Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
reteta Cheesecake
Last Updated: Mar 05 2016 12:10, Started by
noha_1508
, Feb 11 2016 19:19
·
0
#1
Posted 11 February 2016 - 19:19
Buna. Cine imi da si mie o reteta de cheesecake la cuptor buna si probata?
Edited by noha_1508, 11 February 2016 - 19:23. |
#2
Posted 11 February 2016 - 19:38
- 1 kg crema de branza*
- 300g zahar tos - miezul de la ½ baton de vanilie sau dupa gust (eu pun vanilie pudra sau esenta dupa ochi) - 4 oua mari sau 5 medii - 60g faina (cam 3 linguri, cernute) deasupra: fructe de padure, lamaie, zahar trase la cratita un pic branza*+zaharul tos+un vf de cutit de sare+ vanilia intr-un bol mare si se amesteca, cu mixeru, pana crema e omogena (max 1 minut) apoi adaug, cate unul, si mixez dupa fiecare, ouale da repede, sa nu mixez prea mult, sa ramane aerat in cuptor preincalzit cam 1 h la 150-160 grade pana cand se desprinde usor de margini dar in mijloc mai tremura un pic branza = amestesc de mascarpone + crema de branza (gen philadelphia) + branza dulce, dupa preferinte/gust baza e facuta din biscuiti pisati (150 gr), amestecati cu unt (suficient cat sa iasa o compozitie nisipoasa) se preseaza pe fundul formei cu mana sau cu lingura/furculita si deasupra se pune compozitia de branza |
#3
Posted 11 February 2016 - 19:46
Si faina? O pui sau nu?
Untul peste biscuiți il pui moale sau topit? |
#4
Posted 11 February 2016 - 19:56
Am facut urmatoarea reteta de nenumarate ori si chiar mi-a placut, Redirect catre site, incearca-o si nu vei regreta.
|
#5
Posted 11 February 2016 - 20:54
noha_1508, on 11 februarie 2016 - 19:46, said:
Si faina? O pui sau nu? Untul peste biscuiți il pui moale sau topit? Da, si faina. Am vazut acum ca nu am mai mentionat-o dupa. Untul de preferinta sa fie moale. Eu il amestec la robot cu biscuitii dupa ce il tai in bucati mai mici si atunci merge si tare. |
#6
Posted 11 February 2016 - 21:02
Si pentru o tava de 30/45 cam câți biscuiți imi trebuie?
|
#7
Posted 11 February 2016 - 21:34
Depinde car de gros vrei blatul. Mai mult de 250 gr nu ai avea de ce sa folosesti.
Reteta e pentru o tava cu diametrul de 26 cm, acum am vazut ca nu am mentionat nici asta. |
#8
Posted 11 February 2016 - 22:02
Merg pe mana ta. Daca nu imi place te sudui pana la sfarsitul anului!
|
#9
Posted 12 February 2016 - 07:18
N-are cum sa nu iasa.
Important e sa nu amesteci mult in compozitie si sa o coci la foc mic. Caut pozele cu ultimul cheesecake facutt dupa reteta asta |
#10
Posted 12 February 2016 - 21:36
Am facut. Nu am avut timp sa fac poze. Am ajustat putin cantitățile si nu am pus făină. A iesit delicios. 1,5 kg de mascarpone, 3 kg de baranza grasa 16 oua 400 ml crema meegle, 1 kg de zahar, 3 esenta de lămâie, coaja de la doua lamai si 8 plicuri de zahar vanilat. copt 45 de minute la 165 de grade. A iesit frumoasa, nu s-a crapat si s-a taiat frumos, desi numai o ora am lasat la rece. Toata lumea a fost super încântată.
|
|
#11
Posted 13 February 2016 - 21:12
Haoleu maica! Facusi pentru tot satul?
Ma bucur ca a iesit bine si ma bucur ca nu ti-a fost frica sa ajustezi cantitatile. Eu oricum le pun dupa ochi, nu le mai cantaresc. Pentru ca nu am mai gasit pozele de la prajitura anterioara am mai executat una in seara asta Edited by AlexEn, 13 February 2016 - 21:13. |
#13
Posted 13 February 2016 - 22:57
Poze alta data, cand o sa fie lumina naturala (si o sa ramana si ceva de pozat)
|
#14
Posted 22 February 2016 - 10:10
AlexEn, on 11 februarie 2016 - 19:38, said:
- 1 kg crema de branza* - 300g zahar tos - miezul de la ½ baton de vanilie sau dupa gust (eu pun vanilie pudra sau esenta dupa ochi) - 4 oua mari sau 5 medii - 60g faina (cam 3 linguri, cernute) deasupra: fructe de padure, lamaie, zahar trase la cratita un pic branza*+zaharul tos+un vf de cutit de sare+ vanilia intr-un bol mare si se amesteca, cu mixeru, pana crema e omogena (max 1 minut) apoi adaug, cate unul, si mixez dupa fiecare, ouale da repede, sa nu mixez prea mult, sa ramane aerat in cuptor preincalzit cam 1 h la 150-160 grade pana cand se desprinde usor de margini dar in mijloc mai tremura un pic branza = amestesc de mascarpone + crema de branza (gen philadelphia) + branza dulce, dupa preferinte/gust baza e facuta din biscuiti pisati (150 gr), amestecati cu unt (suficient cat sa iasa o compozitie nisipoasa) se preseaza pe fundul formei cu mana sau cu lingura/furculita si deasupra se pune compozitia de branza |
#15
Posted 22 February 2016 - 11:10
Nici la a mea nu se simte.
Cand nu o sa mai fiu pe fuga promit ca o sa incerc sa o coc si eu asa. |
|
#16
Posted 22 February 2016 - 14:22
Merita...sa stii . Am invatat smecheria de la un chef italian din Venetia. El o facea fara crusta de biscuiti, la fel o fac si eu. E usor mai dietetica....
|
#17
Posted 22 February 2016 - 17:08
Am făcut ieri trei tăvi de cheesecake (comandă pentru aniversare ), după rețeta lui Cici de aici.http://forum.softped...18#entry6398814
|
#18
Posted 22 February 2016 - 18:59
richelieu, on 22 februarie 2016 - 14:22, said:
Merita...sa stii . Am invatat smecheria de la un chef italian din Venetia. El o facea fara crusta de biscuiti, la fel o fac si eu. E usor mai dietetica.... Ma, daca tot faci cheesecake cu mascarpone si alte branze din astea grase e clar ca numai la dieta nu iti sta capul. eu fac crusta aia foarte subtire oricum, doar sa pot ridica felia de pe farfurie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users