Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: May 04 2024 13:26, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#3691
Posted 11 January 2018 - 18:30
Am testat capsule Tchibo cafisimo la aparatul Beanz. Da, sunt compatibile
|
#3692
Posted 16 January 2018 - 21:54
NFS01, on 09 ianuarie 2018 - 13:56, said:
Nu mai luati astfel de aparate,pe cafea pretul pare k dar calculati cat costa kg de cafea,pt un kg de cafea in loc de 50lei dati sute de lei. Nu prea este asa, capsula este pentru un anume public, pentru oameni care vor ceva de calitate si foarte rapid, aici ma refer la Nespresso care vinde super cafea, eu am folosit vreo doi ani capsulele, nu m-au dezamagit niciodata, dar acum m-am plictisit si am trecut pe automat, probabil ca voi trece si pe la ibric, si tot asa, dar nu este gresit sa folosesti capsule bune, pentru ca si capsulele astea au preturi si preturi |
#3693
Posted 17 January 2018 - 12:29
Corect. "Nu mai luati astfel de aparate" daca ganditi strict in spectrul cost/performanta.
Daca cineva considera insa aspectul comoditate ca preponderent, cel mai bun poate fi un aparat cu capsule. Desigur, calitatea depinde si de tipul/pretul capsulelor. Daca cineva apreciaza aspectul calitate, cel mai bun este un espressor manual cu o rasnita meseriasa si un amestec de cafea proaspat prajita. Daca cineva considera ca foarte important aspectul comoditate + calitate + versalitate, cea mai buna alegere este un espressor automat performant. In ultimele doua situatii este evident ca si calitatea cafelei, a rasnitei, a modului de prajire va avea impact asupra produsului final. |
#3694
Posted 17 January 2018 - 14:27
Nu stiu ce calitate poate fi vorba la niste capsule. Poate doar calitatea chimicelor din care e facut gustul artificial ca pacaleste la gust imitand o cafea adevarata din boabe.
|
#3695
Posted 17 January 2018 - 15:19
MMike, on 17 ianuarie 2018 - 14:27, said:
Nu stiu ce calitate poate fi vorba la niste capsule. Poate doar calitatea chimicelor din care e facut gustul artificial ca pacaleste la gust imitand o cafea adevarata din boabe. ai desfacut dumneata o capsula sa vezi ce este inauntru ? daca ai curiozitatea sa mergi la Nespresso si vei dori sa vezi ce este in capsula fetele sunt dragute si iti desfac o capsula ca sa vezi ce este, poti sa cumperi una si sa faci analize, ca sa te convingi ca este doar cafea, de ce ar pune chimicale in capsule ? exista cafea mai ieftina, de o mai slaba calitate, etc, |
#3696
Posted 17 January 2018 - 15:24
cafeaua din capsule e aditivata... nu-i cafea simpla.
Edited by arg, 17 January 2018 - 15:24. |
#3697
Posted 17 January 2018 - 15:35
Platon, on 17 ianuarie 2018 - 15:19, said: ai desfacut dumneata o capsula sa vezi ce este inauntru ? daca ai curiozitatea sa mergi la Nespresso si vei dori sa vezi ce este in capsula fetele sunt dragute si iti desfac o capsula ca sa vezi ce este, poti sa cumperi una si sa faci analize, ca sa te convingi ca este doar cafea, de ce ar pune chimicale in capsule ? exista cafea mai ieftina, de o mai slaba calitate, etc, Si conservantii din ele ce sunt ???? arg, on 17 ianuarie 2018 - 15:24, said: cafeaua din capsule e aditivata... nu-i cafea simpla. |
#3698
Posted 18 January 2018 - 09:21
#3700
Posted 18 January 2018 - 10:33
Cafeaua boabe, mai ales cea proaspat prajita, rasnita pe loc in rasnita separata sau in cea incorporata intr-un espressor automat si imediat preparata, e cafeaua adevarata.
Edited by MMike, 18 January 2018 - 10:33. |
|
#3701
Posted 18 January 2018 - 11:32
MMike, on 18 ianuarie 2018 - 10:33, said:
Cafeaua boabe, mai ales cea proaspat prajita, rasnita pe loc in rasnita separata sau in cea incorporata intr-un espressor automat si imediat preparata, e cafeaua adevarata. Da stiu, si mai trebuie sa ai o rasnita de vreo 5000 de lei, si un esspresor modat ca sa scoata crema, lasa-ma cu astea, le stiu foarte bine |
#3702
Posted 18 January 2018 - 12:33
#3703
Posted 20 January 2018 - 11:47
#3704
Posted 20 January 2018 - 15:57
In general, modarea se refera mai mult la espressoare manuale sau semi.
Unii, modifica sitele (dimensiunile si densitatea gaurilor), stuturile sau alte elemente care contribuie la realizarea presiunii, a debitului de apa, a temperaturii sau a timpului in care aburul patrunde/strabate stratul de cafea care la randul lui este prajit intr-un anumit grad/temperatura/timp etc., rasnit mai grosier sau mai fin, presat in sita mai mult sau mai putin etc. De fapt, un barista profesionist va actiona asupra sistemelor de control al espressorului precum Jean Michelle Jarre asupra laserelor. Adica poate sa inceapa cu presiune mai mica, sa mareasca apoi temperatura, sa reduca ulterior debitul etc. Evident, un espressor automat te „scuteste" de aceste "griji". Inclusiv de modare, dar care inca NU este imposibila! Edited by Iert, 20 January 2018 - 16:01. |
#3705
Posted 22 January 2018 - 21:09
Iert, on 20 ianuarie 2018 - 15:57, said:
In general, modarea se refera mai mult la espressoare manuale sau semi. Unii, modifica sitele (dimensiunile si densitatea gaurilor), stuturile sau alte elemente care contribuie la realizarea presiunii, a debitului de apa, a temperaturii sau a timpului in care aburul patrunde/strabate stratul de cafea care la randul lui este prajit intr-un anumit grad/temperatura/timp etc., rasnit mai grosier sau mai fin, presat in sita mai mult sau mai putin etc. De fapt, un barista profesionist va actiona asupra sistemelor de control al espressorului precum Jean Michelle Jarre asupra laserelor. Adica poate sa inceapa cu presiune mai mica, sa mareasca apoi temperatura, sa reduca ulterior debitul etc. Evident, un espressor automat te „scuteste" de aceste "griji". Inclusiv de modare, dar care inca NU este imposibila! Un raspuns la obiect, fara bascalia celor doi interlocutori de dinainte! Stiti foarte bine ce inseamna espresor modat, pentru ca sunt sigur ca va faceti veacul pe forumul cafegiilor, nu era nevoie de ironia gratuita. |
|
#3706
Posted 22 January 2018 - 21:18
Stimabile, eu prin intrebarea mea, chiar nu am facut nicio bascalie! Ci doar te-am intrebat, caci eram chiar curios sa aflu in mod real despre ce e vorba. Dar tu nu ai considerat sa raspunzi si au raspuns altii in locul tau. Nu toata lumea stie ce e si in ce consta un espressor modat ! De aceea am si pus intrebarea. Doar tu te-ai simtit ofensat cand puteai foarte simplu si frumos sa raspunzi la intrebare, astfel, nelasand loc la speculatii.
Edited by MMike, 22 January 2018 - 21:24. |
#3707
Posted 22 January 2018 - 21:29
MMike, on 22 ianuarie 2018 - 21:18, said:
Stimabile, eu prin intrebarea mea, chiar nu am facut nicio bascalie! Ci doar te-am intrebat, caci eram chiar curios sa aflu in mod real despre ce e vorba. Dar tu nu ai considerat sa raspunzi si au raspuns altii in locul tau. Nu toata lumea stie ce e si in ce consta un espressor modat ! De aceea am si pus intrebarea. Doar tu te-ai simtit ofensat cand puteai foarte simplu si frumos sa raspunzi la intrebare, astfel, nelasand loc la speculatii. eu nu stiu de ce va mai bateti capul cu "stimabili" care nu au inteles nimic din 200+ pagini... MMike, on 18 ianuarie 2018 - 10:33, said:
Cafeaua boabe, mai ales cea proaspat prajita, rasnita pe loc in rasnita separata sau in cea incorporata intr-un espressor automat si imediat preparata, e cafeaua adevarata. atat.punct. |
#3708
Posted 23 January 2018 - 19:21
Problema nu este daca noi invatam sau nu ceva in 200 sau 9000 de pagini, problema este daca avem CE si DE LA CINE sa invatam, in rest, vorbe goale
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
1 members, 0 guests, 0 anonymous users
DY2