Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

reteta Cheesecake

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Buna. Cine imi da si mie o reteta de cheesecake la cuptor buna si probata?

Edited by noha_1508, 11 February 2016 - 19:23.


#2
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
- 1 kg crema de branza*
- 300g zahar tos
- miezul de la ½ baton de vanilie sau dupa gust (eu pun vanilie pudra sau esenta dupa ochi)
- 4 oua mari sau 5 medii
- 60g faina (cam 3 linguri, cernute)
deasupra: fructe de padure, lamaie, zahar trase la cratita un pic :)
branza*+zaharul tos+un vf de cutit de sare+ vanilia intr-un bol mare si se amesteca, cu mixeru, pana crema e omogena (max 1 minut)
apoi adaug, cate unul, si mixez dupa fiecare, ouale
da repede, sa nu mixez prea mult, sa ramane aerat
in cuptor preincalzit cam 1 h la 150-160 grade
pana cand se desprinde usor de margini dar in mijloc mai tremura un pic

branza = amestesc de mascarpone + crema de branza (gen philadelphia) + branza dulce, dupa preferinte/gust
baza e facuta din biscuiti pisati (150 gr), amestecati cu unt (suficient cat sa iasa o compozitie nisipoasa)
se preseaza pe fundul formei cu mana sau cu lingura/furculita si deasupra se pune compozitia de branza

#3
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Si faina? O pui sau nu?

Untul peste biscuiți il pui moale sau topit?

#4
TEKKS

TEKKS

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.11.2015
Am facut urmatoarea reteta de nenumarate ori si chiar mi-a placut, Redirect catre site, incearca-o si nu vei regreta. Posted Image

#5
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007

View Postnoha_1508, on 11 februarie 2016 - 19:46, said:

Si faina? O pui sau nu?

Untul peste biscuiți il pui moale sau topit?

Da, si faina. Am vazut acum ca nu am mai mentionat-o dupa. Untul de preferinta sa fie moale. Eu il amestec la robot cu biscuitii dupa ce il tai in bucati mai mici si atunci merge si tare.

#6
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Si pentru o tava de 30/45 cam câți biscuiți imi trebuie?

#7
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Depinde car de gros vrei blatul. Mai mult de 250 gr nu ai avea de ce sa folosesti.
Reteta e pentru o tava cu diametrul de 26 cm, acum am vazut ca nu am mentionat nici asta.

#8
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Merg pe mana ta. Daca nu imi place te sudui pana la sfarsitul anului!

#9
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
N-are cum sa nu iasa.
Important e sa nu amesteci mult in compozitie si sa o coci la foc mic. Caut pozele cu ultimul cheesecake facutt dupa reteta asta :)

#10
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Am facut. Nu am avut timp sa fac poze. Am ajustat putin cantitățile si nu am pus făină. A iesit delicios.  1,5 kg de mascarpone, 3 kg de baranza grasa 16 oua 400 ml crema meegle, 1 kg de zahar, 3 esenta de lămâie, coaja de la doua lamai si 8 plicuri de zahar vanilat. copt 45 de minute la 165 de grade. A iesit frumoasa, nu s-a crapat si s-a taiat frumos, desi  numai o ora am lasat la rece. Toata lumea a fost super încântată.


#11
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Haoleu maica! Facusi pentru tot satul?
Ma bucur ca a iesit bine si ma bucur ca nu ti-a fost frica sa ajustezi cantitatile. Eu oricum le pun dupa ochi, nu le mai cantaresc.
Pentru ca nu am mai gasit pozele de la prajitura anterioara am mai executat una in seara asta Posted Image

Edited by AlexEn, 13 February 2016 - 21:13.


#12
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Și poza?

#13
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Poze alta data, cand o sa fie lumina naturala (si o sa ramana si ceva de pozat) :lol:

#14
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

View PostAlexEn, on 11 februarie 2016 - 19:38, said:

- 1 kg crema de branza*
- 300g zahar tos
- miezul de la ½ baton de vanilie sau dupa gust (eu pun vanilie pudra sau esenta dupa ochi)
- 4 oua mari sau 5 medii
- 60g faina (cam 3 linguri, cernute)
deasupra: fructe de padure, lamaie, zahar trase la cratita un pic :)
branza*+zaharul tos+un vf de cutit de sare+ vanilia intr-un bol mare si se amesteca, cu mixeru, pana crema e omogena (max 1 minut)
apoi adaug, cate unul, si mixez dupa fiecare, ouale
da repede, sa nu mixez prea mult, sa ramane aerat
in cuptor preincalzit cam 1 h la 150-160 grade
pana cand se desprinde usor de margini dar in mijloc mai tremura un pic

branza = amestesc de mascarpone + crema de branza (gen philadelphia) + branza dulce, dupa preferinte/gust
baza e facuta din biscuiti pisati (150 gr), amestecati cu unt (suficient cat sa iasa o compozitie nisipoasa)
se preseaza pe fundul formei cu mana sau cu lingura/furculita si deasupra se pune compozitia de branza
cam la fel o fac si eu, doar ca o coc aprox 3 ore la 95-100C. Iese mult mai cremoasă si nu se mai simte deloc gustul de ou :)

#15
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Nici la a mea nu se simte.
Cand nu o sa mai fiu pe fuga promit ca o sa incerc sa o coc si eu asa.

#16
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Merita...sa stii :). Am invatat smecheria de la un chef italian din Venetia. El o facea fara crusta de biscuiti, la fel o fac si eu. E usor mai dietetica....:)

#17
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007
Am făcut ieri trei tăvi de cheesecake (comandă pentru aniversare :)), după rețeta lui Cici de aici.http://forum.softped...18#entry6398814

#18
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007

View Postrichelieu, on 22 februarie 2016 - 14:22, said:

Merita...sa stii Posted Image. Am invatat smecheria de la un chef italian din Venetia. El o facea fara crusta de biscuiti, la fel o fac si eu. E usor mai dietetica....Posted Image

Ma, daca tot faci cheesecake cu mascarpone si alte branze din astea grase e clar ca numai la dieta nu iti sta capul. eu fac crusta aia foarte subtire oricum, doar sa pot ridica felia de pe farfurie.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate