Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Mareșalul Ion Antonescu

- - - - -
  • Please log in to reply
3036 replies to this topic

Poll: Ion Antonescu- criminal sau erou?!? (1223 member(s) have cast votes)

Ion Antonescu- criminal sau erou?!?

  1. Ion Antonescu-criminal de razboi. (169 votes [13.73%])

    Percentage of vote: 13.73%

  2. Ion Antonescu-un adevarat erou al Romaniei. (622 votes [50.53%])

    Percentage of vote: 50.53%

  3. Ion Antonescu-victima a circumstantelor istorice. (370 votes [30.06%])

    Percentage of vote: 30.06%

  4. Nu stiu. (70 votes [5.69%])

    Percentage of vote: 5.69%

Vote Guests cannot vote

#2809
Nik44

Nik44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 543
  • Înscris: 12.04.2014
http://m.adevarul.ro...d368/index.html

#2810
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 16.07.2017

View PostNik44, on 22 iulie 2017 - 13:23, said:

Cine citeste acest articol va cunoaste ce fel de om a fost Antonescu.
De retinut din articol ca in vara anului 1941, participand la campania militara impotriva bolsevismului, din URSS ,, Antonescu încerca prin forţa armelor să repare o nedreptate istorică făcută pe plan diplomatic, răspunzând unui act vizibil de agresiune al Moscovei roşii, prin raptul Basarabiei şi al Bucovinei de Nord, care sunt vechi şi reale părţi din trupul României. În sensul acesta, Antonescu s-a înscris în mentalul românesc ca un erou.''
Daca ar fi dorit exterminarea evreilor, s-ar mai fi impotrivit Antonescu in vara anului 1942 ca acestia sa fie deportati in lagarele naziste, asa cum au fost deportati evreii din Ungaria?Nu.Opinia autorului cartii despre episodul din vara anului 1942.
,,că la 13 octombrie 1942, Antonescu s-a împotrivit şi a anulat ordinul ca toţi evreii să fie predaţi naziştilor. La această dată erau pregătite trenurile care trebuiau să faciliteze deportarea tuturor evreilor din România către Auschwitz. Şi Antonescu a spus nu, spre turbarea naziştilor, care n-au avut ce să facă. Din acel moment, orice deportare a încetat. Antonescu n-a făcut acest lucru din dragoste pentru evrei. A fost un gest care a izvorât din legitimitatea lui de conducător al României şi din dorinţa de a demonstra că România nu este la cheremul Germaniei naziste. ''
Ce se spune despre acuzatia ca Antonescu a fost initiatorul Pogromului de la Iasi.
,, Antonescu a fost iniţiatorul, conducătorul şi manipulatorul tuturor celor întâmplate la Pogromul de la Iaşi. Ceea ce este o prostie. Să-l acuzi pe Antonescu că ar fi manipulat ca un oarecare şef de bandă... Lui nu-i era deloc greu pur şi simplu să semneze un decret şi în 2-3 zile toţi evreii ar fi fost deportaţi. Nu trebuia să inventeze, să manipuleze, ca să fie omorâte câteva mii de evrei.''
De ce pe acest topic, o persoana care este maghiar din Romania dar locuieste in Germania, care nutreste sentimente antiromanesti sau anti impotriva oricui a eclipsat politic si militar Ungaria in acest colt al Europei, il uraste si denigreaza pe Antonescu?Raspunsul este in urmatoarea fraza:
,,Am descoperit documente importante care atestă rolul primordial pe care l-a avut Ion Antonescu în campania militară a trupelor româneşti împotriva armatei maghiare şi ocuparea Budapestei. Am fost surprins cum această campanie strălucit gândită şi executată de Ion Antonescu a fost lăsată în obscuritate, aproape uitată. Antonescu nu i-a stimat pe unguri şi îi acuza de toate uneltirile posibile împotriva neamului românesc. Fără să ţină seama de voinţa occidentală, el a făcut tot ce a fost posibil ca trupele române să continue ofensiva, să ocupe Budapesta şi să le dea ungurilor o lecţie dureroasă de neuitat.''Umilirea Ungariei, in anul 1919, prin campania planificata de Antonescu care a avut ca finalitate, ocuparea Budapestei, il determina pe acest coleg de forum sa aiba o atitudine ostila fata cel care a ingenuncheat militar Ungaria, in anul 1919.

Edited by freddy2017, 22 July 2017 - 14:18.


#2811
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 16.07.2017

View PostNik44, on 22 iulie 2017 - 13:23, said:

Pentru acest articol, daca as putea, ti-as da zeci de mii de like-uri.Doar un rauvoitor ar ignora opiniile autorului de origine israeliana care nu poate fi acuzat de antisemitism.

View Postkyrre, on 21 iulie 2017 - 00:27, said:

Posted Image Mare pacat ca te-ai nascut asa tarziu. Serios, mai aveai un pic si cucereai si URSS-ul, in locul nemtilor.

Daca te intreb si cu ce faceai superminunatiile astea, te superi pe mine? Ca tare sunt curios cum ii bateai tu pe unguri su bulgari in acelasi timp. Ca prostia aia cu rusii chiar nu are sens sa o bagam in seama.

Postul asta dovedeste doar cat de serios esti. E usor sa-l injuri pe unul. Cam oricine poate sa o faca. Si cu cat obrajul e mai gros, cu atat ai mai mult spor. Greutatea apare atunci cand te pui in locul altuia si trebuie sa rezolvi problemele lui. Chiar mai bine decat poate ala. Atunci e baiul mare.
Cand esti filorus,poate chiar etnic rus,  pro bolsevism, nu poti sa ai alta opinie.Si acum, rusii ii considera pe toti cei care s-au opus militar,URSS, la mijlocul secolului 20, inclusiv Finlanda sau Romania, ca fiind tari fasciste sau fascisti si cred cu tarie, in mod ipocrit, ca URSS  a adus bunastarea si democratia in tarile in care s-a implicat militar si politic, ceea ce este o uriasa minciuna si ipocrizie.Bolsevismul si nazismul sunt doua forme de autoritarism si dictatura,  insa dintre cele doua, de departe, cel mai nociv a fost bolsevismul sub tutela caruia au murit de departe mult mai multi oameni in lagarele de concentrare si executiile organizate din motive strict politice,subiective.De ce colegul nostru evita sa critice URSS si bolsevismul?Pentru ca le iubeste si apreciaza.

View PostMount_Yerrmom, on 20 iulie 2017 - 21:00, said:

Ales? Antonescu a fost ales? In fine...

Declaram razboi Ungariei si Bulgariei pentru recuperarea teritoriilor pierdute. Si rusilor; daca-i bal, bal sa fie!

Mnu...

Refuzam accesul militarilor germani.
Ma exprimam in favoarea Angliei si imi aratam speranta ca cel ce-a ridicat sabia de sabie va pieri.

Si-mi declarau ei razboi.
Antonescu nu a ajuns la conducerea statului in urma unei actiuni initiate de el ci a fost numit presedinte al Consiliului de Ministri de catre regele Carol II, dupa ce tara noastra a pierdut teritorii in favoarea vecinilor sai.
Declarai dupa ce ai cedat acele teritorii, razboi tarilor carora le-ai cedat acele teritorii.Posted Image Posted Image

View PostTywin, on 20 iulie 2017 - 21:22, said:

Tu nu pricepi ca regele Carol e cel care i-a cerut lui Hitler sa trimita o misiune germana in Romania? A facut-o cu 2 luni inainte sa abdice, si dupa ce a renuntat public la garantiile britanice (ca cele franceze devenisera nule oricum). Deci ce filo-britanic/francez visezi in vara lui 1940? Nu mai era cazul. De ce te tot la icre cu asta? Pai poate intelegi ca regele Carol deja luase decizia sa apropie Romania de Germania. Antonescu doar a continuat pe o directie deja trasata.



Acelasi lucru.



Pai plt, daca tu ai impresia ca aia in 1939/40 stiau cine ce va castiga... bine. Tu stai acum cu berea in fata si dai sentinte, stiind cum s-a intamplat totul si judecand intr-un mod foarte arogant pe toti si toate.
Stie insa din dorinta de a-l denigra pe Antonescu ignora acest aspect.
Soarta razboiului a fost decisa de implicarea directa a SUA impotriva Germaniei, dupa declaratia de razboi a Germaniei din data de 11 decembrie 1941 impotriva SUA.Dupa ce SUA  a intrat in joc, germanii ar fi putut ajunge doar la o remiza, vorba lui Manstein,cu URSS, UK, SUA, Canada,Noua Zeelanda,  deveniti aliati, si nu sa castige razboiul.Cine dracu ar fi stiut pe data de 22 iunie 1941, ca pe data de 11 decembrie 1941, din proprie initiativa, fara sa fie nevoie, Hitler va declara razboi SUA?Cine ar  fi stiut in vara anului 1941, ca Hitler va prelua conducerea armatei germane si va duce prin interventiile sale nefaste, la dezastru, armata germana avand ca rezultat final pierderea razboiului?

View PostValmont43, on 21 iulie 2017 - 22:53, said:

Colegul Yerrmon nu pricepe in ruptul capului un lucru....pe vremea aceea 99% din europeni credeau ca URSS va fi invinsa asa cum ASTAZI 99% dintre noi cred ca americanii pot matura pe jos cu oricine....
Nu s-a pus niciodata problema ca Germania nu poate invinge colosul sovietic avand in vedere ca foarte multi rusi urau sistemul pana in maduva oaselor...si Maresalul a gandit la fel si oricare dintre noi IN VREMURILE ALEA ar fi gandit la fel...
Azi multi inteligenti analizeaza rezultatului razboiului pt.ca ei vad evenimentele prin prisma vremurilor si mentalitatilor de azi.
Razboiul ar fi fost castigat 100% daca SUA nu intra in conflict si daca Hitler ar fi ascultat de sfaturile generalilor sai...
Fara sprijinul masiv al SUA, pentru URSS, sub forma de ajutoare cu produse alimentare, camioane care au permis sovieticilor sa fie foarte mobili, jeepuri, avioane, tancuri, echipamente militare, carburant, munitie, medicamente, consilieri militari, nave, etc, URSS ar fi fost ingenuncheata de Germania.Chiar si cu acel ajutor urias, negat sau acum marginaloizat de rusi, din dorinta de a parea ceea ce au fost cu adevarat, daca Hitler si-ar fi lasat generalii sa poarte razboiul asa cum stiu ei, sovieticii ar fi fost obligati sa ajunga la o remiza cu germanii si sa incheie un armistiu asa cum au facut-o si in primul razboi mondial.
Balanta victoriei in cele doua razboaie mondiale a fost  inclinata de implicarea directa a SUA.Mai ales in acea perioada, din punct de vedere al industriei si factorului uman, SUA a fost un colos pe care era bine sa nu il ignori iar daca totusi ai facut-o, ca si germanii si japonezii, ai suferit amarnic consecintele nesabuintei tale.

Edited by freddy2017, 22 July 2017 - 14:50.


#2812
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,307
  • Înscris: 05.08.2015

View PostTywin, on 21 iulie 2017 - 16:44, said:

Si lupta in 1940 nu ne-ar fi costat nimic? 0 morti, 0 pagube, 0 pierderi teritoriale?
Polonia a recuperate teritoriile pierdut in est?
Paradoxal, daca Antonescu ar fi fost la putere in locul lui Carol, cred ca ar fi luptat in 1940. Si probabil ar fi fost eroul tau acum (sau oare l-ai fi criticat foarte acid pentru o decizie gresita? hmm...)

Depinde ce intelegi prin mai bine, si din ce punct de vedere.
S-ar fi dus lupte in Romania si in 1940, si in 1944. Apoi multi romani probabil ar fi participat si la Barbarossa ca voluntari sau forte mai mici ale unui ciot de Romanie aflat sub control direct german/ungur/bulgar. Apoi vreo cateva sute de mii de evrei ar fi fost exterminati. URSS ar fi pastrat teritoriile anexate oricum. Romania ar fi fost transformata in tara comunista. Dupa caderea comunismului, am fi intrat in UE si NATO. Cu ce ar fi fost lucrurile fundamental diferite? Doar ca la nivel de PR pe partea de WWII am fi stat mai bine. Un aspect relativ minor. Dar uita-te le polonezi, desi ei n-au invadat Rusia tot nu se au bine cu imperiul de la rasarit. Deci...

Paradoxal, tu folosesti copios argumentele mele ca si cum ar fi ale tale ca sa ma combati.

Si cand nu le folosesti, cand ramai de capul tau, cu propriile ganduri, o iei pe aratura. Ca de exemplu ca atunci cand aduci aminte de teritoriile pierdute de Polonia sau Romania in favoarea URSS.

Desi eu nu am adus aminte decat de teritoriile pierdute in favoarea aliatilor Germaniei.

Pe scurt, daca nu intram in razboi aveam cel putin Cadrilaterul. Probabil si Bucovina intreaga. Sa nu mai vorbim de faptul ca toate tarile agresate de nazisti in Est au primit compensatii teritoriale pe seama agresorilor. Sa nu mai vorbim de expulzarea nemtilor din Sudeti, din Silezia, din Pomerania, din Prusia Orientala. Sa nu mai vorbim de expluzarea bulgarilor din Tracia. etc.

Asadar, daca nu intram in razboi eram mult mai bine ca azi din cel putin patru puncte de vedere:

1. Teritorial;
2. Etnic - fara bulgari in Cadrilater si, cel mai probabil, fara unguri in Transilvania;
3. Economic - n-am fi platit miliarde sovieticilor in contul datoriilor de razboi; chiar daca nu aveam cum sa evitam comunizarea tarii;
4. Moral, imagine, PR in fata castigatorilor Razboiului Rece.

Multumiti-i lui Antonescu pentru ca a reusit sa ne nege toate aceste lucruri.

Ocupati sau combatanti am fi pierdut sute de mii de vieti, pierderile materiale ar fi fost uriase oricum.

+++

Ce-as fi facut eu sau tu sau altul daca traiam atunci, daca eram in locul lui Antonescu, este irelevant; n-are legatura cu istoria. Istoria implica perspectiva data de distanta fata de evenimente si de apreciera consecintelor lor dupa ce evenimentele s-au produs. Sa te pui in locul lui Antonescu pentru a-i justifica esecul este onanie intelectuala, legionaroid-nationalista, polutie adolescentina.

Edited by Mount_Yerrmom, 22 July 2017 - 16:11.


#2813
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,962
  • Înscris: 27.05.2010

View Postfreddy2017, on 22 iulie 2017 - 14:49, said:

Pentru acest articol, daca as putea, ti-as da zeci de mii de like-uri.Doar un rauvoitor ar ignora opiniile autorului de origine israeliana care nu poate fi acuzat de antisemitism.


Cand esti filorus,poate chiar etnic rus,  pro bolsevism, nu poti sa ai alta opinie.Si acum, rusii ii considera pe toti cei care s-au opus militar,URSS, la mijlocul secolului 20, inclusiv Finlanda sau Romania, ca fiind tari fasciste sau fascisti si cred cu tarie, in mod ipocrit, ca URSS  a adus bunastarea si democratia in tarile in care s-a implicat militar si politic, ceea ce este o uriasa minciuna si ipocrizie.Bolsevismul si nazismul sunt doua forme de autoritarism si dictatura,  insa dintre cele doua, de departe, cel mai nociv a fost bolsevismul sub tutela caruia au murit de departe mult mai multi oameni in lagarele de concentrare si executiile organizate din motive strict politice,subiective.De ce colegul nostru evita sa critice URSS si bolsevismul?Pentru ca le iubeste si apreciaza.
Nu cred ca mount e filorus. Omul e doar fixat anti Antonescu. Indiferent ce-i spui, el stie una si buna.

@mount cand au dat rusii ceva de bunavoie inapoi? Ca sa ne dea noua Bucovina de nord?

#2814
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,307
  • Înscris: 05.08.2015

View Postkyrre, on 22 iulie 2017 - 17:17, said:

@mount cand au dat rusii ceva de bunavoie inapoi? Ca sa ne dea noua Bucovina de nord?

Prin Pactul R-M, rusii primeau Basarabia.
In ultimatumul lor au cerut mai mult decat convenisera cu nemtii.
Daca ne-am fi opus ar fi urmat invazia comuna sovieto-germana. Ungurii si bulgarii ar fi intrat in hora.
Este foarte probabil ca nemtii sa fi insistat sa se respecte linia de demarcatie convenita, Bucovina intrand in zona lor de ocupatie.

Dupa razboi, rusii au considerat al lor tot ceea ce acaparasera pana la atacul german din 1941. Astfel, Bucovina ar fi putut sa scape.

Pe de alta parte avem si exemplul polonez. Linia de demarcatie sovieto-germana era la Vest de Bialystok. Dupa razboi, rusii au cedat polonezilor aceasta zona.

Antonescu ne-a bagat intr-un razboi imposibil de castigat, asigurandu-ne un loc pe banca invinsilor.

Numai-si-numai prin insurectia de la 23 august am evitat consecinte si mai dramatice. Cum ar fi fost sa stam ca niste pubiple bete pe Carpati [cu spatele in Tinutul Secuiesc apartinand Ungariei] si pe Focsani-Namoloasa iar ungurii sa intoarca armele in spatele nostru. Ca si ei, pana la urma, au intors armele; stii, nu?

Oricum, ungurii erau mai bine vazuti la Moscova; fie datorita episodului din 1919 cu Ungaria sovietica, fie datorita relatiilor mai bune dintre soviete si horthysti; un lucru e aproape cert: granitele de la Trianon ar fi fost revizuite in favoarea Ungariei. Invrajbirea facea parte din politica sovitetica de dominare. Poate nu s-ar fi multumit doar cu crearea unei regiuni autonome unguresti.

+++

Dpdv strategic, dpdv al interesului national, Antonescu a fost un dezastru.
Apoi, increderea pe care a avut-o in Hitler il demasca drept un imbecil.
Un patriot, fara indoiala dar un patriot imbecil.
Din aceeasi liga cu Nicolae Ceausescu.
Amandoi au sfarsit binemeritat sub gloante.

#2815
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

View PostMount_Yerrmom, on 22 iulie 2017 - 16:08, said:

Ce-as fi facut eu sau tu sau altul daca traiam atunci, daca eram in locul lui Antonescu, este irelevant; n-are legatura cu istoria.

Nu e deloc irelevant. Mai ales cand vorbesti de optiuni intre care decidentul trebuia sa aleaga. Asta necesita atat intelegerea cat mai exacta si cronologic-corecta a contextului, cat si cunoasterea informatiilor pe care decidentul le avea la momentul deciziei etc.

View PostMount_Yerrmom, on 22 iulie 2017 - 16:08, said:

Istoria implica perspectiva data de distanta fata de evenimente si de apreciera consecintelor lor dupa ce evenimentele s-au produs.


Da, dar una e aprecierea consecintelor alta e sa permiti acestei aprecieri sa altereze intelegerea modului in care deciziile au fost luate (si de ce) sau sa dea nastere unor teorii contrafactuale in care sa "aranjezi" decizia optima astfel incat sa se muleze cat mai bine pe evenimente pe care le stii acum dar decidentul nu le stia la momentul respectiv. Si apoi sa scotii ochii decidentului cu manie proletara pentru ca nu a facut exact asa.

#2816
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostMount_Yerrmom, on 22 iulie 2017 - 18:04, said:

Cum ar fi fost sa stam ca niste pubiple bete pe Carpati [cu spatele in Tinutul Secuiesc apartinand Ungariei] si pe Focsani-Namoloasa iar ungurii sa intoarca armele in spatele nostru. Ca si ei, pana la urma, au intors armele; stii, nu?
Or intors armele impotriva Germaniei ? Cand ?

Dar de luptele duse impotriva armatei rosii, de trupe maghiaro-germane pe teritoriul ungar, pana in Aprilie 1945, stii ?

#2817
salomee

salomee

    Au incercat sa ne ingroape dar nu au stiut ca suntem seminte...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 25.01.2013

View Postfreddy2017, on 22 iulie 2017 - 14:49, said:

Pentru acest articol, daca as putea, ti-as da zeci de mii de like-uri.Doar un rauvoitor ar ignora opiniile autorului de origine israeliana care nu poate fi acuzat de antisemitism.




Opiniile respectivului autor se ghideaza dupa motto-ul Ubi panis ibi patria ...

Este si normal, cand are la Bucuresti propria editura iar cartile lui se adreseaza unor anumiti cititori...







#2818
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 16.07.2017

View Postsalomee, on 23 iulie 2017 - 10:43, said:

Opiniile respectivului autor se ghideaza dupa motto-ul Ubi panis ibi patria ...

Este si normal, cand are la Bucuresti propria editura iar cartile lui se adreseaza unor anumiti cititori...

Majoritatea israelienilor care se ocupa de comert extern au puncte de lucru inclusiv in tari membre UE si majoritatea israelienilor care locuiesc in alte tari decat in Israel, ca si majoritatea europenilor, asiaticilor, africanilor, sud americanilor care nu locuiesc in tarile de origine au acelasi dicton.
Cartile respectivului autor se adreseaza iubitorilor de istorie.Daca reusim sa trecem peste subiectivism,ceea ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru unii,  constatam ca autorul are perfecta dreptate.

Edited by freddy2017, 23 July 2017 - 11:49.


#2819
salomee

salomee

    Au incercat sa ne ingroape dar nu au stiut ca suntem seminte...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 25.01.2013

View Postfreddy2017, on 23 iulie 2017 - 11:47, said:

Majoritatea israelienilor care se ocupa de comert extern au puncte de lucru inclusiv in tari membre UE si majoritatea israelienilor care locuiesc in alte tari decat in Israel, ca si majoritatea europenilor, asiaticilor, africanilor, sud americanilor care nu locuiesc in tarile de origine au acelasi dicton.
Cartile respectivului autor se adreseaza iubitorilor de istorie.Daca reusim sa trecem peste subiectivism,ceea ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru unii,  constatam ca autorul are perfecta dreptate.


Dreptatea autorului este subiectiva. Da bine la contul din banca...

Si, ia te rog in consideratie ca respectivul personaj este destul de cunoscut pe-aici, printre evreii originari din Romania...

Ni poti compara ce ''vinde'' el, cu ce vand ceilalti israelieni care se ocupa cu comertul extern...

#2820
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostValmont43, on 22 iulie 2017 - 13:16, said:

Absolut! Daca efortul era concentrat exclusiv pe URSS razboiul ar fi fost castigat, ucrainienii, balticii, etc.au intampinat armata germana cu flori satui de ororile lui Stalin, numai ca nu s-a profitat de asta.
Se credeau rasa superioara, dar chiar si asa, au recrutat destul "inferiori" in SS.

View Postsalomee, on 23 iulie 2017 - 14:34, said:

Dreptatea autorului este subiectiva. Da bine la contul din banca...
Gura pacatosului adevar graieste.

#2821
salomee

salomee

    Au incercat sa ne ingroape dar nu au stiut ca suntem seminte...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 25.01.2013

View Postlucifer76, on 23 iulie 2017 - 14:46, said:



Gura pacatosului adevar graieste.

Adevarul fiind ?

#2822
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Adevarul fiind irelevant cand incepem sa respingem ideile care nu ne convin. Cu ce e diferit contul din banca a lui Solomovici de contul lui Alexandru Florian, de exemplu?

#2823
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
desi am mai postat-o o data pe alt thread ma gandesc ca poate unii n-au vizionat...Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_WcjwuqYM_g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2824
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Totusi sa ne rezumam la Antonescu.

#2825
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 16.07.2017

View PostValmont43, on 23 iulie 2017 - 17:04, said:

desi am mai postat-o o data pe alt thread ma gandesc ca poate unii n-au vizionat...Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_WcjwuqYM_g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Omul este foarte sincer si tot ce zice el este adevarat.

View Postsalomee, on 23 iulie 2017 - 14:34, said:

Dreptatea autorului este subiectiva. Da bine la contul din banca...

Si, ia te rog in consideratie ca respectivul personaj este destul de cunoscut pe-aici, printre evreii originari din Romania...

Ni poti compara ce ''vinde'' el, cu ce vand ceilalti israelieni care se ocupa cu comertul extern...
Imi pastrez punctul de vedere, cu obiectivitate.

Edited by freddy2017, 23 July 2017 - 19:38.


#2826
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,307
  • Înscris: 05.08.2015

View PostHunor_66, on 22 iulie 2017 - 23:20, said:

Or intors armele impotriva Germaniei ? Cand ?

N-au intors armele. Plm. Au capitulat. Apoi, sub presiunea germana, au retractat capitularea. Apoi au capitulat din nou.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate