Recomandare tigaie
Last Updated: Oct 20 2018 08:09, Started by
M0D3
, Jul 27 2018 10:46
·
0
#19
Posted 27 July 2018 - 12:09
Acei cartofi prind crusta la exterior si moi in interior pentru ca sunt cufundati in mult ulei , ulei incins la o anumita temperatura si mult pentru inertie termica mare - in acel moment se ard pe exterior si raman fierti la interior. Daca gasesti echilibrul intre temperatura/cantitate ulei ies exact ca si cum cauti. Cele profesionale electrice au reglaj de temperatura si explicatii cu ce temperatura trebuie pentru un anumit produs , problema e ca nu sunt econoimice pentru casa , intra enorm de mult ulei si sunt concepute pentru functionare 24 din 24 , pana ating temperatura consuma multa energie electrica .
|
#20
Posted 27 July 2018 - 12:09
Daca sunt crocanti dar moi in interior nu cred ca e posibil doar din alegerea tigaii potrivite.
Sunt prefierti si/sau congelati. PS: Pe langa fonta si inox, mai exista si tigai din otel carbon (care se incinge la fel de tare ca inoxul, dar trebuie intretinut ca fonta). Edited by don_dannielo, 27 July 2018 - 12:16. |
#21
Posted 27 July 2018 - 12:11
Nu e vorba de tigaie.
Fierbe cartofii inainte si apoi pune-i la prajit |
#22
Posted 27 July 2018 - 12:21
adevarul este ca in vas de fonta (si de ceramica) ies cele mai gustoase prajeli /mancaruri. personal, ma "enerveaza" greutatea excesiv de mare a vaselor din fonta, in comparatie cu alte vase.
am avut chiar 2 vase din fonta emailata (unul mai mic, cu coada, altul cratita cu capac), cartofii se lipeau la prajit orice as fi facut/incercat, cratita era atat de grea incat abia o puteam lua/pune in frigider atunci cand era plina cu sarmale. imi era foarte greu sa le manevrez in chiuveta atunci cand le spalam (pe vremea aceea nu aveam masina de spalat vase). asa ca le-am dat, sa nu le mai vad in fata ochilor. nu regret. daca vrei vas din fonta, cred ca am vazut in ikea, gasesti si aici, de exemplu: https://www.ceaunefo...ne-fonta-natur/ |
#23
Posted 27 July 2018 - 12:24
don_dannielo, on 27 iulie 2018 - 12:09, said:
Daca sunt crocanti dar moi in interior nu cred ca e posibil doar din alegerea tigaii potrivite. Sunt prefierti si/sau congelati. jericho, on 27 iulie 2018 - 12:11, said:
Nu e vorba de tigaie. Fierbe cartofii inainte si apoi pune-i la prajit ldpe, on 27 iulie 2018 - 12:09, said:
Acei cartofi prind crusta la exterior si moi in interior pentru ca sunt cufundati in mult ulei , ulei incins la o anumita temperatura si mult pentru inertie termica mare - in acel moment se ard pe exterior si raman fierti la interior. Daca gasesti echilibrul intre temperatura/cantitate ulei ies exact ca si cum cauti. Am ajuns la concluzia ca trebui sa iau o tigaie noua, una din fonta sau una din inox cu acel fund stratificat, care ar asigura o temperatura constanta. |
#24
Posted 27 July 2018 - 12:26
Cei mai perfecti cartofi crocanti necesita 5 etape, am vazut la TV, James... nu mai stiu cum il cheama.
Parjire, racire, uneori la frigider, iar prajire.... pana mea. Ies cica bestial, in vreo 3 ore e gata Dar da, sint de acord cu colegii de mai sus: friteuza. Si chiar si asa s-ar putea sa dai gres, una de casa e departe de una industriala, in special la temperatura. Deci.... ai de cautat. |
#27
Posted 27 July 2018 - 12:30
jericho, on 27 iulie 2018 - 12:11, said:
Nu e vorba de tigaie. Fierbe cartofii inainte si apoi pune-i la prajit |
#28
Posted 27 July 2018 - 12:33
M0D3, on 27 iulie 2018 - 12:24, said:
Exact asta vreau, dar nu am reusit cu tigaile pe care le am acum. Am incercat cu focul mic, mediu, mare, combinat, cu capac si fara, dar nu ies asa. Ia o oala de fonta (tuci) , pune 3-4 litri ulei , adu la temperatura mare uleiul si arunca 500 grame cartofi zvantati de apa in uleiul incins . Daca vrei sa fi Dexter cumperi din lidl un termometru de bucatarie cu tije si masori permanent temperatura , cand iese ce doresti notezi . |
|
#29
Posted 27 July 2018 - 12:52
#31
Posted 27 July 2018 - 12:58
Despre tigaile din fonta am mai gasit informatii, toti le lauda si spun ca sunt cele mai bune. Dar despre cele din inox nu sunt multe detalii. As prefera desigur o tigaie din inox in locul uneia din fonta, care este mai grea si mai dificil de intretinut, dar nu stiu cum se comporta acest material la prajit alimente. Observ ca producatorii aplica acum tigailor de inox un fund de tip sandwich, cu strat de aluminiu, care sa mentina o temperatura constanta.
don_dannielo, on 27 iulie 2018 - 12:52, said:
Nu cred ca ajung la cine stie ce temperatura acele tigai. In nici un caz ca otelul (~800 grade). Am avut mai demult si o tigaie din otel, acoperita cu un strat antiaderent. Dar era de proasta calitate, am aruncat-o. |
#32
Posted 27 July 2018 - 13:03
M0D3, on 27 iulie 2018 - 12:02, said:
Ies ca cei din fotografia atasata in primul post? Putin mai inchisi la culoare. Dar stii ceva?Cumpara o punga si incerca-i,la gust sunt clasa a-ntaia.Daca nu-ti plac ii plasezi la recycle bin.Nu pierzi decat cative leuti si un pic de timp.Da' io zic ca o sa-ti placa.O salata de castraveti si/sau ardei copti si om te-i facut.Nici n-ai nevoie de carne drept garnitura langa ei Daca imi amintesc bine asa arata: LIDL.jpg 12.72K 4 downloads Digix, on 27 iulie 2018 - 12:28, said:
314 gr cartofi prăjiți = 1000 calorii 300 gr = sub 1000 de calorii.Se aproba. Mananci trei portii si zici ca esti sub 1000 Edited by adisz, 27 July 2018 - 13:21. |
#33
Posted 27 July 2018 - 13:06
M0D3 said:
Am avut mai demult si o tigaie din otel, acoperita cu un strat antiaderent. Dar era de proasta calitate, am aruncat-o. |
|
#34
Posted 27 July 2018 - 13:11
eu ti-am povestit despre tigaia mea din inox cu fund multi-stratificat : se lipesc cartofii in ea. la fel se intampla cu ouale ochiuri.
m-am lasat pagubasa si nu o mai folosesc deloc (era primita cadou. altfel nu cred ca as fi cumparat-o, din proprie initiativa). din acelasi set fac parte doua cratite pe care le folosesc constant la prepararea mancarii gatite, sunt excelente pentru asa ceva, dar pentru prajit - nu. e destul de greu sa gasesti pe cineva care sa fi avut/incercat n-spe modele si marci de tigai, pana sa ajunga la gasirea tigaii perfecte. |
#35
Posted 27 July 2018 - 13:19
corinadaniela, on 27 iulie 2018 - 13:11, said:
eu ti-am povestit despre tigaia mea din inox cu fund multi-stratificat : se lipesc cartofii in ea. la fel se intampla cu ouale ochiuri. Ar mai ramane fonta si tigaile din otel despre care vorbeau colegii. O sa caut informatii despre aceste tigai, sper sa gasesc ceva concludent. |
#36
Posted 27 July 2018 - 13:31
corinadaniela, on 27 iulie 2018 - 13:11, said:
eu ti-am povestit despre tigaia mea din inox cu fund multi-stratificat : se lipesc cartofii in ea. la fel se intampla cu ouale ochiuri. m-am lasat pagubasa si nu o mai folosesc deloc (era primita cadou. altfel nu cred ca as fi cumparat-o, din proprie initiativa). din acelasi set fac parte doua cratite pe care le folosesc constant la prepararea mancarii gatite, sunt excelente pentru asa ceva, dar pentru prajit - nu. e destul de greu sa gasesti pe cineva care sa fi avut/incercat n-spe modele si marci de tigai, pana sa ajunga la gasirea tigaii perfecte. Ascultați-ma pe mine: cu foarte foarte foarte putine excepții, tehnica e infinit mai importantă decât vasul |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users