Recomandare tigaie
Last Updated: Oct 20 2018 08:09, Started by
M0D3
, Jul 27 2018 10:46
·
0
#1
Posted 27 July 2018 - 10:46
Caut o tigaie in care sa pot face cartofi prajiti ca cei din foto. Sunt acei cartofi pe care ii servesc unele restaurante, cartofi putin crocanti dar moi in interior si cu o culoare galbena, frumoasa. Am restrans cautarile la tigai din fonta si tigai din inox. Dar nu sunt absolut sigur ca pot face cartofii cum vreau eu; mai ales in tigaie de inox, desi am gasit unele care au fundul gros, stratificat. De aceea as dori cateva pareri si sfaturi de la cei ce detin tigai din fonta sau inox, si sa va intreb daca reusiti sa faceti in ele cartofi prajiti ca cei din foto? Multumesc.
Attached FilesEdited by M0D3, 27 July 2018 - 10:50. |
#3
Posted 27 July 2018 - 11:01
tigaie sau craticioara de tuci
pereti cati mai inalti ulei cat mai mult incingere cat mai mare inainte de punerea cartofilor in vas poti incerca si varianta cu prefierbere in apa ( parca era maxim 3 minute de la momentul in care dau in clocot ) |
#4
Posted 27 July 2018 - 11:03
Poti sa ii faci in orice tigaie antiaderenta Tefal, doar sa ii pui cand uleiul este foarte incins si ii faci la foc mare, cand ii scoti, la fel sa sa fie focul pornit, a nu se scoate cu flacara aragazului stinsa.
Nu vor iesi asa in tigaie de ceramica, in rest, in cam toate daca respecti indicatiile simple de mai sus. |
#5
Posted 27 July 2018 - 11:04
Iti trebuie fonta, coane. Cartofi ca aia se fac mai mult prin fierberea uleiului --- dureaza mai mult, dar ies cum vrei tu.
|
#6
Posted 27 July 2018 - 11:08
Si eu zic ca secretul este cantitatea mai mare de ulei si cea potrivita de cartofi. Ajuta si sa ii stergi bine de apa inainte de a-i pune in uleiul incins. Eu am o cratita obisnuita, ii tin pe servetele pana se incinge uleiul si pun mai multe ture sa nu se atinga intre ei. Dupa ce termin nu mai tin / refolosesc uleiul iar.
Edited by dell99, 27 July 2018 - 11:11. |
#7
Posted 27 July 2018 - 11:09
-Diana-, on 27 iulie 2018 - 11:03, said:
Poti sa ii faci in orice tigaie antiaderenta Tefal, doar sa ii pui cand uleiul este foarte incins si ii faci la foc mare, cand ii scoti, la fel sa sa fie focul pornit, a nu se scoate cu flacara aragazului stinsa. Attached Files |
#8
Posted 27 July 2018 - 11:13
De ce nu iti iei o friteuza, atunci? Si scapi de stresul tigaii.
|
#10
Posted 27 July 2018 - 11:13
M0D3, on 27 iulie 2018 - 10:46, said:
Caut o tigaie in care sa pot face cartofi prajiti ca cei din foto. Sunt acei cartofi pe care ii servesc unele restaurante, cartofi putin crocanti dar moi in interior si cu o culoare galbena, frumoasa. Am restrans cautarile la tigai din fonta si tigai din inox. Dar nu sunt absolut sigur ca pot face cartofii cum vreau eu; mai ales in tigaie de inox, desi am gasit unele care au fundul gros, stratificat. De aceea as dori cateva pareri si sfaturi de la cei ce detin tigai din fonta sau inox, si sa va intreb daca reusiti sa faceti in ele cartofi prajiti ca cei din foto? Multumesc. Daca nu e friteuza, trebuie ceva care sa o simuleze cat mai bine. Deci vrei ceva cu pereti inalti, deci vrei o oala/ceaun, nu tigaie. Se foloseste o cantitate mare de ulei, minim un litru pentru 200-300g de cartofi feliati. Eu as pune chiar spre 2 litri. Trebuie o cantitate suficienta de ulei, care sa permita mentinerea temperaturii inalte in momentul in care adaugi cartofii. Daca e putin ulei, cand pui cartofii, temperatura acestuia va scadea, iar uleiul se va imbiba in cartofi si iti vor iesi moi si uleiosi. O temperatura constant ridicata, va forma rapid crusta pe ei si se vor face exact cum ii vrei tu. Si, conform celor expuse mai sus, se incinge foarte bine uleiul in prealabil. Cauta un ceaun de fonta, exista si prin Ikea. |
|
#11
Posted 27 July 2018 - 11:16
eu cred ca acei cartofi sunt prajiti in friteuza / baie de ulei, nu in tigaie. nu cred ca sta nimeni la restaurant sa prajeasca o portie-doua de cartofi, la tigaie.
in plus, nu cred ca la restaurante se foloseste clasicul ulei de floarea soarelui, la prajirea cartofilor (si nu numai), ci altceva, poate ulei de palmier, poate alt tip de ulei. auzisem si eu espre metoda oparirii/fierberii partiale a cartofilor, inainte sa fie prajiti. eu am ambele tipuri de tigai, in cea de inox, cu tot cu fundul ei dublu/triplu stratificat, mi se lipesc cartofii de tigaie, indiferent de tipul de cartof - alb sau roz, indiferent de marca de ulei de floarea-soarelui folosita. in tigaia "de teflon" nu prajesc cartofi, deoarece sare uleiul si detest sa pierd timp curatand aragazul. asa ca folosesc o cratita mai adanca cu interior teflonat, avantajul este ca pot praji mai multi cartofi deodata. mai exista varianta aceasta : [ https://s12emagst.akamaized.net/products/8682/8681809/images/res_b02506ebd8eebbce60ace9507d16f416_450x450_rrol.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 27 July 2018 - 11:16
La noi se gatesc intr-o cratita de fonta mostenire de la bunica ,iar cartofii ii cumparam gata impachetati de la LIDL.
|
#13
Posted 27 July 2018 - 11:25
chiar crezi ca,conteaza tigaia?
acei cartofi sunt congelati si apoi scufundati in kg de ulei din cand in cand merge si o astfel de balaceala,dar sa te apuci sa faci asa ceva acasa!!!!esti sanatos tun si o cauti? |
#15
Posted 27 July 2018 - 11:47
corinadaniela, on 27 iulie 2018 - 11:16, said:
eu cred ca acei cartofi sunt prajiti in friteuza / baie de ulei, nu in tigaie. nu cred ca sta nimeni la restaurant sa prajeasca o portie-doua de cartofi, la tigaie. in plus, nu cred ca la restaurante se foloseste clasicul ulei de floarea soarelui, la prajirea cartofilor (si nu numai), ci altceva, poate ulei de palmier, poate alt tip de ulei. auzisem si eu espre metoda oparirii/fierberii partiale a cartofilor, inainte sa fie prajiti. eu am ambele tipuri de tigai, in cea de inox, cu tot cu fundul ei dublu/triplu stratificat, mi se lipesc cartofii de tigaie, indiferent de tipul de cartof - alb sau roz, indiferent de marca de ulei de floarea-soarelui folosita. in tigaia "de teflon" nu prajesc cartofi, deoarece sare uleiul si detest sa pierd timp curatand aragazul. asa ca folosesc o cratita mai adanca cu interior teflonat, avantajul este ca pot praji mai multi cartofi deodata. mai exista varianta aceasta : [ https://s12emagst.akamaized.net/products/8682/8681809/images/res_b02506ebd8eebbce60ace9507d16f416_450x450_rrol.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] La cartofii gen wedges se folosește double cooking. Chiar și Triple cooking. Chestia aia cu sita e perfecta pentru prajit |
|
#16
Posted 27 July 2018 - 11:55
ceanu1980, on 27 iulie 2018 - 11:25, said:
chiar crezi ca,conteaza tigaia? acei cartofi sunt congelati si apoi scufundati in kg de ulei din cand in cand merge si o astfel de balaceala,dar sa te apuci sa faci asa ceva acasa!!!!esti sanatos tun si o cauti? Aia pe care-i faci acasa sunt la randul lor scufundati un kg de ulei. Unde altundeva sa fac asa ceva decat acolo unde locuiesc,adica acasa. Cu ce crezi ca-s mai sanatosi cartofii cumparati fata de cei de acasa? Si faci o greseala:acei cartofi de care vorbesc nu-s congelati. Am amintit de tigaie pentru a fi in ton cu subiectul.Si bineinteles,pentru a ma lauda ca detin o "bijuterie" in materie de vase de gatit |
#17
Posted 27 July 2018 - 12:02
initiator, ai incercat vreodata sa prepari cartofii taiati stil wedges, la punga magica ? in principiu ies cam cum doresti tu, moi la interior si crocanti la exterior, cu conditia ca atunci cand sunt aproape gata, sa scoti tava din cuptor, sa tai punga si sa-i mai lasi la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni. cred ca sunt si mai sanatosi asa, in comparatie cu prajitul in baie de ulei.
stiam ca wedges se pot prepara si la cuptor, in tava, pe hartie de copt, dupa ce ii "tavalesti" intr-un amestec de ulei, sare si condimentele preferate. https://www.iuli.eu/...turoi-la-cuptor |
#18
Posted 27 July 2018 - 12:02
corinadaniela, on 27 iulie 2018 - 11:16, said:
eu cred ca acei cartofi sunt prajiti in friteuza / baie de ulei, nu in tigaie. nu cred ca sta nimeni la restaurant sa prajeasca o portie-doua de cartofi, la tigaie. Am mancat insa la cineva cartofi facuti exact la fel, dar nu m-am gandit atunci sa ma interesez despre tigaia folosita. Am vazut putin, nu mi s-a parut a fi din fonta dar nu sunt sigur din ce material era fabricata. Nu doresc friteuza, am avut asa ceva si nu am fost multumit. Nici alte aparate nu ma interseaza. corinadaniela, on 27 iulie 2018 - 12:02, said:
initiator, ai incercat vreodata sa prepari cartofii taiati stil wedges, la punga magica ? in principiu ies cam cum doresti tu, moi la interior si crocanti la exterior, cu conditia ca atunci cand sunt aproape gata, sa scoti tava din cuptor, sa tai punga si sa-i mai lasi la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni. cred ca sunt si mai sanatosi asa, in comparatie cu prajitul in baie de ulei. adisz, on 27 iulie 2018 - 11:16, said:
La noi se gatesc intr-o cratita de fonta mostenire de la bunica ,iar cartofii ii cumparam gata impachetati de la LIDL. Edited by M0D3, 27 July 2018 - 12:06. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users