Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Este posibila inlocuirea ONT-ul RDS ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#181
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Vai de tine daca pentru tine un arhitect de retea decide pe unde se trag sarmele dovedesti ca nu stii nimic, Si daca tu compari companiile telecom cu retele de cartier m-ai lamurit, mai sus de troll nu esti. Politicul isi poate baga un bat in cur ca nu el decide ce fac eu la mine in curte ca de aia exista notiunea de proprietate privata. Statul / politicienii nu au decat sa isi deschida propriile companii telecom si apoi sa faca ce ii taie capul.

Nu ai ce sa zici de asta o tii doar pe a ta poate poate cineva iti da dreptate. Ma gandeam ca esti in domeniu dar la ce parere ai despre niste oamenii care au ceva materie cenusie in cap si stiu despre ce vorbesc, nu pomenesc doar de cei care au titlu sau certificare de arhitect ci si de cei ce sunt Ingineri de retea si etc, ma indoiesc ca esti in domeniu. Ai citit ceva dar ai inteles doar ce ai vrut. Cel putin asta lasi sa se vada. E bine macar ca te-ai hotarat sa nu mai trolezi pe aici.

#182
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008
Mai nene ia nu mai barfi ca la usa cortului  eu nu imi permit sa judec decat dupa cea ce se vede  in urma unora care zic ca sunt mesteri si ca au lucrat.

Ce doresti acum aici sa discutam despre structuri redundante, inele si para inele de linii de date, cu protectii si backup-uri pe linii secundare si pe alimentare, splitere si splicere ? Routere Core Cisco, Juniper ?  Teorii si parateorii ?  
Eu magandeam ca ai inteles aluzia pe care am facut-o la faptul ca unii au lucrat in stil caracteristic romanesc ... http://stiri.tvr.ro/...lini-cu-cabluri
Dar te rog fara aluzii personale, Eu nu te-am jignit si nici nu ti-am minimizat munca pe care o faci, oricare ar fi !  

Daca tu zici ca eu sunt troll atunci explica tu initiatorului acestui thread cea ce te-a intrebat !   De ce dai din colt in colt ...  sa vezi e curtea mea, e reteau mea  ....  In principiu orice lucru care se afla intr-un perimetru pe care zici ca ai acte  acela se numeste ca e locul tau. In rest este sol public, un bun al tuturor si in consecinta nu mai este al tau  ci dat in concesiune cel mult, concesiune care se poate si retrage ... De ce atunci in Bucuresti Primaria a amenintat ca cine nu asi scoate cablurile in zonele unde este activ proiectul NetCity il vor taia ?
Ai cui sunt stalpii ?  
Ca orice  societate privata deschisa in RO, ai drepturi dar ai si obligatii ... nu poti activa ca si cum dor tu existi si ceilalti trebue sa-ti cada la picioare.

Edited by iulius299, 07 December 2018 - 14:00.


#183
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acum o dai in bla bla bla. Ce treaba au stalpii aia cu subiectul discutiei in sine? Cine semneaza un contract cu un furnizor de servicii este de acord cu solutia de conectare propusa de furnizor, daca nu e de acord atunci nu semneaza si cauta solutie alternativa. Simplu si foarte eficient. Totusi parca romanul nu e roman destul daca nu semneaza intai apoi face galagie ca ii baga furnizorul echipamentul X sau Y pe gat.

Nu o dau din colt in colt omule eu iti explic clar ca acel echipament nenorocit oferit de ISP face parte din reteaua de acces a furnizorului si acel echipament nu se poate inlocui dupa cum doreste clientul. Clientul nu este oprit de nimeni sa isi conecteze ce doreste la reteaua furnizorului deoarece reteaua clientului incepe unde se termina cea a furnizorului.

Capisci? Sai ai impresia ca toti cei care au venit cu acest design al retelei sunt niste cretini si ca ar trebui sa te intrebe pe tine sau pe politicienii aia de cacao care au tendinta sa dea legi de 2 lei, fie ca sunt in Romania sau alta tara de 2 bani din UE sau alta parte.

Deci? Esti sau nu troll daca eu incerc sa zic ceva si tu vorbesti de stalpi, primarie, contract si orice altceva doar, doar ma voi face ca nu vad sau ceilalti useri se vor face ca nu vad ca nu vrei sa intelegi ceva simplu. Nu cred ca a zis cineva, eu in primul rand, sa fii de acord cu ce am zis insa macar sa ai bunul simnt sa intelegi ce ti-am zis.

#184
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008
Stai tranquillo che capisco molto bene tutto quello che provi a dirmi ...
Partea cu stalpii ca si idee e ca o continuare a ideii offtopic pe care tu ai inceput sa mi-o spui cu arhitectii de retele ... Acele "bla bla" e ca o continuare la bla, bla-urile tale de provocare ...

Cea ce incerca unii sa insinueze si in tot acest timp am incercat sa "demontez" sunt afirmatii precum ca un ONT nu e compatibil nici chiar cu un altul din aceasi serie de fabricatie.   Poti sa dai doar cateva pagini mai inapoi si o sa poti citi la cineva ... cica daca eu am un ont nu il pot inlocui cu cel al vecinului care e tot la acelasi srl(isp)  si culmea e aceasi serie de fabricatie ...  Sigur, ca sa il poti monta trebue comunicate o serie de parametri ... dar nu se pune ca nu sunt interschimbabile, e doar o chestiune de vointa. (Faptic vorbind trebue sa vina un Dorel din partea ISP la fata locului, sa vb. prin tel cu administratorul OLT din zona si sa ii comunice acolo si el cateva serii ... citite doar de pe cutia/ambalajul ONT si minune dupa un rest cu o descarcare a configuratiei din remote ACS, o sa mearga ...)
Sunt unii cu parul intre ochi care cand aud de inlocuire se gandesc ca in loc de modem ont s-ar dori sa se conecteze unul analogic 56k/ isdn/ adsl sau cine mai stie ce ii zboara prin cap .
Logic e ca daca intentionezi sa il  inlocuesti pui tot unul compatibil, ca si standard care in mod sigur stie mai multe decat cel de baza dat de ISP.
Dar de ce sa o mai lungim ...
Unii ISP de acest gen vor sa aiba acces garantat din remote la echipament  TR-069/ACS bla bla ...  sa faca statistici de dezvoltare/upgrade ale retelei si de incarcarile locala/zonala  iar acolo unde incarcarile depasesc potentialul OLT/ Core  ... bla bla,  sa intervina direct per routerele clientilor si facand QOS (shapping)  sa reduca, eventual chiar sa elimine/limiteze un DOS  / Torrenti  ... care satureaza liniile.  Pana la un punct ISP au dreptate caci e mai simplu si economic sa faci un QOS distribuit decat unul la nivel centralizat.  Problema mare este aceasta inflexibilitate a unor ISP gen "gigi" care in ruptul capului nu vor sa admita altceva decat cea ce li s-a parut lor ca ok de parca le-ar fi inventat ei aceste conserve ...

In schimb exista alti ISP in ro care decid impreuna cu clientul spre ex: Daca am nevoie sa duc intr-o zona net-ul unde nici o retea nu ajunge ... Vine ISP cu fibra pana la punctul unde zic ei ca e ok iar de acolo frumusel cu o antena Ubiquiti airFiber (sa nu interpretezi acum ca vreau sa leg antena direct la fibra ... nici nu ar fi posibil, nu are port optic/ont)  ma duc pina la locul interesat ... fara ragalii montate pe stalpi care sa consume inutil ... mai ales daca acel loc e si un loc cu sursa de energie  si spatiu limitat ... Ce sa ma fac cu un Huawei sau Zte cu wifi si tv asa cum ar dori gigi sa-mi ofere ... montat inca si pe stalp?  sa dau net la ciorile din zona ?

Eu in tot acest timp m-am referit la concesii pe care orice ISP serios ar trebui sa le accepte in procesul de incheiere a unui contrac cu un client ...

O sa treaca si asta ...

Sa te mai intreb acum un lucru concret  ... daca eu asi veni cu o cerere de conexiune la retea si asi fi dispus sa dau si 1000€ pe luna ... ce zici  ce oferta mi-ar face gigi ? cu sau fara echipament lor? cu sau fara banda garantata / clasa de IP ?  Este gigi felxibil sau nu ?

Edited by iulius299, 07 December 2018 - 17:23.


#185
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Fix  in functie de reteaua existenta in zona ti-ar face oferta sau te vor refuza clar daca nu au retea. Cati ISP din Romania vine cu FO doar pentru un client? Nici unul, inchiriaza fire, folosesc comuniatii prin satelit iar pe ultima suta de metrii vin cu FO ca sa se bata cu pumnu in piept ca ei trag FO la client uitand sa specifice ca pe sute de kilometrii in jur ei nu au FO. Vezi "profesionistii" gts. Am spus, ca si client inteleg ideea de a veni cu o jucarie proprie, dar asta se poate si acum, ca si client poate imi doresc sa am echipamentul propriu si personal conectat la FO dar ca si client inteleg ca reeteaua furnizorului se termina in acea cutie nenorocita pe care al mi-a dat-o. Ca si fost angajat la un ISP pot spune ca inteleg de ce nu se doreste sa se permita conectarea CPE-urilor clientilor direct la reteaua de distributie. Mai ales ca un client nu se conecteaza la reteaua de distributie a furnizorului. Cred ca stii acest lucru.

Bun daca suntem de acord ca ISP-ul nu poate permite sa isi inlocuiasca un echipament de acces cu unul al clientului ma bucur daca nu... o sa incerc sa explic din nou.

#186
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
@iulius299 amuzant cum te iei doar de digi. La Telekom sau Orange poti pune ce ont vrei? Ba chiar la Orange nici in bridge nu pot sa iti puna ont-ul, nu stiu daca s-a mai schimbat ceva.

#187
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
cu toate ca am zis ca nu dau iarba la trolli (iulius299), solutia pentru toti care vor sa-si schimbe ont-ul/cpe-ul oferit de RDS cu propriul lor echipament se numeste BGP. Dar implica alte cerinte (hardware) si implica cu totul si cu totul alte costuri (iar un user  normal n-o sa accepte in veci asa ceva -iar intre noi fie vorba nici n-are nevoie-); dar asa o sa ai fibra rds-ului înfipta direct in propriul tau echipament - asta daca o sa fi in stare sa-l gestionezi - sau sa platesti pe altii s-o faca, inclusiv pe RDS. Si ne intoarcem de unde am pornit.

#188
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008

View Postogo, on 09 decembrie 2018 - 15:33, said:

...solutia pentru toti care vor sa-si schimbe ont-ul/cpe-ul oferit de RDS cu propriul lor echipament se numeste BGP...
  Nu vroiam sa mai intru in acest topic sa scriu caci e pe ici, colo unul care desi te axezi pe subiectul din titlu te catalogheaza troll, doar unii au dreptul sa vorbeasca (asa cred ei !?)  ...  Vazand insa raspunsul de mai sus, simt nevoia sa intreb:   A trecut cumva RDS la o oferta mai bogata de servicii si a activat BGP (Border Gateway Protocol) pe liniile  home user?  Din cate stiam acest protocol se activeaza doar pe liniile business si doar acolo unde este cerut ( unde exista doua sau mai multe conexiuni in acelasi timp de la mai multi ISP ... si mai ai si servicii de hosting si altele) ... In mod sigur o linie spre un ONT nu este la egal cu o linie spre un -Internet exchange- unde ... de regula se foloseste BGP ...  
Uite ce zice si Huawei despre schimbarea unui ONT ...  scoti fibra din vechiul ONT ... o introduci in noul, dupa care faci corectiile necesare ... dar se pare ca aceste explicatii sunt tot pentru novici ... In principiu daca reusesti sa citesti toate datele de la vechiul ONT (inclusiv modulul optic)  si gasesti un alt modul optic SFP pe care sa rescrii (sa programezi) parametri cititi  + inca cativa parametri introdusi in router-ul unde va fi "infipt" SFP-ul vor fi deajuns ca sa mearga  ...  Dar asa cum s-a mai spus, aceasta metoda nu e maximul posibil ... Maximul ar fi daca ar fi si cu suport din partea furnizorului de servicii ...

#189
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Maio bine nu mai intri pe topic ca aia rai de vor sa vorbeasca doar ei vor incerca tot timpul sa iti explice, legat tot de subiectul topicului, ca _NU_ se poate inlocui ONT-ul dat de RDS cu ce vrea clientul. Si asta din N motive. Acu' intelegi ce vor sa zica aia care (cred ei) ca au dreptul sa vorbeasca. Sau inca nu m-am exprimat coerent nici acum pentru matale? Vrei sa iti desenez? Dute nene pe aria asta mai jos la "Dezbateri diverse" sau "Aria tehnica" si deschide topic acolo unde sa o tii pe a lui matale cu RDS-ul ala rau care nu te lasa pe matale ca si client sa inlocuiesti echipamentul lor de acces cu ragalia lu' matale. Da' poate ii pomenesti si pe ailalti rai si urati din Romania care fac acelasi lucru.

Normal ca esti troll daca dupa ce ti s-a explicat de N ori care este motivul pentru care raspunsul la intrebarea care formeaza titlul acestui subiect de discutii este nu tu continui sa o tii pe a ta ca o moara stricata si mai ales sa ajungi la avocati, stalpi si alte porcarii. Sau esti unul dintre cei care considera ca doar ei au dreptate?

#190
iulius299

iulius299

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.09.2008
@kagaroth  daca te tii asa mare ... da matale o definitie a notiunii de troll ... ca eu te vad pe tine, ca esti tu ala care sari in sus si te bagi in discutii la orice ar zice unul, altul pe ici si dincolo ... cine e mai troll ?

#191
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
1. Nu trebuie sa iti dau o definitie a ceea ce inseamna troll. As zice ceva de o oglinda dar s-ar putea sa imi i-au ceva puncte pentru atac la persoana asa ca mai bine nu;
2. Da ma bag in discutii pe ici si pe dincolo (GNU/Linux, Telecomunicatii/RCS & RDS si Networking) ca sa vezi ca sunt pasiunile mele si imi place sa schimb o vorba sau sa ajut pe cine pot... daca pot cu un sfat ceva;
3. Acu' pe bune tu vrei sa te bagi doar pe subiectul asta de discutie si vrei ca alte persoane sa nu posteze aici? Sau cum e...?

#192
bas

bas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 01.04.2005
Intrebare , legata de titlul topic-ului : Este posibila renuntarea de la ONT-ul oferit de RDS (il folosesc doar ca router si mi se pare slab) si cumparararea unui media converter + un router mai puternic ?

#193
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Ti-e lene sa citesti cateva pagini din acest topic in care se repeta raspunsul pana la epuizare morala?
NU!

#194
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Si, dupa ce clonezi mac-ul, il bagi in priza si gata, ai acces la toata reteaua RDS-ului? Interesant cum de nu s-a gandit nimeni pana acum...

#195
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si-a facut clona ca sa ne insulte si sa dezinformeze din nou. Fara demonstratii latri la luna ca un caine vagabont.
Pana ne demonstrezi raspunsul ramane acelasi. NU SE POATE!

Edited by diZy, 08 March 2019 - 08:27.


#196
BortSimpson

BortSimpson

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 28.02.2019

View PostToothFairyOG, on 07 martie 2019 - 21:45, said:

Nici eu nu sunt de acord cu fibra pana in casa. Este prea fragil cablul ala normal (galben), pt ca nimeni nu o sa iti puna rugged, si mai vine si o maimuta sa iti instaleze echipamentul care probabil isi lasa toata grasimea de pe deget pe terminatia optica. Si evident ca o sa ai lag si viteza va fi afectata.
In caz ca mai era nevoie de vreo dovada asupra faptului ca habar n-ai despre ce vorbesti. Nu numai ca nu ai avut vreodata FTTH, dar cred ca nici macar n-ai vazut (prin vecini) cum arata o instalatie FTTH. Poate ai confundat fibra optica cu firul pentru electrovalvele de gaz.

Nu se foloseste cablul ala normal (galben) si este mai rezistent decat crezi. Nu-si lasa nimeni grasimea de pe deget pe terminatia optica, fiindca nu toata lumea s-ar comporta asa cum ai te-ai comporta tu. Instalatorul care s-a ocupat la mine de realizarea legaturii pe casa scarii mi-a solicitat permisiunea de a se spala pe maini intai. Pigtail-ul cu care vin instalatorii este mufat deja la un capat, iar mufele au capacele de protectie. In vreo 3 ani am avut zero probleme cu FTTH-ul, fata de caderile lunare pe FTTB.

Ai vazut vreodata cum arata interiorul cutiilor pentru FTTB? Cred ca fiecare cutie ar necesita cel putin juma' de zi de munca pentru a fi aranjata cat de cat ok. E mai ieftin sa treaca la FTTH, iar peste cativa ani sa demonteze complet aceste cutii. Este excelent ca si Telekom au introdus FTTH. Sper ca si UPC sa renunte la coaxiale, desi cu Vodafone la carma sunt slabe sanse.


Si ca sa fiu on-topic, nu, nu se poate inlocui ONT-ul RDS decat cu un alt ONT RDS. Poti solicita sa fie trecut in mod bridge si astfel este dispozitivul devine irelevant, iar apoi iti instalezi cel mai smecher router pe care-l doresti.

#197
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Colegul a luat pauza 3 zile.

#198
ToothFairyOG

ToothFairyOG

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.03.2019

View Postogo, on 08 martie 2019 - 08:18, said:

Si, dupa ce clonezi mac-ul, il bagi in priza si gata, ai acces la toata reteaua RDS-ului? Interesant cum de nu s-a gandit nimeni pana acum...

Nu reusesc sa imi dau sema de ce toti presupuneti ca aveti access la toata reteaua rds-ului. Aveti acces la serviciile oferite de ei.
Posibil sa se mai fi gandit altii la acest lucru, dar putini au cunostintele necesare sa faca acest lucru (nu este tocmai PNP)
Si va spun eu ca nu oricine stie sa modifice o partitie din sectorul de boot al unui device embedded si sa faca ca acele modificari sa persiste la reboot.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate