Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ananas pe pizza, da sau nu?!
Last Updated: May 03 2019 08:38, Started by
Bursul
, Apr 27 2017 12:40
·
0
#73
Posted 28 April 2017 - 14:05
Nici shaorma nu-i shaorma.
Am dus un irakian din Paris la Dristor și a râs ăla de mine. Noroc că era băiat bun și nu-și luase vesta cu dinamita la el... |
#74
Posted 28 April 2017 - 20:13
yesyesyesyo, on 28 aprilie 2017 - 10:05, said:
Asa cum in Roma e obligatoriu sa te duci la Baffetto? De ce, ca e facuta "cum trebuie"? De ce trebuie asa si nu altfel? Care e consistenta aia care "trebuie", cea care iti place tie? Quote
Spui ca nu ai mancat pizza in Romania, dar in acelasi timp zici ca e naspa si cu ingrediente oribile. Stii cum se numeste asta? Singura metoda prin care pot reconcilia borala aia pe tarta facuta cu amestecuri neplacute si carne de calitate proasta, injectata cu karagenan si arome de fum, care n-are nici o treaba acolo cu pizza adevarata e sa o consider ca e alt fel de mincare. Pentru ca altfel nu are nici o asemanare. E la fel cu shaorma la noi, n-are mai nici o treaba cu ai originala, e naspa in mod obiectiv (cartofi prajiti uleiosi in lipie? bleah). Quote De acord, dar ideea nu era asta, ci ca multi de acolo chiar cred ca pizza s-a inventat la ei. Cat despre faptul ca poti manca Pizza excelenta in NY, nu contest, insa chiar faptul ca localul recomandat de tine se numeste Lombardi's....spune multe. Tocmai pizza aia "de strada" da specificul local, nu pizza excelent facuta de un italian, in NY. Pai pizza in NY e facuta de imigranti italieni (de citeva generatii), asta e toata ideea. Pizza de strada nu e buna in general in NY (adica e o mincare de consum si atit), sint de acord. Sincer, experienta mea in italia e limitata, dar nu am mincat pizza buna (singura data in viata mea cind m-am imbolnavit de la pizza), deci nici acolo nu e chiar pe toate drumurile, trebuie sa stii unde te duci. Am amintit Lombardi's pentru ca e o institutie, cind spui pizza in NY orice localnic cu minim de simt culinar la asta se gindeste. E ca shaorma de Dristor in Bucuresti . Dar ai dreptate, poate aia e cea mai autentica pizza napolitana de NY, de aia e buna. Eu cred ca in afara Italiei in NY e cea mai buna pizza din lume. Cit despre legenda urbana cu cine a inventat pizza, am stat 5 ani in NY, am prieteni de acolo, si am auzit asta o singura daca spusa in gluma...dar sint sigur ca or fi unii care cred in ea. Ce conteaza, unii cred ca in Romania se face cea mai buna pizza . richelieu, on 28 aprilie 2017 - 11:22, said:
Pentru mine, cand vorbim de pizza, nu exista altceva decat Italia. Acolo am mancat cele mai bune pizze din lume, oriunde le-am gustat. Simple, oneste, cu gust din plin. Acelasi gen de pizza il gasim in multe locuri in lume, inclusiv in Romania. Alt gen de pizza, mananc doar de foame, nu de placere. Pai zi, nu ma mai fierbe, unde in Romania? Au cuptor cu lemne? Edited by vrajitoruldinoz, 28 April 2017 - 20:14. |
#75
Posted 28 April 2017 - 20:18
Au...și au și un Fiat 850 decupat in care o pregătesc 🙄.
|
#76
Posted 28 April 2017 - 20:24
#77
Posted 28 April 2017 - 21:19
Bursul, on 27 aprilie 2017 - 12:40, said:
Mai bine injuri un italian de tata (de mama nu cred ), decat sa-i zici ca mananci pizza cu ananas. Mie imi place si daca foarte multor persoane le place pizza cu ananas, nu cred ca e ceva gresit. Voi ce parere aveti? Eu as pune ananas in orice mancare, daca ar fi dupa mine. Este fructul meu favorit. |
#78
Posted 28 April 2017 - 21:27
Cred că trebuie să facem diferența între pizza italiană (pe care nu mi se pare că merge ananas) și pizza americană, gen Pizza Hut, pe care o văd undeva între pizza și sandviș cald. Eu în acest fel am reușit să conciliez, încă de acum 20 - 22 de ani (cînd au început să devină populare pizzeriile în București, și aveai și Casa Veche din Romană, unde mîncai pizza italiană, dar și Sheriffs, unde mîncai ceva apropiat de ce vedeam în Țestoasele Ninja), cele 2 feluri de pizza, privindu-la ca feluri diferite de mîncare.
Pizza „americană” o prefer cu multă brînză (vezi ce ziceam de Țestoase, cum se întindea brînza aia cînd rupeau feliile), cu felurite ingrediente, iar combinația de șuncă și ananas mi se pare excelentă (prima dată am mîncat în Constanța, la pizzeria Domino, prin 95, mirat de asemenea rețetă). În plus, ananasul e printre fructele mele preferate. Pizza italiană o prefer cît mai simplă. Și să aibă doar roșii, mozzarella, șuncă, măsline, eventual ciuperci. Mie cele mai nepotrivite ingrediente mi se par chestii gen sardele, ceapă, ton etc. |
#79
Posted 28 April 2017 - 22:12
#80
Posted 28 April 2017 - 22:23
Nu e reclama, e o constatare echidistanta 😂😂😂.
Serios vorbind, nu știu dacă e cea mai buna pizza din București, probabil nu, însă in top 5 intra cu ușurintă |
#82
Posted 29 April 2017 - 00:03
Acum doua saptamani am mancat ultima data pizza cu ananas.
Nom Nom Nom |
|
#83
Posted 29 April 2017 - 01:11
ionutzitaly, on 28 aprilie 2017 - 23:26, said:
De pizza cu Nutella ati auzit? Alea sunt deserturi gen pizzert, cum au cei de la Jerry's. Au si cu mere, cu piersici, etc. Pe blat de pizza, cu zahar pudra, umplutura de crema/fructe pusa deasupra si data la cuptor. Edited by Rao633, 29 April 2017 - 01:12. |
#84
Posted 29 April 2017 - 05:51
#85
Posted 29 April 2017 - 07:03
Pai pizza n-are obligatoriu brânza. Cea mai de baza e marinera, care are doar sos tomat.
|
#87
Posted 29 April 2017 - 10:38
De "Pizza con Nutella" mai dai din cand in cand, dar nici eu nu stiu daca asi baga-o in categoria pizza.
|
|
#89
Posted 03 May 2019 - 08:38
Cum reactioneaza napoletanii cand primesc pizza cu ananas:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4FOU_aD00Sk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users