Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...
 Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 

Ajutor Achizitii Echipamente Foto\Video\IT pe fonduri!

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
As avea nevoie de mai mult ajutor in achizitionarea unor echipamente foto, video si it pe un proiect european, este vorba de o suma aproximativa de 30.000 de euro.Avand in vedere ca nu am mai avut aparate profesionale pana acum, chiar am nevoie de ajutor.Prima data trebuie sa fac o lista de achizitii apoi lista se pune la dosar, dupa care urmeaza achizitia.
Nu stiu daca am postat unde trebuie, dar avand in vedere ca merg pe Activitati Fotografice, m-am gandit ca e ok aici...
Pe langa poze, voi mai face si productie video...
Multumesc.

#2
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,908
  • Înscris: 28.12.2006
Pentru poze poti lua orice aparat.
Ce ajutor vrei mai exact?

#3
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Pai nu stiu ce sa aleg, de exemplu, nu stiu ce sa aleg intre: D810, D750 sau D500...obiective, camere video, nu stiu exact de ce putere am nevoie intr-un pc pentru a procesa 5-6 ore de video 4K...etc.

#4
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,908
  • Înscris: 28.12.2006
Pai conteaza ce alegi?

De procesat video 4k poti folosi orice putere. Nu prea pot calcula pe ce salvezi tu 6 ore de 4k.

Pune in buget 10% pt. consultanta achizitie foto/video si te rezolvi rapid ;).

Edited by crokodilu, 04 July 2017 - 22:56.


#5
Piktoree

Piktoree

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 942
  • Înscris: 28.12.2009
daca nu ai avut aparate profesionale pana acum si probabil nici nu ai experienta in domeniu, de unde ideea asta?
si proiectul ti`a fost aprobat? ai primit fondurile? ceva prieteni urmaresc sa acceseze aceleasi fonduri (probabil) si nu sunt foarte increzatori ca o sa primeasca banii

#6
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Pai sunt amator...cel putin pe partea foto....am avut doar un fullframe pana acum...bani se primesc.E cam tarziu acum sa urmaresti, daca ne referim la start up...

#7
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
deci ai primit fondurile sau acum faci proiectul?

Intreb pentru ca ultima data cand m-am interesat de fonduri europene trebuia ca firma sa aiba 2 angajati pe perioada de 3 ani, inainte de a depune dosarul (deci nu dupa ce faci ceva profit cu ajutorul fondurilor). Cel mai accesibil proiect din punctul asta de vedere este Start up nation (cere doar un angajat), dar ala nu e pe fonduri europene, deci nu te referi la el.

De curiozitate, ne dai mai multe detalii?

#8
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 12.06.2011

View PostDarthVader20, on 04 iulie 2017 - 23:35, said:

Pai sunt amator...cel putin pe partea foto....am avut doar un fullframe pana acum...

Atunci stii totusi ceva, nu esti chiar novice. Stii ca pe un body mai rasarit ai vreo 70 de repere din care 35-40 sunt butoane care controleaza diverse functii atat direct cat si in combinatie de cate 2. Si le folosesti daca nu-l tii pe auto .Mai e si meniul ala stufos unde chiar trebuie sa intri pt. una alta.

De ce nu mergi in achizitie pe sistemul pe care il cunosti deja? Chiar daca e mai vechi FF-ul tau butoanele sunt tot pe acolo, meniul seamana...
Nu m-as complica cu alt sistem daca ai deja ceva experienta cu FF-ul de care zici. Ai dat exemple de Nikon, daca ai mai folosit mergi pe NIkon.

Dupa ce ai hotarat pe ce sistem mergi si ce doresti sa faci cu el au sens intrebarile despre body si obiective.

La putere hardware cred ca I5 cu ssd (intel sau samsung) spre 250-320G, unul, doua HDD mari pt. back-up, 8G ram si un monitor bun sunt suficient acum. Daca ai bani pui si o placa video mai rasarita, proiectata pt. editare. Sunt desktop/workstation Dell impecabile si stabile oricat tragi de ele.

Sa pui bani si pentru soft de editare, Capture One e scump acum, cam 350 euro licenta si nu stiu daca e pentru uz comercial. Aaaa, mi-am amintit, trebuie cunoscut programul de editare (oricare ar fi), nu te apuci acum sa-l inveti ca dureaza mult...Mult de tot dureaza si sa inveti un aparat si e frustrant.

Poate e mai comod sa angajezi un fotograf care are ce-i trebuie si stie sa foloseasca ce are. Inteleg ca-s fonduri europene si o scoti cumva la capat cu achizitiile dar sa nu te necajesti la final ca nu au iesit pozele cum trebuie si te iau ziaristii la misto ca iese ca albumul lui Nastase, "Eterna si fascinanta Romanie".

Parerea mea.

#9
H6D-100c

H6D-100c

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,482
  • Înscris: 27.01.2017
Pentru echipamente foto, sa zicem ca nu e mare filosofie sa alegi ce-ti trebuie, dar pe partea video e mult mai complicat si costisitor, exista un grad mare de specificitate al echipamentului video, trebuie sa alegi in functie de ce vei filma preponderent-normal, n-o sa iei o camera de filmat subacvatic pentru un studio de talk-show, etcPosted Image .
Mergi pe branduri consacrate, cumparate de la firme serioase, cu garantie, alege echipamente care sunt vizibil durabile, etc. Totul legal, corect, pe fata.

#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,669
  • Înscris: 29.03.2006
Pt. procesare video serioasa se pun de multi ani 16 GB si pt full HD, iar 4K este intamplator de 4X mai mare decat full HD.
Intamplator pt ca 4 nu vine de la 4X ci de la nr. aproximativ de pixeli de pe latura mare ( ~ 3800 - 4200 ).
Asta nu inseamna ca trebuie obligatoriu sa pui 64 GB RAM pt 4K, chiar daca sunt placi de baza care permit, insa 8 GB e o recomandare proasta pt un echipament profesional pt 4K din ultimii ani. Poti sa mergi pe 32 GB.
Daca tragi video RAW necomprimat si pe multi biti, atunci ia minim 64 GB...insa nu cred ca intra in buget oricum camera si obiective cinematografice.

La DSLR D810 e OK, insa trebuie sa apara urmasul lui foarte repede, si e posibil sa-ti para rau daca nu astepti, mai ales ca vorbim de vara asta, toamna asta.
Obiectivele sunt sute tocmai pt ca cererea si nevoile sunt variate. Exista o gramada de obiective Nikon dar si de la alti producatori.
Trebuie sa lamuresti subiectele si temele fotografice urmarite, altfel nu ai cum sa alegi obiectivele foto, care pot fi f. multe si f. diferite, inclusiv din game incomparabile intre ele, de la ultrawide la supertele, focale f diferite, luminozitati f. diferite, viteza de AF f. diferita, stabilizare sau nu, constructie diferita, preturi diferite, etc.
Nici nu mai zic ca la video se folosesc obiective dedicate care sunt mult mai scumpe.
Pe video, daca folosesti DSLR-ul, la anumite camere Canon sta mai bine, cel putin pana acum, cu sau fara magic lantern.
La unele sta mai prost dar se gasesc solutii cu magic lantern. Desigur exista si camere dedicate pt video, atat Canon, Sony, cat si de la alti producatori, insa bugetul nu cred ca se intinde la aparatura cinematografica, fie ea si indie, RED, si cu atat mai putin de la producatori vechi in domeniu.

La video iar trebuie sa lamuresti subiectele, tematica, si de asemenea scopul, si sa lamuresti si disponibilitatea reala de a lucra cu anumite echipamente profesionale, postprocesare profesionala, disponibilitatea de a lucra cu format RAW flat (flat are o redare extrem de plata pt contrast, culori, etc. anume pt a permite o gama cat mai mare de corectie custom, insa poate sa fie un cosmar maxim pt. cineva care nu e dispus sa lucreze astfel, fara timpul necesar, fara echipa, fara cunostinte si experienta, etc., dar mai ales fara dispozitia necesara de timp.
Unele camere au senzori care redau rolling shutter, destul de enervant daca se misca camera sau subiectul, si mai ales arata neprofesional. Cam toate DSLR-urile redau rolling shutter, inclusiv cele putine care au si shutter electronic...care fie nu e global shutter, fie nu e implementat corespunzator cu nevoiele video.
In principiu pt a scapa de rolling shutter e nevoie de global shutter, dar unele camere nu-l utilizeaza ideal, nu este implementat suficient de bine pt nevoile video.

Pt. statia de procesare, computer, trebuie sa lamuresti un buget. De fapt pt fiecare ar fi cazul.
La toate bugetul se poate intinde fara numar...
Performanta la tehnica noua se face evidenta in timpul de prelucrare.
O parte din procesare se poate face cu ajutorul anumitor placi grafice cu drivere si soft dedicat, insa si procesorul si memoria si dispozitivele de stocare pot face diferente f. mari. Si setarile, driverele, etc.

Edited by loock, 05 July 2017 - 09:10.


#11
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 12.06.2011

View Postloock, on 05 iulie 2017 - 08:55, said:

Pt. procesare video ... 8 GB e o recomandare proasta pt un echipament profesional pt 4K din ultimii ani. Poti sa mergi pe 32 GB.

Ai mare dreptate, eu am zis  i5 si 8 GB doar pt. procesare foto. Pt. video e nevoie de ceva (semnificativ) mai mult.

Poate ne lamureste initiatorul ce anume doreste sa faca, astfel ar primi si sfaturi mai aplicate...

#12
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,908
  • Înscris: 28.12.2006

View PostNewFolder, on 05 iulie 2017 - 22:39, said:

Poate ne lamureste initiatorul ce anume doreste sa faca..
Sa ia fonduri europene de 30.000.

#13
baloo2009

baloo2009

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,306
  • Înscris: 25.05.2009

View PostDarthVader20, on 04 iulie 2017 - 22:30, said:

Pai nu stiu ce sa aleg, de exemplu, nu stiu ce sa aleg intre: D810, D750 sau D500...obiective, camere video, nu stiu exact de ce putere am nevoie intr-un pc pentru a procesa 5-6 ore de video 4K...etc.
Iti trebuie doua corpuri pentru evenimente. Prelucrarea foto este relativ usor de facut. Pentru video daca nu stii ce iti trebuie mai bine nu te bagi. Sau angajaza un editor video cu ceva experienta si iti va spune el de ce are nevoie. Vezi ca este o afacere si aceasta trebuie sa se sustina trei ani dupa aceea cu 1 sau 2 angajati asa ca e bine sa ai angajati care iti aduc profit. Eu as merge pe D750 si 24-70 mm f/2.8 2 bucati si 70-200 mm f/2.8 2 bucati. Pentru video habar n-am.
Prelucrarea este OK pe un i5 dar mai bun ar fi un i7. Multa memorie RAM (min 16 G) si hard-discuri mari. SSD daca vrei sa fie mai sprintena pornirea programelor insa nu sunt esentiale (odata pornit programul e in RAM, eventual ai putea pune memoria virtuala pe un SSD).
La mine codarea video pe un i5 din 2011 (2 nuclee, 4 thread-uri) se face la circa 50 fps si e la 3,2 GHz. Nu cred ca vei obtine mult mai mult cu procesoarele actuale (fps depind de frecventa). Atentie la carcasa si la racire. Ia si un aparat de aer conditionat si atentie la spatiu astfel incat sa poti lucra cu aerul conditionat pornit. Pentru business subscription este un model bun (iti faci abonament numai cand ai de lucru).

Edited by baloo2009, 06 July 2017 - 11:50.


#14
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Am facut lista, nu reusesc sa o uploadez altcumva ca e prea mare...se mai adauga consultanta si siteul plus promovari.

Attached Files


Edited by DarthVader20, 07 July 2017 - 05:13.


#15
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,908
  • Înscris: 28.12.2006
Ce faci cu monitorul si cu mouseul de gaming? La fel, ce faci cu 80-400?

#16
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
Ca sa fie...mai bine cu decat fara.

#17
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013

View Postcrokodilu, on 07 iulie 2017 - 07:25, said:

Ce faci cu monitorul si cu mouseul de gaming? La fel, ce faci cu 80-400?
Ma joc :D ....
80-400 imi place, de ce nu l-as lua....dar in rest e ok cat de cat?

#18
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,908
  • Înscris: 28.12.2006
Pentru joaca poti lua ce vrei tu.
Lista de mai sus este lista completa?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate