Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Tocanita

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#91
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Probabil nu e nici olteanca. Pentru ca e o vorba care spune ca olteanca trebuie sa știe sa facă ciorba și scandal din orice

#92
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postrichelieu, on 18 ianuarie 2019 - 08:50, said:

Probabil nu e nici olteanca. Pentru ca e o vorba care spune ca olteanca trebuie sa știe sa facă ciorba și scandal din orice
Nu stiu cum e cu tocana in alte zone ale tarii dar la mine in ardeal tocana era una din mancarurile de baza...acuma sau mai "emancipat" oamenii si nu prea mai fac asemenea mancaruri,o ard mai mult cu "somonel" pe gratar,veganism,radacinoase...etc

#93
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

View Postpasilla, on 17 ianuarie 2019 - 18:48, said:

Fara "T" Posted Image

Tocanita fara "T"? :huh:

View PostI2O, on 18 ianuarie 2019 - 06:22, said:

Supa de pui la raceala


Fara sa te simti jignita,cati ani ai de nu stii sa faci o tocana?
Tocana,ciorba..chestiile astea se invata inca din frageda pruncie...bine...se invatau acum ceva ani...ca in ziua de azi fetele au alte preocupari,dar tu cred ca esti ceva mai varstnica si de asta ma mir cum de ai cerut sfatu asta
Insanatosire grabnica


Da, stiu. Si nurofen, si paracetamol, si vitamina C.

Nu comentez nimic, dar sa stii ca in clasa a 8-a faceam si prajituri si cartofi prajiti.
Tocanita stiu sa fac, ma gandeam ca poate scot niste retete sau trucuri de la voi, de-aia am deschis topicul.
Am mai invatat niste chestii pe care nu cred ca le stiu toate femeile. Nu puteam sa zic "gospodina", pentru ca eu nu cred ca fac parte din categoria aia.

View Postrichelieu, on 18 ianuarie 2019 - 08:50, said:

Probabil nu e nici olteanca. Pentru ca e o vorba care spune ca olteanca trebuie sa știe sa facă ciorba și scandal din orice


Ciorba stiu sa fac, chiar ma consider specialista. :closedeyes:

#94
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Probabil și scandal 🙄

#95
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postirina2014, on 17 ianuarie 2019 - 10:51, said:

   Zi-ne si noua reteta, te rog. Merci!  

Sos tomat de pe vremuri

Nu conteaza cantitatile ca n-am masuri exacte, dar cel putin 2 kg de rosii bine coapte sa aibe gust.  Se spala si se scot si semintele intr-un castron dar nu se arunca.
Se pun la fiert cu zeama din castronul cu seminte dar strecurat, semintele schimba gustul sosului.  Se fierb pe foc mic atit sa fie usor de scos cojile.
Nici cojile nu se arunca, se mai pun la fiert cu apa si cu semintele ca sa avem inca lichid pentru sos.  Rosiile decojite se pun in ceva pana se folosesc.

Se face un rantas intr-o cratita din ceva grasime si faina cam 2 linguri fara varf, daca pare putin se mai poate adauga putin si se prajeste bine, nu se arde dar sa fie peste brun deschis.
Faina neprajita n-are gust bun in aceste mancaruri unde necesita rantas.   Se da pe razator 1-2 clove de usturoi si se adauga in rantas pentru 2 secunde amestecat mereu
dupa care se adauga rosiile, putina sare, o lingurita fara varf de zahar sa nu fie acid si 2-3 picaturi e otet si acea zeama in care s-au mai fiert cojile si semintele.
Daca nu ajunge se mai pune apa ca sa fie usor de amestecat si se fierbe pe foc mic pana devine de consistenta unui sos omogenizat aproape ca bucati de rosii se vor mai vedea.
Unii mai puneau smantana dar depinde de gusturi.  Se potriveste pentru sare si e gata.  Serveam peste cartofi fierti in supa langa carne si alte radacinoase ca felul 2, dar se putea manca si cu lingurita asa ne placea de mult desi nu era cine stie ce, doar o raritate pentru noi ca nu cresteau rosii in zona si eram fara mari pretentii.

#96
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Merci! Mi-ai adus aminte de chiftelele si cartofii marinati in sos de rosii (cu rantas) pe care le facea bunica-mea. Bune, gustul ala de rantas si foaie de dafin....

O sa fac si eu la vara sosul tau, cand apar rosiile bune

#97
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Mama făcea bulion simplu vara, iar când vroia sa facă sos, folosea din el, pentru o rețeta similară :)
Și in memoria mea e legat de chiftele și piure de cartofi.

#98
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014

View Postirina2014, on 19 ianuarie 2019 - 13:09, said:

.O sa fac si eu la vara sosul tau, cand apar rosiile bune
E, cand apar rosiile bune --- fa si tu cu conserva de rosii intregi, iese sosul chiar mai bun decat cu rosii proaspete.
Eu ma gandesc sa fac un sos pentru paste, pizza, sendvisuri --- dar fara rantas. Eventual doar ceapa calita, rosii, mirodenii si usturoi. Ar trebui sa se ingroase prin fierbere.

#99
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
se ingroasa, ca si eu fac din conserve din alea cu rosii bucatele.

pe asta al lui Aranzaz' o sa il incerc cu rosii proaspete. Bunica-mea facea cu rosii din consrva, chiar pasta de rosii. Tin minte perfect gustul, rantasul ala era smecheria Posted Image), nici alb, nici ars, a o aroma. Mai folosesc la supa de chimen si la aia de salata verde.

Mi-am pregatit radacinoasele pentru braised beeful de maine. Daca am chef, poate fac si galusti de faina, le pun la fiert direct in cratita cu vita, depinde de cat de zemoasa ramane. Daca nu, cu gnocchi separat, trasi un pic la tigaie in unt.

Dieta, ce mai Posted Image))

Edited by irina2014, 19 January 2019 - 20:09.


#100
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,075
  • Înscris: 10.07.2013
Ce tocanite ati mai gatit? Posted Image

#101
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Nu e chiar tocanita, dar e mancare cu sos: praz cu masline

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate