Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Ultima postare: iun 21 2020 09:07, Inițiat de
midstar
, apr 29 2010 15:29
·
0
#560
Publicat: 16 septembrie 2014 - 22:25
ionutzitaly, on 16 septembrie 2014 - 13:30, said:
Stie careva cat dau cei de la Karpatean-meat pe vitel Angus pur la 300kg-7luni? Multumesc Editat de alex_serban13, 16 septembrie 2014 - 22:26. |
#562
Publicat: 18 septembrie 2014 - 23:02
M-am intalnit azi cu un producatorde carne Italian, tipul e de o viata in sector si intelege destul de bine piata...
Mi-a zis ca intra peste juma de milion! de vitei de ingrasati general Charolaise,Limousine si metisi intre astea cu BBB...asta pentru piata mai industriala,in general din Franta, in perioada asta sunt pe la 1000 euro plus tva la 250-300 kg, dupa el preturi foarte mici care nu mai tin mult. Zicea ca o cantitate incepand la 200 din Romania ar sta la acelas pret. Pentru cantitati mici e mai mult negociere privata si nu reflecta pretul de piata, la fel si Angus care nu prea are o piata in Italia, doar o piata specializata/nisa. Si o concluzie de-a lui a fost...ce cred ca ne e oricum clar la toti... Pe piata asta ar fi foarte eficienti producatorii mici organizati in asociatii, mici pentru ca pamantul e fragmentat, si pentru ca cine are deja o ferma, sa tina 15,30 de vaci matca ar fi eficient pentru ca are deja structura, munca, si furajul pe iarna,ar intra in costurile in general fixe pe care le are... 6 luni stau pe pasune... Investitorii cu acces serios la €€€ nu sunt interesati in acest sector pentru ca la investitii mai sunt sectoare mai interesante sau chiar subsectoare in agricultura... |
#563
Publicat: 09 octombrie 2014 - 21:24
buna tuturor,
vreau sa achizitionez vreo 2-3 taurasi neaparat intarcati (nu am vaca cu lapte) din rasa BR pentru ai creste si ai valorifica. in zona mea exista un italian (samsar) care plateste in jur de 8 lei/kg pt astfel de exemplare. vreau sa ii iau in primara devreme februarie-martie si sa ii tin pana in octombrie-noiembrie.la ce greutate credeti ca vor ajunge? mesele vor fi compuse din fan, paie, lucerna uscata si evident uruiala si toamna niste tulei de porumb. astept parerile voastre |
#564
Publicat: 09 octombrie 2014 - 22:20
1. Pentru intarcare se foloseste lapte praf, deci e ok si dafa nu ai vaci, deja intarcati in feb cred ca e cam greu sa-i gasesti...
2. Esti sigur de pret? 8 lei pe kg in viu la un 650kg? Mi se pare cam mult...nu e cumva vorba de vitei la 100-200kg? Nu de alta, dar in Italia saptamana asta bursele pentru carne in viu, de tauri simmethal la 650 kg sta pe la 1.9 eur... 3. Daca pui mana pe carti intai si dupa iti produci cerealele(la carne, fanul,paie,resturi de porumb sunt marginale) poti sa-i impingi la 1kg pe zi. |
#565
Publicat: 11 octombrie 2014 - 05:36
Pentru cei interesati: http://www.madr.ro/r...-normative.html
proiect subv.jpg 85,72K 24 download-uri |
#566
Publicat: 11 octombrie 2014 - 13:29
sunt sigur de pret. unchiul meu creste vitei BR si ii da la pretul asta dar cu o specificatie: este vorba de un pret pe care il obtine in februarie-martie. atunci italianul face cele mai multe exporturi si plateste cel mai bine. in perioada de toamna pretul este de aprox 6.5 lei/kg in viu. fanul uscat si lucerna uscata este baza de mancare pe care o primesc viteii unchiului meu, dar evident primesc uruiala de porumb si grau. le mai da sfecla furajera si tulei de porumb.
m-am gandit si eu la lapte praf dar am observat o chestie ciudata: vitelul de 1 saptamana e vreo 750-800 lei pe cand cel intarcat la 3 luni cu putin noroc il gasesti la 1200-1300 lei. cred din punctul meu de vedere ca nu merita osteneala si banii cheltuiti pe lapte praf. vitei care sa fie intarcati in februarie-martie se gasesc...dar e un pic de cautat dupa ei. |
#568
Publicat: 12 octombrie 2014 - 11:02
In general italienii nu prea vreau vitei care au o buna parte de fan de lucerna in ratie mai ales in ultima perioada, ei zic ca da o carne prea inchisa la culoare.
Daca pretul spus de tine e real, eu zic ca se ajunge la o marja de profit decenta, mai ales daca ai deja unde ii tine si produci tu cerealele...E important si alesul viteilors fie cat de cat un lot omogen si de genetica buna. Zici ca da 8 lei si la 500 si la 650 kg? In occident in general se sacrifica pe la max 18 luni si pe la 600-650. Recent am vizitat o ingrasatorie de vitei in Italia. Cumpara viteii la 250 kg si ii duce la 650. Pentru asta calculeaza o tona o tona si ceva de fan bun si 2.2ton de concentrat care si'l face : 50% faina de porumb, 10% faina de orz 20% faina de extractie Soia 10% sfecla si 10% tarate. Spor! |
|
#569
Publicat: 13 octombrie 2014 - 07:41
mersi de reteta >>>ionutzitaly.
cat1>>>italianul ia de obicei cam la orice greutate...dar viteii de BR ii ia numai de la 300kg in sus. ia si vitei mici 100-150kg dar numai BBB. acum cativa ani a avut unchiul meu un vitel BBB care inca nu era intarcat si a avut niste probleme si a trebuit sa il dea asa de mic. a primit 17lei/kg...dar repet asta e numai pentru blanc-blue-belge si numai pentru greutate mica. mi-am mai facut niste calcule si merita sa tin cateva bucati dar va trebui sa ii tin pana primavara februari-martie pentru un pret bun. deci trebuie sa imi fac la vara niste stocuri bune de fan. ca o curiozitate in privinta preturilor tocmai ce a vandut doua vaci reforme (nu mai dadeau lapte mai nimic, nu se mai puteau monta) la pretul de 4.5lei /kg. eu zic ca e un pret destul de decent...in alte parti atata se da pe vitei. |
#571
Publicat: 21 octombrie 2014 - 11:04
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi