Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Programator sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#73
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View PostOriginalCopy, on 26 iunie 2015 - 17:22, said:

Detalii, pareri, impresii.
Cert e ca matematica in plus te face un programator mai bun si cu un salariu mai mare de cat l-ai fi avut daca nu ai fi stiut matematica.
Cine sta la locuri de munca in care nu ii sunt puse in valoare cunostintele se iroseste pe sine, se plafoneaza.
Cert pe naiba. Matematica se foloseste la jocuri, insa nu se plateste foarte bine. Se mai foloseste in cercetare pt. simulari si tot felul de balarii unde iar nu se plateste foarte bine.

In domeniul business in general ti se da pe tava sa implementezi fiindca nu te apuci tu programatorul lui peste prajit sa iei decizii de business, sa decizi ce formule si ce draci sa se foloseasca. De mult mai mare folos pot fi cunostintele avansate de baze de date plus utilizarea de tool-uri de Business Intelligence (cele integrate cu SGBD-urile majore, sau chetii ca pentaho)

#74
adrian93

adrian93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 29.10.2009
Cred că răspunsul cel mai potrivit ar fi „depinde”. Fără matematică, atât tehnologia cât și programarea ar fi fost acuma cu zeci de ani în urmă. Pe de altă parte, există și contraexemple: Ethernet-ul. A rezolvat problema comunicării peste un mediu partajat. Matematicienii tot se chinuiau să gândească Token Ring-ul cât mai bine (și mai scump, și mai complicat!) să prevină coliziunile, iar Ethernet-ul a venit cu o soluție foarte simplă (CSMA/CD): nu trebuie neapărat să previi coliziunile, ci să le detectezi, oprești transmisia și retransmiți cadrul, deoarece au observat că rata coliziunilor nu e chiar așa de mare și că e mai avantajos să faci o retransmitere decât să ai acolo o logică complicată de arbitrare a accesului. E practic triumful ingineriei asupra matematicii.

Edited by adrian93, 26 June 2015 - 22:18.


#75
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,107
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDILAS, on 25 iunie 2015 - 12:40, said:

am avut diverse job-uri mai putin relevante pana cand pe la 26 de ani (cand inca nu stiam ce vreau sa fac in viata) dintr-o intamplare mi-a cerut cineva sa fac un site. cum fusesem mereu interesat de facut site-uri(dar fusese mult mai tentant sa frec menta decat sa ma apuc de ceva serios, la fel ca tine) am inceput sa pun mana sa invat html si css. Am facut primul site cam in 6-8 luni. Era f basic si prost scris. Apoi mi s-a parut ca-mi place si vreo 2 ani am citit cam 3-4h zi chestii legate de html/css si mai apoi m-am apucat si de javascript/php. javascript mi-a placut, php am urat instant. cu ceea ce citisem in vreo 2 ani am resit sa prind un post de htmlist pe 17 milioane. Dupa am aprofundat javascript si am invatat si programare. Acum sunt senior javascript developer si am un salariu decent.


wow, parca e scris de mine :D textul boldat e istoria mea, iar textul cu rosu ... ce sa mai spun, e regretul meu. Am un servici stabil, dar la 25 ani nu stiu sa fac mai nimic :)) De mic mi-au placut siteurile, comunitatile, si am visat sa am si eu odata o comunitate/un forum. Pe vremea cand jucam CS, chiar am reusit asta, un forum phpbb si de acolo am invatat cam care e treaba cu html-ul, fiind nevoit sa editez fisierele tot timpul sa instalez manual mod-uri .... pierdeam 12 ore doar pentru a constata ca am gresit pe undeva, sau ca modul nu e compatibil, si reinstalam forumul (incepeam iar de la 0) ... era frustrant, dar nici batut nu ma dadeam. Apoi, am avut o obsesie (o am si acum), cu fotbalul, sa fac un clasament general al cluburilor de fotbal (cu toate ca vad ca in ultimul timp au aparut mai multe) .... am creat cu ajutorul dreamweaver un site de cateva pagini, si tinand cont ca nu am invatat nimic de nicaieri, cred ca am facut o treaba grozava ... cu un script personalizam (aici am cautat putin pe net), cu extrageri din baza de date pentru a afisa pe site. Pentru un 0 ca mine, asta a fost un vis realizat. Nu-l mai am, l-am pierdut ... acum am un site amarat in wordpress (dar ce naiba, toti stiu sa instaleze un wordpress :))

Acum m-am apucat de citit C si html+css, in paralel .... la un moment dat ar trebui sa ma hotarasc in ce directie sa merg, programare sau web. Daca aleg web, raman pe web..... daca aleg programare, o sa invat si web, pentru ca nu renunt la ideea de a avea un site "vazut bine in lume", sau macar pe plan local. Anul asta vreau sa intru si la facultate .... e drept, la ID, pentru ca jobul e destul de stresant ... as putea si la ZI, dar imi pare pierdere de timp, si nu o sa mai pot invata acasa .... iar facultatea asta mi se pare, pierdere de timp in 90% din cazuri, dar te si ajuta (cu diploma) si alte cateva chestii elementare. Deci consider ca basicul il pot invata si la ID, si sa am timp pentru studiu acasa.

#76
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
HTML se pune la "realizari" daca il inveti in gimnaziu, daca il inveti in liceu se pune la "diverse", si daca il inveti mai tarziu, trebuie sa nici nu-l mai mentionezi ca sa nu te faci de ras.

CSS (invatat bine) se pune la realizari pana in liceu (inclusiv), si mai tarziu se pune la "diverse".

Daca stii deja programare si inveti fie HTML, fie CSS, mai mult te faci de ras daca le mentionezi (exceptie: ai 13 ani).

Imi inspiri mila.

View PostAlleXyS1, on 27 iunie 2015 - 08:56, said:

la 25 ani nu stiu sa fac mai nimic


#77
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,107
  • Înscris: 05.05.2010

View PostOriginalCopy, on 27 iunie 2015 - 09:07, said:

Imi inspiri mila.

poate am fost cam drastic cu mine, si de-asta tragi concluzii pripite :)) am facut o scoala postliceala, lucrez undeva .... dar chestie e ca daca as vrea sa ma duc in alt domeniu .... nu stiu. Ideea e ca sunt prins pe directia asta, si cu cat pierd timpul mai mult, ma plafonez mai mult in sistemul asta. Vreau sa incerc si altceva, informatica mi-a placut, dar am taiat frunza la caini sau am frecat menta, cum a spus si cel de mai sus ... asa ca din placere/pasiune/nevoie cum vrei sa-i spui, incerc sa invat programare si sa realizez ceva din asta. Poate ca nu o sa mai am sansa sa ajung la nivelul unuia care se apuca de la 14 ani, dar nici timpul nu-i pierdut. Ambitia trebuie, mama ei de ambitie, in tot ce faci Posted Image

#78
DILAS

DILAS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 03.12.2007
nu stiu de unde vine ideea asta ca tre sa incepi din burta mamei ca sa fi bun la ceva. au fost fotbalisti care s-au apucat la la 27-28 de ani de fotbal si au ajuns profesionisti in prima liga in tarile lor natale.  nivelul de fotbalist de nationala nu cred ca il are nimeni din cei ce au postat pe aici in programare (e doar o parere, nu vreau sa jignesc pe nimeni).

CSS enterprise high level se invata in minim 3 ani de experienta, daca vrei sa joci CSS la nivel de nationala trebuie 5 ani +. Cam asta poate sa zica orice senior Front end serios. Daca cineva priveste CSS de sus in mod sigur nu l-a practicat la nivel mai sus de intermediate. (cine nu crede sa dea un google dupa Ana Tudor si sa tina cont de faptul ca nu se poate angaja pentru ca ce stie nu are aplicabilitate in industria de productie)

Discutia matematica vs not matematica mi se pare superflua. Matematica este doar un tool si nimic mai mult. Ajuta pentru probleme specifice si exista destui oameni indragostiti de ea. Problema e sa le explici de ce lumea nu incepe si se termina cu matematica pentru ca in general celor care le place matematica au mai dezvoltata partea stanga a creierului care este f buna cand vine vorba de a lucra si procesa informatie algoritmic, fara sa tina cont de ansamblu. Din cauza asta cei pe partea stanga tind sa nu mai tina cont de "the big picture" si sa aiba o vedere foarte biased asupra realitatii in sensul ca au impresia ca nu exista decat un singur adevar. Ala perceput de ei

Pe de alta parte partea dreapta are punctele ei forte, in principal inituitie si creativitate, iar la dezavantaje tinde mereu sa fie haotica pana proceseaza un rezultat.

Principala problema care genereaza astfel de discutii este sistemul de invatamant contemporan adresat partii stangi pana in clasa 12a. Daca s-ar studia psihologie la un nivel cat de cat decent in liceu nu ar mai aparea discutii pro si contra matematicii. Tot ce se poate spune cu siguranta e ca lumea nu incepe si se termina cu matematica si nu este singurul factor de progres. Un alt bun exemplu este Einstein care era pe partea dreapta si a avut note mizerabile in scoala. Cu toate astea a intuit teoria relativitatii si pentru asta a ramas in istorie.


@alex cum ziceam si mai sus, figure out ce-ti place si fa-te bun la aia. vad f multi developeri care scriu javascript, in principal backenzi (java, php, C#), din toti diar unul mi s-a parut de un nivel bun. nu incerca sa mergi pe drumul jack of all trades, master of none pentru ca nu o sa ajungi cu adevarat bun in domeniul pe care il practici.

#79
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,259
  • Înscris: 24.02.2007
Ce presupune/aduce nou acest CSS enterprise high level/la nivel de nationala, fata de cel intermediate, de necesita atatia ani?

Am intalnit destul de des persoane care nu au invatat lucrurile sistematic la vremea lor (programare), iar apoi, cand s-au lovit de ele, li s-a parut rocket science/o realizare mareata ca au reusit sa le dea de cap, pe cand ele erau defapt o treaba fireasca daca erau urmate la vremea lor.

#80
DILAS

DILAS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 03.12.2007
30k+ linii de cod organizate dupa metodologii OO CSS, SMACSS si BEM. Elaborarea de metodologii si metode de scalare CSS pentru site-uri de genul. Intreaba orice front end senior si o sa-ti zica ca CSS e o chestie grea facuta bine. Daca e facuta de un mutator de pixeli in mod sigur e o chestie usoara.

Are mai putina importanta cat de usor/greu e CSS-ul. Ceea ce incercam sa subliniez e ca nu tre sa incepi din frageda pruncie ca sa fi bun in ceva. La un interviu o sa fi intrebat ce stii sa faci acum si la ce nivel.
De asemenea mai conteaza specializarea, codul scris de un specialist pe domeniul lui o sa fie mereu mai bun decat unul scris de cineva care are cunostinte de programare dar nu a aprofundat domeniul respectiv. Asta apropos de ce s-a zis mai sus de web development si C. Daca cuiva ii place C sa aprofundeze C si sa nu se gandeasca sa invete si altceva mai devreme de 3 ani. Si invers. Altfel nu cred ca se poate face performanta.

#81
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View PostDILAS, on 27 iunie 2015 - 20:15, said:

30k+ linii de cod organizate dupa metodologii OO CSS, SMACSS si BEM.
Reguli de afisare, nu cod. Ca sa facem o diferentiere clara si solida intre ele. De aici incolo depinde de fiecare "designer" cum isi organizeaza treaba...

#82
DILAS

DILAS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 03.12.2007
anyhow pt programatorii aspiranti sugestia mea ar fi ceva de genul:
- incercati mai mult tehnologii, vedeti ce va place;
- aprofundati chestia respectiva pana la nivel de entry level;
- daca simtiti ca sunteti comod din fire angajati-va imediat, la locul de multa o sa invatati mult mai multe decat studiind singur, daca sunteti mai mult o fire analitica si disciplinata, aprofundati pana cand aveti impresia ca nu mai puteti progresa pe cont propriu sau pana cand gasiti ceva ce va convine in domeniu;
- dupa ce v-ati angajat gasiti pe cineva cu experienta si deschis la intrebari, cu care sunteti pe aceeasi lungime de unda si rugati-l sa va ghideze. de altfel cam asta e tot ajutorul pe care il puteti primi, restul trebuie sa faceti singuri;

Daca aveti intrebari legate de front end web development ma puteti contacta pe PM.

Edited by DILAS, 28 June 2015 - 11:01.


#83
Bansir22

Bansir22

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.06.2015
Salut, m-am hotarat sa dau la politehnica insfarsit dupa multe cautari si altele( nu am gasit nimic ce sa-mi placa) si dupa ce am facut ceva "programare"pe codecademy. Urmatoarea mea intrebare suna asa: La politehnica sunt 2 sectii pe tema asta informatica(3 ani/concurs pe dosare) si automatica si calculatoare(4 ani/admitere).Daca vreau sa fac un lucru vreau sa-l fac bine, pe care sa merg? ce pareri aveti? acum am inceput deja cu bazele informaticii dar nu mai am timp de asta pentru ca am inceput sa invat pentru admitere si dupa ce intru(cel putin sper la asta) o sa continui pe tema asta.Va multumesc

#84
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,639
  • Înscris: 30.07.2003
Daca vrei strict informatica atunci acolo unde se cheama asa. Iar daca vrei inginerie la Calculatoare. Ingineria se ocupa si cu principiile de functionare si constructie a dispozitivelor de calcul, nu doar de software. Depinde cat vrei sa afli din povestea asta sau pe ce sa te specializezi, programarea nu inseama doar PC ci si alte dispozitive (microcontrolere de ex).
Iar la Automatica de automatizari (industriale).

Edited by neagu_laurentiu, 06 July 2015 - 14:27.


#85
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005

View PostBansir22, on 06 iulie 2015 - 14:14, said:

Salut, m-am hotarat sa dau la politehnica insfarsit dupa multe cautari si altele( nu am gasit nimic ce sa-mi placa) si dupa ce am facut ceva "programare"pe codecademy. Urmatoarea mea intrebare suna asa: La politehnica sunt 2 sectii pe tema asta informatica(3 ani/concurs pe dosare) si automatica si calculatoare(4 ani/admitere).Daca vreau sa fac un lucru vreau sa-l fac bine, pe care sa merg? ce pareri aveti? acum am inceput deja cu bazele informaticii dar nu mai am timp de asta pentru ca am inceput sa invat pentru admitere si dupa ce intru(cel putin sper la asta) o sa continui pe tema asta.Va multumesc
Daca nu ai nici o inclinatie spre tehnic, inginerie,  cel mai abordabil e sa mergi spre informatica, adica mai mult axat pe programare si mai putina matematica si obiecte tehnice (fizica, chimie, electronica, microcontrolere,
matematici speciale, retele-cares destul de basic totusi). Majoritatea 70-80% care termina calculatoare sau automatica ajung tot pe programare sa lucreze, dar cu un an mai tarziu Posted Image
Cu M2 as merge la Informatica, desi nu e o regula si te poti descurca si la calculatoare daca ai vointa puternica si tii cursurile din scurt in timpul anului.

Cum am mai spus, cea mai buna abordare la alegerea unei facultati e sa parcurgi programa facultatii in detaliu, apoi programa fiecarui curs in parte sa intelegi la modu general ce se face si faci o statistica cu obiectele care iti plac s-au nu si te decizi daca iti place, daca te vezi utilizand acele obiecte pe viitor.  Acest efort de maxim 2 ore iti decide viitorul.  La cursurile care nu le intelegi poti intreba pe forum.

Edited by Zyx, 08 July 2015 - 16:30.


#86
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Un test interesant :)

https://www.facebook...531372040232458

#87
tatarduka

tatarduka

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 30.10.2006

Quote

Ți se potrivesc facultățile:
Biologie, Chimie, Drept, Filosofie și Științe Social-Politice, Fizică, Geografie și Geologie, Informatică, Istorie, Litere, Matematică, Psihologie și Științe ale Educației
Mai sunt si altele?Posted Image

#88
Bansir22

Bansir22

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.06.2015

View PostZyx, on 09 iulie 2015 - 12:52, said:

View PostZyx, on 09 iulie 2015 - 12:52, said:

Economie și Administrarea Afacerilor, Educație Fizică și Sport, Informatică, Istorie, Matematică, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică..

#89
Bansir22

Bansir22

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.06.2015

View PostZyx, on 08 iulie 2015 - 16:25, said:

Daca nu ai nici o inclinatie spre tehnic, inginerie,  cel mai abordabil e sa mergi spre informatica, adica mai mult axat pe programare si mai putina matematica si obiecte tehnice (fizica, chimie, electronica, microcontrolere,
matematici speciale, retele-cares destul de basic totusi). Majoritatea 70-80% care termina calculatoare sau automatica ajung tot pe programare sa lucreze, dar cu un an mai tarziu Posted Image
Cu M2 as merge la Informatica, desi nu e o regula si te poti descurca si la calculatoare daca ai vointa puternica si tii cursurile din scurt in timpul anului.

Cum am mai spus, cea mai buna abordare la alegerea unei facultati e sa parcurgi programa facultatii in detaliu, apoi programa fiecarui curs in parte sa intelegi la modu general ce se face si faci o statistica cu obiectele care iti plac s-au nu si te decizi daca iti place, daca te vezi utilizand acele obiecte pe viitor.  Acest efort de maxim 2 ore iti decide viitorul.  La cursurile care nu le intelegi poti intreba pe forum.
multumesc pentru sfat, m-am uitat peste programane dar nu inteleg foarte mult de acolo.. totusi la informatica mi se pare mai interesant dar sunt putine locuri si media mea de la bac e de 7.70 deci slabe sanse, probabil o sa dau si la ac sa imi cresc sansele de succes!

#90
EnachescuAlin

EnachescuAlin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 08.07.2013
la informatica ai admitere, deci nu prea conteaza media de bac.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate