Aparat de cafea cu capsule
Last Updated: Mar 29 2021 09:40, Started by
corpaciuade
, May 18 2018 13:59
·
0
#55
Posted 19 May 2018 - 21:06
#56
Posted 19 May 2018 - 21:12
richelieu, on 19 mai 2018 - 21:06, said:
Și ce e eronat?! |
#57
Posted 19 May 2018 - 21:20
Nu am. Lămurește-ma tu. Câte chimicale? Și de care? In ce cantități? Care sunt metodele prin care se adauga?
Și după aia lămurește-ma și ce legătura are ce am spus eu inițial, cu ce ai spus tu si cu chimicalele de pe raft și cu cafeaua la sfert și mai ales ce e eronat in recomandarea de a cumpara cantități mici de cafea proaspata, pentru câteva zile. |
#58
Posted 19 May 2018 - 21:28
Acum vrei reteta clara ? O cafea proaspat prajita se poate consuma la calitate decenta si dupa 30 de zile . Daca e proaspat prajita chiar se recomanda sa o lasi cateva zile la degazat . E un produs agricol ...natural . Daca ...ai cu ce...fa o comparatie , macina cafea serioasa prajita acum 30 de zile si in paralel deschide o punga din comert deschisa pe loc...bineinteles in conditii de vidare si...bla...bla si imi spui tu diferenta .
Intr-o capsula ai conservanti ..."lapte" de 2 ani , indulcitori "sanatosi" , "cafea" de calitate medie spre proasta , potentiatori de aroma si...sa continue chimistii . Fiecare isi ia deciziile proprii si Danone vinde "lapte" . Edited by Supermax, 19 May 2018 - 21:29. |
#59
Posted 19 May 2018 - 21:33
Ok. Repet rugămintea:
Spune-mi rețeta, câți conservanți, de ce tip și in ce cantități se folosesc? La fel și in cafeaua boabe ambalata din comert. |
#60
Posted 19 May 2018 - 21:45
Regret nu te pot ajuta , nu sunt nici producator , nici chimist cu laborator dedicat ! Raspunsul meu final e...multi ! La capsule vad ca nu mai raspunzi , cat de sanatoase sunt . Cateva...rapide...asa pentru cafeaua la punga :
""Acum, se bagă năut, malţ, cicoare, amidon ca să îi mărească volumul, ceea ce nu este în regulă." http://evz.ro/bombe-...leu-950629.html Edited by Supermax, 19 May 2018 - 21:52. |
#61
Posted 19 May 2018 - 22:30
Aha. Pai credeam ca știi tu și ma lămurești, însă se pare ca vorbești doar din mituri urbane
Ca sa fim bine înțeleși: eu acasă imi iau doar cafea de origine, măcinată pentru ca am espressor manual și nu mi-am luat râșnița, așa ca ma duc și cumpăr proaspat râșnita, 100g, care imi ajunge vreo săptămâna. Însă ce spui tu, nu are baza in realitate. De ce ar trebui sa bagi conservanți și chimicale intr-o capsula de cafea? NU am făcut referire la cele cu lapte și îndulcitori, ci strict la cele cu cafea natur. Nu știu ce conțin alea, însă bănuiala mea este ca au cafea, lapte UHT și zahar. Adică nimic sa necesite conservare suplimentară. A...dacă sunt din alea cu arome de nu știu care....aia e altceva. Aromele alea pot fi sintetice. Dar in rest, cafeaua, dacă o ții in vid, nu are nevoie de conservare. Laptele, dacă e UHT și nu intra in contact cu aerul, la fel. Se poate pastra câțiva ani, fără conservare suplimentară. Zaharul? Cât vrei tu. Deci de ce zici ca sunt pline de chimicale? Nu vorbim de plicuri, aia e alta discuție. Acum vorbim de capsule, care sunt un fel de conserve. Edited by richelieu, 19 May 2018 - 22:34. |
#62
Posted 19 May 2018 - 22:41
richelieu, on 19 mai 2018 - 22:30, said:
Aha. Pai credeam ca știi tu și ma lămurești, însă se pare ca vorbești doar din mituri urbane Ca sa fim bine înțeleși: eu acasă imi iau doar cafea de origine, măcinată pentru ca am espressor manual și nu mi-am luat râșnița, așa ca ma duc și cumpăr proaspat râșnita, 100g, care imi ajunge vreo săptămâna. Sa fim intelesi eu consum cam 2 kg de cafea pe...luna ! Cumpar de la prajitor , proaspat prajita , 2 kg in 4 pungi speciale cu supapa pentru degazare de cate 500 g , am espressor manual si 2 rasnite adevarate ! Rasnesc numai ce prepar in 2 minute . Prefer o cafea prajita de 2 luni si preparata imediat dupa rasnire unei cafele prajita de 3 zile si care sta rasnita de o saptamana . Spor ! Edited by Supermax, 19 May 2018 - 22:48. |
#63
Posted 19 May 2018 - 23:00
#64
Posted 19 May 2018 - 23:13
Am fost comandant de detasament cu snur galben ! In anii de facultate in cadrul cursului de "Merceologie alimentara" am invatat mai multe decat banuiesti ! Nu discut despre compoturile , gemurile , muraturile facute in casa , ma refer la conservele din comert care au termen de valabilitate 2 ani . Am si lucrat acum multi ani in domeniu , stiu mai bine decat majoritatea ce inseamna . Stop joc ! Spor la discutii cu altii si la consumul de capsule !
|
|
#65
Posted 19 May 2018 - 23:33
Eu refolosesc platicul de la capasulele tchibo, le umplu cu cafea macinata, o presez un pic, ii pun sita de sus (care la capsule le mai noi intra fortat) sa nu se umple de zat aparatul si asta e.
|
#66
Posted 20 May 2018 - 00:58
Supermax, on 19 mai 2018 - 23:13, said:
Am fost comandant de detasament cu snur galben ! In anii de facultate in cadrul cursului de "Merceologie alimentara" am invatat mai multe decat banuiesti ! Nu discut despre compoturile , gemurile , muraturile facute in casa , ma refer la conservele din comert care au termen de valabilitate 2 ani . Am si lucrat acum multi ani in domeniu , stiu mai bine decat majoritatea ce inseamna . Stop joc ! Spor la discutii cu altii si la consumul de capsule ! |
#67
Posted 20 May 2018 - 01:25
Daca e vorba de restaurant...poate cel din semnatura...e vorba mai mult de servicii si comercializare desi in lege se numesc ...alimentatie publica . Domeniul alimentar inseamna productie si procesare la nivel mare . Si aici avem opinii diferite , mananc sanatos acasa , la restaurant doar daca sunt obligat . Oricum suntem off topic amandoi . Spor.
|
#68
Posted 20 May 2018 - 06:03
richelieu, on 20 mai 2018 - 00:58, said: Eu lucrez acum in domeniul alimentar. Știu cum e acum. However, specialty coffee pods, such as Cappuccinos or lattes, do not. A Cappuccino pod can have around 80 calories, including 5 grams of fat and 5 grams of the dreaded sugar. Flavored pods also contain a lot of additives like Partially Hydrogenated Vegetable Oil, Sodium Caseinate, Dipotassium Phosphate, Silicon Dioxide, artificial colors and flavorings and lots more. That’s a far cry from the two natural ingredients – coffee beans and water – that are meant to make up your morning brew! nescafe_dolce_gusto_cortado.jpg 231.45K 24 downloads Edited by robylup, 20 May 2018 - 06:17. |
#69
Posted 20 May 2018 - 07:16
Mie Nespresso mi se pare foarte buna, comparabila sau mai buna decat multe baute prin cafenele sau restaurante. Mai buna chiar decat ce face espressorul meu, automat si ieftin, e drept, dar din cafea de foarte buna calitate proaspat prajita, si cand spun proaspat, zic cateva zile.
|
|
#70
Posted 20 May 2018 - 08:47
robylup, on 20 mai 2018 - 06:03, said:
Coffee is a low calorie drink, and can have several health benefits when enjoyed in moderation. The good news for the calorie conscious is that standard espresso pods have the same nutritional value as regular filtered coffee. However, specialty coffee pods, such as Cappuccinos or lattes, do not. A Cappuccino pod can have around 80 calories, including 5 grams of fat and 5 grams of the dreaded sugar. Flavored pods also contain a lot of additives like Partially Hydrogenated Vegetable Oil, Sodium Caseinate, Dipotassium Phosphate, Silicon Dioxide, artificial colors and flavorings and lots more. That’s a far cry from the two natural ingredients – coffee beans and water – that are meant to make up your morning brew! nescafe_dolce_gusto_cortado.jpg Supermax, on 20 mai 2018 - 01:25, said:
Si aici avem opinii diferite , mananc sanatos acasa , la restaurant doar daca sunt obligat . |
#71
Posted 20 May 2018 - 09:21
richelieu, on 19 mai 2018 - 16:47, said:
Discutabil. Daca ai un kil de cafea boabe acasă și bei o cafea pe zi....cam după jumătatea kilului respectiv, cafeaua aia e compromisa Capsula in schimb, conține cafea in mediu steril și complet izolat, richelieu, on 19 mai 2018 - 22:30, said:
ma duc și cumpăr proaspat râșnita, 100g, care imi ajunge vreo săptămâna. Edited by radunic, 20 May 2018 - 09:26. |
#72
Posted 20 May 2018 - 09:22
Am avut vreo 3 ani Tassimo si acum am Nescafe Dolce Gusto. Sint perfecte pentru cei care n-au besini in cap, pui capsula, apesi butonul, the end. La serviciu avem o magaoaie din-aia care macina cafea, tre sa pui lapte intr-o chestie cu furtun, sa apesi pe buton sa suga laptele, sa nu uiti sa mai apesi o data ca sa se opreasca, apoi sa alegi ce cafea vrei, jesus fucking christ. Nu mai spun ca in 2 ani de cind lucrez acolo au schimbat vreo 10
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users