Monoglutamatul de Sodiu - E 621
#37
Publicat: 27 august 2011 - 17:10
Rabbit, on 11th August 2011, 04:22, said: Oricum, ce contează atâta timp cât este aceeași substanță chimică? Rabbit, on 18th August 2011, 22:56, said: Uleiul de floarea soarelui rezistă până la 107 grade (smoke point) (Sunflower oil Refined 227°C) Safflower 265 degrees C Sunflower 246 degrees C Soybean 241 degrees C Canola 238 degrees C Corn 236 degrees C Peanut 231 degrees C Sesame 215 degrees C Olive 190 degrees C Lards 183 to 205 degrees C |
#38
Publicat: 27 august 2011 - 19:06
Morosanul, on 27th August 2011, 18:10, said: Cam cum conteaza daca bei suc de lamaie sau facut din sare de lamaie :) Morosanul, on 27th August 2011, 18:10, said: Nu panica lumea, inafara de uleiu de masline toate uleiurile obisnuite rezista peste 200 C Editat de Rabbit, 27 august 2011 - 19:08. |
#39
Publicat: 28 august 2011 - 14:33
Rabbit, on 27th August 2011, 20:06, said: Sarea de lămâie e acid citric, adică ceea ce conține lămâia în proporție de doar ~10%. Deci contează, chiar dacă substanța e aceeași. Ideea era că nu are importanță de unde provine o anumită substanță (natură sau sinteză) atât timp cât ea se prezintă sub aceeași formă, având la bază molecule ale aceleiași substanțe. Substantele chimice de sinteza sint in general nesanatoase, chair atunci cand sint bine rafinate, in timp ce aceiasi compusi obtinuti prin metode naturala sint mai buni si ami usor de asimilat de organism, acesta e un principiu general acceptat. Chimia care se invata in scoala simplifica lucrurile, fiind doar la nivel de principii. In realitate lucrurile sint mai complicate. Explicatia e ca niciodata o substanta nu e singura. In procesele chimice artificiale, se genereaza compusi colaterali, care nu sint sanatosi. Dar nu numai prezenta lor, ci si absenta unor compusi importanti care se gasesc in natura in combinatie cu cei pe care ii cautam, fac ansamblul mult mai dezirabil. De exemplu mierea e recomandata in cantitati contrilate chiar si diabeticilor, datorita enzimelor si vitaminelor care contribuie la asimilarea si metabolizarea acesteia. De asemenea calciul si vitaminele din legume si fructe crude se asimileaza mai bine decat cele din capsule. In cazul sucului de lamaie, 10% acid citric e un procent mare, pentru ca sucurile de fructe contin un procent de peste 80% apa. Quote Dacă e așa, înseamnă că diferența o face menținerea unei temperaturi constante sub "smoke point". În tigaie presupun că temperatura o ia razna pentru că nu ai nici un control, de aceea iese fum. |
#40
Publicat: 28 august 2011 - 15:23
acu vin si eu cu o observatie in privinta monoglutamatului: chiar daca e o substanta care se gaseste si in mod natural in alimente, acu depinde si de cantitatile in care se gaseste in mod natural si cat se pune in alimente ca intensificator de aroma. ca de exemplu sa bei o cafea nu-i nici pe departe acelas lucru cu a ingurgita o fiola de cofeina. la fel e si cu lamaia si sarea de lamaie si cam orice exces, chiar cu alimente naturale nu-i sanatos.
|
#42
Publicat: 28 august 2011 - 18:40
o gramada de romani gatesc cu glutamat. vegeta si produsele similare si multe mezeluri au asa ceva. de multe ori au cate doi intensificatori de aroma care se potenteaza reciproc....
si eu folosesc de multe ori vegeta in loc de sare. nu sunt un fan al alimentatiei eco si bio, dar e bine de stiut ce efecte au unele substante folosite in alimentatie. |
#43
Publicat: 28 august 2011 - 19:19
Fane, on 28th August 2011, 19:40, said: o gramada de romani gatesc cu glutamat. vegeta si produsele similare si multe mezeluri au asa ceva. de multe ori au cate doi intensificatori de aroma care se potenteaza reciproc.... si eu folosesc de multe ori vegeta in loc de sare. nu sunt un fan al alimentatiei eco si bio, dar e bine de stiut ce efecte au unele substante folosite in alimentatie. am cumparat mirodenia lui peste fara glutamat de sodiu si asemnea vegetei fara MSG, adusa cu sacrificii din Canada, are un gust de ***... defapt nu are niciun gust... Acum mirodenia e pe sfirsite si o sa cumpar delikat sau vegeta cu MSG pt ca doresc sa dau mincarii gust... daca vreau doar sa o sarez, pun sare... Editat de H725, 28 august 2011 - 19:20. |
#44
Publicat: 28 august 2011 - 19:42
Saptamana trecuta, bintuind prin Muntenegru, am gasit soiul de Vegeta din fotografiile atasate !
Cica-i natural, dar habar n-am daca contine sau nu, monoglutamat de sodiu, ca n-am reusit sa ma dumiresc dupa ce scrie pe eticheta ! La gust e ca vechea Vegeta, aia "nenaturala" ! Fișiere atașate |
#45
Publicat: 28 august 2011 - 20:13
calinjack, on 28th August 2011, 18:02, said: am vazut la tv o chinezoaica care gatea cu glutamat,ca mai toata china,si care afirma ca mama sau bunica ei a gatit toata viata cu glutamat si are peste 90 de ani si sanatoasa tun romanul are castraveti cu samburi in gradina, d-aia foloseste chiar daca sunt :death: Editat de opop, 28 august 2011 - 20:18. |
#47
Publicat: 14 ianuarie 2014 - 18:33
LunaCrystal, on 14 ianuarie 2014 - 18:28, said:
Readuc in discutie acest topic cu o intrebare: foloseste cineva de aici la gatitul acasa monoglutamat de sodiu ? Daca da in ce doze, de unde il cumpara, are efecte vizibile, etc. ? Aia care gatesc cu vegeta. De ce ai gati cu ceva care te face sa mananci dublu decat ai manca de obicei?Si mai e si daunator. Editat de Insidiouss, 14 ianuarie 2014 - 18:33. |
#49
Publicat: 14 ianuarie 2014 - 18:49
Intr-o mancare de calitate nu ai nevoie de monoglutamat sarea simpla e suficienta ca sa fie o mancare foarte gustoasa.Doar intr-o mancare cu gust naspa bagi monoglutamat ca sa o faci mai "buna".Acum depinde ce mananci tu..ca daca mananci niste mancaruri facute din resturi,clar iti trebuie monoglutamat.
Editat de Insidiouss, 14 ianuarie 2014 - 18:49. |
#50
Publicat: 14 ianuarie 2014 - 19:07
secretul gustului mi se pare cea mai ok vegeta din punct de vedere gustativ.contine glutamat la fel ca celelalte vegeta.doar ca mie mi se pare ca-i mai gustoasa,nu zic ca ar fi si sanatoasa dar comparativ cu celelalte mi se pare cea mai buna.plus ca nu-i prea sarata.oricum in tot ce mancam exista E-uri,unele chiar ma nashpa decat glutamatul.de exemplu amidonul sau soia,care nu e un E dar e mai nociva decat glutamatul,ca sa nu mai vorbim de gelatina prezenta in carnea cruda,mezeluri,pate,pana si-n iaurt sau smantana.nimic nu-i mai aiurea decat iaurtul cu gelatina de pork.sau pate de ficat de pui,rata gasca cu grasime si gelatina de pork.AIUREA.pana si porcul manca gelatina,dupa care o produce again!
|
#52
Publicat: 14 ianuarie 2014 - 19:47
LunaCrystal, on 14 ianuarie 2014 - 18:28, said:
Readuc in discutie acest topic cu o intrebare: foloseste cineva de aici la gatitul acasa monoglutamat de sodiu ? Daca da in ce doze, de unde il cumpara, are efecte vizibile, etc. ? Il poti comanda de pe internet, cauta sare chinezeasca. Sau daca te stii cat de cat cu vreun ospatar de la un restaurant chinezesc, te poate ajuta fara probleme, inclusiv cu alte chestii specifice lor. Sper ca vrei sa faci doar o experienta, nu un mod de viata din acest lucru. Asa cum au zis si altii mai sus, se poate obtine mancare gustoasa si fara porcaria asta, trebuie doar ceva vointa si cateva experimente. |
#53
Publicat: 14 ianuarie 2014 - 20:41
O sa caut si comand. Cu ospatarii de la restaurante chinezesti mai greu. Da, o experienta insa daca imi place posibil sa o repet tot mai des ca si alternativa la mancarea in oras. Greu de obtinut mancare gustoasa fara ,,porcaria asta".
Edit: Am gasit aici pentru cine mai doreste http://livrari-manca...NEZEACA-WEIJING cred ca asta e. Merge pus la aproape orice mancare ? Cred ca un varf de lingurita e suficient la o portie de 300-400 de grame. Editat de LunaCrystal, 14 ianuarie 2014 - 20:46. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi