Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

reteta Cheesecake

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Ba da....ca nu la grasimi imi pun limite mari, ci la carbohidrati.

#20
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014

 richelieu, on 22 februarie 2016 - 10:10, said:

cam la fel o fac si eu, doar ca o coc aprox 3 ore la 95-100C. Iese mult mai cremoasă si nu se mai simte deloc gustul de ou Posted Image


Are vreo importanta altceva in afara de temperatura? Gen incalzit cuptorul si sus si jos, numai sus, numai jos, cu ventilatie, fara ventilatie?

#21
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Nu....nu are :). Eu cand coc asa ceva, folosesc ambele rezistente, fara ventilator.

#22
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
OK, multumesc, richelieu!

#23
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
1 kg mascarpone, 7 oua, 10 lingurite rase de zahar puse la copt aprox. 3 ore la 95 grade. La sfarsit voi pune pe deasupra fructe de padure trase putin in unt.
Rogu-va pareri! Imi iese si mie cheesecake sau ba? :D

#24
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Eu as fi făcut o combinație cu 70% mascarpone, 15% brânza de vaci si 15% smântâna, ca sa fie si ceva acrișor acolo. Dar va ieși ceva foarte bun oricum. Fructele de pădure, redu-le nițel, nu doar sotate. Sa ai ai un sos acolo. Daca te apuca creativitatea, pune si vreo doua lg de zahăr si niște alcool daca ai prin casa. Cognac sau Grand Marnier, sau un Merlot daca nu....

Sa nu uit: trebuie lăsată sa se răcească foarte bine. Coaptă la temperatura joasa, ramane cremoasă si pana cand se va întări, va avea tendința sa curgă.
Sunt curios daca iti va plăcea rezultatul. E altceva.

#25
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Am scos-o mai inainte din cuptor, este lichida, foarte lichida. Presupun ca se va mai intari, cand se raceste si o sa stea la frigider.
Nu am pus faina, pentru ca am vrut sa o fac cat mai low carb cu putinta.... :D
Data viitoare ii pun putina faina de cocos si, da, si niste branza de vaci.
Multumesc pentru sfaturi, richelieu!

#26
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Se va mai intari clar. Nu stiu daca destul, ca trebuie sa o vad. Sunt chiar curios :).
Faina nu am pus nici eu niciodata, dar intr-adevar, probabil ajuta.

#27
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014

 richelieu, on 04 martie 2016 - 18:25, said:


Sa nu uit: trebuie lăsată sa se răcească foarte bine. Coaptă la temperatura joasa, ramane cremoasă si pana cand se va întări, va avea tendința sa curgă.
Sunt curios daca iti va plăcea rezultatul. E altceva.

Help! :lol:
E deja afara de 2 ore si tot lichida e.
Mai sunt sanse sa se intareasca, daca e tinuta cateva ore la frigider?

 richelieu, on 04 martie 2016 - 20:08, said:

Se va mai intari clar. Nu stiu daca destul, ca trebuie sa o vad. Sunt chiar curios Posted Image.
Faina nu am pus nici eu niciodata, dar intr-adevar, probabil ajuta.


Este foarte lichida, richelieu. Nici macar ca o smantana care curge, ci mai subtire de atat. Nu imi dau seama ce au facut ouale pe acolo :habarnam:

#28
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Uhm.....nici eu nu imi dau seama. e cam aiurea sa o mai coci, dar...

#29
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Am scos-o din cuptor dupa 3 ore. Are o crusta maro deschis, dar doar la suprafata, nu si pe laterale si pe fund.
O mai las pana maine la frigider si daca tot asa este, ii pun niste faina de cocos si o mai dau la cuptor. O sa se cam rascoaca probabil, dar, na, asta e...

Nu am mai facut de mult crema de zahar ars, dar parca aia se intarea la cuptor. Poate ca e prea gras de la mascarpone amestecul asta si de aia i-o lua mai mult timp ca sa se intareasca....

#30
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Epilog :lol:
S-a mai intarit putin, e ca o smantana care curge. Asa ca o pun in blender cu niste capsuni si o dau la congelator.
Chiar nu pot sa imi dau seama de ce a iesit asa...
Chestia e ca nu cred ca faina ar fi ajutat, probabil ca mascarpone nu e potrivita pentru pus singura la cuptor, trebuie si un alt fel de branza alaturi de ea.

#31
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
bla bla bla

pune si tu o poza macar, daca nu ne poti trimite cate o bucata :P

#32
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Ma intreb cum ar putea fi trimisa o bucata de lichid Posted Image

Iata viitoarea inghetata de capsuno-cheesecake lol

Vad ca e intoarsa, ma rog, nu cred ca are vreo importanta...

Edited by she_wolf, 05 March 2016 - 09:28.


#33
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,490
  • Înscris: 21.04.2014
La pahar prevazut cu un pai ! Posted Image

Dupa primul esec, daca scapai putina gelatina in maglavaisul de oua si mascarpone si-l turnai apoi peste un blat presat de biscuiti + unt, cred ca ti-ar fi iesit pina la urma un cheesecake la rece. Dar e buna si inghetata ! Posted Image

#34
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Da, e posibil ca Mascarpone singur sa fi fost de vina. Sau poate cerea mai multe oua, deși....

#35
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,490
  • Înscris: 21.04.2014
Neavind blat de biscuiti si nici faina in compozitie, poate se cerea copt la bain-marie. Cel putin asa procedez eu la crema de zahar ars.

#36
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Inghetata a iesit buna rau! I-am pus, pe langa capsuni, si sosul ala de fructe de padure cu unt, iar untul i-a dat un gust minunat.
O sa incerc zilele astea sa fac cheesecake cu branza de vaci si mascarpone si putina faina de cocos, dar mi-a zis Judith ca ei nu i-a iesit niciodata perfect cheesecake-ul facut in cuptor... Iar daca vrei si low carb, chiar iese aiurea....
Oricum, inghetata din asta o sa fac mereu, sunt sigura de asta :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate