Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Este posibila inlocuirea ONT-ul RDS ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#217
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Cum ai catv pe ONT ? Mie mi-au lăsat cablul actual pe care îl aveam in Telekom .
E vreo diferență între cele două tehnologii ?

Edited by GingisHan2015, 29 October 2019 - 21:18.


#218
valyy1983

valyy1983

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 15.03.2012
am făcut sesizare sa mi se prelungească fibra optica și a venit un angajat care nu a pus niște mufe ceva, doar a lipt fibra a pus peste un colier de plastic și apoi a dat cu banda izoliera și mi a mai lăsat și vreo 10 m de fibra zicând ca nu mai are ce sa facă cu ia ca oricum o plătesc pe toată, este normal sau trebuie sa fac reclamație?

Attached Files


Edited by valyy1983, 04 November 2019 - 19:59.


#219
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Puteai sa-ti prelungesti singur fibra. Ai nevoie de:
Adaptor SC/APC 1 buc - costa FIX 1 leu AICI
Patchcord optic SM SC/APC-SC/APC - 10m de patchcord costa fix 12 lei AICI

Atat Posted Image

Edited by ogo, 04 November 2019 - 21:08.


#220
OzTm

OzTm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 03.02.2007
As zice ca fibra sudata va avea pierderi mai mici, deci performanta (si poate si fiabilitate in timp) mai buna. Diferentele de performanta le-ai simti probabil doar daca nivelul semnalului e cam la limita.
Fibra prelungita cu mufe prin metoda descrisa de @ogo ar fi avut pierderi putin mai mari, dar ar fi avut avantajul ca probabil ar fi aratat mai bine, in caz ca nu ai cum sa maschezi / ascunzi cablul dupa ceva.

#221
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Teoretic ai dreptate.
Practic diferenta intre lipitura si conector este de 0.1 vs 0.75 dB loss in conditii ideale iar la 10 m de patch-cord nu conteaza.
Referitor la fiabilitate vs timp, e totusi un patch-cord: il pui si uiti de el (nu il "freci" de X ori pe zi) atata timp cat e protejat corespunzator nu se va intampla nimic.

#222
jeolis

jeolis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,279
  • Înscris: 27.08.2007

View Postogo, on 07 noiembrie 2019 - 14:03, said:

Teoretic ai dreptate.
Practic diferenta intre lipitura si conector este de 0.1 vs 0.75 dB loss in conditii ideale iar la 10 m de patch-cord nu conteaza.
Referitor la fiabilitate vs timp, e totusi un patch-cord: il pui si uiti de el (nu il "freci" de X ori pe zi) atata timp cat e protejat corespunzator nu se va intampla nimic.

Te contrazic : pierderea prin prelungire cu conectori este de 1db, iar prin sudare, depinde de cat de reusita este sudura, de obicei 0db sau 0,1db. Daca fibra nu este curatata bine sau contine bule pierderea variaza intre 0,25db si 1db. Iar ceea ce a facut colegul nu este prea ortodox, ar fi trebuit ca sudura sa fie acoperita de o discheta de plastic. Daca te vei impiedica de fibra cu siguranta sudura se va rupe.

#223
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Cu ce ma contrazici? Repet:
Practic[virgula] diferenta intre lipitura si conector este de[doua puncte]:  0.1 [sudura] vs 0.75 dB [conector] loss in conditii ideale
Deci nu prea ai ce sa contrazici....

Au calculat/testat altii mai destepti ca mine si deobicei diferenta intre valorile ideale si real-life pot fi si de cateva ori mai mari (cel putin la conector/patch-cord pot ajunge pana la 3 virgula X dB pe aia 10m de patch) - dar asta tine si de Dorel....
However, folosesc metoda "asta" de prea mult timp si in prea multe locuri si nu am avut nicio problema iar pt "home use" e o solutie perfecta si la indemana.

#224
Jim19

Jim19

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 06.11.2019
Am comandat o suplimentare de internet de la 300 la 500 FIBERLINK în seara asta
Se va face luni .
Trebuie înlocuit actualul echipament Fiberhome ori e suficient pentru upgrade ?
Trebuie să vină cineva la fața locului ori se realizează de la distanță ?
Întreb pentru că am primit un interval orar .
Zice ceva și de reducere la jumătate pentru 1 an aici în anexa de pe mailul automat datorita Black Friday, asa VA fi ?
Sunt nou abonat și e ceva nou pentru mine de asta va întreb .
Mulțumesc frumos .

#225
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Nu vine nimeni, nu se schimba nimic.

#226
Jim19

Jim19

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 06.11.2019
Vad ca s-a si facut .In cateva minute doar .E ok !

#227
graphine

graphine

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.02.2021
Este posibila, dar nu e usor.

Quote

OPTION VALUE
PLOAM state 5
Downstream FEC enable yes
Upstream FEC enable no
PLOAMd message waiting in buffer no
PLOAMd message buffer overflow no
Receive state machine status sync
Receive superframe state machine status sync
PEE received no
ONU ID 15
Start Offset enable yes
[0] Interface mode 15
[0] PHY status 5
[0] PHY duplex 1
[0] WOL status 0


#228
diverse200901

diverse200901

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 01.04.2013
Buna ziua. Am si eu instalat (in custodie de la RDS) un ONT ZTE ZXHN F660 rv1 si as vrea sa imi cumpar eu (nu sa inchiriez de la ei) TP-Link Archer AX10 AX1500 Router, dar, acesta nu are fibra optica (port). Stie cineva ce as putea face si daca merita efortul ? Multumesc !

#229
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
1. Cumperi TP-Link Archer AX10.
2. Suni la RCS-RDS sa-ti treaca ONT-ul in mod Bridge.
3. Conectezi TP-Link Archer AX10 la ONT-ul ZTE.
4. Configurezi WAN-ul acelui TP-Link Archer AX10 ca si conexiune PPPoE cu userul si parola din contractul RCS-RDS.

Edited by Znevna, 07 December 2021 - 20:49.


#230
diverse200901

diverse200901

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 01.04.2013
Multumesc @Znevna. Nu as putea renunta la ONT ZTE ZXHN F660 de la RDS ? In locul ONT-ului sa cumpar un mediaconverter care sa ma ajute sa fac conversia de la fibra optica la ethernet (cablu cu conector RJ45) ? Multumesc !

#231
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,713
  • Înscris: 23.10.2006
Nu se poate. ONT trebuie sa se sincronizeze cu OLT-ul din centrala.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate