Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Este posibila inlocuirea ONT-ul RDS ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#1
iarbaverde

iarbaverde

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.05.2016
As putea sa cumpar un alt ZTE, sau chiar de la alta firma compatibila precum HUAWEI, etc

Ce motive as avea sa il schimb cu unul de-al meu si sa il dau inapoi pe cel primit ?
1. Pretul care mi se pare prohibitiv (250 euro), dar ar putea altcineva (vre-un animal de casa) sa il strice din greseala sau alte intamplari neprevazute.
2. Prefer sa folosesc firmware original, dar la acesta numele de utilizator si parola sunt user:digi
3. Mai bine ar fi chiar sa fie un ONT simplu, fara ruter, fara WiFi. Am citit mesaje ale utilizatorilor mai vechi RDS care spuneau ca in trecut a fost posibil sa introduci userul si parola ppp direct in sistemul de operare.  Dar dintr-un alt mesaj nu am inteles ce setari primeste acest ONT de la OLT ?

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004
De inlocuit il poti inlocui, dar nu va merge.

Astea ale lor sunt controlate remote la setari. Nu-ti vor da setarile ptr el.

Sa inteleg ca ti-au cerut bani pe el ? Ca din cate stiam se monteaza gratuit.

Edited by eiffel, 28 May 2016 - 16:39.


#3
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Se monteaza gratuit dar probabil face referire ce se intampla daca il strica.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu poti sa il inlocuiesti pentru ca:

- nu e autorizat in sistemul RDS
- nu poti cumpara orice ONT, trebuie sa fie acelasi producator ca si OLT-ul din headend

#5
nicu131

nicu131

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,625
  • Înscris: 12.02.2008

View PostVladutzU2013, on 28 mai 2016 - 16:43, said:

Se monteaza gratuit dar probabil face referire ce se intampla daca il strica.

Asta e ca drobul de sare

#6
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Apropos de ont
Ambii avem 300. Eu nu am ont, un router ordinar 10/100 cu wifi "300"
Întrebare
De ce am  io mai mult la teste cu același telefon fațã de ont pe wifi????

#7
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Pentru ca ont-ul livrat de rds are wifi de forma.

#8
ZapperBH

ZapperBH

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,449
  • Înscris: 20.10.2004
pai nu se poate opri wifi-ul ?

#9
iarbaverde

iarbaverde

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.05.2016

View Posteiffel, on 28 mai 2016 - 16:38, said:

De inlocuit il poti inlocui, dar nu va merge.

Astea ale lor sunt controlate remote la setari. Nu-ti vor da setarile ptr el.

Sa inteleg ca ti-au cerut bani pe el ? Ca din cate stiam se monteaza gratuit.


Cuvantul "controlate" imi sugereaza o ideologie politica dupa cum ii place sa controleze.
Avem dreptul sa stim cine si ce informatii controleaza sau nu ?

Montarea si valoarea produsului sunt doua servicii cu preturi diferite:  valoarea ONT-ului este 250 euro, ONT pe care RDS il da in custodie, iar daca l-ai uzat mai mult decat normal poti fi sanctionat PENAL potrivit art. 238 Noul Cod Penal. Asa scrie.
Oare reprezinta acest pret o alta clauza abuziva ? RDS a mai fost criticat recent pentru asa ceva.

Eu nu am stiut inainte de a semna contractul despre tot ce am aflat azi, si nu stiu cati instalatori au rabdare cu noii abonati sa citeasca si sa inteleaga termenii contractului.

#10
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Cum dracu va mai treziti cate unu pe aici cu teoria conspiratiei nu stiu. Cui i s-a facturat ont-ul doar pentru uzura? Evident nimanui se schimba fara greata. Doar daca ai dat cu toporul in el dupa ce ai baut mai mult, atunci evident ca il platesti.

#11
`Giovanni

`Giovanni

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 577
  • Înscris: 22.12.2006
Daca a dat cu toporul in el, atunci rds sa isi asume paguba. Nu clientu a solicitat prastia lor, i-a fost bagata pe gat fortat.
In america un isp a fost sanctionat cu vreo juma' de milion de dolari pentru ca si-a fortat clientii sa foloseasca doar routerele lor.

#12
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si ce treaba are cu RDS-ul? Te forteaza RDS-ul sa folosesti routere de la ei?

Edited by diZy, 28 May 2016 - 21:56.


#13
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View Post`Giovanni, on 28 mai 2016 - 21:40, said:

Daca a dat cu toporul in el, atunci rds sa isi asume paguba. Nu clientu a solicitat prastia lor, i-a fost bagata pe gat fortat.
In america un isp a fost sanctionat cu vreo juma' de milion de dolari pentru ca si-a fortat clientii sa foloseasca doar routerele lor.
RDS nu iti da niciun router daca ai cablu RJ-45 de la ei.Tu confunzi un ONT (in care intra un altfel de cablu) cu un router normal,RDS iti poate lasa si cablul chior daca esti asa capos,sa vedem la ce pret gasesti tu un ONT sa-ti instalezi.

#14
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

View Post`Giovanni, on 28 mai 2016 - 21:40, said:

In america un isp a fost sanctionat cu vreo juma' de milion de dolari pentru ca si-a fortat clientii sa foloseasca doar routerele lor.
breaking news: aici nu e america.

hint: iti poti da seama dupa viteza la net pe care-o avem.

#15
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Numai creiere de gaina sunt pe aici.. nu zic ale cui ca pe urma o dau in atac la persoana, dar cei cu creier de om se prind care sunt cei cu creiere de gaina..

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004

View Postiarbaverde, on 28 mai 2016 - 20:07, said:

Cuvantul "controlate" imi sugereaza o ideologie politica dupa cum ii place sa controleze.
Avem dreptul sa stim cine si ce informatii controleaza sau nu ?

Stai linistit, ca daca vor sa controleze traficul tau oricum o fac - sunt obligati prin lege - dar o fac pe servere, nu prin junghiul ala.
Pe junghiul ala doar il pot configura si iti limiteaza viteza conform abonament sau iti mai dau o functie noua - gen TV sau Telefonie - tot in functie de abonamentul tau. Alte chestii nu pot sa faca in el. Practic softul din el e ca la un router, dar un pic mai sofisticat.

#17
iarbaverde

iarbaverde

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.05.2016

View Postxeleron, on 28 mai 2016 - 22:15, said:

RDS nu iti da niciun router daca ai cablu RJ-45 de la ei.Tu confunzi un ONT (in care intra un altfel de cablu) cu un router normal,RDS iti poate lasa si cablul chior daca esti asa capos,sa vedem la ce pret gasesti tu un ONT sa-ti instalezi.

Eu am gasit de unde sa cumpar inainte sa deschid acest subiect, chiar am pregatit banii pe masa 150 lei (iar in caz ca nu e cel potrivit, mai sunt si alte modele la distribuitorii din Romania, sau pot comanda un ZTE identic din China.)
http://www.mondoplas...etis-pg_ft-5691
Diferenta mare intre 250 Euro si 150 lei (maxim 300 lei pentru ONT cu 4 porturi la mondoplast)

Cred ca este necesar sesizarea autoritatilor, RDS nu da posibilitatea sa folosesti propriul ONT, iar pentru cel pe care ti-l da in custodie iti pune o clauza abuziv de mare. Apelam la Protectia Consumatorului sau direct la Minister ?

Edited by iarbaverde, 29 May 2016 - 13:23.


#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004
Oi fi gasit tu. Dar ala nu merge.

( E doar ptr rtetea, aparatele RDS ofera atat retea cat si TV si telefon ), si chiar daca am presupune ca ar merge, nu vei primi de la RDS setarile ptr el.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate