Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 

Cu mașina prin Grecia

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
1195 replies to this topic

#55
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

Am ajuns azi la Ammoudia (lângă Parga). Am venit pe la Kulata, şi e de spus că la intrarea în Grecia, cei 12,5 km de autostradă s-au "lungit" până aproape de 20. Din păcate n-am fost atent la kilometraj la plecarea din vamă, aşa că nu pot spune cu exactitate câţi km are bucata aceea de autostradă. Cert e că sunt peste 14 km. Şi pentru că ieşirea de pe autostradă se face după ramificaţia spre Sidirokastro, iar autostrada se prelungeşte direct cu drumul acela expres care are asfaltul degradat pe banda 1, consider că nu mai merită să treci prin Lithotopos ca să te sui pe autostradă la Strymoniko, pentru că trebuie să te întorci ca să apuci pe acolo. Şi în plus, autostrada ce merge la Salonic a avansat destul de mult spre Lefkonas. De exemplu, trecerea peste râul Strymon o faci fiind deja pe autostradă.

În partea de vest a Greciei, în Epir, pe şoseaua de coastă nu mai sunt deloc devieri. Cum vii dinspre Ioannina, ieşi spre Karteri şi mergi până dai în şoseaua Igoumenitsa - Preveza. Opreşti, pentru că ai indicator "STOP", apoi faci stânga spre Preveza şi deja eşti pe asfalt nou. Acesta durează până aproape de ramificaţia spre Parga, şi de acolo rulezi pe vechiul asfalt. Cert e că nu mai sunt devieri, iar porţiuni din vechiul drum se mai zăresc când şi când, în paragină.
Intrarea în Ammoudia temporar nu se poate face prin nord, drumul fiind blocat, sunt 3 excavatoare care lucrează şi se va face o intersecţie mult mai bine semnalizată comparativ cu vechiul indicator "Ammoudia" minuscul şi atipic.
Ca să intri în Ammoudia, trebuie să ajungi la vest de localitate, unde este intersecţia de unde poţi ajunge la Ammoudia, Mesopotamio, Acheron Springs etc., iar de acolo e indicator de Ammoudia.

Era să uit, toll-urile de la Promachonas şi de la Ioannina, sunt încă nefuncţionale.
Şi am alimentat deja cu benzină în Grecia, am pus benzină 95 la Shell-ul de la sud de Ioannina (1,428 euro per litru), iar mai apoi, înainte de Karteri e un AVIN unde benzina 95 era 1,459 litrul.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 21 June 2016 - 19:16.


#56
maxulet

maxulet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 11.07.2006
merci OvidiuNS. multe informatii utile dar evident ca nu sunt suficiente niciodata.Posted Image
inteleg ca ai facut drumul kulata - parga?
daca da, ma interseaza cam cate ore ai facut din kulata pana in parga. eu merg in corfu si trebuie sa ajung in igoumenitsa.
am mai primit informatii din anii trecuti dar sunt curios de cineva care a fost anul asta.

multumesc anticipat si concediu placut

#57
florin_oro

florin_oro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 10.06.2015
Salutare tururor, am si eu o nelamurire, stie cineva daca camerele fixe din grecia sunt functionale? Suntem zilele acestea in creta si toata insula este impanzita de camere radar fixe. Un prieten din grupul nostru care venea foarte des in grecia pana acum 1-2 ani, stia de la un grec ca nu sunt functionale. Acum pe una din masini cineva are un detector de radar si acesta semnalizeaza fiecare radar fix. Daca aceste radare sunt active, cineva a primit acasa aceste amenzi din grecia? Tot aici am citit ca amenzile din bulgaria sunt trimise in romania. Oare si grecii au inceput sa procedeze la fel?

#58
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmaxulet, on 22 iunie 2016 - 07:31, said:

... ma interseaza cam cate ore ai facut din kulata pana in parga. eu merg in corfu si trebuie sa ajung in igoumenitsa ...

Parga e pe o bretea laterală, eu am mers la Ammoudia. Mă rog, cam tot aia e, însă nu e relevant timpul scos de mine, pt. că m-am dat jos de pe Egnatia Odos la Ioannina pentru o pauză destul de lungă (alimentare la Shell - CO95 cu 1,428 euro/litru, plus cafea etc.) şi apoi m-am suit la loc. Important este că de la Salonic la Igoumenitsa sunt vreo 330 de kilometri pe autostradă continuu. Însă nu poţi avea o viteză prea mare, pentru că autostrada e cu rampe şi pante, 4 toll-uri, 60 de tuneluri, iar între Ioannina şi Igoumenitsa sunt şi curbe, aşa încât nu cred că poţi scoate o viteză medie mai mare de 100 km/h. Nu ştiu nici ce autonomie ai (aka dacă poţi să ajungi de la Sandanski la Igoumenitsa cu un singur rezervor de combustibil), dar asta ştii tu atunci când îţi faci calculele.
Aş zice că de la Kulata faci 1 oră - 1 oră jumate' până pe centura Salonicului şi de acolo la Igoumenitsa încă vreo 3 ore. Total vreo 4 - 5 ore de condus, plus vreo eventuală pauză. Oricum, feriboturile spre Corfu sunt dese dacă mergi în Corfu town, aşa că nu prea ar conta când ajungi în Igoumenitsa, doar să ajungi pe timpul zilei, că noaptea nu poţi trece pe insulă. Doar dacă vrei să treci la Lefkimi ar conta când ajungi în port, eu mi-aş lua vreo oră jumate' marjă.

Toll-urile sunt la fel ca în 2013, 1,2 euro la Malgara, apoi 3 toll-uri a câte 2,4 euro, iar de ultimul (cel aflat chiar la Igoumenitsa în port) nu ştiu nimic, în ziua când am fost în Albania l-am ocolit.

@florin_oro: pe Egnatia Odos grecii zboară pe lângă camere, nu-i interesează deloc, ceea ce mă face să spun că nu sunt funcţionale. Şi cum Creta e locul cu cea mai mare libertate din Grecia, aş spune la fel. Dar poţi întreba la hotel sau vreun localnic de acolo, ca să fii sigur.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 27 June 2016 - 07:52.


#59
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008

View Postflorin_oro, on 26 iunie 2016 - 20:41, said:

   Acum pe una din masini cineva are un detector de radar  
Detectoarele de radar sunt interzise in Grecia, aveti mare grija. Sper macar ca nu il tineti chiar in parbriz!  Posted Image


Atentie, anul aceste am vazut politisti (echipaje mixte: masini + motociclisti care plecau in urmarirea celor care nu apucau sa fie opriti) cu radare mobile (tip pistol) in absolut toata Grecia parcursa de mine: zona Pelion, autostrada Slonic - Atena (pe valea Tempi si in zona Platamonas) si intre Promachonas si Lefkonas.
Deci am vazut politisti cati nu am vazut in toti anii de cand frecventez Grecia Posted Image  .

Edited by BlueKing-69, 27 June 2016 - 09:53.


#60
maxulet

maxulet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 11.07.2006
merci ovidiuNS
eu am luat deja bilete pentru ferry la 8 dimineata. merg in moraitika si din igoumentisa tb sa iau ferry pentru lefkimmi.
suntem cu 2 masini, copii, si nu vreau sa risc mai ales ca merg pe 31 iulie cand este cel mai aglomerat.
acum tot stau si fac calcule pentru drum si nu stiu la ce ora ar trebui sa plec din bucuresti.

#61
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Va salut, aseara m am intors din insula Evia.Plecat la 7.30 din Glifa, mers lejer  spre Larissa-Salonic-Kulata.Taxe toll-uri  12,6 euro. Cel de la Promachonas il mobilau grecii acum, am vazut pe unu cum cara scaune in geretele alea, probabil ii dau drumu in scurt timp. 1,97 leva benzina la OMV Sandanski, 1,42 euro benzina / 1 euro motorina in insula Evia.Ferry 2 pers+masina normala 20 euro pe sens Glifa-Agiokambos. La venire, in urma cu 11 zile, am ajuns la limita la ferry, in Glifa, la 16.02, si deja ridicau trapa. am claxonat ca ultimul taran, recunosc, din capatul portului si ....m -au luat si pe mine.Urmatorul ferry era peste 2 ore.Am platit la coborare, in Agiokambos. Ieri am plecat la ora 7.00 dimineata cu ferry si n am ai fost nevoie sa alerg. Atat la dus, cat si la intors, ferry a fost gol, lejer, 4-5 masini, toate grecesti. Ajuns in vama la Giurgiu la ora 18.00. goala, am trecut ca-n branza pe acolo. Grecii alergau cu 130-140 km/ora pe autostrada, unde prindeau, nu am vazut echipaje de politie decat in Bulgaria. Concedii placute.

Edited by patraulea100, 01 July 2016 - 10:17.


#62
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmaxulet, on 29 iunie 2016 - 12:42, said:

... suntem cu 2 masini, copii, si nu vreau sa risc ...

Da, cu copiii e mai dificil, în 2013 am avut cu noi un singur copil, foarte cuminte, şi tot am oprit de mai multe ori decât de obicei.
Pune şi tu 6 ore de la Kulata la Igoumenitsa, iar dacă ajungeţi mai devreme staţi prin port şi beţi cafele.

În altă ordine de idei, ne-am întors şi noi azi-noapte, o să revin pe toate topicele respective.
Aici e de spus că am venit de la Meteora prin Larissa şi Paralia Katerini. Alaltăieri am făcut plinul la AVIN-ul de lângă Preveza (cu 1,385 litrul de benzină) şi am mai completat cu 1,395 litrul la un Kaoil în Larissa. La Paralia benzina era tot 1,394 - 1,44 euro litrul, iar în apropiere, când să urci pe autostradă am văzut o benzinărie cu 1,34 euro litrul, dar şi acum mă întreb dacă am văzut bine.
Autostrada din Grecia (până la vama Promachonas) am măsurat-o pe kilometrajul maşinii, şi e din nou de 12 kilometri. S-au apucat grecii să finiseze noua bucată şi au trasat linii galbene pe sensul de intrare în Grecia, aşa încât se circulă în ambele sensuri pe acest sens al autostrăzii, iar sensul spre Bulgaria e închis, dar aseară pe la 19,30 nu lucra nimeni, se vedeau utilajele că stau degeaba. Nişte puturoşi grecii, aşa cum bine îi ştim, în timp ce bulgarii lucrau şi noaptea.
O să mai vin cu completări.


Sănătate şi tcb !

#63
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

Revin cu câteva informaţii legate de taxele de drum din Grecia.

Mai întâi, pe 21 iunie am plătit după Salonic 1,2 euro la toll-ul de la Malgara, apoi pe Egnatia Odos către Igoumenitsa 2,4 euro la Polymylos, tot 2,4 euro la Malakasi, şi în final după Ioannina încă 2,4 euro la toll-ul de la Tyrias, ieşind către Karteri (cu destinaţia Ammoudia).

Apoi, pe 23 iunie, cu ocazia excursiei de o zi în Lefkada, am plătit trecerea prin tunelul pe sub mare (de la Aktio) 3 euro la dus, şi tot 3 euro la întors.

Pe 29 iunie am plecat de la cazarea de la Ammoudia, am plătit toll-ul de la Tyrias (2,4 euro), am ieşit la Ioannina şi am făcut o deviere scurtă în Zagoria, apoi am reintrat pe autostradă tot la Ioannina şi am plătit toll-ul de la Malakasi (2,4 euro), ieşind către Koridalos cu destinaţia Kastraki (la Meteora).

În fine, ieri, pe 30 iunie, pe Nea Egnatia de la Larissa la ieşirea spre Paralia Katerini am plătit 3 toll-uri: 1,4 euro la Makrihori, 2 euro la Pyrgetou, şi 1,9 euro la Leptokaria. Iar după masa de prânz (la Zografos) şi ultimele cumpărături în Paralia (ciocolată şi roşii greceşti babane şi gustoase cu 1,2 euro kilu' - şi am fost prost, fiindcă la Ammoudia erau cu 0,7 euro), am reintrat pe autostradă şi am mai plătit încă 2 toll-uri: 2,2 euro la Kleidiou şi 1,2 euro la Malgara. Total de la Larisa la Salonic: 8,7 euro (5 toll-uri).


Sănătate şi tcb !

#64
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010
Așa cum am mai spus, drumul de coastă Igoumenitsa - Preveza (E55) la final de iunie este în foarte multe locuri mărginit de leandri înfloriți, e ceva deosebit și e o plăcere să conduci așa:

Attached File  Amoudia16 016.jpg   108.46K   97 downloads Attached File  Amoudia16 018.jpg   104.34K   89 downloads Attached File  Amoudia16 019.jpg   95.82K   80 downloads.


Sănătate și tcb !

#65
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,594
  • Înscris: 17.08.2007

View Postflorin_oro, on 26 iunie 2016 - 20:41, said:

Salutare tururor, am si eu o nelamurire, stie cineva daca camerele fixe din grecia sunt functionale? Suntem zilele acestea in creta si toata insula este impanzita de camere radar fixe. Un prieten din grupul nostru care venea foarte des in grecia pana acum 1-2 ani, stia de la un grec ca nu sunt functionale. Acum pe una din masini cineva are un detector de radar si acesta semnalizeaza fiecare radar fix. Daca aceste radare sunt active, cineva a primit acasa aceste amenzi din grecia? Tot aici am citit ca amenzile din bulgaria sunt trimise in romania. Oare si grecii au inceput sa procedeze la fel?
Ieri m-am întors din Creta si cei de la pensiune m-au atenționat ca acele camere sunt funcționale desi grecii nu le respectau dumnezeiește. M-am străduit să le respect si eu dar nu am fost chiar perfect. Masina închiriată fără card așa că nu știu cum ar putea să-mi ia banii. Vom vedea ....

#66
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 16.02.2008

View PostOvidiuNS, on 01 iulie 2016 - 20:22, said:

Salutare !

Revin cu câteva informaţii legate de taxele de drum din Grecia.

Mai întâi, pe 21 iunie am plătit după Salonic 1,2 euro la toll-ul de la Malgara, apoi pe Egnatia Odos către Igoumenitsa 2,4 euro la Polymylos, tot 2,4 euro la Malakasi, şi în final după Ioannina încă 2,4 euro la toll-ul de la Tyrias, ieşind către Karteri (cu destinaţia Ammoudia).

Apoi, pe 23 iunie, cu ocazia excursiei de o zi în Lefkada, am plătit trecerea prin tunelul pe sub mare (de la Aktio) 3 euro la dus, şi tot 3 euro la întors.

Pe 29 iunie am plecat de la cazarea de la Ammoudia, am plătit toll-ul de la Tyrias (2,4 euro), am ieşit la Ioannina şi am făcut o deviere scurtă în Zagoria, apoi am reintrat pe autostradă tot la Ioannina şi am plătit toll-ul de la Malakasi (2,4 euro), ieşind către Koridalos cu destinaţia Kastraki (la Meteora).

În fine, ieri, pe 30 iunie, pe Nea Egnatia de la Larissa la ieşirea spre Paralia Katerini am plătit 3 toll-uri: 1,4 euro la Makrihori, 2 euro la Pyrgetou, şi 1,9 euro la Leptokaria. Iar după masa de prânz (la Zografos) şi ultimele cumpărături în Paralia (ciocolată şi roşii greceşti babane şi gustoase cu 1,2 euro kilu' - şi am fost prost, fiindcă la Ammoudia erau cu 0,7 euro), am reintrat pe autostradă şi am mai plătit încă 2 toll-uri: 2,2 euro la Kleidiou şi 1,2 euro la Malgara. Total de la Larisa la Salonic: 8,7 euro (5 toll-uri).


Sănătate şi tcb !

Am inteles ca sunt vreo 12 porti de autostrada pana la Pireu de la Kulata, intrebarea este: pentru drumuri nationale trebuie platita vinieta ca la bulgari ?

Recomandare statie de alimentare motorina pe traseu cu pret ok ?
Voi alimenta ori la iesire din BG ori la intrare in GR.

Cu antenele de statii CB pe auto la bulgari nu am avut pb...grecii comenteaza ?

Edited by gry2000, 03 July 2016 - 15:58.


#67
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008

View Postatupi, on 02 iulie 2016 - 19:17, said:

Ieri m-am întors din Creta si cei de la pensiune m-au atenționat ca acele camere sunt funcționale desi grecii nu le respectau dumnezeiește. M-am străduit să le respect si eu dar nu am fost chiar perfect. Masina închiriată fără card așa că nu știu cum ar putea să-mi ia banii. Vom vedea ....
Stai linistit ca nu vei primi nimic.Amenda merge la firma de inchirieri si la sfarsitul anului patronul plateste o parte din totalul amenzilor.Am luat si eu o amenda in creta si nu am primit nimic ulterior, desi la o simpla verificare (zi/an) se vede cine a inchiriat masina. Am aflat amanuntele astea de la un alt centru de inchirieri, de la un grec vorbaret.:)

gry2000 incerc sa ti raspund eu pana apare Ovidiu.am citit ca a fost pe litoralul romanesc si e extenuat dupa un asemenea voiaj.Posted Image
Pt.drumuri nationale nu platesti nimic in Grecia.Aici nu exista vinieta ci toll-uri unde platesti pt.un anumit segment de drum.Uneori cam mult, e drept.
REcomand sa alimentezi la iesirea din Bulgaria, la OMV Sandanski pt.ca aici combustibilul e mai ieftin decat in Grecia.
Statiile CB pot fi folosite si in Grecia. Sunt de folos  doar cand intalnesti tiruri sau automobile din Romania, sau daca vb. greaca.

#68
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 18.04.2007
gry, dacă nu vrei să plătești (pe autostradă) ia în calcul durată mult mai mare. Ca variantă intermediară, poți să cauți variante de ocolire numai a porților, și așa mai prinzi câteva bucăți de autostradă. N-am idee în ce măsură merită, n-am încercat.

#69
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,392
  • Înscris: 23.04.2007
Are cineva idee ce inseamna locurile de parcare pe banda 1 delimitate cu vopsea galbena intermitenta si respectiv cele cu vopsea alba continua?Cu plata,gratis nelimitat,gratis x ore apoi contracost,doar pt aprovizionare,doar pt localnici,inchiriate,etc?
In Grecia(oras Kavala spre exemplu).

#70
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 18.04.2007
Un ghid pentru Atena uite aici. O fi existând și pentru Kavala ceva pe net, sau s-or aplica reguli similare, habar n-am.

https://www.cityofat...arking-system-0

Dacă stai puțin (< 2h), și amplasarea e convenabilă, las-o la vreun supermarket. Sau mergi la o parcare privată cu plată, n-o fi așa scump ca la Atena.

#71
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

 gry2000, on 03 iulie 2016 - 15:57, said:

... Recomandare statie de alimentare motorina pe traseu cu pret ok ?
Voi alimenta ori la iesire din BG ori la intrare in GR ...

Cum ţi-au spus şi colegii, în Grecia se plăteşte doar autostrada, la toll-uri (porţi). Pe drumuri naţionale nu. Nu există vignetă. Şi nu evita autostrada pentru că o să-ţi blestemi zilele. Pe drumuri naţionale faci cel puţin dublu ca timp.

În Bg motorina e o idee mai ieftină ca-n Gr, dar nesemnificativ. Alta ar fi fost situaţia dacă erai benzinar.
Totuşi, poate ar fi bine să alimentezi la OMV Sandanski, faci o economie de vreun euro - doi la un plin, dar nu asta contează, ci faptul că benzinăria OMV Sandanski e chiar în drumul tău şi poţi plăti cu cardul. În Gr la benzinării/motorinării nu prea sunt obişnuiţi cu plata cu cardul.
Iar pentru întoarcere, alimentează din Pireu, acolo găseşti cel mai ieftin combustibil din toată Grecia. Şi nu contează firma, în Grecia combustibilul e bun peste tot.


Sănătate şi toate cele bune !

#72
XicomX

XicomX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 08.05.2014
Asa cum spuneam pe forumul "Cu masina spre Grecia prin Bulgaria", am intrat in Grecia sambata dimineata, ora 01:35 si achitam primul toll post de 2,40 EUR la 01:38. Mers intins prin toata Grecia (destinatia ferry din Astakos), cu o singura pauza mai mica dupa Salonic, pana la iesirea de pe EO, unde dupa aprox. 20 km am oprit la ora 05:40, cand mai aveam vreo 160 km pana in Astakos, pentru ca facusem calculul ca am fi ajuns mult prea devreme pentru ferry de ora 12:15. Executat 2 ore de somn in masina, plecat din nou la drum la 07:50 si ajuns la destinatie la 10:10. Despre acest drum o sa spun doar ca pe ultimii 35 de km, in apropiere de Astakos, asfaltul este destul de rau, insa este o portiune pitoreasca, cu ceva peisaje frumoase, viraje foarte stranse si in rampa si sate cu stradute inguste, dar si cu riscul de a sta dupa vreun TIR, depasirile fiind aproape imposibil de facut. N-am avut acest ghinion, deci totul a fost aproape perfect. Ferry a venit cu intarziere, abia la 12:15 ajungand in port, insa apoi totul s-a desfasurat pe repede inainte, la ora 12:35 plecand. Destul de aglomerat pot spune, masinile fiind asezate la distante de cativa cm fata-spate si lateral de max. 1 m. Traversarea spre Sami - Kefalonia a durat aprox. 2h10, iar privelistea de pe ferry pe tot parcursul traversarii a fost de vis. Cam atat despre drumul prin Grecia. Vacante frumoase si linistite!

Edited by XicomX, 10 July 2016 - 09:13.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate