Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Rețete românești mai puțin cunoscute
#38
Publicat: 04 septembrie 2018 - 10:31
Este adevărat că în România se folosesc destul de puține condimente, deci de acolo am putea "moderniza" puțin bucătăria.
Și cu mielul da, ciudat cum o nație unde păstoritul este tradiție de mii de ani, mâncă așa de rar oaie. Dar totuși... Miel haiducesc sau la groapă [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vi0sgPJHRms?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#40
Publicat: 04 septembrie 2018 - 10:36
Velaxa, on 04 septembrie 2018 - 10:31, said:
Și cu mielul da, ciudat cum o nație unde păstoritul este tradiție de mii de ani, mâncă așa de rar oaie. si mai ales, nu-ti interzice o carticica sa maninci porc .. din alt punct de vedere, oaia nu da slana |
#43
Publicat: 04 septembrie 2018 - 11:03
scuze de offtopic, dar este relativ la tema ..
DACA (!!!) exista pe aici cunoscatori intr-ale mirodeniilor, si mai ales stau prin zona pantelimon, si si mai ales, cunosc piata delfinului (circul foamei) exista in piata o macelarie (halal) care vinde tot felul de variante de carnuri de vita - oaie, proaspata si preparata. eh, au astia o combinatie de mirodenii pe care o pun pe pastrama de-i mai rau ca heroina. creaza dependenta de la prima gustare. am incercat sa cumpar acea mirodenie, sa aflu care-i ingredientul care da mirosul / gustul predominant .. nici o sansa. nu stiu cum as putea sa o descriu, nu seamana cu nici o balarie mirositoare / amestec pe care sa-l fi intilnit vreo data. daca ma puteti ajuta / lumina .. |
#44
Publicat: 04 septembrie 2018 - 11:26
Mielul ala haiducesc este o prostie. Probabil ca este adaptarea in stil romanesc (merge si asa) a berbecului la groapa turcesc
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wiSxmrJ2vWQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] r_murphy, on 04 septembrie 2018 - 11:03, said:
scuze de offtopic, dar este relativ la tema .. DACA (!!!) exista pe aici cunoscatori intr-ale mirodeniilor, si mai ales stau prin zona pantelimon, si si mai ales, cunosc piata delfinului (circul foamei) exista in piata o macelarie (halal) care vinde tot felul de variante de carnuri de vita - oaie, proaspata si preparata. eh, au astia o combinatie de mirodenii pe care o pun pe pastrama de-i mai rau ca heroina. creaza dependenta de la prima gustare. am incercat sa cumpar acea mirodenie, sa aflu care-i ingredientul care da mirosul / gustul predominant .. nici o sansa. nu stiu cum as putea sa o descriu, nu seamana cu nici o balarie mirositoare / amestec pe care sa-l fi intilnit vreo data. daca ma puteti ajuta / lumina .. |
#45
Publicat: 04 septembrie 2018 - 11:46
E veche aia cu mielul la groapă și în România, probabil tot așa a ajuns și pe la noi, prin perioada fanariotă.
Sau poate și mai vechi, din zona asta balcanică, mai ales că românii oieri se plimbau prin toată partea asta de Europă. Eu știu rețeta din Rășinari unde oieritul este de când lumea pe acolo. Că tot vorbeam de gâscă, am găsit ceva rețete de ciorbă acră de gâscă. |
#46
Publicat: 04 septembrie 2018 - 12:02
richelieu, on 04 septembrie 2018 - 10:05, said:
Tocmai mi-ai întărit afirmația E nasol cand trebuie sa iti explice cineva poanta bancului la fel cum nici ironia nu e pentru oricine. La modul serios acum, s-a inteles "cardinale", da? ...pastrama de oaie pare a fi cat de cat ceea ce putem numi traditional romanesc. E ancorata in existenta acestui popor dar de unde sa stie asta unii care au impresia ca graviteaza toata bucataria universala in jurul micului. Mielul la groapa e o reteta mai mult rromeasca decat romaneasca, era specifica celor ce furau miei de la oameni si trebuiau sa ii gateasca intr-un fel astfel incat sa nu fie prinsi. Laudati-va voi cu asta. P.S. Fac ceva pe auto-corectul vostru legat de rromi. Editat de Arader, 04 septembrie 2018 - 12:08. |
|
#48
Publicat: 04 septembrie 2018 - 14:46
richelieu, on 04 septembrie 2018 - 10:34, said:
In zonele cu tradiție, se mănâncă multă oaie. Nu miel, ci mai degrabă berbecuț. Daca aveti slana afumata si branza de burduf, va dau eu o reteta... Editat de d-ardeleanu, 04 septembrie 2018 - 14:53. |
#49
Publicat: 04 septembrie 2018 - 14:55
Arader, on 03 septembrie 2018 - 13:32, said:
Nu imi place sa fiu "Gica-contra" insa care retete traditionale romanesti cand noi din punct de vedere culinar suntem zero? Nici macar alea pe care le mentionezi si de care zici ca te-ai saturat nu sunt romanesti ci turcesti. De ce e musai sa fie romanesti cand domeniul culinar e atat de variat si bogat, de ce sa te limitezi atat de drastic? Arader, on 03 septembrie 2018 - 14:39, said:
Faptul ca si noi am preluat o reteta la care am mai adaugat un ingredient nu inseamna ca doar ne-am inspirat. Cum poti sa pretinzi ca sarmalele sunt romanesti cand turci au "sarma" , ciorbele cand e clar ca tot otomanii le-au adus aici , vezi "Çorba" sau chiftele cand turcii la fel au "Kofte". Am facut n sapaturi dupa vreo reteta cat de cat decenta care sa o putem considera a noastra. Nimic! Pana si celebrii mici sunt la baza o reteta pastoreasca armeneasca raspandita de armata otomana. Daca pe tine te coafeaza nationalismele astea puerile, go for it! Arader, on 03 septembrie 2018 - 14:47, said:
Cine pe cine a stapanit sute de ani, cine pe cine a influentat cultural? Hai ca vorbim vorbe... Eu apreciez aportul si plus-valoarea aduse de orice popor de pe urma carora beneficiem astazi insa nationalismul asta de doi bani in care e musai sa ne asumam ceva ce nu ne apartine o vad tot ca pe o caracteristica a unui popor mic, a unor frustrari care ne fac sa batem pasul pe loc. Daca te-ar citit un istoric culinar ar rade de tine si argumentele tale dar asa aici online-ul suporta orice. P.S. Asta a fost maxima: "Ciorba este românească, cât timp rețeta se face la sat de când se știe". ) Arader, on 03 septembrie 2018 - 14:57, said:
Simplu, denumirea spune tot, faptul ca se pronunta exact la fel ma duce cu gandul ca noi am luat-o de la ei si nu invers in conditiile in care in vremurile alea toata lumea din partea aia de tara "lua lumina de la Stambul". Se vede si astazi ca ciorbele sunt mai raspindite in vechiul Regat iar in Transilvania predomina supa venita pe filiera maghiara. Ca tu vrei sa crezi ca intr-un mod absolut accidental si independent ar fi aparut si la noi o mancare la fel sau aproape la fel dar care sa nu aiba nicio legatura cu stapanirea acelor vremuri, da-mi voie sa te fac credul. P.S. Am sa urmaresc topicul cu interes pentru ca sunt pasionat de domeniu la modul serios. Te astept cu retetele. Arader, on 04 septembrie 2018 - 07:28, said:
Zici tu? Oare putem include ca fiind reteta traditionala romaneasca ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti si salata de varza. Ma mir ca ati omis-o. Arader, on 04 septembrie 2018 - 12:02, said:
E nasol cand trebuie sa iti explice cineva poanta bancului la fel cum nici ironia nu e pentru oricine. La modul serios acum, s-a inteles "cardinale", da? ...pastrama de oaie pare a fi cat de cat ceea ce putem numi traditional romanesc. E ancorata in existenta acestui popor dar de unde sa stie asta unii care au impresia ca graviteaza toata bucataria universala in jurul micului. Mielul la groapa e o reteta mai mult rromeasca decat romaneasca, era specifica celor ce furau miei de la oameni si trebuiau sa ii gateasca intr-un fel astfel incat sa nu fie prinsi. Laudati-va voi cu asta. P.S. Fac ceva pe auto-corectul vostru legat de rromi. Aha...deci era o ironie . Ok, am inteles acum..... r_murphy, on 04 septembrie 2018 - 11:03, said:
scuze de offtopic, dar este relativ la tema .. DACA (!!!) exista pe aici cunoscatori intr-ale mirodeniilor, si mai ales stau prin zona pantelimon, si si mai ales, cunosc piata delfinului (circul foamei) exista in piata o macelarie (halal) care vinde tot felul de variante de carnuri de vita - oaie, proaspata si preparata. eh, au astia o combinatie de mirodenii pe care o pun pe pastrama de-i mai rau ca heroina. creaza dependenta de la prima gustare. am incercat sa cumpar acea mirodenie, sa aflu care-i ingredientul care da mirosul / gustul predominant .. nici o sansa. nu stiu cum as putea sa o descriu, nu seamana cu nici o balarie mirositoare / amestec pe care sa-l fi intilnit vreo data. daca ma puteti ajuta / lumina .. Ontopic: mie pastrama imi place cu un mix de condimente numite "sare grunjoasa" . Sare si atat. Dar sa fie bine aleasa si bine taiata oaia aia. La gratar, nu folosesc decat pastrama din piept. Vezi sa fie taiata julienne imedat ce o iei de pe gratar si mancata cat e fierbinte. E o minunatie. Cea din pulpa, o fac doar la ceaun si ii adaug atunci condimente: cimbru, piper, vin alb, nitel usturoi. |
#52
Publicat: 04 septembrie 2018 - 16:16
irina2014, on 04 septembrie 2018 - 15:07, said:
facem rost, zi reteta! caut si ma cert cu toti "jinenii" din piete si toti imi spun ca "aia adevarata, imputzita, cum imi place mie" nu se mai se exista .. nu o mai lasa sa se invecheasca, sa prinda aroma specifica. |
#54
Publicat: 04 septembrie 2018 - 16:43
destrug, on 04 septembrie 2018 - 15:48, said:
Ostropel-ul l-ati mai intalnit in alta parte? In sud-vestul Frantei se prepara Poulet Basquaise, dar ce-i drept nu se serveste cu garnitura de polenta. richelieu, on 04 septembrie 2018 - 16:30, said:
Nici ciulamaua... Tot de la francezi, fricassée de poulet. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi