseaza acest aspect...dar daca acel cineva este iubita/sotia/partenera ta, n-ar fi dragut s-o scutesti macar de aceasta chestiune, curatarea uleiului sarit ? eu prajesc cartofii intr-o cratita cu interior teflonat, inalta de vreo 10 cm. e perfecta pentru cartofii pai, se prajesc in baie de ulei, nu trebuie sa-i intorc pe toate partile, nu-mi sare ulei din vas pe aragaz, capacul acestuia sau pe langa aragaz. ba chiar am si un capac tip sita pe care il pun pe cratita, daca vreau sa prajesc o cantitate mai mare de cartofi intr-o singura tura - in aceasta situatie nivelul uleiului se ridica pana aproape de margine si inevitabil mai sare uleiul pe langa. Edited by corinadaniela, 27 July 2018 - 15:10. |
#67
Posted 27 July 2018 - 15:15
richelieu, on 27 iulie 2018 - 15:06, said:
Dar el nu vrea sa facă genul ăla de cartofi. Vrea wedges |
#68
Posted 27 July 2018 - 15:17
richelieu, on 27 iulie 2018 - 15:06, said:
... Dar el nu vrea sa facă genul ăla de cartofi. Vrea wedges [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Xzw5n_sQdA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#69
Posted 27 July 2018 - 15:18
nu se fac. Ori nu se patrund bine, ori se ard la suprafata.
|
|
#70
Posted 27 July 2018 - 15:19
Bibulus, on 27 iulie 2018 - 15:15, said:
... in tigaie de fonta se prajesc cum trebuie. [ https://s12emagst.akamaized.net/products/8727/8726810/images/res_d1ce86f3e3da56706ba646e16b70d9f6_450x450_i3kt.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] voi vorbiti din povesti, eu din ce am incercat iar richelieu din experienta. Edited by arg, 27 July 2018 - 15:21. |
#71
Posted 27 July 2018 - 15:28
nu vreau sa ma contrazic cu nimeni si nici nu stiu vreo bucatarie echipata cu asa ceva. Aici vorbeam de bucatarii casnice si tigai/oale de calitate. Nu imi vine sa cred ca oalele de caluitate sunt 80 de lei.
Dar cum esti specialist, nu am sa te contrazic. LE: eu vorbesc din ce folosesc, nu din auzite. Edited by flp014, 27 July 2018 - 15:29. |
#72
Posted 27 July 2018 - 15:36
Pai ceea ce gasesti tu prin magazine gen k.itchenshop, sunt 99% marketing si 1% produs.
In bucatarie se folosesc chestii simple, fara straturi nu stiu de care, fara nu stiu ce forme, fara nu stiu ce blabla-uri cu curentii de aer (nu-s tocmai blabla, da' nu e diferenta asa de mare fata de o oala obisnuita).... Trebuie sa fie durabile si usor de intretinut. Nu sta nimeni sa faca nu stiu ce proceduri de curatare, sa aiba nu stiu ce grija. Se spala la gramada, toate...nu e timp de fineturi. Bineinteles, sunt si exceptii, dar nu discutam despre alea acum. Uite un exemplu: https://www.emag.ro/...rch-Action=view Uite altul: https://www.emag.ro/...rch-Action=view |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users