Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...
 Ce sisteme audio ați avut la masi...

Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari

Recomandare telefon preț 300...
 La Multi ani de ziua noastra a tu...

EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...
 Curatare tigaie

Alegere SPC sau parchet laminat -...

Sfat achizitie masina SH

Foloseste cineva radar?
 

Casa parter fam Dumitru

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
837 răspunsuri în acest subiect

#127
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.663
  • Înscris: 14.06.2013
Mie imi place proiectul. Doar mici chestii functionale care mie mi se pare ca ar ajuta:
- pozitionarea chiuvetei + wc-ului pe acelasi perete mi se pare cam la limita dpdv al spatilui. Probabil e asa ca sa ai vat mai centralizate tevile de scurgere, insa ai putea sa te gandesti daca nu ar fi mai ok sa muti lavoarele pe peretele opus. Masoara cum ai acum si vezi cat iti e de confortabil. Oricum cred ca ar ajuta pozitia usilor sa fie mai pe mijloc, sa mai poti ascunde dupa ele un cuier/dulap mic
- la usa de la intrare ar fi bine sa ai un mic spalet, macar cat grosimea termoizolatiei. Sa nu faci fara spalet, lasi golul de 90 cm sau cat o fi acum si apoi sa se mai ingusteze totul si cu grosimea termoizolatiei
- in dormitoarele unde ai prevazut mini-dresinguri dupa usa, sa tii cont sa ai acolo un spalet de minim 70 cm. 60 cm pentru dulap + 10 cm pentru tocul usii. Daca dulapul vei vrea sa fie cu usi glisante mai pune vreo 10 cm.
- sa te mai gandesti putin la pozitia plitei si sa vezi daca nu ar trebui sa modifici cumva acel geam de la bucatarie. La plita ai nevoie de hota, deci ar fi indicat sa fie pe un perete exterior, evacuarea hotei ar fi bine sa nu iasa pe terasa, iar plita ar fi bine sa nu fie chiar pe colt
- poate nu ar fi rau daca vrei sa folosesti podul pentru depozitare si vrei si panta mica la acoperis - atunci sa mai pui 1-2 randuri de caramida peste placa de peste parter. Costurile nu sunt mari pentru asta si obtii un spatiu de depozitare rezonabil. Sa te gandesti / discuti cu arhitectul/inginerul de instalatii unde vei pune izolatia de vine la placa de peste parter - sub placa sau peste placa. Daca e sub placa - atunci sa tii cont de asta cand stabilesti numarul de randuri de caramizi, daca e peste placa - atunci sa te gandesti ca s-ar putea sa ai nevoie de un caroiaj de lemn, daca vrei vrea ca podul sa fie folosit si pentru depozitare. In varinata a doua - izolatia o sa iti mai ia din inaltimea podului. Sa tii cont si de asta.
- poate nu ar fi rau sa gasesti un spatiu pentru o camara mica la bucatarie, pe care sa il poti tine putin mai racoros decat un dulap
- eu am gandit un windfang in proiect, cu o usa mare, de 1.8 m latime ce da in living. Pentru inceput vreau sa incerc fara usa, sa vad cum e. Daca simt nevoia, voi inchide ulterior
- holul acela are dezavantajul major ca nu are lumina proprie. Cu atat mai mult ca vei pune acea usa, va face sa fie un spatiu si mai inchis si intunecos. Poate mai cauti vreo solutie de imbunatarie a situatiei. Insa daca crezi ca pentru voi e ok asa si holul e asumat asa cum e, atunci e ok. Asta e un dezavantaj la casele parter care nu sunt in L sau U, iti rezulta acest hol central putin claustrofobic :D

Cam atat pentru moment, parerea mea evident.
In rest si eu sunt pentru varianta fara subsol (daca chiar vei simti nevoia unuia, poti sa faci un foisor la un moment dat sub care sa faci un beci sau sub o magazie; sunt destule solutii ulterioare, care nu implica costuri asa ridicate), fara baie matrimoniala, dresinguri/dulapuri in camere (fara dresing separat). Dar astea clar tin de stilul de viata si de gusturile fiecaruia.
Si eu am pus gresie doar in bai, camera tehnica si camara. In rest voi pune parchet dublustratificat, de 10 mm, lipit.

Editat de dana84, 05 ianuarie 2018 - 17:32.


#128
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 316
  • Înscris: 03.01.2018
@dana84

Pozitionarea corpurilor in bai este pur informativa si facuta de arhitect. ca sa nu lase camerele goale. De fapt in toate camerele sunt informative.

La bucatarie e de discutat si aici trebuie sa intervina si sotia ca sa facem un spatiu practic.

Ideea cu inaltarea putin a podului nu e rea. La fel trebuie sa vorbesc cu inginerul. Din cate stiu podul va fi inalt ca a dat nu stium cum pantele la acoperis, nu ma pricep. Dar e o intrebare buna

Nu inteleg la intrare cum zici tu cu spaletul ala? Apropos, ce inseamna spalet?

Editat de florinidumitru, 05 ianuarie 2018 - 17:32.


#129
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.663
  • Înscris: 14.06.2013
Ok, doar sa stii ca ar fi bine sa decizi potitia scurgerilor inainte de a turna fundatia, ca sa poti duce pe pozitite tevile inainte de turnare.

Spalet e o bucata de zid, care margineste un gol. De exemplu la o fereastra, peretele din stanga si din dreapta ei se numeste spalet.
La usa de la intrare in proiect usa pleaca dintr-un zid care e perpendicular pe ea. Asta inseamna ca nu ar spalet. In momentul in care izolezi acel zid ce e perpendicular pe usa, practic vei intra cu izolatia pana in casa sau vei acoperi o parte din usa sau cum vei face daca nu ai o bucata de zid de macar 10 cm in dreapta usii?

#130
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 17:31, said:

Pozitionarea corpurilor in bai este pur informativa si facuta de arhitect. ca sa nu lase camerele goale. De fapt in toate camerele sunt informative.
Nu inteleg la intrare cum zici tu cu spaletul ala? Apropos, ce inseamna spalet?
Un arhitect bun (si corect remunerat) pleaca de la functional catre estetic adica din interior catre exterior. Casa trebuie sa raspunda in primul rand nevoilor beneficiarului si prin urmare arhitectul trebuie sa specifice clar functiunile precum toaleta, dus sau canapea, etc. - astfel o sa stii si unde sa lasi golurile din placi la care se refera dana.

Editat de catalijns, 05 ianuarie 2018 - 17:44.


#131
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 316
  • Înscris: 03.01.2018
@dana84

Fata de proiectul atasat noi am facut rocada intre spatiul tehnic si o baie astfel incat sa fie o baie pentru zona de zi si o baie pentru zona de noapte, nu una langa alta.

Zonele vor fi despartite de o usa pe hol sau ceva gen arcada, la asta mai lucram

Una dintre bai va avea dus cu rigola de scurgere, cealalata cada.

Editat de florinidumitru, 05 ianuarie 2018 - 17:48.


#132
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014
Spaletii sunt cei incercuiti, Dana se refera la cel de la usa ca lipseste.

Fișier atașat  Capture.JPG   82,57K   135 download-uri

Arhitectul pare ca a omis sa deseneze si termoizolatia pe proiect, asa ca sper ca intelegi problema.

Cat despre mobilarea bailor si bucatariei, va trebui sa te decizi cat de curand macar unde va fi chiuveta si WC-urile, ca sa stii cum asezi tevile de la canalizare prin fundatie.

Editat de oMariusRO, 05 ianuarie 2018 - 17:53.


#133
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 316
  • Înscris: 03.01.2018
Am inteles acum cum e cu spaletii.

Ne hotaram in maxim o luna.

In Februarie vom aveam o noua intalnire toate partile, arhitect, inginer, constructor si instalator ca sa punem la punct lucrurile astea.

M-am apucat sa fac o lista cu ce intrebari am pentru ei :)

Cam asa arata terenul acum.

Casa va fi pozitionata cu fata spre camera de unde s-a facut poza.

In partea dreapta am stalpul de curent.

Terenul tine cat e gardul vecinului din stanga.

Intrarea in curte va fi in dreptul portii vecinului de vis-a-vis. intre noi e drum de servitute. Gazele vor fi pe drumul de servitute.

Fișiere atașate



#134
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 18:04, said:

Gazele vor fi pe drumul de servitute.

Vor fi? Sau sunt deja?

#135
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 316
  • Înscris: 03.01.2018
Vor fi.  

Nu avem stradalul tras. Doar rezolutia de a distrigaz. In primavara vor fi trase.

#136
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 25.602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostoMariusRO, on 05 ianuarie 2018 - 15:22, said:

De curiozitate, tu in calitate de... "cine, sau mai precis ce" vorbesti? Nu de alta dar m-ai facut curios, mai ales cand vorbeai de uitat la televizor si baut bere in baie.

Stai calm, ca un beci il faci si mai tarziu cu 1000-1500 de euro maxim, sub garaj sau in alta parte. ca tot aimntea colegul (sau colega) mai sus de pus intrebari, eu l-am intrebat pe structuristul meu cat m-ar costa un subsol sub toata casa (100mp amprenta) si a zis: "cat un etaj si jumatate", pentru ca vorbim si de alte materiale, si de alte manopere.

Ar avea importanta calitatea, atunci cind as nega ceva fara alte argumente. Intelegi la ce ma refer? Cind servesti idei, nu prea conteaza expertiza. Am construit vreo citeva case, am cumparat vreo citeva, am mai si vindut, am si o gramada de apartamente, deci am vazut multe. Stiu ce inseamna situatia asta, pentru ca prima casa exact asa de spartana dpdv al spatiului era, ca si in cazul lui. Pentru inceput te fura, este lucrul tau si, daca ai mai si contribuit cu mina ta, atunci incintarea de inceput nu ti-o poate lua nimeni. Cu timpul, cind incepe sa se raceasca efervescenta de inceput, iese la iveala bucata cu bucata lipsa spatiului. Incep sa se adune fele de fel de lucruri, cu muraturile userului de mai sus, cu chimicalele de curatat tot felul de chestii, da chiar si cu valizele, cu care pleci in concediu si, cind incepi sa cauti fiecare centimetru in plus, incepi sa-ti dai seama de greselile din concept.

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 14:47, said:

Beciul colegei mele a mancat 1,5 tone fier. La beton nu are o valoare exacta fiind calculat la gramada cu fundatia.

Suprafata e de 30 mp la o inaltime de 2,10 m.

Nu spun ca nu merita un beci dar nu am buget de asa ceva (fier, beton, manopera, excavatie)

Iti mai ocupa si scara interioara catre beci.

Poate nu vad eu in spatiu ce inseamna acum camerele dar pentru mine e suficient ce vreau sa fac.

Unele comentarii ma fac sa ma simt de parca as fi omorat o caprioara.

De ce faci asa, dar de ce nu faci asa dar asa e prost rau sa faci.....

Sunt eu exagerat?
Te cred. Pentru inceput este suficient din punctul tau de vedere. Vei incepe sa observi cu timpul, ce inseamna lipsa de spatiu, incepind cu banalul cuier de la intrare, pe care isi arunca fiecare cite doua paltoane, sau cu intrebarea legata de depozitarea pantofilor. Unde aia de vara, unde aia de iarna, unde cei folositi curent samd. Sper ca ti-ai prevazut o debara, sau ceva de genul la intrare.
Mai studiaza o chestie. Vezi daca baile alea nu se pot desparti intre ele cu usa culisanta din sticla mata, spre exemplu. Faci intr-una dusul la nivelul solului, cum ti-am aratat mai sus si in cealalta vana

#137
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 18:04, said:

Am inteles acum cum e cu spaletii.

Ne hotaram in maxim o luna.

In Februarie vom aveam o noua intalnire toate partile, arhitect, inginer, constructor si instalator ca sa punem la punct lucrurile astea.

M-am apucat sa fac o lista cu ce intrebari am pentru ei Posted Image

Cam asa arata terenul acum.

Casa va fi pozitionata cu fata spre camera de unde s-a facut poza.

In partea dreapta am stalpul de curent.

Terenul tine cat e gardul vecinului din stanga.

Intrarea in curte va fi in dreptul portii vecinului de vis-a-vis. intre noi e drum de servitute. Gazele vor fi pe drumul de servitute.

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 18:19, said:

Vor fi.  

Nu avem stradalul tras. Doar rezolutia de a distrigaz. In primavara vor fi trase.
Foarte riscant . Ar fi bine sa iei in calcul ca iarna viitoare nu vei avea gaz , iar tu vrei sa te muti !

#138
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 25.602
  • Înscris: 28.07.2004
Auci! Inca o chestie se vede din plan. De ce iti taie terasa din suprafata directa a amprentei? Poate ar fi bine sa completezi coltul. Obtii astfel inca aproape o camera in plus. O terasa legata de casa se poate face si ulterior. Mai stringi ceva bani si-ti faci ceva gen filigorie. Trebuie sa ai grija, sa ai doar iesirea prevazuta pentru treaba asta si un cant pe perete la exterior, ca sa alipesti un acoperis construit ulterior. Momentan faci cadou un spatiu in mod inutil

Editat de vata_pa_batz, 05 ianuarie 2018 - 19:33.


#139
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014

View Postflorinidumitru, on 05 ianuarie 2018 - 18:19, said:

Vor fi.  

Nu avem stradalul tras. Doar rezolutia de a distrigaz. In primavara vor fi trase.

Cum zicea cineva.. riscant... Noi am platit extinderea de retea in Aprilie 2017 si inca nu au facut bransamentele finale. E adevarat ca la noi in zona nu e Distrigaz, dar nu ii vad pe astia sa fie mai eficienti decat altii. La noi cam orice bransament la orice utilitate dureaza minim 6 luni...

View Postvata_pa_batz, on 05 ianuarie 2018 - 18:47, said:

Ar avea importanta calitatea, atunci cind as nega ceva fara alte argumente. Intelegi la ce ma refer?

Sincer, nu prea... Fiecare are argumentele lui. Uite, eu personal nu am vrut bai mari. Am cerut clar arhitectului maxim 4-5mp fiecare baie. Nu am nici fantezii cu bautul berii in cada si nici nu imi place sa stau pe WC pana imi amortesc picioarele. Am preferat sa folosesc spatiul pentru o camera tehnica, pentru o uscatorie/spalatorie, un dressing mai mare, etc.

Quote

Am construit vreo citeva case, am cumparat vreo citeva, am mai si vindut, am si o gramada de apartamente, deci am vazut multe.

Cu totii am vazut fel de fel de case, unii si in realitate, altii mai mult prin reviste sau prin filme. Asta nu inseamna ca tot ce zboara se mananca. Daca ai "o gramada de apartamente" inseamna ca banii nu sunt o problema pentru tine, dimpotriva, esti aranjat pe viata, si inca bine. Problema e ca initatorul topicului nu e in aceeasi situatie. Degeaba ii servesti tu idei despre subsoluri cu jacuzzi si crama daca nu ii servesti si banii sa le faca. Indiferent ce argumente crezi ca ai, sunt irelevante daca omul nu are banii necesari.

Editat de oMariusRO, 05 ianuarie 2018 - 22:24.


#140
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 26.911
  • Înscris: 11.03.2006
Depinde si de gusturi. Mie, de pilda, nu mi-ar placea o casa mare, oricati bani as avea. Nu mi-as face crama nici pe gratis si nici sauna.
Fiecare are necesitatile lui.

@florinidumitru Aici fiecare spune cum vede el treaba, iar tu extragi ce ti se potriveste. Este foarte util, doar ca trebuie sa te obisnuiesti cu stilul discutiilor.

#141
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Florin
Ma raliez cumparatorului.
Se obtin idei de aici, dar atentie: nu toate sunt foarte bune.
Tot aici gasesti intotdeauna un sprijin, o sultie tehnica cand te mai impiedici, o corectura la o greseala facuta.
Aproape toate sunt bine intentionate. Spun aproape toate pentru ca unele sunt exclusiv "fitzosenii" gen "bere si televizor in baie" (probabil sa stai in apa pana se increteste pielea pe tine sau bei pana te ineci - in bere, apa sau propria voma), jacuzzi sau piscine in subsoluri (am vazut in filme cu milionari si am auzit de ele in palate cu turnulete multe, nefinisate, cu cort in living), fara a tine cont de dorintele initiatorului si mai ales de posibilitatile lui.
Nu vreau sa polemizez cu nimeni, cu atat mai putin cu cei cu hiperimaginatie. Ma tem ca ma intreaba in ce calitate vorbesc si nu pot sa le spun decat ca si eu abia am inceput o casa, tot pe parter, deci fara experienta, fara formatie sau cunostinte tehnice, dar cu un pic de bun simt si, poate, un pic de bun gust, constient de limitari (inclusiv financiare).
Strict la proiectul tau, imi permit o simpla sugestie: si eu sunt un adept al naturalului elegant, respectiv al parchetului. Drept care voi pune, la randul meu, parchet triplu stratificat (costisitor, dar elegant si recomandat pentru IPAT). La fel, in bucatarie si bai si CT voi monta gresie (din motive de umezeala). In plus fata de tine, si te sfatuiesc sa te gandesti la aceasta posibilitate, holul de la intrare va fi tot cu gresie (tip parchet). Gandeste-te ca este zona cea mai expusa la mizerie (iarna noroiul/zloata de afara, vara praful). Nu te vad curatand parchetul dupa fiecare intrare a fiecaruia. Mai ai si copii, care vor intra val-vartej in casa cu tot noroiul adunat de pe drumul spre casa sau de la locul de joaca. Oricat de bun ar fi parchetul, nu va rezista acestor suprasilicitari. Si nici sa-i pui sa se descalte in fata usii de intrare nu cred ca este o solutie, mai ales iarna sau in zilele ploioase si racoroase. Atat: doar holul de intrare, nu si cel dinspre dormitoare.
Te-am mintit, mai am o sugestie: pt ca a venit vorba de intrarea in casa, a expus cineva o idee mai pe la inceputul jurnalului, cum ca ar fi bine sa maresti holul de intrare un pic. De acord, daca se poate. Gandeste-te de asemenea ca vei fi nevoit, pentru voi (nu vorbesc de musafiri) sa ai un loc, chiar si mic, unde sa depozitezi hainele groase sau de ploaie si incaltamintea. Adica un mic cuier (daca reusesti sa il faci chiar si mascat/inchis cu o usa culisanta ar fi super). Altfel nu vad unde le depui cand intri in casa si nici nu va vad mergand imbracati cu sube si incaltati cu bocancii pana in dormitor.
De asemenea, ma raliez celor pesimisti in privinta termenului pe care ti l-ai propus pentru finalizare.
Mie arhitectul mi-a spus ca o voi termina la rosu intr-o luna si cu totul in trei luni ("Aaa, e o casa pe parter, nu e mare, e gata imediat. Structura, imeiat zidaria, un pic de tencuiala si te muti"). Asa sa-i ajute D si lui, sa-si rezolve problemele la fel de repede cum imi fac eu casa.
Ia in calcul ca vei incepe in primavara, sezon ploios (asa cum a fost si perioada de toamna cand am inceput eu). Sa vezi distractie: azi sapi si trei zile ploua -> o zi scoti apa din santuri, o zi pamantul surpat. Torni egalizarea, vine ploaia. Pui armatura si pana sa cofrezi, sau in timp ce cofrezi, vine ploaia. Torni pe ploaie (am inteles ca nu ar fi o problema daca nu sunt torentiale, dar te injura muncitorii mai ales daca iti sunt neamuri, ca in cazul tau). Pe urma stalpii, armat, cofrat, turnat, decofrat. Pe urma...Stai sa vezi ce inseamna sa compactezi pamantul de umplutura. Mai bine zis noroiul. Respecta timpii tehnologici.
Poate eu am avut un pic de ghinion ca m-au prins ploile. Nu cred ca primavara e mai secetoasa cu mult ca toamna. Eu intr-o luna si jumatate am iesit cu ea din pamant, sunt la "cota 0", avand o firma de constructii, cu toata logistica si unde totul a mers snur. Gandeste-te ca tu vei alerga dupa materiale, vor veni sau nu la timp. Vor exista multi timpi morti.
Sincer, nu te vad mai devreme de noiembrie. In cel mai bun caz.

Multa bafta si spor!

#142
florinidumitru

florinidumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 316
  • Înscris: 03.01.2018
@CDS_961

Multumesc pentru pareri.

Holul de la intrare va fi placat cu gresie pana la un anumit punct. Nu tot holul.

Trebuie sa ne gandit sa punem usa cumva la jumatate, acum e data spre dreapta.

La parchet triplustratificat ne gandim si noi sa punem, gen 10 sau 12 cm. Inca analizam ce grosime.

Am vazut o solutie cu incalzire in pardoseala purmo.

Ce parere aveti de ea?

#143
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.775
  • Înscris: 29.11.2007
Am aruncat o privire; cam in diagonala. Mie mi se pare la fel de buna sau - pur si simplu - la fel cu altele, din aceeasi categorie.

Cand vorbim despre IPAT, cele mai importante doua aspecte sunt (1) proiectarea si (2) executia. Materialele, de firma sau nu, sunt secundare; dupa parerea mea. Daca la incalzirea cu radiatoare vine mesteru' si-ti mai aranjeaza Posted Image cate una, cate alta si dupa receptia sistemului, la IPAT cam ramai cu ceea ce ai. Nu spun sa mergi cu materiale proaste, de la piata, dar nici sa crezi ca un material de calitate iti garanteaza aceeasi calitate pentru intreaga lucrare. Factorul uman este cel ce poate sa-ti dea confortul ala pe care-l doresti. Sau nu.
Nu vreau sa te sperii si nici sa te indispun dar alegerea materialelor ar trebui sa vina dupa alegerea echipei / echipelor cu care lucrezi. Odata ce ai proiectul si alegi firma cu care faci montajul, odata ce s-a creat o relatie reciproca de incredere si colaborare, poti merge pe recomandarea lor in ceea ce priveste sursa materialelor Daca ai o firma reputabila, pentru montaj, chiar doresti ca ei sa lucreze cu materialele cu care sunt familiarizati; nu sa faca experimente pe banii si nervii tai.

Spor!

P.S. Proiectarea trebuie s-o faca inginerul de instalatii, nu vanzatorul de materiale. Am mai spus de ce.

#144
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Florin
La randul meu sunt in cautare de solutii de proiectare si instalare a IPAT-ului. Inclusiv/mai ales a unei echipe de profesionisti in montaj. Acestia cred ca pot da cele mai bune sfaturi, inclusiv prin prisma experientei: cu ce materiale, de la ce firme au lucrat cel mai bine si in urma carora clientii nu prea i-au deranjat ulterior pentru reparatii, reglaje etc. Atentie, trebuie sa fie si onesti, altfel s-ar putea sa te consilieze sa iei de la nu stiu ce firma (unde au ei aranjamente si obtin mici bonificatii pentru fiecare cumparator pe care il aduc) sau cu o solutie care le este lor cel mai usor de pus in practica, cu efort minim, in timp scurt si cu bani multi. Greu sa gasesti asa ceva, nu?
Nu sunt specialist si pe cale de consecinta nu pot sa ma exprim fata de nici un producator. Sunt specialisti destui pe forum, incearca pe sectiunea dedicata. Dar s-ar putea sa ametesti, fiecare avand parerea lui. O multime de date tehnice, calcule, tot felul de pareri care nu te pot ajuta sa te hotarasti. Oricum, e mai mult decat ce te pot eu sfatui, adica nimic.
Si totusi, ar fi ceva ce pot sa-ti spun, adica sa te intreb: ce preferi, Dacia (cu toate progrele facute in ultimii ani), Audi, BMW, Mercedes sau Maybach? Dar pentru care din ele ai bani?
Sunt 100% de acord cu DIY in ceea ce priveste importanta proiectantului si executantului. Din pacate eu sufar aici, deoarece am avut ghinionul cu echipa arhitectului, unde inginerul de instalatii nu stie decat robineti si calorifere, trasee de tevi... Cand am pomenit de IPAT a zis ca el nu se pricepe, sa ma adresez unuia specializat, sa imi faca proiectarea. Desigur, pe banii mei, nu se scade din onorariul lui. Nu stiu nici daca mi-a facut un calcul corect de necesar de caldura, tinanad cont de orientarea casei (e important aportul solar, chiar di estimativ cred eu), de procentul de vitrare, de materialele constructiei si termoizolatiei, grosimea lor etc. Doar o insiruire de formule, luate din alte proiecte mai vechi si probabil schimbate doar dimensiunile. Nici nu vreau sa imi aduc aminte, ma enervez din nou.
Nu sunt de acord cu importanta materialelor. De exemplu, daca ai o conducta de calitate slaba, cu impefectiuni, defecte de fabricatie (pori) sau rezistenta scazuta in timp, ajungi in aceeasi situatie pe care el a mentionat-o: spargi tot ca sa schimbi teava. Bun, acum si DIY spune ca nu inseamna ca le poti lua de la taraba. De acord ca distribuitoarele sau grupul de pompare se schimba usor, dar tot pe bani. Pe banii nostri.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate