Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 

Este posibila inlocuirea ONT-ul RDS ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#55
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 diZy, on 09 iunie 2018 - 15:14, said:

Raspunsul este acelasi pt a mia oara. Nu.

  Cu cata rautate raspund unii care poate lucreaza la unul din acesti ISP di RO ... Baieti daca stiti sa cititi, astia care sunteti cu nu in brate,  ia cititi si o directiva a EU care obliga toti providerii din Europa la posibilitatea alegerii echipamentului poropriu de catre utilizator,  atat pe linii fixe cat si mobile ... Tineti cont ca aceasta directiva a fost  stabilita in 26.11.2015  si in fiecare zi un organ de control ar putea sa traga de urechi si Romania pentru nerespecatarea acestei decizii ...

REGULAMENTUL (UE) 2015/2120 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 25 noiembrie 2015
de stabilire a unor măsuri privind accesul la internetul deschis și de modificare a Directivei 2002/22/CE privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la rețelele și serviciile electronice de comunicații și a Regulamentului (UE) nr. 531/2012 privind roamingul în rețelele publice de comunicații mobile în interiorul Uniunii

Citire placuta  si conformare rapida ... nu cred ca acele ONT-uri sunt batute in cuie ... ajunge ca fiecare privider sa dea o lista de echipamente aceptate (din p.d.v. tehnic)  iar utilizatorul sa decida pe care-l vrea ...  nu cum este acum ca vrei nu  vrei tree sa acepti prastia pe care unul ti-o propune.

Printre altele in acest regulamet se poate citi:

Quote

(5)   Atunci când accesează internetul, utilizatorii finali ar trebui să aibă libertatea de a alege între diferitele tipuri de echipamente terminale, astfel cum sunt definite în Directiva 2008/63/CE a Comisiei (4). Furnizorii de servicii de acces la internet nu ar trebui să impună restricții de utilizare a echipamentelor terminale pentru conectarea la rețea în plus față de cele impuse de producătorii sau distribuitorii de echipamente terminale în conformitate cu dreptul Uniunii.

Toti utilizatorii ar trebui sa ceara fiecarui provider sa le fie respectate drepturile ...  Iar ca sa stie fiecare ce drepturi are, ar trebui ca  link-ul acestui regulament sa fie expus mare la inceputul subforumului  din SoftPedia cu topicele referitoare la  "GSM/CDMA & Telecomunicatii"

Iar ca sa completez cea ce un alt user scria mai sus in acest topic ...  Nici un operator ISP nu are dretul in conformitate cu acest regulamet sa filtreze datele nimanui pe nici un echipament decat in cazuri justificate:

Quote

(8)   Atunci când furnizează servicii de acces la internet, furnizorii respectivelor servicii ar trebui să trateze toate tipurile de trafic în mod egal, fără discriminări, restricții sau imixtiuni, indiferent de expeditor, destinatar, conținut, aplicație sau serviciu, ori de echipamentul terminal. În conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii și cu jurisprudența constantă, situațiile similare nu ar trebui să fie tratate în mod diferit, iar situațiile diferite nu ar trebui să fie tratate în același mod, cu excepția cazului în care un astfel de tratament se justifică în mod obiectiv.

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 08:57.


#56
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si te obliga cumva ISP-ul ce router model / producator sau ce laptop sau ce PC sa folosesti? Tot ai dat link-ul de mai sus, ar fi bine sa si intelegi ce scrie acolo. Adica pe mine ma conecteaza RDS pe GPON dar nu imi interzice sa pun un Linksys sau Mikrotik sau Ubiquity sau Asus sau TP-Link in spatele echipamentului lor. Reteaua furnizorului se termina in echipamentul de acces din care se conecteaza clientul asa ca hai sa lasam glumele cu regulamentul *UE daca nu il intelegem sau daca [il intelegem dupa cum vrea fiecare.

Daca ne luam dupa ce zici tu acolo ar trebui sa fac scandal ca eu vreau sa am un Cisco CRS3 de la RDS in care sa fiu conectat eu si doar eu. Ca asa vrea muschiu' meu mare.

PS: Legea / directiva aia nu zice ca ISP-ul trebuie sa te lase pe tine clientul sa iti alegi tu in ce echipament de acces iti livreaza ISP-ul conexiunea.

Edited by MembruAnonim, 02 July 2018 - 09:02.


#57
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 MembruAnonim, on 02 iulie 2018 - 09:01, said:

Si te obliga cumva ISP-ul ce router model / producator sau ce laptop sau ce PC sa folosesti? Tot ai dat link-ul de mai sus, ar fi bine sa si intelegi ce scrie acolo. Adica pe mine ma conecteaza RDS pe GPON dar nu imi interzice sa pun un Linksys sau Mikrotik sau Ubiquity sau Asus sau TP-Link in spatele echipamentului lor. Reteaua furnizorului se termina in echipamentul de acces din care se conecteaza clientul asa ca hai sa lasam glumele cu regulamentul *UE daca nu il intelegem sau daca [il intelegem dupa cum vrea fiecare.

Daca ne luam dupa ce zici tu acolo ar trebui sa fac scandal ca eu vreau sa am un Cisco CRS3 de la RDS in care sa fiu conectat eu si doar eu. Ca asa vrea muschiu' meu mare.

Stiu ce zici tu dar a-ti spun ca nu ai dreptate ... In Italia se discuta ( cam tarziu)  acum in parlament de a da o directiva locala  de aplicare a acestui regulament , de a obliga exact in acest sens toti furnizorii de NET sa lase libera alegere in privinta modemului sau altui  echipamet terminal instalat la utilizatorul final ...
Poate ca ar mai trebui sa vezi si cea ce fac altii di UE ... nu doar in patratica de RO ca nu e Ro ca a Inventat nici modemul nici comunicatiile ( de orice fel ar fi ele ... ftth, gpon, wdm  ... sau ce ai vrea sa mai spui ...) .  Daca intelegi italiana uite aici:  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bLdYO47icfk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]    iar din video se poate intelege ca nemtii ar fi adoptat deja un mod de aplicare al acestui regulament. Un alt punct ar fi ca daca nu te intelegi cu providerul se poate merge pina la curtea de la Strasbourg perntru a  cere drepturile.

Ca sa ma explic mai bine:  Intreb ... daca eu pe partea mea de echipament ... vin cu un router performant ( mult mai performat decat prastia de ONT oricare ar fi ea) cu un  DRYTech  Vigor 3900 cu posiblitatea de ai pune pe Wan5 un modul SFP GPON ( eventula extras dintr-un echipamnet de-al vostru)  ...  ISP ma lasa sa navighez ?  Nu ma lasa caci chiar daca modulul are parametri identici fiind acelasi ... memorizat si in OLT  exista o alta caracteristica numita "model vendor" unde acel cod caracterizeaza echipamentul folosit ... iar daca  e un altul ... atunci cand DHCP cere IP-ul de la  OLT  ... acesta nu il da petru ca aceasta functie  "model vendor 60 sau 50"  este blocata exact pe echipamentul furnizat de provider ...  Evident ca daca se recompileaza  linux-ul din exhipamentul personal se poate trece si peste acest hop ...  dar aceasta este deja o piedica din partea ISP ... este exact cea ce interzice  aceasta directiva ...

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 09:36.


#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca altii sunt idioti (italienii) nu inseamna ca si romanii trebuie sa fie la fel. Plus ca in clipa in care pui niste dobitoci cum sunt politicienii sa de-a o lege legata de telecomunicatii, ca in acest caz, ce echipament de acces sa oferi clientului ne ducem la garla cu totii si sarim in ea. Cu cel mai mare pietroi gasit  legat de picioare sau de gat.

Sa ne intelegem cand ai  un switch in cutie, FTTB, e la fal ca atunci cand ai ONT in casa, FTTH, in ambele cazuri clientul e liber sa isi puna ce echipament doreste. ONT-ul ala chiar daca e la client in casa tot al ISP-ului e si tot din reteaua ISP-ului face parte, last mile cum le place starinezilor sa zica. Adica daca RDS-ul scoate ONT-urile FTTH din casele oamenilor si trag de la ele pana la client un UTP / FTP si clientul isi conecteaza un router e fix aceiasi chestie daca ar lasa ONT-ul in locatie si clientul ar face acelasi lucru. Isi conecteaza router-ul propriu.

Sa mai intelegem ca ONT-ul ala e administrat de RDS sau alt ISP care foloseste tehnologia xPON adica clientul nu are de ce sa aiba acces la aces dispozitiv mai ales ca ar insemna ca are acces la date confidentiale ale ISP-ului.

#59
bobocul

bobocul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 16.09.2003

 iulius299, on 02 iulie 2018 - 08:28, said:

(5)   Atunci când accesează internetul, utilizatorii finali ar trebui să aibă libertatea de a alege între diferitele tipuri de echipamente terminale, astfel cum sunt definite în Directiva 2008/63/CE a Comisiei
(4). Furnizorii de servicii de acces la internet nu ar trebui să impună restricții de utilizare a echipamentelor terminale pentru conectarea la rețea în plus față de cele impuse de producătorii sau distribuitorii de echipamente terminale în conformitate cu dreptul Uniunii.
(8)   Atunci când furnizează servicii de acces la internet, furnizorii respectivelor servicii ar trebui să trateze toate tipurile de trafic în mod egal, fără discriminări, restricții sau imixtiuni, indiferent de expeditor, destinatar, conținut, aplicație sau serviciu, ori de echipamentul terminal. În conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii și cu jurisprudența constantă, situațiile similare nu ar trebui să fie tratate în mod diferit, iar situațiile diferite nu ar trebui să fie tratate în același mod, cu excepția cazului în care un astfel de tratament se justifică în mod obiectiv.

Eu vad ca nici UE nu obliga. Daca ar fi obligatie ar trebui :)  sa dispara ar.

#60
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 MembruAnonim, on 02 iulie 2018 - 09:19, said:

Daca altii sunt idioti (italienii) nu inseamna ca si romanii trebuie sa fie la fel. Plus ca in clipa in care pui niste dobitoci cum sunt politicienii sa de-a o lege legata de telecomunicatii, ca in acest caz, ce echipament de acces sa oferi clientului ne ducem la garla cu totii si sarim in ea. Cu cel mai mare pietroi gasit  legat de picioare sau de gat.

Sa ne intelegem cand ai  un switch in cutie, FTTB, e la fal ca atunci cand ai ONT in casa, FTTH, in ambele cazuri clientul e liber sa isi puna ce echipament doreste. ONT-ul ala chiar daca e la client in casa tot al ISP-ului e si tot din reteaua ISP-ului face parte, last mile cum le place starinezilor sa zica. Adica daca RDS-ul scoate ONT-urile FTTH din casele oamenilor si trag de la ele pana la client un UTP / FTP si clientul isi conecteaza un router e fix aceiasi chestie daca ar lasa ONT-ul in locatie si clientul ar face acelasi lucru. Isi conecteaza router-ul propriu.

Sa mai intelegem ca ONT-ul ala e administrat de RDS sau alt ISP care foloseste tehnologia xPON adica clientul nu are de ce sa aiba acces la aces dispozitiv mai ales ca ar insemna ca are acces la date confidentiale ale ISP-ului.

Eu te intreb e la mine acel ONT sau la Provider ? Consuma de la mine curent sau de la Provider ? daca providerul tine asa mult sa aiba la toate teminatiile ftth cate o cutie ... de ce nu si-o monteaza pe scari sau in drum?  
Daca unul vrea sa aiba ( si nu ma refer la bunicuta care deabea stie sa apese pe telecomanda ) IP alocat direct pe echipamentul lui  ... care stie si  x.pon  de ce ar mai trebui sa ai consume curentul personal si o  alta jucarie  ( eventual pusa-n bridge sau alt artificiu) doar de dragul  ISP-ului ...   Eu nu stiu germana ... dar o sa incerc sa caut sa a-ti arat ca in Germania  acest regulament este deja aplicat ...  in Ro cred ca e ca de obicei ... o sa fie aplicat deabea peste 10 ani si atunci la presiunile UE (daca o sa mai fim in UE).


Mai este o problema ... daca acel ONT are vulnerabilitati de securitate  la un moment dat  ... si din cauza faptului ca nu s-au luat masuri  urgente de catre ISP prin update  ... iar utilizatorul a avut probleme de orice natura ... pe cine crezi ca poate da vina mai ales ca exista si acest regulament UE ?  Daca ar fi fost exhipamentul  personal , respectivul s-ar fi zbatut sa caute un firmware update,  sau sa schimbe exhipamentul cu altul ... dar  de indiferenta  unui ISP indifert cum te poti apara ?

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 10:01.


#61
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Om bun ai cititi nonorocitul ala de regulament, mai sus cineva a pus un citat din el, daca te uiti scrie  clar echipament terminal dar asta nu inseamna echipamentul ISP-ului. Aici nu vrei sa intelegi ca ONT-ul de la tine din casa de exemplu este al furnizorului pentru a te conecta pe tine la internet. Fara el nu iti poate livra serviciul. Sa iti pui tu ONT-ul tau inseamna sa te cheme RDS-ul in casa sa si sa iti dea acces la tot din casa sa poti vedea tot. Este ilogic si vorbim de germani pai cine e la conducere in *UE? E normal ca dobitocii de germani sa debiteze asa prostie.

Intelegeti ca pentru a putea sa isi puna fiecare client jucaria proprie, ONT, e nevoie ca ISP-ul sa ofere acces neingradit acelui client in ograda proprie? Echipamennte, aplicatii, etc?

#62
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 MembruAnonim, on 02 iulie 2018 - 10:21, said:

Om bun ai cititi nonorocitul ala de regulament, mai sus cineva a pus un citat din el, daca te uiti scrie  clar echipament terminal dar asta nu inseamna echipamentul ISP-ului. Aici nu vrei sa intelegi ca ONT-ul de la tine din casa de exemplu este al furnizorului pentru a te conecta pe tine la internet. Fara el nu iti poate livra serviciul. Sa iti pui tu ONT-ul tau inseamna sa te cheme RDS-ul in casa sa si sa iti dea acces la tot din casa sa poti vedea tot. Este ilogic si vorbim de germani pai cine e la conducere in *UE? E normal ca dobitocii de germani sa debiteze asa prostie.

Intelegeti ca pentru a putea sa isi puna fiecare client jucaria proprie, ONT, e nevoie ca ISP-ul sa ofere acces neingradit acelui client in ograda proprie? Echipamennte, aplicatii, etc?

Nu cred ca e chiar asa cum spui tu  ... Adica ce ar trebui sa a-mi arate mie un provider prin faptul ca ma lasa a-mi instalez exhipamentul propriu ? Subnetul la care ma leaga si pe mine ?  Astea se vad oriunde ... chiar si la VDSL ... Sunt eu acela care tree sa ai dau seriile Modulului SFP, seria ONT, si Mac-ul ... altceva nu cred ca e necesar deoarece daca e in lista de vendori aceptati de catre  OLT ... acesta asi programeaza de la distanta SFP cu parametri necesari...  Sau poate crezi ca dupa programare unul se pune sa faca reverse enginering  ca sa vada parametri ... fii sigur ca se pot citi chiar si de pe un ONT proprietate ISP, sunt destule metode.  
Nu cred ca e cineva atat de imbecil care sa ceara unui ISP sa  ai conecteze un Modem VDSL la  ftth ... desi daca ma gandesc bine  in Italia exista vreo doua modele  Modem/ONT  distribuite de Fastweb  "universale"  cea ce inseamna ca se pot lega atat la ftth, gpon, vdsl, adsl sau ce mai este ...
Cred ca aceasta directiva se refera la faptul ca un utilizator sa poata fi liber sa aleaga echipamentul dintr-o lista aceptata dar sa al si poata folosi fara limitari ... limitari care acum multi ISP le fac  doar de dragul standardizarii relelelor lor si a telegestiunii ...
Iar in privinta echipamentului ... daca te uiti doar la Distribuitorii de electricitate ... tendinta e sa nu se mai monteze exhipamente de proprietate a societatii pe teritoriul cientului .... va veni cu siguranta si momentul cand ISP nu o sa mai intre in casa deloc ...

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 10:41.


#63
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Dap nu are rost sa discutam ca se pare ca nu vrei sa intelegi ca legea / regulementarea aia se refera de fapt la tot ce e in curtea clientului. ONT-ul este echipament de acces al furnizorului de servicii deci reglementarea aia e egala cu zero cata vreme ISP-ul iti permite sa pui tot ce vrei in spatele echipamentului lui de acces. E atat de simplu. Pe vremea modemurilor de cablu ai inlocuit modemul de cablu de la furnizor cu unul agreat de tine? Pe FO ai inlocuit MC-ul de la furnizor cu unul al tau? La Enel / furnizorul de energie electrica de ce nu schimbi contorul ca dracu e urat si e naspa, poate vrei unul mai misto, mai dragut, roz. Asa si aici.

#64
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 MembruAnonim, on 02 iulie 2018 - 10:45, said:

Dap nu are rost sa discutam ca se pare ca nu vrei sa intelegi ca legea / regulementarea aia se refera de fapt la tot ce e in curtea clientului. ONT-ul este echipament de acces al furnizorului de servicii deci reglementarea aia e egala cu zero cata vreme ISP-ul iti permite sa pui tot ce vrei in spatele echipamentului lui de acces. E atat de simplu. Pe vremea modemurilor de cablu ai inlocuit modemul de cablu de la furnizor cu unul agreat de tine? Pe FO ai inlocuit MC-ul de la furnizor cu unul al tau? La Enel / furnizorul de energie electrica de ce nu schimbi contorul ca dracu e urat si e naspa, poate vrei unul mai misto, mai dragut, roz. Asa si aici.
Hai sa o luam si invers ... Cand nu a fost vreodata permis sa pui ceva in spatele unui astfel de echipament ?
La Enel fiind o necesitate a retelei de a contabiliza Kw ... In foarte multe locuri ... si mai recent si in RO  ... contoarele cum ziceam nu se mai monteaza acasa la client ci pe stalpii Enel ... sau in locurile comune ale blocurilor ... asta ca sa intelegi ce e o necesitate de retea ... Contorul cosuma emergia pentru a se alimenta  ... inainte de a fi contabilizata.  La mine acest ONT fiind in casa ... consuma din energia proprie ... Cat consuma ? An nici un caz asa cum a stabilit UE in cazul echipamentelor in StandBy sub 1W ...  ci mai degraba cam cat 1 sau 2 becuri led lasate  24/365 in priza si asta pentru necesitatea retelei ISP ... daca eu i-asi pune un Timer sa se deschida doar ziua ... si spre ex din aceasta cauza s-ar defecta ... ce crezi ca mi-ar spune ISP-ul ? M-ar felicita ...

De ce a fost nevoie de un astfel de regulament?  ... pentru a sparge aceasta asociere nedreapta ... acest monopol  a celor mari, prin care ISP fac apel la asfel de "carteluri mafiote" de a impune pe piata anumite echipamente a unor mari societati ... in defavoare unor noi societati  intrate pe piata si care nu au posibilitatea de a vinde produsele lor care de multe ori sunt mai bine realizate decat a celor mari dar nu pot caci unul ca RDS are cotract doar cu Huawei sau ZTE ca exemplu  ... O sa fie o liberalizare ca si la energie, ca si la Gaze sau ce mai vrei.  Cred ca asta e ce nu intelegi ...

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 11:06.


#65
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Cetatean european cu drepturi ce sa mai. Doar ca nu intelege nici drepturile si nici ca are si obligatii.
De scris corect cand scriem si noi iulius299?

Edited by diZy, 02 July 2018 - 10:58.


#66
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu inteleg destule cat sa si pricep ce zic. Vad ca tot nu ai inteles ca nu ai cum sa vii sa obligi furnizorul sa ofere acces la reteaua lui de distributie oricarui client caruia i se scoala. Legile alea sunt date din cauza unora care au impresia ca daca vine furnizorul si ii livreaza conexiunea intr-un echipament X inseamna ca furnizorul ii interzice sa foloseasca nu stiu ce drac de echipament. Nimic mai fals. Asta daca poate intelege cineva faptul ca ONT-urile actuale au acelasi scop ca switch-urile de FTTB, ca MC-urile la FO, ca modemurile de cablu, ca echipamentele xDSL, etc. Scopul lor este sa conecteze clientul la reteaua furnizorului.

Dar vad ca e greu de inteles conceptul. As fi desenat daca aveam talent la desen. Poate asa se intelege.

Edited by MembruAnonim, 02 July 2018 - 11:10.


#67
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 diZy, on 02 iulie 2018 - 10:58, said:

Cetatean european cu drepturi ce sa mai. Doar ca nu intelege nici drepturile si nici ca are si obligatii.
De scris corect cand scriem si noi iulius299?
La ce te referi ? De obicei unul cand nu mai are ce replica trece la abecedar ...

#68
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Nu stii sa folosesti cratimele si î si â.
Eu n-am ce replica sa iti mai dau ca oricum esti paralel cu ce scrii aici.

Edited by diZy, 02 July 2018 - 11:13.


#69
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

 diZy, on 02 iulie 2018 - 11:12, said:

Nu stii sa folosesti cratimele si î si â.
Eu n-am ce replica sa iti mai dau ca oricum esti paralel cu ce scrii aici.
Un motiv ar fi ca nu folosesc cratimele ... si literele cu accent (diacriticele) ...
Poate ca ti-a trecut prin cap ca folosesc un computer cu alta limba de baza care are un alt layout de default ? ( poate ... pentru ca scriu de la mii de km departare ? sau poate ca asta nu intelegi ?)

Stai linistit ca am eu grija sa fiu pe directia corecta  ... nu am nevoie sa a-mi spuna nimeni daca sunt paralel, convergent sau divergent cu aceasta materie ... Doar ca nu vreau sa cant aceasi muzica pe care de ani,  unii ISP di Ro se indarjesc sa pronunte ca si cum  ar fi singura cale, cand de fapt e doar un punct d.v. doar al lor ... si ca o abordare diferita a problemelor le-ar putea complica viata ... si cum comoditatea e la ordinea zilei ... de ce sa nu ramana asa ? (parerea unor ISP)

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 11:28.


#70
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Sa scrii a-mi in loc de îmi din cauza unui layout? Asa de rau s-a pus in calea ta tastatura aia?
Nu stiu ce mai stai si te certi cu noi pe aici in loc sa fii la Strasbourg sa le arati ISP-istilor romani ca nu stiu ce fac.

#71
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008
Ce treaba are aplicarea unui regulament si cu modul in care unul scrie ?  Oare doare asa tare ca cineva din afara posiblitatior de a-l controla  (parlamentu UE)  a venit cu niste impuneri incat  trebue cu orice pret sa deviezi discutia  la alt ceva ?  Topic-ul era daca se poate inlocui un ONT de proprietatea cuiva ... Logic e ca dupa ce un utilizator a aceptat acel aparat  numit ONT ( dar se poate extinde si la alte lucruri)  ... nu prea mai are multe de ales,  odata cu semnarea unui contract  ... Oricine ar trebui insa,  sa stie ce drepturi are inainte de a semna ceva  ... in acest caz, faptul ca e liber sa aleaga .

Dar discursul ar trebui indreptat inspre o alta directie: ar putea sa afirme cineva ca din caracteristicile tehnice al oricarui model de OLT ... exista restrictii de conectare doar a anumitor modele de ONT ? Nu cred ...   Aceste limitari apar doar in mintea anumitor  ISP-isti ...  dar fabricantii nu au impus restrictii ci doar creaza cadrul (posibilitatea  de a se folosi aceste restrictii prin software, de care multi ISP au profitat din plin... gen password pe modul SFP, restrictii pe vendor, mac-address blocat ... si altele )   ...  cu atat mai putin  standardul de comunicatii  xPON  

In privinta intelegerii  functonarii sistemului xPON ... nu cred ca exista dubii ... de vreme ce PON (Passive Optical Networks) ... fiind doar o retea de transport optic al laserului pe diferite lungimi de unda, e logica existenta unor echipamente de o parte si de alta a fibrei ...  Cea ce nu mai este logic e conditionare pe care o fac anumiti ISP  in privinta unor modele de ONT in defavoarea altor modele de ONT  ( nu ma refer aici la switch, routere, hub-uri sau alte echipamente de retea) ... Asi vrea sa vad niste specificatii tehnice unde spre exemplu la partea de OLT Huawei este scris spre exemplu doar unul sau doua modele  de ONT ( care surprinzator sunt oferite cu comodat de catre ISP). Daca ar  fi asa, atunci cred ca sigur ar incalca legea concurentei ... unde  explicit este interzis acest lucru ...  si aici intervine asa numitul  AntiTrust ... sau anti monopol,  iar acest regulament UE este scris exact ca sa previna aceste asocieri periculoase ...

Edited by iulius299, 02 July 2018 - 12:22.


#72
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,800
  • Înscris: 10.10.2011

 iulius299, on 02 iulie 2018 - 12:17, said:

Ce treaba are aplicarea unui regulament si cu modul in care unul scrie ?  

In primul rand, ca sa aplici un regulament trebuie sa-l intelegi. :) Iar modul in care unul scrie are legatura cu inteligenta aceluia. Cu capacitatea de a invata, intelege, asimila lucruri, cu atentia la detalii si puterea de concentrare. Intotdeauna lucrurile se leaga... :)

Edited by iRunaway, 02 July 2018 - 12:27.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate