Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
windows 10 drivere startup degrad...

Tencuiala exterioara casa caramid...

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?
 Care din urmatoarele optiuni este...

Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...
 Problema droguri

Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...
 Intel i9 14900K cooler air Deepco...

Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme
 

legumicultura ecologica de la parloaga la... profit

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
408 replies to this topic

#145
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
Cu cat te avanti mai sus, cu atat,daca vei cadea,vei da mai rau cu fundul de pamant. Nu imi place sa ma bag in seama inutil dar sfatul meu ar fi sa o iei usor,cu certificat de producator.  Testezi piata ,vezi cum stai, ca treaba se poate sa nu iasa cum ai planificat .Daca merge bine , la anu plusezi .
Stii, la noi este o vorba -eu am trait-o pe viu : " socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ " .Din pacate in mai mult de 90% din cazuri ....asa e. De multe ori faci calcule dar investitia finala sare mai sus , iar productia si desfacerea poate fi afectata de prea multi factori ca sa faci un pronostic.

Data fiind suma pe care vrei sa o investesti, ma repet " take it easy" . In rest eu te urmaresc cu interes si te sustin " keep up the good work " Posted Image Eu investesc in proiectele mele banii familiei, dar am sustinere neconditionata. Am trait si vremuri cand lucram pe 800 ron deci stim sa traim si cu putin. Altii au ca pasiuni masini,poker,trenulete...eu plantute Posted Image

Edited by Achimitom04, 18 February 2016 - 19:00.


#146
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
studio, chiar esti fotograf?
cool

@7..., pot sa fii autorizat ca simplu producator? invata-ma cum.

acreditat ecologic, adica.

domnu salvator, toata stima pentru meserie si pentru hobby.
aseara si astazi am fost putin ocupat. ai terminat rep-ul? o sa urmaresc pe topic.
sunt cateva motive pentru care nu mai pot da inapoi.
nu a intrebat nimeni si eu nu am scris, pentru ca multi dintre colegi aveau alte nelamuriri.
rasadnita va scoate rasadul de plantat in 33 de zile. e cam mult de povestit si nu am intrebat daca pot povesti altcuiva. nu as dori sa stric relatia cu respectivul.
fiind fermecat de chestia asta si avand si sfatul unui frate al meu (de sange, nu de religie), m-a pus aghiuta si am dat avans firmei producatoare, pentru ca dureaza 4-5 luni constructia ei.

iar cei 3000 mp de solarii, adica 24 de 100 mp si 4 de 150 mp, le-am calculat in functie de soiurile pe care vreau sa le cultiv si de rotatia culturilor.
deocamdata mai pot interveni schimbari in intentiile mele, ca dovada am deschis acest topic, pentru a afla si parerea altora.

raspuns ptr sile. te rog sa fii mai explicit. bile sau patrati, pentru ca daca vorbim de patrati, pretul este acelasi sau chiar mai mare daca vrei sa fii autorizat. ti-o garantez, am facut toate calculele.

Edited by enatudar, 18 February 2016 - 19:37.


#147
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
Daca te referi la mine , inca nu am terminat. Am reusit sa aduc electricianul sa lege cablurile,pe la 2 pm a terminat, am pus al doilea strat de nisip si am nivelat . Deja era intuneric asa ca maine sper sa-l finalizez,o sa pun poze cand va fi gata. si nu e rep, e primul REG ( rasadnita electrica gigantica ) Posted Image Maine pornesc electricitatea dar trebuie sa-mi avertizez vecinii sa-si ia lumanari in caz ca le iau curentul Posted Image
Azi am facut proba doar cateva minute .

Nu am zis sa dai inapoi,nici eu nu am dat,indiferent de consecinte. Am mers inainte dar am fost pregatit mental sa pierd banii investiti in caz de ceva. Daca esti setat pe inainte,iti doresc "vant in pupa " . Doar sa fii pregatit in caz ca lucrurile nu functioneaza cum ti-ai propus.

Edited by Achimitom04, 18 February 2016 - 19:43.


#148
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
inca ceva, vad ca mai toti colegii sunt sceptici si reusesc sa-mi transmita si mie microbul indoielii. nu stiu, o sa incerc sa vad cum intr-un mod cavaleresc o sa intreb daca imi pot returna avansul.

achim, te rog spune-mi, nu am reusit sa-mi dau sema din poze, ai udat bine nisipul inainte sa pui folia? cat ai dat pe cablu? vreau sa-l folosesc la o instalatie de degivrare.

#149
777r777

777r777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 02.02.2005
Îmi păreți un om matur în gândire.......nu înțeleg de ce o țineți una și bună cu acreditarea .....

Să știți ca sfaturile care vi se dau sunt foarte bune.

Nu cred ca doriți să aruncați pe fereastră o grămadă de bani.

Înțelesesem ca activați în domeniul didactic ..... vizualizați această problemă exact ca acolo .... refuz să cred ca va sfătuiți elevii să sară peste etape obligatorii .....

Segmentul " eco ", după părerea mea din afară fenomenului , este un sac fără fund în înghițit bani pentru întreprinzătorul care dorește să se acrediteze ......

O grămadă de " paraziți " .... Pardon .... Organisme de acreditare .... te vor mânca, vreo trei patru ani cel puțin , de bani și pentru ce...... Pentru o etichetă care în ochii a 90 la sută din consumatori nu va avea nici o valoare..

Edited by 777r777, 18 February 2016 - 20:06.


#150
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,582
  • Înscris: 27.01.2012
Don profesor, stii ce e un 'pesimist'?
Un optimist mult mai bine 'informat'!
:)
Nu te lasa, continua, dar cu un strop de prudenta...
Datul cu capul de pragul de sus e un sport periculos si nu provoaca decat cucuie...
:) :) :)

Edited by subway_guru, 18 February 2016 - 19:50.


#151
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
don guru, hai sa nu ne mai deconspiram p-aici. nu de alta, dar altii vor crede ca ne luam la misto, ceea din punctul meu de vedere nu este adevarat. la tine nu stiu, dar am incredere.
multumesc. ti-am dat impresia ca ma avant cu capul inainte? nu de alta, dar sunt si berbec.

#152
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
Nu am udat inca nisipul,doar maine dimineata -  dupa cum am spus a venit noaptea si am trecut din solar la taste Posted Image Maine dimineata il ud si pun folia finala.
Am achizitionat prin bunavointa colegului nostru Meganedoi 2 cabluri x2400 w care impreuna cu 2 bucati termostat cu senzor plus transport au costat 320 ron daca bine tin minte.
E un baiat de baiat asa ca daca ai nevoie apeleaza la el cu cea mai mare incredere. Te rezolva cam in cat timp am eu de cand ma apeleaza dispeceratul pana cand trebuie sa-i strig pe colegi si sa iesim pe poarta...2 minute Posted Image

Guru e baiat bun,dar reiterez ideea mentionata in postul anterior. Prudenta nu e un lucru rau ,nici optimismul nu e . Dar prudenta poate sa te scuteasca de momentul ala in care unii dupa ce au pornit vanjos au inchis definitiv " aprozarul" . Sunt convins ca ai inteles ce voiam sa zic.

Mentionez doar experienta unui coleg , cu parinti legumicultori, nascut in solar cum s-ar spune. Anul trecut a venit o vijelie si l-a scapat de folia de pe 2 solarii. Nota de plata...vre-o 2000 ron doar folia. Excludem din ecuatie faptul ca nu a mai iesit cu produsele cand si-a propus si nu a mai prins pretul anticipat de el.

Edited by Achimitom04, 18 February 2016 - 20:01.


#153
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,582
  • Înscris: 27.01.2012
Eu taur...cred ca incepem sa ne intelegem!
:)
Tinem pumnii!!! Nu la box, ci la reusita!

Edited by subway_guru, 18 February 2016 - 19:57.


#154
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
don 7, este adevarat ca dureaza si costa. sa stii ca stiu ce presupune o acreditare. am fost la firme agreate de minister si de renar. ca sa poti sa-ti formezi o idee, iti verifica si angajatii, daca stii cam cum e cu iso, e ceva cam in genul asta. costurile sa spunem ca sunt acceptabile, si variaza foarte mult in functie de comisia de audit.

#155
777r777

777r777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 02.02.2005
Altfel ar fi stat problema dacă ați fi fost conectat la conducta de supt bani din fondurile europene......
Dar cum din exprimare nu păreți a fi vreun " băiat deștept " sau vreunul din acoliții vremii stați mai bine în banca dumneavoastră...

Am înțeles ca doriți să găsiți o ocupație fiului dumneavoastră și ca doriți să îl scoateți dintr-un anumit anturaj .......cred ca mai bine ați afla ce își dorește cu adevărat să facă în viață și ați învesti acei bani în acea direcție.........
Vor fi cel mai bine folosiți bani....
Dacă am înțeles greșit îmi cer scuze anticipat.....

Cu respect !

Edited by 777r777, 18 February 2016 - 20:02.


#156
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
adica in functie de vizitele la ferma. daca respectii legislatia sau cum sa exprim daca respecti ce-ti lasa ei de facut, cu atat vizitele vor fi mai putine. in contract se trece de asemenea si obligatia sa platesti 3 vizite pe an, vizite pe care ei le fac fara sa te anunte. mi s-a mai spus ca daca ei au ceva dubii si cele trei vizite pe teren s-au epuizat restul sunt suportate de ei.
te acrediteaza pe produs si se mai zvoneste ca la minister se lucreaza intens si la cantitati. adica pentru o suprafata anume vor impune o cantitate maxima. asta ca sa nu mai vinzi si marfa altuia. mi se pare o prostie, dar oricum este doar un zvon.

don 7, ai avea dreptate domnia-ta, dar nu cunosti faptul ca si el si eu suntem pasionati de asta. nu vreau sa-ti povestesc ca ma pistoneaza sa urgentam. mai mult de gura lui am dat avansul ala. banii nu provin din fonduri, si cu falsa modestie pot sa spun ca sunt destul de instarit. adica o suma mult mai mare ne-a picat din cerul germaniei. nu are rost sa dezvolt. asa ca eu cred ca merita sa ma risc

don guru, sunt multumit ca imi tii pumnii. ti-as povesti ceva referitor la un ardei iute, dar nu cred ca e cazul pe forum. s-ar putea sa stii de ardeiul minune care nu se va comercializa niciodata.
a fost omologat.

#157
StudioOne

StudioOne

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.07.2008

View Postenatudar, on 18 februarie 2016 - 19:39, said:

studio, chiar esti fotograf?
cool

@7..., pot sa fii autorizat ca simplu producator? invata-ma cum.

acreditat ecologic, adica.
Nu stiu eu sunt angajat la S.R.L. Dar te pot lamuri cei de la camera de comert. In principiu ai putea fi P.F.A. producator de legume (nu stiu exact daca si ECO). Dar cum spuneau antevorbitorii mei carora le dau dreptate ai putea chiar sa-ti scoti de la primarie carnet de producator legume, rasaduri, etc.
Achim stie mai bine cum e cu ceferticatele sau carnetele de producator. Si sigur iesi mai ieftin ca si taxe, nu-ti trebuie casa de marcat doar treci pe carnet marfa care o ai la vanzare si daca vine nenea cu aprozarul si vrea 10 kg de rosii 10 de crasnaveti, si 10 de ce vrea el ii rupi o fila din carnet si el se incarca cu ea ... E mai simplu si mai ieficient.

View PostAchimitom04, on 18 februarie 2016 - 18:57, said:

Altii au ca pasiuni masini,poker,trenulete...eu plantute
Pacanele, barbut, alba-neagra

#158
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
don achim, corect ce-ai postat, dar mai stiu ca si cele mai mari reusite au pornit de la o nebunie, sau un nebun.. ma rog.
multumesc de sfaturi.

don one, hai sa lamuresc ceva. carnetul de producator este valabil numai pentru persoane fizice. nu si pentru pfa, pfa-ul este o forma de organizare juridica, adica vei fi obligat sa vizi pe bon fiscal, factura, etc. iar organismele de certificare ecologica nu certifica decat entitati juridice. ori cum nebunia mea este eco, nu am alte solutii. oricum voi cere si parerea lui achim. multumesc.
nu, nu de tine era vorba.

#159
777r777

777r777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 02.02.2005
Atunci dacă tot nu contează prea mult pierderea acelor bani ....... cum doriți.
Dacă eu aș fi în situația dumneavoastră cam asa aș proceda....:
- as alege terenul cel mai dotat ( apă, curent ) și cu el as începe.
- cu maxim 60 la sută din sumă vehiculata as construi solarii cât mai eficient posibil , dotate cu tot ce trebuie ca să poți respecta tehnologia cât mai exact
- as începe să produc cât mai urgent ....
- as reinvesti tot ce câștig în noi solarii ......
- as păstra minim 20 % din suma inițială pentru cheltuieli neprevăzute
- și la anul după ce am aflat cam care e treaba în branșă pe pielea mea  as reanaliza ce am de făcut

Desigur asta e doar teorie , dar , e un punct de plecare....

Cu respect !

Edited by 777r777, 18 February 2016 - 20:36.


#160
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
don 7, mare dreptate ai teoretic, ba chiar si practic. daca ai observat in postarile mele am si eu ceva dubii privind cheltuielile. totusi, pentru ca eu stiu ce stiu, dar deocamdata nu stiu daca as proceda corect daca as dezvalui, rasadnita ar fi prioritatea mea. ia vezi cum stai daca scoti o serie de vanzare si alta numai pentru tine? basca cele pentru camp.

cum ar fi sa vinzi pentru solar 100.000 de rasaduri cu 50-75 de bani? asta in functie de soi. ma refer numai la soiurile romanesti autorizate. unele din ele sunt chiar productive. la 1600 fratele meu a scos  8 dar si chiar 12kg/fir..

Edited by enatudar, 18 February 2016 - 20:47.


#161
777r777

777r777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 02.02.2005
Pai și care ar fi problema ...   Pentru răsadniță oricum e cam târziu.... Dacă stau și mă gândesc și pentru solarii e târziu să va apucați să le construiți acum.  Deci urgențele ar cam fi altele pentru anul asta ...... Organizați producția de anul acesta în " câmp " ca să nu pierdeți anul și la toamna cum eliberați terenul imediat ridicați solariile.....

Cu respect !

Edited by 777r777, 18 February 2016 - 20:52.


#162
enatudar

enatudar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.03.2005
don 7, stiu ca e greu sa iei un topic de la capat sa-l citesti. de aceea te rog sa ma crezi ca eu nu voi proceda ca altii care iti recomanda sa iei topicul de cap sa-l citesti, eu voi raspunde si de 10 ori la aceeasi problema. am scris ca productia va incepe in 2017 si voi trage linie in estimari, concluzii si planuri de viitor in dec 2017. suntem pe aceeasi lungime? eu zic ca da.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate