Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...
 Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 

Windows Phone is dead?!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2216 replies to this topic

#2179
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

View Postutopium, on 10 ianuarie 2017 - 09:54, said:

Cat despre update-urile facute de "sarbatori", eu am 10 update-uri de aplicatii in ultimele 5 zile.


si care ar fi acestea? de curiozitate  ;)

View Postutopium, on 10 ianuarie 2017 - 10:15, said:

deci de ce sa-mi bat capul ca nu exista suport pentru chestii pe care NU le folosesc?

Pentru ca exista, DE FIECARE DATA, un moment in viata cand ai mare nevoie exact de ceea ce nu ai. Si atunci e momentul cand te doare cel mai tare. Ca regula generala.

#2180
CGDBZ

CGDBZ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 29.06.2011
Mda, nu va mai umfati in pene caci WP a murit pentru consumatori de rand datorita efectului de turma, cel putin 50% din utilizatorii de smartfon-uri ar putea folosi fara nici-un stres WP.

#2181
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View Postutopium, on 10 ianuarie 2017 - 10:15, said:

Eu imi aleg serviciile in functie de suportul pe care il ofera pentru device-urile mele, nu invers pentru ca provideri de servicii sunt o gramada, dar fabricanti de device-uri cum vreau eu sunt foarte putini.

f bine, alegerea ta. e bine sa existe diversitate. insa este o logica paguboasa. incerc sa-ti explic de ce:
device-urile (in speta telefoanele) nu mai sunt demult niste obiecte cu scop intrinsec, definit. cum este ceasul de mana. sau cuptorul cu microunde. alea sunt device-uri pe care le alegi pe simpla lor existenta, dupa design si specificatii, pentru ca orice ceas iti va indica ora si orice cuptor iti va incalzi mancarea. mai bine, mai prost, mai elegant, mai kitschos, nu ai alte criterii de alegere decat obiectul in sine
in schimb la gadgeturi, telefoane, televizoare, obiectul a devenit mai putin important decat multitudinea de servicii conexe pe care le poti accesa cu el. inainte erau 17 feluri de nokia cu design diferit si acelasi symbian. acum sunt 2-3 iphoneuri, sau cate unul-doua flagship pe brand. si toate arata aproximativ la fel. televizoarele idem. de ce? pentru ca nimeni nu isi mai alege telefonul sau tv-ul pentru design sau pentru loialitatea fata de brand. alegerea se face constient atunci cand stii ca prin intermediul acelui device vei accesa cele mai noi si mai multe servicii, tocmai pentru a expanda potentialul device-ului de la functia sa de baza (apeluri) la orice iti trece prin cap (VR de ex)
acel device "cum vreau eu" e o utopie in sensul in care toti producatorii niveleaza hardware-ul la specs si design asemanator. ce are lumia si nu au ceilalti dpdv hardware, camera zeiss bla bla? nu cred. samsung si sony fac poze comparabil de bune. deci a-ti alege intai device-ul si apoi vezi tu ce accesezi e ilogic, e mai logic sa-ti alegi ce servicii ai nevoie si apoi unul din device-urile compatibile cu necesitatile

View Postutopium, on 10 ianuarie 2017 - 10:15, said:

Nu mai bine imi aleg device-ul care imi place si face tot ce am EU nevoie? De ce as alege un device care nu imi place la fel de mult doar pentru ca face ce au ALTII nevoie?

nu vreau sa fiu rau, dar acest "nu am nevoie" e o negare
in tehnologie nu trebuie niciodata sa spui ca nu ai nevoie. sunt zeci, sute de functii si aplicatii de care nu stii ca exista si nu realizezi ca ai nevoie pana nu le incerci si nu le folosesti
sigur ca poti trai blocat in bula cu ce crezi ca ai nevoie pana iti moare tel sau se inchide store-ul, dar nu strica sa incerci si sa dai o sansa noutatii si inovatiilor
asa ar face un om obiectiv, acum daca esti fan windows si urasti google e ok, e chestie emotionala cum e si secta iphone si nu are rost sa discutam pe argumente rationale

#2182
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View PostCGDBZ, on 10 ianuarie 2017 - 11:04, said:

Mda, nu va mai umfati in pene caci WP a murit pentru consumatori de rand datorita efectului de turma, cel putin 50% din utilizatorii de smartfon-uri ar putea folosi fara nici-un stres WP.

Ai statistici, ceva, sau e asa, dupa ureche, ca ai vazut tu la vecinul Ghita ca nu se descuraca cu telefonul?

#2183
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cel mai recent telefon al meu (achizitionat cu cca. o luna in urma) este Lumia 950 XL. Putin imi pasa de cota de piata sau ca unii dezvoltatori de aplicatii refuza sa faca aplicatii pentru aceasta platforma. Ce ma intereseaza in primul rand este calitatea telefonului, a sistemului de operare si sincronizarea cu celelalte device-uri cu Windows 10 pe care le utilizez. Toate aplicatiile cu adevarat necesare deja exista sub Windows 10 Mobile. Pentru alte cateva aplicatii (mai mult de "moft", deoarece nu sunt cu adevarat indispensabile) folosesc un iPhone 5S (este micut si nu ma incomodeaza sa-l car de obicei dupa mine pe langa telefonul Lumia, desi uneori il las acasa pe birou). Aplicatii noi pentru Windows 10 Mobile apar continuu. Cu cat apar mai multe aplicatii noi pentru Windows 10 cu atat creste si diversitatea + calitatea aplicatiilor din Store pentru Windows 10 Mobile. Ideea principala este ca in acest moment Windows 10 Mobile este utilizabil, ofera o stabilitate mai ridicata decat Android, consuma resurse mai mici, este mai putin limitativ decat iOS, ofera toate aplicatiile cu adevarat necesare pentru un utilizator obisnuit iar platforma este in dezvoltare continua: sistemul de operare evolueaza, insiderii testeaza builduri noi, Microsoft tine cont de feedback-ul utilizatorilor, aplicatii noi apar in permanenta. Deci Windows 10 Mobile nu a murit.

#2184
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

View PostFlat, on 10 ianuarie 2017 - 11:29, said:

e chestie emotionala cum e si secta iphone si nu are rost sa discutam pe argumente rationale

Cand foloseam iPhone, foloseam pentru ca la vremea respectiva era cel mai stabil si mai fluid OS si cu telefoane ce aveau un design excelent. Cu timpul nevoile mele au crescut, iar diferenta de stabilitate si fluiditate a disparut. Pe Android gasesti astazi telefoane superioare celor de la  Apple cam din orice punct de vedere. Si nu vorbesc de procesor sau cantitatea de RAM care a devenit irelevanta (in afara nevoii fortate de diferentiere), ci vorbesc de chestii practice, cum ar fi un amarat de NFC sau un display de calitate pentru VR. Nu, androidul nu e perfect, dar este extrem de flexibil in ceea ce priveste conexiunile. Nu-mi displace iOS-ul (il folosesc pe tableta unde n-are rival), dar pentru telefon nu-si justifica pretul. Windows Phone, nici atat. La Apple mai treci cu vederea unele neajunsuri, date fiind serviciile pentru clienti si update-urile pe perioada foarte mare de timp. La MS nu poate fi vorba de asa ceva. Azi promit ceva, maine ofera altceva si peste un an se razgandesc. Asta ca sa nu mai vorbim de service si alte chestii din astea "de nisa".

View Post_-_, on 10 ianuarie 2017 - 11:32, said:

Ofera o stabilitate mai ridicata decat Android

Da, daca compari cu androidul de pe dispozitivele pe care zici ca le-ai avut. Aia e, nu toti avem noroc. Retine doar ca nu numai WM evolueaza.

Intrebarea mea este, de ce m-as chinui sa car dupa mine doua telefoane si doua tipuri de cabluri, cand toata chestia poate fi simplificata si la un cost mult mai mic?

Edited by filip.serban, 10 January 2017 - 11:50.


#2185
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,012
  • Înscris: 14.08.2007

View PostFlat, on 10 ianuarie 2017 - 11:29, said:

device-urile (in speta telefoanele) nu mai sunt demult niste obiecte cu scop intrinsec, definit.
Pentru mine inca e mai important hardware-ul decat serviciile ... daca am hardware echivalent, atunci serviciile pot face diferenta in alegere, insa (cel putin acum un an cand am luat 950-ul) nu aveam ce alege mai bun pentru ce aveam eu nevoie (in primul rand o camera ca lumea si telefon care sa suporte si SD Card, scoaterea bateriei, etc). La fel e si la camere foto, in momentul asta prefer ceea ce imi ofera un Panasonic FZ1000/FZ2000, degeaba am nu stiu ce aplicatii/servicii de transfer la Sony ca nu compenseaza pentru avantajele de hardware ale Panasonicului, nu stiu ce servicii ar trebui sa ofere concurenta ca sa compenseze pentru hardware-ul Panasonicului.

Inca nu sunt dependent de nici un serviciu mobil prea mult ... sincer daca mi s-ar oferi un Symbian cu o camera mai evoluata decat Nokia 808 in momentul de fata (cu filmare 4K, stabilizare optica, setari avansate gen 950, diafragma mai mare ca la 950, senzor de generatie noua, etc) mi-as baga picioarele in toate serviciile si as trece iar pe Symbian Posted Image Nu am nici o aplicatie pe telefon (sau iPad sau ce vrei tu) care sa conteze asa de mult incat sa nu pot fara ea. Ascult muzica pe Deezer, dar la fel de bine as putea folosi propriile mp3-uri, Netflix il folosesc rar oricum (2-3 filme/seriale pe luna), pe telefon insa il folosesc foooooarte rar. Email, browser, facebook, twitter mergeau si pe Symbian. Skype/Whatsapp sunt irelevante pentru mine, le folosesc foarte rar de pe telefon. Instagram intru o data la 3 luni, cand imi amintesc ca il am. Net bankingul intru de maxim 2 ori pe luna, puteam intra si din browser oricum pentru atata lucru. Softuri de evidenta a ceea ce ai de facut, cheltuielilor, cumparaturilor, parolelor/etc aveam destule si pe Symbian. Navigatie aveam si pe Symbian si era chiar ok (sigur ca acum nu mai primeste update-uri la harti, dar ca idee). Serviciile Google imi sunt si ele irelevante, youtube si search merg in browser oricum. Horizon Go/Digi Online ... e ok ca exista, dar le folosesc si alea maxim o data pe luna. Ceas inteligent nu-mi doresc (dimpotriva, vreau unul mecanic nou anul asta care costa cat vreo 5 ceasuri inteligente), nici drone, nici termostat inteligent. Cand o sa am cabana la munte, o sa pornesc caldura de la distanta de pe iPad mini-ul fetei (desi exista destule solutii si pe windows sau cu control direct din browser) Posted Image

Edited by utopium, 10 January 2017 - 11:55.


#2186
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

View PostCGDBZ, on 10 ianuarie 2017 - 11:04, said:

Mda, nu va mai umfati in pene caci WP a murit pentru consumatori de rand datorita efectului de turma, cel putin 50% din utilizatorii de smartfon-uri ar putea folosi fara nici-un stres WP.


aha, si e vina utilizatorilor ca nu s-a intamplat asa?

#2187
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,012
  • Înscris: 14.08.2007

View Postiladi, on 10 ianuarie 2017 - 11:02, said:

si care ar fi acestea? de curiozitate  Posted Image
De fapt nu sunt 10 ci 11: Deezer, Dropbox, Expedia, Awesome Tube, Xodo PDF Reader/Editor, Transcoder, Outlook Mail/Calendar, One Note, City Art Search, 10 ZIP RAR Archiver, Feedback Hub.

View Postiladi, on 10 ianuarie 2017 - 11:02, said:

Pentru ca exista, DE FIECARE DATA, un moment in viata cand ai mare nevoie exact de ceea ce nu ai. Si atunci e momentul cand te doare cel mai tare. Ca regula generala.
Cand o sa ajung la momentul ala, o sa-ti spun :)

#2188
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Deci tu ai nevoie de un telefon cu camera si browser, nu de un smartphone.

PEntru tine n-or fi importante serviciile si sincronizare lor. Pentru mine, daca tot vorbim personal, sunt. Am telefon cu Android, tableta cu iOS si PC cu Windows. PE toate platformele astea folosesc aceleasi servicii. De ce? pentru ca nu mai stau sa transfer cu cardul sau cu cablul. Pur si simplu imi preiau activitatea de unde am lasat-o pe un alt dispozitiv. Ei, pe WM nu pot face asta. Recunosc, imi doresc foarte mult asta, dar nu e posibil. Eu unul sunt deschis catre orice platforma atata timp cat imi ofera ce am nevoie. Am trecut de momentul de fanbyism si nu ma mai intereseaza hardware-ul cat ma intereseaza serviciile pe care le ofera.

Edited by filip.serban, 10 January 2017 - 12:08.


#2189
CGDBZ

CGDBZ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 29.06.2011
La fel ca 80%, poate mai mult, din utilizatorii de smartphone.

#2190
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Asa o fi, insa eu folosesc smartphone-ul ca sa-mi usureze viata, nu ca sa-mi creeze frustrari din cauza lipsurilor.

#2191
CGDBZ

CGDBZ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 29.06.2011
Bla,bla,bla.............

#2192
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Un argument pertinent si foarte demn de luat in seama.

#2193
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
@utopium, nu inteleg de ce te-ai blocat pe 808. esti fotograf? ai luat o singura functie din ce poate face un smartphone si nu te mai intereseaza altceva

daca esti profesionist nu faci poze cu telefoane
daca esti amator tot faci un efort si iti cumperi un DSLR sau ceva minim decent care e de 100 de ori mai performant decat orice telefon
cate poze ai facut in ultimul an? cate filme? ai o colectie? cati GB are? unde o stochezi? cum o transferi din tel?
nu ti se pare contraproductiv sa folosesti un telefon pentru fotografie? eu nu am decat vreo 20 de poze in tel, din care 10 sunt "capturi de ecran" pentru diverse setari ce imi trebuie

un exemplu de utilitate este insasi citirea si scrierea pe acest forum. nu e mai comod sa ai o aplicatie gen tapatalk sa te notifice si sa raspunzi decat sa stai sa te chinui cu un browser mobil?
sigur, poti sa traiesti si fara tapatalk, dar e mai rapid

#2194
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

View Postutopium, on 10 ianuarie 2017 - 12:03, said:

De fapt nu sunt 10 ci 11: Deezer, Dropbox, Expedia, Awesome Tube, Xodo PDF Reader/Editor, Transcoder, Outlook Mail/Calendar, One Note, City Art Search, 10 ZIP RAR Archiver, Feedback Hub.

Cand o sa ajung la momentul ala, o sa-ti spun Posted Image


- deci 30% sunt ale lui Microsoft.

- nu. nu o sa-mi spui ;)

#2195
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013

View PostCGDBZ, on 10 ianuarie 2017 - 12:08, said:

La fel ca 80%, poate mai mult, din utilizatorii de smartphone.
Nu conteaza. Daca te consideri un producator software profesionist, faci tot posibilul sa multumesti toate tipurile de utilizatori.

#2196
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

View PostFlat, on 10 ianuarie 2017 - 12:34, said:

@utopium, nu inteleg de ce te-ai blocat pe 808. esti fotograf?

nu, nu e fotograf (daca ar fi nu ar mai face comparatiile pe care le face). E doar calat pe o idee si nu poate devia de la ea :D

View PostCGDBZ, on 10 ianuarie 2017 - 12:08, said:

La fel ca 80%, poate mai mult, din utilizatorii de smartphone.

chiar are importanta? Te uiti la titlul topicului, inghiti in sec si incerci sa gasesti scuze penibile unei companii care a luat decizii penibile. Penibil.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate