Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Licenta Windows 10

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1603 replies to this topic

Poll: Inainte de a posta cititi primul post din topic. (106 member(s) have cast votes)

Inainte de a posta cititi primul post din topic.

  1. Aveti detalii despre licenta (22 votes [20.75%])

    Percentage of vote: 20.75%

  2. Aveti 3 link-uri extrem de utile (9 votes [8.49%])

    Percentage of vote: 8.49%

  3. DA !!! Dupa upgrade, la instalarea pe curat a ACELEIASI versiuni se activeaza automant online ! (75 votes [70.75%])

    Percentage of vote: 70.75%

Vote Guests cannot vote

#559
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Dreptul de a revinde (si nu numai) fara ca autorului sa-i revina ceva exista in orice forma de copyright. Daca nu era asa n-am fi avut anticariate si biblioteci pentru ca orice autor/editura ce vrea sa faca bani ti-ar pune pe prima pagina o EULA ca n-ai voie sa faci ce vrei tu cu cartea.

#560
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 ShadowBroker, on 20 mai 2017 - 22:29, said:

Ti-am dat si ai zis ca nu te intereseaza. Si e oricum offtopic tot subiectul ala.

Nu ai oferit nicio dovada. Ai spus doar ca in Codul Penal sunt mai putine articole decat se mentiona in unul dintre articolele mentionate in acel link, deoarece ai confundat legea la care se facea referire acolo cu Codul Penal.

Iar acel citat oferit de tine ("Such a transaction involves a transfer of the right of ownership of the copy. Therefore, even if the licence agreement prohibits a further transfer, the rightholder can no longer oppose the resale of that copy.") mentioneaza ca proprietatea unei copii este transferabila si poate fi revanduta legal, chiar daca EULA interzice. Cum ti-am spus, fiecare este liber sa faca ce doreste cu banii lui. Vrei sa cumperi o cheie pentru colectie, atunci esti liber sa o faci. Daca utilizezi cheia, atunci (asa cum spuneam mai sus) Microsoft poate sa o invalideze, daca se prinde. Acea licenta, in ochii Microsoft, este valabila doar pentru proprietarul ei de drept. Daca a revandut-o, prin incalcarea EULA, atunci si-a pierdut licenta in momentul in care a revandut-o. Decii ceea ce se transfera este o licenta care devine nula in momentul transferului. Cu alte cuvinte, ai drepturi legale asupra unei licente nule (doar drept de proprietate, nu si drept de utilizare pe care ti-l poate conferi doar Microsoft), ceea ce nu iti este de niciun folos, deoarece se cheama ca folosesti tot Windows fara licenta.
Acele licente sunt foarte ieftine, deoarece sunt licente speciale. Unele sunt facute cadou de catre Microsoft unor institutii (sau vandute cu un discount foarte mare) si pot fi utilizate numai de catre membrii institutiei respective sau pot fi utilizarte o perioada limitata de timp, dupa care expira s.a.m.d. Acele licente ramase nefolosite pot fi revandute sau cumparate legal, dar prin incalcarea acordului de licenta. Esti in regula din punct de vedere legal doar atata vreme cat nu le folosesti, deoarece nu cumperi si dreptul de utilizare asupra lor. Licenta este ceea ce iti ofera acest drept, doar ca tu nu ai acest drept, deci nu ai licenta. Este ca si cum ai cumpara diploma de studii a unui absolvent de medicina. O cumperi cu un contract de vanzare/cumparare, deci devii devii proprietarul ei, dar aceasta diploma nu iti confera si dreptul de a practica medicina. Daca practici medicina, atunci o faci ilegal.

 danielavram, on 20 mai 2017 - 23:05, said:


Ce afirmi acolo este total fara sens.

#561
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
In ultimul post este o amestecatura in care nu e clar cind "licenta" e folosit in sensul legal ca ai dreptul legal sa folosesti programul sau in sensul tehnic ca Microsoft daca se trezeste miine poate sa iti blocheze Windows-ul. Desi in sensul tehnic pot face ce vor pe serverele lor momentan situatia tehnica e ca lasa orice licente sa zboare, au facut upgrade gratis la 10 la toate 7/8-urile pirat si un 10 expirat si fara nici cea mai mica licenta sau crack functioneaza fara sa deranjeze cu nimic utilizatorul de cind a aparut windows 10.

Inteleg cumva ca argumentul e ca si daca ai dreptul legal sa vinzi/cumperi licenta totusi Microsoft poate tehnic sa ti-o blocheze si degeaba o ai. Asta nu se intimpla, e un pericol teoretic. Ma indoiesc sa se intimple in viitor, Microsoft fiind din ce in ce mai "deschis" pe partea asta.

#562
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Licenta poate fi utilizata legal doar de catre cei carora le este destinata.

Nu ai inteles despre ce este vorba, deoarece nu ai sesizat diferenta dintre dreptul de vinde/ cumpara o licenta si dreptul de a folosi o licenta.

Sa luam urmatorul scenariu, ca exemplu:
1) Organizatorii unor cursuri de perfectionare solicita de la Microsoft un discount pentru un numar de licente Windows 10 Home care va fi instalat pe un numar de PC-uri ce vor fi achizitionate in vederea desfasurarii cursului.
2) Microsoft este generos si ofera gratis respectivele licente OEM, cu conditia de a fi activate doar pe PC-urile respective si de a nu fi utilizate in alte scopuri decat instruirea participantilor la curs, pe durata desfasurarii cursului.
3) Din motive neimportante pentru aceasta discutie, cursurile nu se mai organizeaza, licentele nu mai sunt utilizate, iar PC-urile care fusesera deja achizitionate sunt revandute legal unei firme, X. Licentele OEM care erau trecute pe facturile de achizitie ale PC-urilor respective sunt astfel transferate fara acordul Microsoft odata cu PC-urile respective catre firma X, codurile de activare ajungand, deci, in posesia noilor cumparatori.
4) Noii cumparatori (firma X) revand PC-urile, iar codurile de activare le vand separat unei firme Y impreuna cu o alta factura pe care scrie ca firma Y a cumparat de la firma X un numar de licente pentru Windows 10 Home (fara alte detalii).
5) Firma Y mareste un pic pretul pentru fiecare cheie OEM si le pune pe toate in vanzare. Gigel este tentat de pret si se alege cu o cheie OEM pentru Windows 10 Home. Gigel se simte, totodata, in legalitate, deoarece primeste o factura pe care scrie ca a cumparat o licenta OEM pentru Windows 10 Home de la firma Y.
6) Deoarece tehnic nu este imposibila folosirea cheii respective pe orice PC, Gigel isi activeaza Windows-ul si este fericit ca nu s-a lasat "prostit" ca sa cumpere o licenta de la un partener autorizat Microsoft, platind de 10 ori mai mult.
7) Trece un timp in care Gigel este norocos si Microsoft nu sesizeaza ca Gigel nu are licenta (drept de utilizare). De asemenea, autoritatile nu ii vin pe cap ca sa cerceteze provenienta respectivei licente.
8) Norocul se sfarseste si Gigel se mira...

De altfel, mai dadusem un exemplu cu licenta de studii.
Voi detalia un pic si acest exemplu, ca sa intelegi mai clar.
Sa zicem ca Ghita parcurge un program de studii si se specializeaza in mecanica agricola. Sustine examenul de licenta care ii confera drept de practica. Trec cativa ani si Ghita nu isi gaseste de lucru. Se inscrie la o facultate de jurnalism sperand intr-un viitor mai bun. Deoarece ramane fara bani, ii trece prin cap sa isi vanda licenta la un pret mult mai mic decat costul anilor de studiu. Gigel "prinde" oferta si cumpara licenta de la Ghita, bucurandu-se ca nu mai trebuie sa faca o facultate. Fericirea lui Gigel creste si mai mult cand Ghita ii scrie o chitanta de mana pe care scrie cat i-a platit Gigel pentru o diploma. Gigel este norocos si gaseste o firma care angajeaza ingineri mecanici. Anagajatorul vede ca numele de pe diploma incepe tot cu litera "G" ca si cel din cartea de identitate si il angajeaza pe Gigel crezand ca numele lui este cel de pe diploma (nu mai face alte verificari, deoarece Gigel pare atat de sincer incat ii elimina orice posibila suspiciune). Trece un timp si nimeni nu se prinde ca actul de studii nu ii apartine lui Gigel. Dar Gigel mai are 10 ani pana la pensie...

Edited by _-_, 21 May 2017 - 10:59.


#563
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 _-_, on 21 mai 2017 - 10:58, said:

8) Norocul se sfarseste si Gigel se mira...

Daca scenariul asta fictiv era insotit si de vreo stire prin care Microsoft a blocat vreo licenta OEM data la vreo scoala ce a ajuns cine stie unde aveam despre ce discuta. Intre timp in lumea reala si la nivelul windows 10 de care discutam aici nu am auzit ca Microsoft sa faca nimic, nici macar pentru windowsurile instalate pur si simplu fara nici un fel de crack sau licenta in dubiu sau orice altceva pe calculatorul respectiv.

#564
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Daca tu nu ai auzit, atunci inseamna ca ai dreptul sa folosesti astfel de coduri de activare? Eu zic ca nu.
Ce spui tu este alta discutie. Accentuez situatia ipotetica la care m-am referit in urmatorul citat:

 _-_, on 02 mai 2017 - 21:06, said:

Licenta se dovedeste cu factura de achizitie de la Microsoft sau de la un partener Microsoft/ reseller autorizat. Iar acea licenta este si ea conditionata, supusa anumitor termeni si conditii pe care trebuie sa le respecti pentru ca licenta sa isi pastreze validitatea. Atunci cand folosesti un produs software, implicit "semnezi" un acord de licenta - EULA (End-User License Agreement) pe care esti obligat sa-l respecti.
Cheile de activare despre care vorbesti tu provin pur si simplu din licente cu un rol special, de exemplu, licente oferite gratuit unei anumite organizatii si care nu pot fi utilizate legal in alta parte. Ba chiar pot sa expire dupa un anumit timp (de exemplu, licente ce pot fi utilizate doar in scop educational de catre persoane care urmeaza un anumit curs de perfectionare pentru o perioada determinata de timp). Mai pot fi si chei de activare asociate unor pachete neutilizate care au fost casate.
Utilizarea unor astfel de chei de activare este ilegala (constituie infractiune) si consecintele pot fi mai grave decat simpla invalidare a cheilor respective de catre Microsoft daca observa.

Este vorba de legalitate. Nu are importanta daca Microsoft se prinde sau nu se prinde sau daca autoritatile se prind sau nu se prind. Asa poti sa practici si medicina cu o licenta falsa si sa nu se prinda nimeni.

O licenta OEM este valida doar daca apare pe factura de achizitie a PC-ului. Iar tu cand cumperi de pe astfel de site-uri o licenta OEM (ca nu am vazut licente retail) esti in neregula din start.
In afara de asta, aparent, in Romania este ilegala utilizarea unei licente revandute. Cel putin asa sustinea cineva la acest topic.

Scenariul fictiv l-am postat doar ca sa pricepi diferenta dintre dreptul de vinde/ cumpara o licenta si dreptul de a folosi o licenta, deoarece in mintea ta se facuse o incurcatura, nesesizand diferenta:

 f300, on 21 mai 2017 - 09:18, said:

In ultimul post este o amestecatura in care nu e clar cind "licenta" e folosit in sensul legal ca ai dreptul legal sa folosesti programul sau in sensul tehnic ca Microsoft daca se trezeste miine poate sa iti blocheze Windows-ul.


#565
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 _-_, on 21 mai 2017 - 12:11, said:

Cel putin asa sustinea cineva la acest topic.

S-au sustinut multe lucruri pe forum. Multe total gresite.

 _-_, on 21 mai 2017 - 12:11, said:

O licenta OEM este valida doar daca apare pe factura de achizitie a PC-ului.

Asta de exemplu e total falsa. Eu am cumparat laptop x86 de la supermarket doar cu un bon de casa pe care nu era clara nici macar descrierea la ce am cumparat. Vrei sa spui ca de-alde Auchan vind ilegal licente sau eu o folosesc ilegal?

A se nota ca in ziua de azi multe scule contin "soft OEM", incluzind telefoane, tablete, televizoare ba chiar si unele masini. Da, cu EULA.

#566
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

 _-_, on 21 mai 2017 - 08:53, said:

Nu ai oferit nicio dovada. Ai spus doar ca in Codul Penal sunt mai putine articole decat se mentiona in unul dintre articolele mentionate in acel link, deoarece ai confundat legea la care se facea referire acolo cu Codul Penal.
Extras din articol de pe site-ul ala:

Extras Cod Penal
“Art. 531: Felurile pedepselor aplicabile persoanei juridice

Nu exista articolul 531 in codul penal, se termina la art. 446: http://legeaz.net/no...-penal/pagina-9

Dar imi pierd vremea cu tine, ca esti pus pe trolling, nu pe discutat argumentat.

 _-_, on 21 mai 2017 - 12:11, said:

Este vorba de legalitate.
Un concept pe care nu-l intelegi. Legalitatea nu e data de ce scrie microsoft in licente, ci de legislatia si deciziile instantelor din jurisdictiile in care se aplica legile(acestea au intotdeauna prioritate fata de orice text scris in orice licenta). Nu exista notiunea de a vinde licente invalide. In UE dreptul de vanzare a softului/licentelor inseamna implicit dreptul de a folosi softul indiferent de ce scrie in licenta.

Edited by ShadowBroker, 21 May 2017 - 13:55.


#567
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 ShadowBroker, on 21 mai 2017 - 13:52, said:

Dar imi pierd vremea cu tine, ca esti pus pe trolling, nu pe discutat argumentat.

Daca asta este opinia ta, atunci mi-am exprimat si eu opinia impreuna cu sanctiunea pe care ai primit-o pentru trolling.

 ShadowBroker, on 21 mai 2017 - 13:52, said:

Extras din articol de pe site-ul ala:

Extras Cod Penal
“Art. 531: Felurile pedepselor aplicabile persoanei juridice

Publicatia din link se refera la art. 531 din Codul Penal actualizat in octombrie 2013 si care a fost utilizat la data redactarii. Uite un link aici: http://avocatbogdanp...at/codul-penal/
Daca intre timp s-o fi modificat Codul Penal, aceasta nu inseamna ca autorul articolului a scris "gogomanii" (acele "gogomanii" despre care ne-ai aratat printr-un smiley ca te fac sa tavalesti pe jos de ras) si nici ca dintr-o data a devenit legal sa folosesti software fara licenta.
De asemenea, ne-ai comunicat parerea ta despre acordul de licenta (ca "o buna parte din ce scrie M$ in licentele lor e bun de sters in dos") si ti-am explicat ca aceasta nu reprezinta o scuza ca sa cumperi orice cheie ieftina de pe eBay sau din surse similare.

 ShadowBroker, on 21 mai 2017 - 13:52, said:

Un concept pe care nu-l intelegi. Legalitatea nu e data de ce scrie microsoft in licente, ci de legislatia si deciziile instantelor din jurisdictiile in care se aplica legile(acestea au intotdeauna prioritate fata de orice text scris in orice licenta). Nu exista notiunea de a vinde licente invalide. In UE dreptul de vanzare a softului/licentelor inseamna implicit dreptul de a folosi softul indiferent de ce scrie in licenta.

Iar eu ti-am spus de cel putin doua ori ca este o diferenta (pe care nu o pricepi sau te prefaci ca nu pricepi) intre licenta si o cheie de activare. Ceea ce cumperi tu de pe eBay sau din surse similare nu sunt licente, ci doar chei de activare. Sintagma "licente invalide" iti apartine, deoarece eu nu am folosit o asemenea sintagma (am spus ca Microsoft ar putea sa invalideze cheia de activare, nu licenta). Legislatia in vigoare interzice utilizarea de software fara licenta. Punct.

Ai pauza 3 zile ca sa te linistesti si sa te poti gandi la un raspuns argumentat.

#568
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 f300, on 21 mai 2017 - 12:52, said:

S-au sustinut multe lucruri pe forum. Multe total gresite.

Asta de exemplu e total falsa. Eu am cumparat laptop x86 de la supermarket doar cu un bon de casa pe care nu era clara nici macar descrierea la ce am cumparat. Vrei sa spui ca de-alde Auchan vind ilegal licente sau eu o folosesc ilegal?

A se nota ca in ziua de azi multe scule contin "soft OEM", incluzind telefoane, tablete, televizoare ba chiar si unele masini. Da, cu EULA.

Deci parerea ta este ca o licenta software poate fi revanduta legal? Daca da, atunci poate oferi si o dovada.
Cine a sustinut ca licentele nu pot fi revandute in Romania poate s-a inselat sau poate ca nu. Eu nu am verificat informatia si am precizat de la bun inceput ca informatia nu-mi apartine. Din punctul meu de vedere poate fi adevarat sau nu. Nu m-as grabi sa resping o idee, doar pentru ca nu am chef sau nu am posibilitatea sa o verific. Pentru mine ramane o varianta posiibla.
Eu am gasit doar un articol mai vechi care ar permite in UE revanzarea unor licente, dar in conditii specifice: http://www.nwradu.ro...ut-second-hand/

De unde ai tras concluzia ca este "total falsa"?
Uite un exemplu actual. O oferta de licenta OEM de la eMAG: http://www.emag.ro/m...8/pd/D74PBYBBM/
La "Descriere" se precizeaza ca "Aceasta licenta trebuie achizitionata pe aceeasi factura cu PC-ul". Oare eMag ar avea interesul sa isi reduca vanzarile enuntand ceva "total fals"?
Poftim si un articol referitor la Windows 8: http://www.cggc.ro/s...ft-windows.html
Conform articolului, "Ca sa puteti cumpara licenta de Windows 8 OEM/DSP OEI pe alta factura decat PC-ul trebuie sa acceptati termenii notati aici.
Licenta poate fi folosita de utilizatorii de acasa, ce isi construiesc PC-ul pe componente si doresc sa faca upgrade-uri constante.
Firmele pot utiliza aceasta licenta DSP OEI cumparata pe factura separata, dar in limita a maximum 5 bucati."
Acelea sunt exceptii. Regula ramane cea mentionata de mine si anume ca o licenta OEM trebuie trecuta pe aceeasi factura prin care s-a achizitionat un nou PC (altfel trebuie sa cumperi o licenta Retail).

#569
sbanica

sbanica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 14.09.2006
Constat că se discută discuții toți și niciunul au/nu au dreptate. Nu are relevanță.
Ca atare dacă ați cumpărat un sistem cu bani puțini de pe saituri credibile sau nu io zic s-o folosiți până microsoft se sesizează după care procurați o altă licență mai scumpă sau mai ieftină după cum credeți. Deci nu vă faceți griji de amenzi - nu se va întâmpla.
Moderatorul fără nume exagerează. Adică dacă eu am cumpărat o licență cu factură nu pot să fiu acuzat de rea credință chiar dacă nu am citit acele interminabile și greu de înțeles EULA. Singurul lucru neplăcut este ca probabil la un moment dat sistemul să nu mai funcționeze. Dacă se întâmplă asta pot lua alte măsuri - mai cumpăr unul poate de data asta mai scump.

Edited by _-_, 21 May 2017 - 18:04.
Regulament pct. 3, lit. d. Nu era necesar sa reproduci integral ultimul post (ca citat).


#570
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007

 sbanica, on 21 mai 2017 - 17:44, said:

Constat că se discută discuții toți și niciunul au/nu au dreptate. Nu are relevanță.
Ca atare dacă ați cumpărat un sistem cu bani puțini de pe saituri credibile sau nu io zic s-o folosiți până microsoft se sesizează după care procurați o altă licență mai scumpă sau mai ieftină după cum credeți. Deci nu vă faceți griji de amenzi - nu se va ĂŽntâmpla.
Moderatorul fără nume exagerează. Adică dacă eu am cumpărat o licență cheie de produs cu factură nu pot să fiu acuzat de rea credință chiar dacă nu am citit acele interminabile și greu de înțeles EULA. Singurul lucru neplăcut este ca probabil la un moment dat sistemul să nu mai funcționeze. Dacă se ĂŽntâmplă asta pot lua alte măsuri - mai cumpăr unul poate de data asta mai scump.

Am corectat eu postul tau :)

#571
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 sbanica, on 21 mai 2017 - 17:44, said:

Constat că se discută discuții toți și niciunul au/nu au dreptate. Nu are relevanță.
Ca atare dacă ați cumpărat un sistem cu bani puțini de pe saituri credibile sau nu io zic s-o folosiți până microsoft se sesizează după care procurați o altă licență mai scumpă sau mai ieftină după cum credeți. Deci nu vă faceți griji de amenzi - nu se va întâmpla.
Moderatorul fără nume exagerează. Adică dacă eu am cumpărat o licență cu factură nu pot să fiu acuzat de rea credință chiar dacă nu am citit acele interminabile și greu de înțeles EULA. Singurul lucru neplăcut este ca probabil la un moment dat sistemul să nu mai funcționeze. Dacă se întâmplă asta pot lua alte măsuri - mai cumpăr unul poate de data asta mai scump.

Daca doresti sa fii in legalitate, atunci nu cumperi astfel de asa-zise "licente" care repet: nu sunt licente, ci coduri de activare.
Un cod de activare cumparat de pe eBay cu 3 lire si utilizat pe un PC te pune in aceeasi situatie cu a unuia care pirateaza Windows-ul, deoarece nici unul si nici celalalt nu detine o licenta.
Acea licenta OEM pe care tu crezi ca o cumperi apartine altcuiva. Ai aceleasi drepturi de a utiliza Windows-ul activat cu respectiva cheie de activare (primita de catre persona fizica sau juridica care este detinatoarea de drept a licentei) pe care le-ai avea practicand medicina in baza unei diplome eliberate pe numele altei persoane.

Edited by _-_, 21 May 2017 - 18:12.


#572
sbanica

sbanica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 14.09.2006

 _-_, on 21 mai 2017 - 18:01, said:

Daca doresti sa fii in legalitate, atunci nu cumperi astfel de asa-zise "licente" care repet: nu sunt licente, ci coduri de activare.
Un cod de activare cumparat de pe eBay cu 3 lire si utilizat pe un PC te pune in aceeasi situatie cu a unuia care pirateaza Windows-ul.
Fie cum zici - coduri de activare. Dar în continuare consider că factura dovedește buna mea credință. Deci nu pot să fiu acuzat de piraterie. Poate de neînțelegere a EULA care oricum e greu de înțeles. După cum am spus mai sus nu cred că e posibil să fiu amendat (ca persoană fizică) poate la firme e altceva.

#573
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007
Daca cumperi un taxi de la un taximetrist, cu factura si tot, poti practica taximetria legal sau ai nevoie si de licenta de taximetrist?

#574
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 sbanica, on 21 mai 2017 - 18:18, said:

Fie cum zici - coduri de activare. Dar în continuare consider că factura dovedește buna mea credință. Deci nu pot să fiu acuzat de piraterie. Poate de neînțelegere a EULA care oricum e greu de înțeles. După cum am spus mai sus nu cred că e posibil să fiu amendat (ca persoană fizică) poate la firme e altceva.

Eu nu am auzit sa fie cineva amendat ca persoana fizica nici daca pirateaza Windows-ul. Dar asta nu inseamna ca nu se poate intampla oricand.
Factura aia a ta cel mult demonstreaza ca ai cumparat o cheie de activare. Acea factura nu tine loc de licenta. Esti in legalitate doar atata vreme cat nu o utilizezi. Daca o utilizezi, atunci o faci pe riscul tau...

#575
sbanica

sbanica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 14.09.2006

 654321, on 21 mai 2017 - 18:23, said:

Daca cumperi un taxi de la un taximetrist, cu factura si tot, poti practica taximetria legal sau ai nevoie si de licenta de taximetrist?
Păi eu cumpăr licența nu mașina. Mașina o am.

#576
654321

654321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,817
  • Înscris: 12.03.2007
De unde? :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate