Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tocanita
#1
Posted 15 January 2019 - 18:48
Cred ca multi stiu sa mermeleasca o tocanita , dar am vazut ca cei care postati pe aria asta sunteti mai buni decat aia "multi" si v-as ruga sa-mi dati si mie niste retete facute de voi (adica ceva wow).
Preferabil de totcarnita. |
#2
Posted 15 January 2019 - 18:54
Tocanita este o chestie atat de generica, e ca si cum ai spune ceva de mancare, incat exista milioane de retete.
Mie, de ex. imi place tocanita de ceapa cu carne de porc si obligatoriu servita cu mamaliga. Edited by pasilla, 15 January 2019 - 18:56. |
#3
Posted 15 January 2019 - 18:56
Se fierbe bine carnea, se scurge partial de apa dupa ce s-a fiert (lasat cat s-o acopere partial), se adauga ceapa taiata fideluta, rosii, ardei, condimente, se mai fierbe inca 15 min, se adauga putin ulei de masline daca carnea nu e suficient de grasa. Se da la o parte de pe foc, dupa 15 min se pune patrunjel taiat marunt. Se face o mamaliguta.
Edited by rosix, 15 January 2019 - 18:57. |
#4
Posted 15 January 2019 - 18:58
Aia e ....pentru regim ?
Nu stiu sa dau retete, dar incerc: cca. 300 grame carne de porc ( fleica, sau ceafa), taiata cubulete de cca 2 cm, se prajesc in 2 linguri untura, pana cand se rumeneste. Se taie solzisori 1 kg de ceapa, se freaca cu sare si se pune la prajit peste carne. Se prajeste pana cand capata culoare aurie. Se adauga 2-3 ardei iuti (dupa gust) si se calesc usor. Se adauga apa, se pune capacul si se fierbe pana cand este carnea bine fiarta. Se adauga cca 50 grame pasta de rosii, sau o conserva de rosii tocate. Se mai fierbe cateva minute, se pune piper si patrunjel proaspat (eventual si ceva cimbru). Edited by pasilla, 15 January 2019 - 19:15. |
#5
Posted 15 January 2019 - 19:14
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 18:54, said:
Tocanita este o chestie atat de generica, e ca si cum ai spune ceva de mancare, incat exista milioane de retete. Mie, de ex. imi place tocanita de ceapa cu carne de porc si obligatoriu servita cu mamaliga. Stiu ca exista o multime de retete, ca doar ma pricep si eu sa caut pe net, dar voiam sa-mi spuneti niste retete facute de voi. Ce fel de carne de porc pui? Pulpa sau ce? Eu am incercat sa fac la oala sub presiune, am calit pulpa de porc cu ceapa, am fiert-o la programul de carne, apoi am pus legumele si i-am dat programul de legume. Rezultatul n-a fost cine stie ce, carnea, chiar daca era fiarta, parea atoasa, plus ca mi-a iesit cam ciorba. Edited by Laberta, 15 January 2019 - 19:14. |
#6
Posted 15 January 2019 - 19:15
Ti-a iesit ciorbă pentru ca ai facut-o la presiune, fara sa ii dai posibilitatea sa scada.
|
#7
Posted 15 January 2019 - 19:16
#8
Posted 15 January 2019 - 19:19
Laberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:14, said:
Ce fel de carne de porc pui? Pulpa sau ce? Karhu, on 15 ianuarie 2019 - 19:16, said:
Gulas unguresc, nu e chiar tocanita clasica dar e super wow! |
#9
Posted 15 January 2019 - 19:19
pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 18:54, said:
Mie, de ex. imi place tocanita de ceapa cu carne de porc si obligatoriu servita cu mamaliga. incearca cu ficat de pasare, pui, curcan .. heroina, cocaina, este apa de ploaie pe linga asta .. pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 19:19, said:
sub forma de fleica sau ceafa, Attached FilesEdited by r_murphy, 15 January 2019 - 19:22. |
#10
Posted 15 January 2019 - 19:21
Kaffir2018, on 15 ianuarie 2019 - 19:15, said:
Ti-a iesit ciorbă pentru ca ai facut-o la presiune, fara sa ii dai posibilitatea sa scada. Cred ca ai dreptate. Ideea era sa castig timp si sa nu mai stau pe langa cratita sa mestec intr-una. Karhu, on 15 ianuarie 2019 - 19:16, said:
Gulas unguresc, nu e chiar tocanita clasica dar e super wow! Pai zi si tu reteta facuta de tine. Sau tu doar ai mancat, dar n-ai facut? pasilla, on 15 ianuarie 2019 - 19:19, said:
Se poate face cu orice fel de carne, inclusiv peste. Eu prefer vita si porcul. Porcul sub forma de fleica sau ceafa, asa cum am scris mai sus. Neaparat cu carne de vita. Aia de vita imi place si mie, numai ca este atoasa. |
|
#11
Posted 15 January 2019 - 19:23
r_murphy, on 15 ianuarie 2019 - 19:19, said:
incearca cu ficat de pasare, pui, curcan .. heroina, cocaina, este apa de ploaie pe linga asta .. Am incercat doar sa protejez.... audienta mai sensibila. Laberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:21, said:
Aia de vita imi place si mie, numai ca este atoasa. Si nu o tai dupa aia cu cutitul, ci o rupi cu mana, inainte de a o adauga la tocanita. Edited by pasilla, 15 January 2019 - 19:25. |
#12
Posted 15 January 2019 - 19:25
#13
Posted 15 January 2019 - 19:25
#14
Posted 15 January 2019 - 19:26
#15
Posted 15 January 2019 - 19:26
Karhu, on 15 ianuarie 2019 - 19:16, said:
Gulas unguresc, nu e chiar tocanita clasica dar e super wow! Tot tocanita este. Peste tot toate sunt pe acelasi principii, desi se numesc curry (India), tocanita (România), gulas (Ungaria), chanakhi (Georgia), chilli con carne (Mexic), gumbo (Louisiana), irish stew sau ratatouille (Franța). |
|
#16
Posted 15 January 2019 - 19:27
Laberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:25, said:
Pot s-o fierb si o suta de ani, tot atoasa imi iese mie. Si-mi intra printre dinti. Poate ca nu stiu ce carne sa cumpar. Edited by pasilla, 15 January 2019 - 19:35. |
#17
Posted 15 January 2019 - 19:33
Laberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:14, said:
Stiu ca exista o multime de retete, ca doar ma pricep si eu sa caut pe net, dar voiam sa-mi spuneti niste retete facute de voi. Ce fel de carne de porc pui? Pulpa sau ce? Nu e cine stie ce filozofie dar carnea trebuie aleasa din ochi sa fie mai de calitate. Adica, poti gasi o spata de porc care sa aiba si un pic de grasime printre fibre, sau iei efectiv ceafa de porc, daca vrei ca rezultatul sa fie unul mai bun. Apoi, din motive dietetice, daca carnea are deja ceva grasime, nu mai calesti ceapa separat in ulei ci in un pic de apa sau chiar o adaugi in zeama de carne, laolalta cu carnea dar dupa ce aceasta e bine fiarta. Daca nu ai scurs bine apa si iti iese prea zemoasa, poti ingrosa un pic zeama cu niste faina sau amidon dar sa amesteci continuu sau sa faci un amestec separat ca face cocoloase. Alte reguli majore nu sunt decat sa pui ingredientele potrivite, ceapa, ardei, rosii sau suc de rosii, ceva condiment, ceva iute (dar cu masura), putin marar daca ai... Daca respecti niste reguli, nu are de ce sa nu iasa. Multi se grabesc si nu lasa carnea suficient sa fiarba... O gusti, trebuie sa fie mancabila inainte sa adaugi celelalte. Daca vrei sa faci la cuptor, la fel, carnea bine fiarta, o pui intr-o oala vitroceramica inchisa (sau o prepari in prealabil in aceasta oala), apoi adaugi toate cele si, la final, dai capacul la o parte si o muti un pic mai sus in cuptor sa se rumeneasca un pic combinatia... Lumea obisnuieste sa caleasca ceapa (in apa sau ulei) separat.. se poate face si asa, dar e mai laborios. |
#18
Posted 15 January 2019 - 19:35
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users