CRESTEREA PORCILOR
Ultima postare: iul 30 2023 08:26, Inițiat de
bitubv
, iul 30 2005 20:12
·
2
#512
Publicat: 24 noiembrie 2013 - 18:58
Crasnean-Ruben, on 24 noiembrie 2013 - 00:02, said:
Ce spuneti dupa 20 de scroafe se poate scoate profit? Si noi, care credeam ca ti-ai facut deja socotelile, din moment ce ai venit cu numarul asta fix de 20 de scroafe.... Totusi, e bine ca ne intrebi acum si nu dupa ce ai cele 20 de scroafe la tine in cotet! Eu zic ca, inainte de a te apuca de vreo investitie, este absolut necesar sa-ti faci un plan de afaceri, adica un business-plan. Daca este bine facut, planul de afaceri iti va spune daca cele 20 de scroafe iti vor aduce sau nu profit. Sa auzim numai de bine! Felician Editat de Berbecutul, 24 noiembrie 2013 - 19:03. |
#515
Publicat: 24 noiembrie 2013 - 21:36
#517
Publicat: 27 noiembrie 2013 - 17:04
Crasnean-Ruben, on 24 noiembrie 2013 - 19:12, said:
De inceput vreau sa fie 20 de scroafe si daca totul merge bine vreau sa ma extind. Adapostul este pentru 100 de capete Asigurarea adapostului este o conditie esentiala dar nu suficienta. Daca ai asigurata si baza furajera, este foarte bine, dar tot nu este suficient, pentru ca marea problema a afacerilor din aceste vremuri nu este productia ci desfacerea! De la 20 de scroafe ar trebui sa obtii cel putin 500 de porci grasi pe an, sau altfel spus, aprox. 10 porci pe saptamana. Ai asigurata desfacerea pentru acestia? Nu este intentia mea sa te demobilizez. As prefera sa te felicit si sa te incurajez sa pornesti la drum, dar nu o pot face atat timp cat am impresia ca ai abordat destul de superficial acest subiect. Sa auzim, totusi, numai de bine! Felician |
#519
Publicat: 27 noiembrie 2013 - 22:31
Crasnean-Ruben, on 27 noiembrie 2013 - 20:25, said:
Da este foarte greu cu desfacerea dar in comuna la mine s-a deschis o carmangerie si cred ca o sa colaborez cu eii. Dar pe ei i-ai intrebat daca o sa colaboreze cu tine? I-ai intrebat ce calitate ar trebui sa aiba carcasele obtinute de la porcii tai? Banuiesc ca stii ca o carmangerie nu abatorizeaza ci doar prelucreaza carnea. Ca urmare, ai nevoie si de un abator unde sa sacrifici porcii. Ai asa ceva la voi in zona? Primeste la sacrificat si porci din gospodariile populatiei? In ce conditii? Ferma ta indeplineste acele conditii? Nu trebuie sa-mi raspunzi la aceste intrebari. Este suficient si daca iti raspunzi doar tie, insa inainte de a te apuca de afacere..... Sa auzim numai de bine! Felician |
#521
Publicat: 28 noiembrie 2013 - 09:31
Daca tot esti hotarat sa cresti porci de ce nu incerci sa te ocupi si de desfacere? La mine in sat este un inteprinzator care are in piata in oras un spatiu unde vinde. El cumpara porci de la populatie si rar de la ferme cand nu gaseste la populatie.pretul acum cu care achizitioneaza este 7.5 lei/kg in viu la porc. Are succes pt ca carnea de porc de tara e cautata are alte calitati mult mai bune decat porcul de crescatorie.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi