Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...

Curațare disc vinil
 Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...

Mama Clopoțel
 Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire
 Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii Golf 5
 

Tocanita

* * * * - 3 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
100 răspunsuri în acest subiect

#73
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.354
  • Înscris: 06.01.2007

View Postrichelieu, on 15 ianuarie 2019 - 23:18, said:

Well...cine știe, stie Posted Image
Well... daca ar sti si nevasta-mea ce zici tu pe-aici, cred ca in primul rand ar economisi o gramada de timp.

#74
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.501
  • Înscris: 04.05.2006
Pai da-i sa citească :)

#75
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.354
  • Înscris: 06.01.2007
I-am dat sa citeasca postarea ta. Cica auzise de stock, dar nu l-a pus niciodata in practica.
Chestia e de optimizare a timpului, asta-i problema. Eu incerc s-o determin sa munceasca cat mai putin.
(sa nu mai fie nevoie sa muncesc si eu hahaha)

#76
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.501
  • Înscris: 04.05.2006
Pai știi cum e...asta se învața in timp.
Un curs de bucătar, cu tot cu orele se practica intr-o bucatarie profesionista, nu te face MasterChef, însă înveți lucruri....in special organizarea muncii :)

#77
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.354
  • Înscris: 06.01.2007
Pai tu esti bucatar profesionist sau.. hobbist?

#78
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postmaccip, on 16 ianuarie 2019 - 21:36, said:

Cica auzise de stock, dar nu l-a pus niciodata in practica.
Pai e complicat sa il faci in casa, iar in  Romania nici nu am vazut stock la conserva si chiar daca ar fi, cine stie ce ar contine.

#79
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.354
  • Înscris: 06.01.2007
N-as avea incredere in produse de tipul asta din comert.
Din simplul motiv ca e foarte tentant sa bagi arome identic naturale si conservanti.
Ar trebui sa fie pline congelatoarele de la Metro cu asa ceva, daca chiar ar exista pe piata.
Daca exista, ar putea exista doar conservat, pasteurizat pentru a se putea pastra la temperatura normala.
Adica.. ciuciu.

#80
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ?

#81
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.501
  • Înscris: 04.05.2006

View Postmaccip, on 16 ianuarie 2019 - 21:50, said:

Pai tu esti bucatar profesionist sau.. hobbist?
Nu sunt profesionist, pentru ca nu practic bucătăria. Doar m-am școlit nitel in domeniu :)

View Postpasilla, on 16 ianuarie 2019 - 21:52, said:


Pai e complicat sa il faci in casa, iar in  Romania nici nu am vazut stock la conserva si chiar daca ar fi, cine stie ce ar contine.
De ce e complicat?
Ca nu trebuie sa faci glace după toate regulile artei, faci o supa de oase mai concentrata....
A început sa apara și in comert, însă e de preferat cel făcut in casa.

View Postpasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:

Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ?
Eu, dacă e cazul :lol:
O las sa își vadă de treaba ei, eu fac altele între timp.

#82
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postpasilla, on 16 ianuarie 2019 - 16:09, said:

  Tu cum procedezi cand dezosezi carnea fiarta ? Cum scoti venele, pielitele, zgarciurile, etc ?  

Doar in supa pun o bucata de carne mai mare la fiert.   Altfel nu lucrez cu carne fiarta sa-l transform in tocana decat salata de boeuf sau-l mananc cu toate zarzavaturile din oala cu hrean sau ce-mi convine pe moment.  Mai fac un sauce tomat unguresc cu care am crescut, dar mai rar, cand gasesc rosii bine coapte si ieftine in magazine ca nu folosesc conserve pentru acest deliciu.

In oala mea de supa, din carne cade osul singur, las sa raceasca un pic, dar depinde de urgenta ca de multe ori dispare de pe platou pana sa-mi pun manusi chirurgicale pentru operatia de curatarea carnii, ca nici eu nu maninc vene si artere, zgarciuri, pielite si altele.  Prima oara atacam osul cu maduva, folosesc mana dar si un cutit sa racai grasimile pe alocuri.  Trece o vreme pana termin procedura si de multe ori tot ce am curatat s-a si mancat.  Doar atunci cald ne place carnea fiarta-n supa care se topeste-n gura, cu limba pot sa-l faram.

View Postpasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:

Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ?

Eu ... stau si mai mult daca-i necesar si am oala de 20 de litri.  

La noi in casa se facea stock mereu, eu asa am crescut langa bunica, totul se indoia cu supa.   Asa lucrez si eu si toti verisorii procedam la fel.  
Aveam si noi copiii de lucru la prepararea supei de Duminica, de curatat toate radacinoasele si cartofi cu un cos mare, dupa ce-l aduceam toate alea din pivnita.
Cu 1-2 zile inainte faceam si pastele pentru supa, le mai taiam si in alte forme pentru alt scop.

#83
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014

View PostAranzazu, on 17 ianuarie 2019 - 08:15, said:

Mai fac un sauce tomat unguresc cu care am crescut, dar mai rar, cand gasesc rosii bine coapte si ieftine in magazine ca nu folosesc conserve pentru acest deliciu.
Zi-ne si noua reteta, te rog. Merci!

#84
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.673
  • Înscris: 10.08.2009

View Postpasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:

Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ?

Cine nu vrea sa investeasca 2-300 lei intr-un slowcooker.Posted Image
Eu am facut stock de vita(oase si cartilagii) timp de 72 de ore.
Nici nu m-am atins de ea, daca nu vrei miros o pui in balcon.
A pierdut 10 % din lichid.
De obicei il las 24 de ore.
Zeama se strecoara si se pune in sticle de plastic de 0,5 la congelator.
Tine 6 luni.
Recomand o oala cu vol cat mai mare, eu am de 8,5 L.

#85
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.155
  • Înscris: 06.10.2018

View PostLaberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:14, said:

dar voiam sa-mi spuneti niste retete facute de voi.
Ce fel de carne de porc pui? Pulpa sau ce?
Pentru o oala de vreo 4-5 litri (cred, n-am masurat exact):

- ulei
- ceapa, 2 mari sau trei medii
- carne cuburi pentru gulas din comert (eu folosesc de porc de obicei, merge si de vita) - e destul de importanta, caci e o carne aleasa sa fie suculenta/gelatinoasa - contine colagen si da o anumita consistenta intregului preparat(echivalentul cel mai apropiat ar fi spata de porc)
- cam 100g boia(80 dulce, 20 iute - depinde de gust, dar daca-i prea iute per total, taie gustul)
- o cutie de rosii cuburi
- jumatate sau trei sferturi de plic de condiment fuchs pentru gulas
- un ardei gras mare(preferabil rosu), sau doi mai mici
- 4 cartofi mari
- 4 catei de usturoi
- foaie de dafin
- sare, piper dupa gust
- daca ai poti adauga si ceva otet de la gogosar in otet(dar pui mai putina apa)

Toci si calesti ceapa in ulei pana devine sticloasa. Adaugi carnea(tai in prealabil cuburile mai mici daca-s prea mari) si ceva boia(nu toata), si o lasi sa se "prajeasca" - de fapt va elibera suc si va fierbe nitel intr-un suc concentrat de ulei, ceapa, boia si sucul propriu - vreo 10 minute. Adaugi apa cat sa acopere carnea cu 1-2cm, fierbi inca vreo 15-20 min. Intre timp tai cartofii cubulete, si ardeii bucatele si ii adaugi dupa alea 15-20 min. Adaugi si restul de boia si rosiile cuburi, completezi cu apa cat sa acoperi partea solida(cartofi, carne, samd.) cu aprox 1 cm. Lasi la fiert inca vreo 20-30 min. dar adaugi la cam 10-15 min. condimentul fuchs, foaia de dafin, usturoiul taiat feliute si eventual sare/piper. (ps. timpii sunt niste aproximari, ca n-am cronometrat niciodata, cred ca-mi ia un pic mai mult, ca nu stau geana pe oala ... nu prea mai fac,ca mananc pana ma doare stomacul :))

#86
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.491
  • Înscris: 04.09.2006
Mama, cate retete!
Va multumesc pentru ele si pentru sfaturi. Acum nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba.
Da' dupa ce-mi trece raceala de tot. :(

#87
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostLaberta, on 17 ianuarie 2019 - 18:39, said:

Da' dupa ce-mi trece raceala de tot. Posted Image
Eee, acum ai gasit alte motive Posted Image
Iti faci o tocanita si te repari !

Editat de pasilla, 17 ianuarie 2019 - 18:44.


#88
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.491
  • Înscris: 04.09.2006

View Postpasilla, on 17 ianuarie 2019 - 18:43, said:

Eee, acum ai gasit alte motive Posted Image


Pai da. Si de la atatea pastile a inceput sa ma doara stomacul. Dar zisei sa nu spun asta de la inceput, ca-mi fu rusine. Posted Image

#89
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Fara "T" :)

#90
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 26.782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postpasilla, on 17 ianuarie 2019 - 18:43, said:

Eee, acum ai gasit alte motive Posted Image
Iti faci o tocanita si te repari !
Supa de pui la raceala

View PostLaberta, on 17 ianuarie 2019 - 18:45, said:

Pai da. Si de la atatea pastile a inceput sa ma doara stomacul. Dar zisei sa nu spun asta de la inceput, ca-mi fu rusine. Posted Image
Fara sa te simti jignita,cati ani ai de nu stii sa faci o tocana?
Tocana,ciorba..chestiile astea se invata inca din frageda pruncie...bine...se invatau acum ceva ani...ca in ziua de azi fetele au alte preocupari,dar tu cred ca esti ceva mai varstnica si de asta ma mir cum de ai cerut sfatu asta
Insanatosire grabnica

Editat de I2O, 18 ianuarie 2019 - 06:23.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate