Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Ce māncau Romānii īn perioada 1990-2004?

- - - - -
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#91
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
O pungă de chipsuri era 800 de lei prin 1996 când se deschise un magazin la şcoala unde învăţam eu. Mai ceream uneori bani ca să am să-mi cumpăr aşa ceva. Un corn cu umplutură cred că era 500 lei. Avea vânzare, nu glumă.  Posted Image
Ştiu că era o femeie brunetă, pe la 28-35 de ani vânzătoare acolo.

Edited by djl, 11 March 2017 - 21:47.


#92
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017
Carnea de vita, inclusiv manzat, era mai ieftina decat cea de porc. Se consuma destul de multa, mult mai mult decat acum.

Sifonariile. Multa lume se "alimenta" de acolo, fie ca era vorba de sifon simplu sau sucuri facute dintr-o varietate de siropuri(capsuni, kiwi, cola, ananas, samd)

Cola la sticla returnabila de 1,5l(parca).

Placintariile. Cred ca se gaseau in majoritatea oraselor si vindeau in special doua tipuri de "placinte": cu branza si cu carne(am impresia ca-s grecesti la origine, nu stiu sigur, dar stiu ca am mancat si de la ei ceva foarte similar).

Aparuse salamul sasesc, stiu ca s-a luptat cris-tim cu cativa care faceau salamuri similare, cu exact acelasi nume, atunci era inca ambigua/neluata in serios treaba cu marcile si drepturile asupra acestora.

La bauturi alcoolice era destul de catastrofala treaba in anii '90, in special inceputul acestora, stiu ca cea mai comuna vodca era o chestie intr-o sticla maro ceausista cu eticheta albastra pe care scria simplu Vodca. Era oribila. Au fost si ceva chestii bune. Berea Gambrinus, avea un gust mai deosebit fata de celelalte. Bauturile "de firma"(Ballantines, Finlandia, etc.) erau cam inatingibile de muritorii de rand, in ciuda faptului ca taxele pe alcool nu erau asa mari ca acum. Palinca de bihor(facuta de rieni) a fost o vreme "la moda" si era si ieftina. Visinatele erau destul de consumate, erau multe tipuri(marci). Vodca Hermannstadt s-a bucurat si ea de ceva succes in a doua parte a anilor '90.

Edited by ShadowBroker, 12 March 2017 - 01:12.


#93
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postdjl, on 04 martie 2017 - 22:29, said:

Dacă tot există subiectul cu ce mâncau Românii înainte de 1989 (de fapt înainte de 1990)... cred că merită să existe şi unul cu ce mâncau după 1989. Deci ce mâncau afară de răbdări prăjite (în anii '80 din cauza lipsurilor de pe piaţă, în anii '90 din cauza lipsei de bani).
Pizza se mai găsea şi în perioada comunistă, dar după 1989 a luat-o în sus la vânzări. Au apărut fast-foodurile şi shawormeriile, dar din fercirie nu au dispărut patiseriile. Un alt produs care a prins teren: supa la pliculeţ (exista şi în perioada comunsită!). Pe urmă ar mai fi diversitate marea de băuturi (răcoritoare şi alcoolice) - pe mine m-a bucurat apariţia sucurilor fără Bioxid (Dioxid) de Carbon. Ah, să nu uităm de celebrele dozatoare "TEC". Sau de îngheţată... aveai mult mai multe îngheţate la dispoziţie după apariţia mărcilor străine pe la noi   Posted Image
In primul rand alimente cu mult mai bune la gust decat d....... actuale.

#94
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Io, adolescent fiind, māncam Motorola cu tec.

#95
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
Și eu. Eu pe ele si ele mie ficatul :))))

#96
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Eu aveam grija și īmi protejam ficatul cu rom jamaica de.... Sibiu!

#97
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Sucurile care apar pe în reclamă pe la 3:25 cum erau?   :huh:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/O-B7yZUX1jk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#98
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
Naturale, pasteurizate și aseptice 😂😂😂

#99
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
suc natural, aromat artificial si colorat sintetic, asa cum scria si pe eticheta.
cel mai sanatos la sucurile alea era... paiul!

#100
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
Cred ca și ala era vopsit cu verde dw Paris

#101
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Chimicale cred că aveau şi au aproape toate, da' la gust cum stăteau?
Ţin minte că "Prigat" parcă avea mai puţine chimicale.

#102
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008

View Postdjl, on 30 martie 2017 - 09:17, said:

Ţin minte că "Prigat" parcă avea mai puţine chimicale.  
Asta ar presupune ca ai fi cunoscut formula chimica a tuturor bauturilor, ceea ce...
Ah, stai ca l-ai bagat si pe "parca" :)

Edited by BlueKing-69, 30 March 2017 - 10:27.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate