Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ananas pe pizza, da sau nu?!
Ultima postare: mai 03 2019 08:38, Inițiat de
Bursul
, apr 27 2017 12:40
·
0
#38
Publicat: 27 aprilie 2017 - 15:32
Alucard, on 27 aprilie 2017 - 14:41, said:
NU... pizza saracului (nu mai retin exact cum se numeste) - e ...Asta e, romanul a dus-o mai departe cu toate prostiile pe ea. Mi se pare mai buna la noi. 1. Nu la care intrebare ? 2. Cred ca zici de Foccacia - nu e pizza saracului, doar un fel de paine - poate fi cu toping de plante ( oregano si busuioc), masline sau rosii felii. 3. Nu cred ca la noi e cu de toate - mie imi place prosciutto & fungi. Nu ma omor dupa restul - si asta comand peste tot. Inclusiv in Italia. A noastra e cea mai buna de departe. fara sosuri, ketchup sau altele. Pana si la Internationalul "Piza Hut" acelasi sortiment de pizza - teoretic aceleasi ingrediente si reteta - tot aia de la noi e mai buna. Nu stiu piza de la New York cum este ca aia e laudata de toti. Da nu cred ca o sa ajung vreodata in US. |
#39
Publicat: 27 aprilie 2017 - 15:39
1. NU - ananasului pe pizza
2. aia e ... cu foca - era o pizzerie exact cum sunt covrigariile la noi, cereai o felie de pizza care se baga/scotea de la cuptor intr-o forma dreptunghiulara, ditamai sheet-ul, iti dadea cu ulei pe ea si sare ... la revedere si-un praz verde 3. iti doresc sa ajungi la new york sa ne spui si noua cum e, numai sa nu fie marketing american le - Pizza Bianca ... cred ca asta era, am gugalit un pic Editat de Alucard, 27 aprilie 2017 - 15:47. |
#40
Publicat: 27 aprilie 2017 - 15:51
Dacă ne referim la pizza tradiționala, atunci nu! Bine, e cazul de NU! la multe altele )
Dacă ne referim la pizza originala (ca dacă ii intrebi pe mulți newyorkezi ei cred ca la ei s-a inventat pizza...probabil și Europa tot in new york e inventata, da' ce spun Europa, de acolo a plecat Big Bang-ul 😂😂), atunci orice combinație e posibila. De obicei e și buna de aruncat, pentru ca americanii, in afara de fripturi nu știu sa gătească, dar...lor așa le place Mie imi place pizza hawaii, deși comand rar. Și cum oricum mănânc pizza rar, înseamnă ca rar la Hawaii se traduce prin una la 3-4 ani 😂😂😂 Ca o paranteza, cea mai onesta pizza, este Margherita. AIA e pizza, după care îți poți da seama se măiestria pizzarului. Blat, sos tomat (care btw...dacă e sa vorbim pe aia dreapta, nu are nicio legătura cu ce înțelege lumea prin asta ), mozarella și busuioc proaspăt. E cea mai onesta pizza și dacă e făcută cu Ingredientele potrivite, nici nu îți mai trebuie alte toppinguri. Dacă blatul e făcut din făina potrivită pentru pizza, sosul tomat e cel corect și mozarella de bivolița....e dementa. Eu de regula din asta mananc Editat de richelieu, 27 aprilie 2017 - 15:52. |
#41
Publicat: 27 aprilie 2017 - 15:59
richelieu, on 27 aprilie 2017 - 15:51, said:
Dacă ne referim la pizza tradiționala, atunci nu! Bine, e cazul de NU! la multe altele ) Dacă ne referim la pizza originala (ca dacă ii intrebi pe mulți newyorkezi ei cred ca la ei s-a inventat pizza...probabil și Europa tot in new york e inventata, da' ce spun Europa, de acolo a plecat Big Bang-ul 😂😂), atunci orice combinație e posibila. De obicei e și buna de aruncat, pentru ca americanii, in afara de fripturi nu știu sa gătească, dar...lor așa le place Mie imi place pizza hawaii, deși comand rar. Și cum oricum mănânc pizza rar, înseamnă ca rar la Hawaii se traduce prin una la 3-4 ani 😂😂😂 Ca o paranteza, cea mai onesta pizza, este Margherita. AIA e pizza, după care îți poți da seama se măiestria pizzarului. Blat, sos tomat (care btw...dacă e sa vorbim pe aia dreapta, nu are nicio legătura cu ce înțelege lumea prin asta ), mozarella și busuioc proaspăt. E cea mai onesta pizza și dacă e făcută cu Ingredientele potrivite, nici nu îți mai trebuie alte toppinguri. Dacă blatul e făcut din făina potrivită pentru pizza, sosul tomat e cel corect și mozarella de bivolița....e dementa. Eu de regula din asta mananc Si pentru mine de multi ani exista cam doar Margherita con mozzarella di bufala Campana Dop si cateodata quattro formaggi. |
#42
Publicat: 27 aprilie 2017 - 17:08
Pe Margherita con mozzarella di capra !!!!!, vreau dublu toping carne di cinghiale (mistret), timo (cimbru) si peperoncino (ciusca).
Si peste toate vreau extra sos tomat iute. Si salata cu lamaie. Maine, ca azi am mancat deja... Editat de loock, 27 aprilie 2017 - 17:09. |
#45
Publicat: 27 aprilie 2017 - 18:41
Si cum va dati seama daca e chiar "mozzarella di bufala campana", si nu un surogat de 10 ori mai ieftin?
Cel putin in Bucuresti nu prea stii ce mananci. Aici scrie in meniuri "prosciutto crudo" si iti aduc sunca de praga la 50% din pizzerii, de exemplu. Editat de don_dannielo, 27 aprilie 2017 - 18:47. |
#48
Publicat: 27 aprilie 2017 - 18:58
don_dannielo, on 27 aprilie 2017 - 18:41, said:
Si cum va dati seama daca e chiar "mozzarella di bufala campana", si nu un surogat de 10 ori mai ieftin? Cel putin in Bucuresti nu prea stii ce mananci. Aici scrie in meniuri "prosciutto crudo" si iti aduc sunca de praga la 50% din pizzerii, de exemplu. Eekstein, on 27 aprilie 2017 - 18:50, said:
Parvenitii vor ananas pe pizza. De ce nu banane, kiwi, struguri, prune ? Serios vorbind, pentru ca merge cel mai bine in Combinația respectiva. Am mai mâncat și cu piersici din compot, tot un fel de Hawaii. Interesantă Combinația. |
#51
Publicat: 27 aprilie 2017 - 20:05
don_dannielo, on 27 aprilie 2017 - 18:41, said: Cel putin in Bucuresti nu prea stii ce mananci. Aici scrie in meniuri "prosciutto crudo" si iti aduc sunca de praga la 50% din pizzerii, de exemplu. Sunca de praga in italiana Prosciutto di Praga e cam ca si prosciutto cotto, cum reusesc sa o inlocuiasca cu crudo? |
|
#54
Publicat: 27 aprilie 2017 - 21:07
Astea cu "de toate" sunt apanajul celor care nu știu sa gătească. Și care de fapt nu știu sa mănânce . Nu apreciază gusturile simple și curate obținute din putine ingrediente, dar de foarte buna calitate. Esența bucătăriei italiene de altfel.
Și vorbind de saworma, chiar și a celei orientale, pentru ca pe la mama ei pe-acolo nu găsești așa ceva |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi