Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O mostenire cu (o mica )problema

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus
 Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane
 Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...
 Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...
 

Dristor Park (strada Buteica - Kaufland Mihai Bravu)

- - - - -
  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#109
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

 sovu, on 02 decembrie 2016 - 16:59, said:

Avand in vedere ca pozele nu sunt din acelasi unghi... nu pot sa fac o comparatie. In prezentare se fotografiaza deasupra nivelului acoperisului iar in poza din realitate se fotografiaza sub nivelul acoperisului.

Dar cum acoperisul are inaltime foarte mica, din unghiul prezentat, subiectiv vorbind, eu nu vad diferenta. Presupun ca acoperisul e finalizat, deci nu o sa mai creasca Posted Image

Poza e făcută de pe un bloc cu 3 etaje din același unghi, iar acoperișul este in firma finala. Cum spuneam, nu a suferit chiar nimic ca aspect, iar funcțional, tabla e sfânta!

#110
RClaudiu88

RClaudiu88

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.01.2017
Buna ziua tuturor,
Astazi am citit prima data acest forum cap coada. Marturisesc ca distanta dintre cele doua blocuri construite (cel vechi de 4 etaje si cel nou) mi se pare extrem de mica si ca sunt constient ca voi avea de ales intre intimitate si lumina in sufragerie. Nu pot decat sa imi doresc sa se mute o blonda/roscata/bruneta focoasa in apartamentul de vizavi.
In alta ordine de idei, banii nu se castiga usor in general (sunt si exceptii) asa ca incerc sa revin cu niste detalii relativ obiective legate de calitatea constructiilor domnului Soava. Va rog sa observati ca nu am niciun ID mai ciudat, e chiar numele meu iar pentru eventualii noi clienti eu, impreuna cu logodnica, detinem apartamentul de pe coltul blocului dinspre strada. Asta si pentru ca nu imi place sa mi se atribuie discutii nepornite de mine sau sa fiu sunat pentru diverse interpelari. Sfatuiesc ca lumea sa fie foarte atenta la ceea ce inseamna garantie in semnarea contractului. De asemenea va rog sa aveti in vedere ca, in caz de ceva, contractorul nu prea mai are raspundere, ci acea firma care a executat lucrarea.
In urma cu 4 ani am cumparat acest apartament care, impreuna cu mansarda, a fost la momentul respectiv si este ceea ce se numeste "o afacere". Spatiul din mansarda a fost organizat si proiectat de catre domnul Buliga. Nu m-a costat nimic. Am primit o schita de-a gata a mansardei impartita asa incat din spatiul similar celui de jos sa avem un dormitor, o camera de lucru, o debara, o baie si dressing. Nu ascund nici ca dupa ce achitasem undeva la 40-60 la suta din valoarea apartamentului Banca Raiffeisen in marita ei intelepciune a decis sa nu imi acorde creditul pentru ca avansul a fost prea mare. Am intarziat, cred, o luna fata de constructor cu plata integrala.
Strict legat de finisaje, nu am nicio plangere. Nu sunt cele mai grozave cu siguranta dar sunt cele pentru care am avut buget (cele propuse de constructor majoritatea). Dupa 3 ani parchetul este ok, usile sunt ok si ele, nu s-au lasat, gletul in afara de o crapatura lunga si lata (2 mm) la imbinarea dintre caramida si planseu cand urc in mansarda se prezinta ok. Rosturile de la gresie inca au chitul integru, faianta la fel. Din punctul meu de vedere s-a lucrat ok. Cel care s-a ocupat de apt. nostru a fost Dan. El a fost foarte receptiv. Ne-a pus gresia faianta intr-un fel la care nici nu ne gandeam, rezultatul fiind foarte bun si cu pierderi minime de material.
Pe casa scarii dupa un an s-a dat cu var. S-a luat in considerare ca se muta cam toti si sa ramana curat. Gest de apreciat.
In timpul constructiei am apreciat cantitatea de fier beton folosita. Nu sunt de specialitate, a fost doar ideea mult fier=bloc rezistent. Am inteles ca nu e chiar asa in realitate dar oricum, fierul este scump. La strutura nu s-a facut rabat la otel.
Parcarea dpdv al finisarii a ramas la stadiul de beton gri.  Ca e bine sau nu, nu ma pot pronunta. Poate ca mergea o spoiala de var dar e parcare pana la urma. Mai deranjat am fost de faptul ca fix locul meu de parcare a fost mai ingust cu cativa cm fata de restul motiv pentru care Octavia intra foarte foarte greu (am preferat sa o parchez afara iar apoi am avut bunavointa unei vecine). Totusi, dupa 3 ani, avem si acum apa la orice ploaie serioasa sau zapada. Initial s-a spus ca e condens, am inteles ca au mai facut cate ceva pentru ca s-au mai redus aceste scurgeri dar nimic definitiv. De la inceput si pana acum avem si se pare ca vom avea apa la subsol. De unde si mucegaiul negru pe tavan. Dumnealor au fost contactati cu siguranta, cu doi reprezentanti vorbind si eu. Aceeasi replica...verificam, ne uitam pe unde intra... Remediem cu siguranta, rezolvam etc. Asa s-a terminat garantia... Stiti cum e, garantia trece, baltile raman.
In prima iarna, nu ne mutasem inca, am avut infiltratii intr-o camera de la mansarda, in aceeasi perioada cand unui vecin i s-a decis decopertarea unei parti de acoperis pentru descoperirea si remedierea infiltratiilor. Ok, este bloc nou, se intampla. Din cauza asta avem garantie. Bogdan l-a trimis imediat pe Ferdi, s-a uitat, nu e din cauza acoperisului, este condens, trebuie degivrare. Dupa un sir de telefoane catre Bogdan, dupa ce vecinul a facut si el presiuni si a inceput sa ii repare ei, noua ni s-a schimbat sau mai bine zis s-a adaugat o izolatie suplimentara. Problema fost rezolvata. Tin minte si acum discutia cu Ferdi cand i-am spus ca nu accept solutia propusa de el, ca nu e normal intr-un bloc nou sa fie probleme si ca nu e normal sa mi se spuna ca trebuie sa ne punem nu stiu ce instalatii dupa ce am cumparat apartamentul. Ferdi nu a fost receptiv, Bogdan da.
Intre timp au cedat doua calorifere, o priza, s-au slabit niste cabluri in tablou, s-a inlocuit in calorifer probabil infundat, toate pe garantie. Doi robineti au fost schimbati de mine personal doar pentru ca am zis ca vreau sa pun de calitate sa nu imi mai umfle dulapul. Ca sa fiu cat se poate de meticulos si obiectiv mi-a fost desfundata si sita de retur de la centrala (am tinut mortis sa pun antigel in circuit crezand ca daca sunt la ultimul nivel poate vreodata se intampla vreun cataclism nuclear si sa nu pocneasca instalatia).
In prima iarna am avut probleme cu balconul de la bucatarie. Ca sa fim cinstiti pana la capat ambele balcoane au fost inchise inca din faza constructiei dar nu de constructor ci de o terta firma. A venit Bogdan, Dan, xulescu, s-a pus banda de silicon la imbinare perete cu termopan, s-au pus glafuri (la bucatarie platite de Bogdan, in rest de mine) scurgeri au mai existat. Oarecum disperati am schimbat termopanele cu totul la bucatarie. Desi la un nivel mult scazut, tot au fost infilitratii. Am turnat zeama de adeziv intre placa de polistiren si perete, perna compacta de etansant (nu mai stiu cum se cheama, stiu ca a fost 30 de lei tubul si mi-au trebuit 6). Nu am mai avut problema asta. Acum stiu, de vina sa fi fost termopanul (o fisura cat de mica e posibila si probabil asta a fost) dar apa a fost si dupa ce le-am schimbat. Terasa de gresie nu a fost prevazuta cu un jgheab si atunci toata apa cade perdea pe glaf (aviz celor care cumpara la ultimul etaj daca mai aceeasi solutie agreata de constructor). Nu stiu ce sa mai cred daca trebuia gandit acel jgheb de dinainte sau trebuie sa il punem noi dupa…Mai greu e cu cataratul pe bloc, pretul in sine nu cred ca e o problema.
Ce nu am inteles a fost de ce din toti oamenii care au venit nu s-a gasit nimeni sa dea o solutie sau sa gaseasca o cauza clara. S-a mers intotdeauana pe incercari (mai un silicon sanitar prima data, mai un silicon mai bun a doua oara, etc). Din toata echipa de oameni chiar nimeni se pricepea la ceea ce tine de hidroizolatii ca sa puna degetul uite aici e buba.
In aceeasi perioada am avut o usoara infiltratie in tavanul balconului mare, cel vizavi de noul bloc. Cand am fost vizitat de Bogdan acum doi ani jumatate? am cazut de comun acord ca ar putea fi condens. Afara zapada, in casa cald, peretii se uscau inca. Sa monitorizam situatia.
In vara urmatoare, apa trecea prin planseul de gresie de la bucatarie. M-am grabit sa nu ies din garantie. A fost trimis Dan. S-a aplicat vesnica metoda banda de silicon sanitar la o bucata de gresie pusa pe perete, prectic acea bordurica. Cred ca nu a ramas sfant neabordat in privinta integritatii rosturilor dintre placi. La prima ploaie evident ca era aceeasi problema. A fost trimis un alt domn...nu vede pe unde curge...ne auzim la telefon. La urmatoarea ploaie poze, filmari trimise lui Bogdan, niciun raspuns dupa minim 5 apeluri catre el. Am sunat ultima persoana venita de pe alt telefon dupa 10 incercari… cum de imi permit sa il deranjez daca vad ca nu raspunde…sa vorbesc cu Soava…as fi facut-o doar ca nici dl Soava Senior nu raspundea. M-am catarat, am facut cadrilater din acelasi etansant folosit la bucatarie si s-a rezolvat problema.
Iarna trecuta turturi ca la balamuc si o usoara umeazeala. Nu am bagat in seama, a trecut iarna. Anul acesta, probabil si din cauza blocului proaspat construit mai inalt (curenti de aer) sau al gerului, din cauza ghetii, apei etc  4 balcoane din 6 sunt ude in permanenta de 2 saptamani. Pereti facuti praf. Apa intra din tavan, de sub taban, din perete, etc. Opinia subiectiva de aceasta data este ca acoperisul a fost proiectat insuficient gandit. Fie folosite alte materiale die streasina trebuia mai lunga. Instalatie sau nu pusa, nu e normal ca la un bloc vechi de 3-4 ani 4 apartamante din 6 sa aiba astfel de probleme. Nu este normal sub ncicio forma. Undeva exista cu siguranta o greseala. Iar proprietarii celorlalte apartamante nu sunt in bloc de cateva luni cel putin. Mi se parea mai ok sa ni se spuna de la bun inceput domle o sa aveti probleme dar rezolvam sau iarna o sa aveti probleme daca nu puneti degivrare. Nu sa cumparam cu totii si apoi trebuie sa va puneti degivrare. Ok, vedem, se rezolva problema asta cu aceasta solutie…dar nu era normal sa o ai in vedere din momentul vanzarii? Sau sa faci sa nu fie nevoie? E ca si cum vinzi o masina si apoi iti trebuie claxon daca vrei sa fuga gainile din fata ta. Dar, vorba aia, a iesit din garantie ne descurcam cum putem.
In concluzie, pentru viitori cumparatori, atentie la ce inseamna garantie atat in spatiul privat cat si public. Poate o sa aveti copii mici si nu vreti sa ii coborati din masina sub un strat de mucegai. Iar cei de la ultimul etaj solicitati o garantie extinsa si clar stipulata in contract. Macar un 5 ani. Ganditi-va ca in primul an se usuca de-abia cum trebuie lemnul. Daca tabla are garantie 10-15 ani trebuie sa exista o garantie mai mare si pentru manopera in conditii meteo normale (nu tu uragan, ciclon, etc)
Sper ca cele scrise va ajuta ca, macar, sa stiti la ce sa fiti atenti in contract. Probleme, mai ales la etaje intermediare, sunt putine dar si daca sunt... vedem, ne uitam, remediem :)

#111
soft0811

soft0811

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 24.03.2005
[ http://stor0.anuntul.ro/media/foto/header/2017/2/6/353e96c0a7744579241bbf6ce13860aa.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Distantele dintre blocuri vi se par rezonabile?

#112
Joakin

Joakin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 27.07.2015

 soft0811, on 16 februarie 2017 - 12:12, said:

[ http://stor0.anuntul.ro/media/foto/header/2017/2/6/353e96c0a7744579241bbf6ce13860aa.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Distantele dintre blocuri vi se par rezonabile?
Interesant pare si ce am gasit pe facebook-ul lor...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6df2oLqWk4A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Joakin, 16 February 2017 - 12:39.


#113
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
de pe froumul skyscrappercity Posted Image

Attached Files



#114
phlak

phlak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.04.2006
Avem vreo noutate? A mai cumparat careva aici, sa ne impartaseasca si noua din experienta? Posted Image

#115
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 02.07.2007
Au mai scazut unele preturi la 3 camere, daca ar fi sa ne luam dupa imobiliare.ro. Plus locul de parcare inclus. Oricum dpmdv pt locatia asta preturile sunt prea mari. Sunt curios daca le vor scadea cand intra legea cu tva 0 in vigoare. Ramane insa problema distantei dintre blocuri, nu stiu cati vor fi dispusi sa dea acele sume si sa poata vecinul din blocul de langa sa le  citeasca subtitrarea de la tv.

Edited by Genesis, 26 April 2017 - 23:28.


#116
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

 Genesis, on 26 aprilie 2017 - 23:25, said:

Au mai scazut unele preturi la 3 camere, daca ar fi sa ne luam dupa imobiliare.ro. Plus locul de parcare inclus. Oricum dpmdv pt locatia asta preturile sunt prea mari. Sunt curios daca le vor scadea cand intra legea cu tva 0 in vigoare. Ramane insa problema distantei dintre blocuri, nu stiu cati vor fi dispusi sa dea acele sume si sa poata vecinul din blocul de langa sa le  citeasca subtitrarea de la tv.


Doar ca idee, prețurile au rămas aceleași, fiind diferite in faza 2 și 3 funcție de avansul achitat la antecontract, iar apartamentele de 3 camere au inclus in preț de la bun început un loc de parcare subteran, la toate fazele proiectului.

Ca și vânzări, totul este actualizat la zi pe dristorpark.ro mai exact:

Faza 1 cu predare in Septembrie 2017: vândute 93/108 apartamente (mai sunt doar 8 ap 2 camere doar la parter și 7 ap de 3 camere);

Faza 2 cu predare pana in Mai 2018: vândute 27/70 apartamente

Faza 3 cu predare pana in Septembrie 2018: vândute 4/40 apartamente

#117
Gabby-3005

Gabby-3005

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2017

 vadimtudor, on 28 aprilie 2016 - 18:52, said:

Salut,
Sunt unul din cei care au avut experiente pozitive cu dl Soava, insa calatoria nu s-a terminat. Am semant antecontractul pentru un apartament in blocul pe care il construiesc la Timpuri Noi, si care va fi gata in cateva luni.
Impresia pe care mi-au lasat-o interactiunile este ca e un om corect, dar un vanzator foarte bun si pragmatic.

Eu am ales sa ma concentrez pe lucrurile pe care nu le poti schimba atunci cand iti cumperi un apartament:
  • Locatia. Mi-a placut, dar asta e subiectiv.
  • Suprafata totala a apartamentului. Soava e unul dintre putinii care respecta complet normele de suprafete minime ale apartamentelor. Vezi aici: https://facebook.com/arhitectiiajuta exemple de apartamente contorsionate si facute in bataie de joc. Am vazut foarte, foarte, foarte multe apartamente noi de 2 camere, in special inauntrul inelului median al Bucurestiului, cu carente majore (lipsa spatii de depozitare, bucatarii meschine, bai in care nu te poti aseza pe WC, chiar si apartamente in care nu ai unde pune masina de spalat rufe. wtf!)
  • Corectitudinea constructorului fata de clienti. Au una din cele mai mici rate de plangeri ale clientilor de pe acest forum, si l-am citit pe tot :-) Exista, dar sunt putine. Am stalk-uit oamenii care locuiesc in blocurile deja date in folosinta (pe facebook si in viata reala) si i-am intrebat cum s-au inteles cu constructorul;
  • Calitatea constructiei (sau ma rog, respectarea standardelor). Inca de la inceput, pareau mandri de ce construiesc ei acolo. Evident ca nu i-am crezut, asa ca am platit un specialist neutru (sper!), care le-a inspectat cladirea si actele. Nu a gasit nimic in neregula. Recomand oricui cumpara ceva sa faca la fel. Dai 1-200 EUR si dormi linistit.
  • Lipsa problemelor legale. Am folosit un notar altul decat al lor si inainte de asta am platit un avocat sa le verifice actele. They came out clean. Ar trebui mentionat ca mi-au pus rapid la dispozitie toate actele pe care le-am cerut.
Sa vorbim despre pret si defalcarea lui (mp utili, balconul se pune sau nu, etc). Filtrand dupa lista de mai sus, au ramas doar 3 constructori cu care as fi putut vorbi. Ghici ce: apartamentele similare, la acesti constructori, aveau acelasi pret. Am incercat sa privesc pretul doar din perspectiva criteriilor de mai sus si nimic mai mult. Am incercat sa separ lucrurile care pot fi schimbate ulterior, relativ ieftin (finisaje, compartimentare) de lucrurile care nu mai pot fi schimbate niciodata (dimensiunea apartamentului, locatia, problemele de structura) sau care iti pot face viata amara (descoperi un defect si constructorul isi bate joc de tine). Eu pe astea am ales sa platesc. Sunt lucruri imateriale, care nu se vad la o comparatie metru patrat pe metru patrat, dar care conteaza mult.

Ce stiam ca nu e stralucit:
  • Finisajele standard. Sunt in regula dar nu sunt de revista. Insa! 1. Mi-au recomandat un furnizor preferat pe Valea Cascadelor, cu multe optiuni si 2. Cei mai multi oameni spun ca la semnarea CVC s-au decontat fara probleme pentru finisajele achizitionate separat. Au fost si plangeri, dar foarte putine. Eu cred ca e o greseala din partea constructorilor sa se certe cu oamenii pe maruntisuri. Un singur client nemultumit iti umple forumurile de critici, care e un cost mult mai mare pentru dezvoltator decat daca ii facea pe plac. In fine. Nu am fost acolo impreuna cu greezly, e foarte posibil ca problemele lui sa fie legitime. Insa atunci cand am citit forumurile, pareau comparabil mai putine critici la constructiile lui Soava decat la ale altora.
  • Manopera. Depinde cum ti-e norocul. Sunt echipe si echipe. De exemplu la apartamentul meu voi aduce o echipa de muncitori separata ca sa imi faca baia, pentru ca nu m-am inteles la ce fantezii vreau eu cu baietii de acolo (care insa se vor ocupa fara probleme de bucatarie, hol, balcon si camere). Si acolo cred ca (indiferent de dezvoltator) merita sa iti faci o relatie personala cu seful mesterilor. Indiferent cat de buni sunt meseriasii, daca nu stai cu ei, tot nu va iesi asa cum vrei tu. Repet: asta e un aspect la care ma asteptam atunci cand am semnat antecontractul. Il consider marunt.
  • Obiectele sanitare. Mhm, ieftine. Insa tinand cont ca un WC calumea e 0.05 la suta din pretul total dat pe apartament, le-am trecut la "costuri colaterale". Apartamentele care bifeaza criteriile mele de mai sus si au baia dotata cu Grohe, Villeroy & Boch sau Roca sunt mult, mult, mult, mult mai scumpe. Asa, mai bine pun eu diferenta din buzunar si imi iau ce vreau. Iese considerabil mai ieftin. O fi revoltator? Habar nu am. Experienta asta m-a invatat sa fiu pragmatic.
Ce am aflat:
  • oamenii sunt destul de deschisi la sugestii si cerinte rezonabile, formulate civilizat. Ne-am inteles pe modificari la antecontract, pe modificari prin apartament etc. Au fost foarte flexibili si intotdeauna cand am avut ceva de discutat, am fost ascultat si au fost deschisi la negociere;
  • se face diferenta clara intre reguli care pot fi incalcate si lucruri cu care nu te joci. De exemplu le-am cerut sa puna teava de gaz altfel (ilegal) si nu au vrut. Am apreciat asta. La maruntisuri insa... e bine sa fii cu ochii pe mesteri;
  • oamenii sunt in business-ul de facut bani. Daca am vrut sa mut prize in casa, a trebuit sa vorbesc direct cu instalatorul si sa il platesc. N-au stat sa ma tina de mana. La fel cu orice modificari am vrut sa fac. Alt exemplu: nu vor pune geamuri de lux daca merg si cele normale, insa vor inlocui fara discutii geamurile crapate (a avut un vecin probleme si s-au rezolvat rapid).
In rezumat experienta mea cu ei a fost considerabil mai placuta decat ma asteptam inainte sa incep sa caut un apartament. Dar nu suntem inca gata. Ce urmeaza:
  • sa termine la timp
  • actele sa fie validate si de banca
  • sa ne decontam cu finisajele si manopera furnizate de mine
  • sa ne mutam, sa descoperim prima problema si sa vedem in ce fel si cu ce viteza este ea remediata. Ăsta e testul final.
Daca vreti, va tin la curent :-)

Buna ziua,
Am vazut si eu 2 blocuri de-alea d-nului Soava in Mihai Bravu, Str Daliei, cred ca se numeste.
Apartmentul este la parter cu  mansarda. Daca se plateste integral este mai ieftin. Sa platesti integral 75000€ si dupa aceea sa adtepti cateva luni bune, sa te rogi sa nu fie nicio problema cu terminarea constructiei sau probleme cu cadastrul la primarie, etcc , este un risc enorm. Cum aflu daca are banii sa finalizeze blocul?
Poate cineva, va rog , sa ma indrume si pe mine la ce specialist sa apelez sa verifice constructia si actele, eventual alte sfaturi.
Multumesc

#118
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008

 Gabby-3005, on 31 mai 2017 - 21:39, said:

Buna ziua,
Am vazut si eu 2 blocuri de-alea d-nului Soava in Mihai Bravu, Str Daliei, cred ca se numeste.
Apartmentul este la parter cu  mansarda. Daca se plateste integral este mai ieftin. Sa platesti integral 75000€ si dupa aceea sa adtepti cateva luni bune, sa te rogi sa nu fie nicio problema cu terminarea constructiei sau probleme cu cadastrul la primarie, etcc , este un risc enorm. Cum aflu daca are banii sa finalizeze blocul?
Poate cineva, va rog , sa ma indrume si pe mine la ce specialist sa apelez sa verifice constructia si actele, eventual alte sfaturi.
Multumesc

Si daca specialistul verifica constructia si actele..acest lucru este o garantie ca va fi terminata cladirea,si nu vor aparea probleme?
eu nu inteleg cum ar putea sa dea cineva 75000 euro ca sa rezerve ceva ,fara nici o garantie,fara nimic

#119
Gabby-3005

Gabby-3005

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2017

 Groh, on 31 mai 2017 - 21:45, said:



Si daca specialistul verifica constructia si actele..acest lucru este o garantie ca va fi terminata cladirea,si nu vor aparea probleme?
eu nu inteleg cum ar putea sa dea cineva 75000 euro ca sa rezerve ceva ,fara nici o garantie,fara nimic

Nu am dat deocamdata nimic,  se va face un antecontract cu obligatiile partilor... ceream  sfaturi persoanelor care au mai cumparat de la dezvoltator sa stiu ce masuri sa imi  iau. Sunt seriosi? Cum aflu daca au bani sa finalizeze constructia? Cat priveste un expert tehnic, ma gandeam ca se poate uita la structura.... etc
Nu sunt experta in cumparatea de apartamente si nu locuiesc in Romania. Apreciez timpul si sfaturile dvs.
Multumesc

#120
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008

 Gabby-3005, on 31 mai 2017 - 22:00, said:

Nu am dat deocamdata nimic,  se va face un antecontract cu obligatiile partilor... ceream  sfaturi persoanelor care au mai cumparat de la dezvoltator sa stiu ce masuri sa imi  iau. Sunt seriosi? Cum aflu daca au bani sa finalizeze constructia? Cat priveste un expert tehnic, ma gandeam ca se poate uita la structura.... etc
Nu sunt experta in cumparatea de apartamente si nu locuiesc in Romania. Apreciez timpul si sfaturile dvs.
Multumesc
Nu e vorba daca au bani sau nu.Si daca au bani pot pot sa apara probleme.
Ideea este,fara lipsa de respect..dar sa dai 75000 euro unui dezvoltator in ziua de azi este inconstienta.
Limiteaza-te la un avans cat mai mic daca este cazul chiar daca nu beneficiezi de vreo reducere.
Mai bine pierzi 2-3000 euro acel discount,decat toti banii.

#121
Gabby-3005

Gabby-3005

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2017

 Groh, on 31 mai 2017 - 22:14, said:


Nu e vorba daca au bani sau nu.Si daca au bani pot pot sa apara probleme.
Ideea este,fara lipsa de respect..dar sa dai 75000 euro unui dezvoltator in ziua de azi este inconstienta.
Limiteaza-te la un avans cat mai mic daca este cazul chiar daca nu beneficiezi de vreo reducere.
Mai bine pierzi 2-3000 euro acel discount,decat toti banii.

Multumesc mult. Ma gandeam, daca aleg ca ei  sa imi puna doar  usa de la intrare si geamurile, restul de finisaje sa mi le faca cativa prieteni care lucreaza in constructii ...greasie, faianta, prize, usi interioare...cu cat ar trebui sa scada pretul? Este o idee buna sa iei la parter cu terasa, bine.. nu e chiar la parter, caci e parcarea subterana?
Adica din 78000 € pretul total , dau doar 25% avans la antecontract. Dar cat ar trebui sa negociez pentru restul?
Multumesc



#122
AlexSotir

AlexSotir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 04.06.2011
Eu am avut incredere, le-am dat banii in Octombrie anul trecut cand Dristor Park 1 era in acelasi stadiu in care e Dristor Park 2 acum. Intr-adevar e cam riscant, dar vad ca pana la
urma or sa il termine.

#123
greezly

greezly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 28.08.2009
Vad ca multi dintre voi de-a lungul postarilor ma acuza de tot felul de frustrari sau ca vreau sa-i fac rau dezvoltatorului. NU, doar am spus realitatea! Problemele cu care ma confrunt acum. Spuneti toti ca sunt chestii minore, fara valoare mare raportat la pretul imobilului, dar ia sa va vad cum dupa 3 ani de la mutare, cand incepe sa se fisureze vreun robinet de alimentare, sau sa se crape vreo teava de sub sapa pe unde mai scoateti camasa cand va treziti cu tot felul de infiltratii/scurgeri. Sunt cativa din bloc care au trebuit sa-si sparga cada zidita, doar pentru ca ei au fost zgarciti in a pune ceva mult mai serios, din dorinta de a-si maximiza profitul.

Acum, in momentul de fata, la fiecare ploaie ni se inunda parcarea, datorita infiltratiilor. Tuturor celor care veniti sa vizitati blocurile noi, va recomand o vizita si la blocul de langa. Luati orice locatar la intrebari, chiar rugati-l sa va lase sa intrati in parcare si vedeti ce parere are.

Nu mi se pare normal ca la un bloc nou sa am problemele astea. In niciun caz dupa 3 ani de la predare. Daca pt voi e ok, termin aici orice interventie.

Si ca sa nu ziceti ca nu sunt corect/sincer, legat de partea financiara si acte, puteti avea incredere. Aici are un mare plus fata de ce am mai auzit pe la multi alti dezvoltatori. Dar pentru mine nu e suficient acest lucru cand ma imprumut ca sa platesc o viata la apartament

Edited by greezly, 01 June 2017 - 10:42.


#124
rusuclaudiu1988

rusuclaudiu1988

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.07.2013
Buna ziua tuturor.
Nu am mai intrat de mult pe acest forum dar referitor la ultima postare facuta de greezly pot sa confirm ca problema infilitratiilor a devenit pregnanta....mult prea pregnanta pentru un bloc de 3 ani. La orice ploaie efectiv curge apa din perete, se vede cum picura. Apa balteste si cate 3-4 zile dupa ploaie. Cantitatea este imensa. Habar nu am de ce s-au acutizat dar s-au acutizat. Referitor la vizita in subsolul nostru intr-adevar, oamenii sunt si ar trebui sa fie bineveniti pentru a sti exact ce sa ceara de la dezvoltator. Asta indiferent daca suntem contactati de dezvoltator spre a a fi intrebati daca avem vreo problema personala cu dumnealui :)

Legat de acte sau de teama unor avansuri, din acest punct de vedere nu cred ca exista sau va exista cea mai mica problema.

#125
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

 Gabby-3005, on 31 mai 2017 - 21:39, said:



Buna ziua,
Am vazut si eu 2 blocuri de-alea d-nului Soava in Mihai Bravu, Str Daliei, cred ca se numeste.
Apartmentul este la parter cu  mansarda. Daca se plateste integral este mai ieftin. Sa platesti integral 75000€ si dupa aceea sa adtepti cateva luni bune, sa te rogi sa nu fie nicio problema cu terminarea constructiei sau probleme cu cadastrul la primarie, etcc , este un risc enorm. Cum aflu daca are banii sa finalizeze blocul?
Poate cineva, va rog , sa ma indrume si pe mine la ce specialist sa apelez sa verifice constructia si actele, eventual alte sfaturi.
Multumesc

Imobilul din strada Doliei nu este al dlui Soava. Am avut 2 imobile pe Voineasa, unul pe Mares Scarlat, unul pe Vantului, 2 pe Peneș Curcanul, unul pe Chiciurei, unul pe Gradinarilor, 3 pe Tarcau. Și DRISTOR PARK

#126
Gabby-3005

Gabby-3005

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2017

 ProhilRezidential, on 01 iunie 2017 - 12:16, said:



Imobilul din strada Doliei nu este al dlui Soava. Am avut 2 imobile pe Voineasa, unul pe Mares Scarlat, unul pe Vantului, 2 pe Peneș Curcanul, unul pe Chiciurei, unul pe Gradinarilor, 3 pe Tarcau. Și DRISTOR PARK

Ah, da, scuze!!!
Este pe Tarcau vis a vis de blocul care l a dat deja in folosinta si are dumnealui biroul.
Mai are cineva informatii despre bloc?
Poate a invatat cateva lectii si cumpara materiale de calitate. Ei asa se lauda

Ah, da, scuze!!!
Este pe Tarcau vis a vis de blocul care l a dat deja in folosinta si are dumnealui biroul.
Mai are cineva informatii despre bloc?
Poate a invatat cateva lectii si cumpara materiale de calitate. Ei asa se lauda

 greezly, on 01 iunie 2017 - 10:41, said:

Vad ca multi dintre voi de-a lungul postarilor ma acuza de tot felul de frustrari sau ca vreau sa-i fac rau dezvoltatorului. NU, doar am spus realitatea! Problemele cu care ma confrunt acum. Spuneti toti ca sunt chestii minore, fara valoare mare raportat la pretul imobilului, dar ia sa va vad cum dupa 3 ani de la mutare, cand incepe sa se fisureze vreun robinet de alimentare, sau sa se crape vreo teava de sub sapa pe unde mai scoateti camasa cand va treziti cu tot felul de infiltratii/scurgeri. Sunt cativa din bloc care au trebuit sa-si sparga cada zidita, doar pentru ca ei au fost zgarciti in a pune ceva mult mai serios, din dorinta de a-si maximiza profitul.

Acum, in momentul de fata, la fiecare ploaie ni se inunda parcarea, datorita infiltratiilor. Tuturor celor care veniti sa vizitati blocurile noi, va recomand o vizita si la blocul de langa. Luati orice locatar la intrebari, chiar rugati-l sa va lase sa intrati in parcare si vedeti ce parere are.

Nu mi se pare normal ca la un bloc nou sa am problemele astea. In niciun caz dupa 3 ani de la predare. Daca pt voi e ok, termin aici orice interventie.

Si ca sa nu ziceti ca nu sunt corect/sincer, legat de partea financiara si acte, puteti avea incredere. Aici are un mare plus fata de ce am mai auzit pe la multi alti dezvoltatori. Dar pentru mine nu e suficient acest lucru cand ma imprumut ca sa platesc o viata la apartament
Da , ai dreptate nu ar trebui sa se intimple. Dar ca la orice constructie, se garanteaza 10 ani. Nu a fost stipulat in contract?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate