Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...
 Mama Clopoțel

Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...
 

Stephen Hawking: Nu exista Dumnezeu!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3117 replies to this topic

#55
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,732
  • Înscris: 10.11.2013
Ce sa zic..imi place cum noi, pamantenii, nu putem explica sigur aproape nimic din punct de vedere stintific (noi doar speculam, la fiecare doi ani apare ceva nou care rastoarna tot ce se stia inainte) dar suntem atat de convinsi ca exista/nu exista Dumnezeu, ca exista/nu exista viata pe alte planete, ca am inteles/n-am inteles cum ne-am format..
Si BTW, individul asta este cunoscut de mult timp cu declaratii de genul, nu vad ce-a fost spectaculos la asta.

#56
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,784
  • Înscris: 07.02.2003

 n-amname, on 11 octombrie 2014 - 09:37, said:

nu putem explica sigur aproape nimic din punct de vedere stintific (noi doar speculam, la fiecare doi ani apare ceva nou care rastoarna tot ce se stia inainte)
Nu cred ca se rastoarna nimic la fiecare 2 ani (sau daca stii tu ceva, da exemple)... uite sa vedem daca si cand s-a rasturnat modelul clasic al particulelor ? Vorbim de teorii si modele nu de simple ipoteze, alea pot oricand sa fie infirmate dar In general lucrurile se completeaza pas cu pas. Desigur ca raman inca multe necunoscute dar ceea ce se cunoaste este explicat stiintific si demonstrat/dovedit.

Edited by andreic, 11 October 2014 - 09:43.


#57
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 08:58, said:

Mai rau aici... mintea nu a evoluat pentru a face stiinta ci pentru a fi un avantaj in supravietuire. Ca omul a inceput sa o foloseasca si pentru alte lucruri pe langa supravietuire e cu totul altceva. Mintea nu are cum sa dispara cat timp este folosita.
de unde stii?

#58
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,784
  • Înscris: 07.02.2003
Pai o analizezi, mai intai ii cauti originile in primele sisteme nervoase, dupa aia vezi cum au evoluat in animalele ce au urmat, mai compari cu unele din cele mai inteligente animale (primatele antropoide, delfinii si elefantii) samd... in final te gandesti ca daca exista macar o farama de adevar in enuntul ala penibil cu zeul a creat mintea pentru stiinta atunci cum se explica ca oamenii inteligenti care-si folosesc mintea pentru stiinta sunt foarte putini in raport cu populatia. Ar fi trebuit sa fie toti nobelisti, sa nu mai aibe aia destule trofee pentru toata lumea Posted Image

Edited by andreic, 11 October 2014 - 09:46.


#59
Tarara09

Tarara09

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,116
  • Înscris: 23.04.2014

 kolfleading, on 11 octombrie 2014 - 09:12, said:

Nu este deloc imposibil.
Examinezi dovezile istorice, examinezi starea societatii cand a aparut conceptul de zei, examinezi ce pretentii se emit asupra zeilor si cate din acestea sunt confirmate/verificate/stau in picioare la o analiza rationala.
Si concluzia este clara:
  • nu exista dovezi rationale pentru nici unul din zeii imaginati de om pana acum

  • imaginatia umana este foarte zburdalnica si poate debita tot felul de lucruri ("si daca exista?"), dar asta nu le face reale

  • mintea umana se teme de moarte si de intuneric si este predispusa sa creada orice prostie care-i promite ca moartea nu e sfarsitul

  • religiozitatea se transmite prin indoctrinarea copiilor, la o varsta la care copilul nu are suficienta ratiune si efectele indoctrinarii sunt de cele mai multe ori ireversibile
Adica ca si cum n-ar exista.


Si cine esti tu si ce-ai realizat tu pana acum astfel incat sa te consideri o autoritate in privinta oamenilor cu adevarat inteligenti?


Pornesti de la o premisa eronata si ajungi la concluzii eronate.
Nu este necesar ca un zeu (crestin sau oricare altul) sa existe ca sa existe mintea, stiinta.


Serios? Cine esti mataluta si cine te-a facut pe tine expert in "ce a lasat d-zeu"?

Sunt zeci de useri ca tine care posteaza pe aici si care se cred speciali, privilegiati, care cred ca d-zeul descris in biblie nu exista dar ei l-au inteles pe d-zeu si au comunicat cu el si stiu ei mai bine ce a facut si ce a vrut d-zeu. Si fiecare a "receptionat" mesaje diferite...
De asemenea, sunt zeci de useri care cred ca biblia este gresit inteleasa si ei se cred speciali si privilegiati si ei sunt singurii care au gasit interpretarea corecta (si fiecare a gasit o interpretare diferita, evident).

Asta ar trebui sa-ti dea de gandit.

Romanilor nu le da de gandit. De ce? Pentru ca un mare numar de oameni cred in Dumnezeu din cauza fricii. Pe toata lumea aud cand se discuta de subiectul asta, ca o sa ma trasneasca D-zeu daca nu cred in el. Penibil!

#60
Stormi

Stormi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 03.08.2014

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 09:40, said:


Nu cred ca se rastoarna nimic la fiecare 2 ani (sau daca stii tu ceva, da exemple)... uite sa vedem daca si cand s-a rasturnat modelul clasic al particulelor ? Vorbim de teorii si modele nu de simple ipoteze, alea pot oricand sa fie infirmate dar In general lucrurile se completeaza pas cu pas. Desigur ca raman inca multe necunoscute dar ceea ce se cunoaste este explicat stiintific si demonstrat/dovedit.

Sigura ca da, mai exista neste chestii necunoscute, pe ici pe colo, cum ar fi care e cauza universului si cam ce inseamna universul in proportie de 95%, originea vietii etc. In rest, stim cum sta treaba! :lol:

Edited by Stormi, 11 October 2014 - 09:52.


#61
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,784
  • Înscris: 07.02.2003
E normal, nu exista cunoastere absoluta, procentajele sunt arbitrare si irelevante, noi ca oameni oricum reprezentam fizic o fractiune infima (dinalea cu 10 la puterea -xx) din Univers, dar are vreo relevanta cand vorbim de cunoastere ? Posted Image Nu... Realizezi ca daca oamenii se stiinta nu cunosc aceste lucruri in prezent si fac eforturi in acest sens, nu este nici o sansa sa-l cunoasca "profanii" prin incantazii si imaginatie ? Posted Image Deci pune-ti speranta in stiinta daca vrei sa cunosti catre ceva atat cat se poate in momentul asta ca nu are cine altcineva sa te invete.

Totusi astept exemple concrete de cestii "rasturnate" la fiecare 2 ani sa vedem daca se sustin prin propriile forte.

Edited by andreic, 11 October 2014 - 09:59.


#62
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,100
  • Înscris: 23.09.2005
E un nonsens sa comentam daca exista Dumnezeu, atata timp cat omenirea inca nici nu are o idee comuna despre ce este Dumnezeu. Inca ne mai contrazicem pe tema asta, pentru ca in realitate e posibil ca nimeni sa nu stie.

Asa ca, noi inainte sa stim ce e de fapt Dumnezeu, ne intrebam daca exista. Ceea ce credem ca stim despre Dumnezeu este de fapt ceea ce presupunem, nu ce stim. Asa, poate ca si animalele au ideea lor de Dumnezeu, diferita de a noastra. Poate Dumnezeu nu e cel care a creat Universul, ci cel care-l va sfârsi. Poate Universul e doar o anomalie intr-o armonie infinita, anomalii de genul acesta se formeaza automat, asa ca bulele de aer intr-o oala cu apa in clocot. Iar Dumnezeu e cel care le distruge, distrugerea uneia insemnand inceputul alteia. Poate Dumnezeu apare si dispare si el automat, odata cu fiecare "bulã".  Poate cei care apar si dispar nici macar nu sunt acelasi Dumnezeu. Poate Dumnezeu e insãsi "bula", anomalia. Picaturile de apa din valurile oceanului sunt aceeasi picatura, sau nu? Daca le vezi una dupa alta, poti sa spui ca e aceeasi. Daca vezi mai multe deodata, parca n-ai zice ca e aceeasi.  Ce e in ocean e si in fiecare picatura?
Cine e creatorul creatorului?
Ce e de fapt "oceanul"?
Cine e creatorul "oceanului"?

Ia spuneti acum, exista Dumnezeu? Posted Image

Edited by Phobos, 11 October 2014 - 10:03.


#63
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 09:42, said:

1. Pai o analizezi, mai intai ii cauti originile in primele sisteme nervoase, dupa aia vezi cum au evoluat in animalele ce au urmat, mai compari cu unele din cele mai inteligente animale (primatele antropoide, delfinii si elefantii) samd...
2. in final te gandesti ca daca exista macar o farama de adevar in enuntul ala penibil cu zeul a creat mintea pentru stiinta
3. cum se explica ca oamenii inteligenti care-si folosesc mintea pentru stiinta sunt foarte putini in raport cu populatia. Ar fi trebuit sa fie toti nobelisti, sa nu mai aibe aia destule trofee pentru toata lumea Posted Image
hai sa nu amestecam lucrurile.
1. faptul ca initial inteligenta s-a dezvoltat prin lupta pentru supravietuire nu e argument.
2. nu poate fi doar o farima, ori e ori nu e. si de ce n-ar fi?
3. se explica foarte simplu. in evolutia ei, omul si omenirea a trebuit sa treaca si trece prin obstacolul numit religie.

#64
Stormi

Stormi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 03.08.2014

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 09:54, said:

E normal, nu exista cunoastere absoluta, procentajele sunt arbitrare si irelevante, noi ca oameni oricum reprezentam fizic o fractiune infima (dinalea cu 10 la puterea -xx) din Univers, dar are vreo relevanta cand vorbim de cunoastere ? Posted Image Nu... Realizezi ca daca oamenii se stiinta nu cunosc aceste lucruri in prezent si fac eforturi in acest sens, nu este nici o sansa sa-l cunoasca "profanii" prin incantazii si imaginatie ? Posted Image Deci pune-ti speranta in stiinta daca vrei sa cunosti catre ceva atat cat se poate in momentul asta ca nu are cine altcineva sa te invete.

Totusi astept exemple concrete de cestii "rasturnate" la fiecare 2 ani sa vedem daca se sustin prin propriile forte.

Nu-i vorba de cat cunoastem dpdv cantitativ. Bineinteles ca am incredere in putinul, infimul cunoscut stiintific. Dar nu pot sa-i iau in calcul pe peniblii propagandisti atei care pun egal intre infima realitate descoperita stiintic si realitatea insasi a universului.Dar, bineinteles, nu-i nimeni dispus sa-i finanteze cu milioane de dolari pe acesti propagandisti atei doar ca acestia sa spuna ca habar n-avem ce inseamna universul, materia, energia & shit.

#65
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007

 Clipboard01, on 11 octombrie 2014 - 07:44, said:

O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.
Religia este sediul adevărului transcendent în esentă si unic ca principiu unic al tuturor lucrurilor. Religia se situează peste ultimele speculatii teoretice ale stiintei, prin adevărul absolut unic, care e Dumnezeu. Să vină un laureat al premiului Nobel ateu. Ce-o să-mi spună el? O babă care cade în fata icoanei Domnului străbătută de absolut e om, si ăla e dihor laureat. - Petre Tutea.

Petrea Țuțea vorbea aiurea și nu cunoștea Scriptura. ”Pe cine iubește mai mult, Dumnezeu bate mai mult”. Cine este bătut mai mult, baba sau Hawking? Evident, Hawking. Concluzia: Dumnezeu îl iubește mai mult pe Hawking decât pe babă, în pofida ”ateismului” lui declarat! Iar în Împărăția Cerurilor, Hawking va sta la masă cu Dumnezeu, probabil în dreapta Lui, iar baba la coada mesei și în stânga. Mai ales că și baba aceea idolatră este iubită de Dumnezeu în pofida idolatriei ei!

Edited by tudorel666, 11 October 2014 - 10:12.


#66
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,784
  • Înscris: 07.02.2003

 cirus6, on 11 octombrie 2014 - 10:08, said:

hai sa nu amestecam lucrurile.
1. faptul ca initial inteligenta s-a dezvoltat prin lupta pentru supravietuire nu e argument.
Ba da, este un argument evolutionist dovedit prin analiza morfologica. Evident nu este singurul, mintea are si alt rol, acela de a forma o imagine a mediului in care omul traieste, resurse impresionante sunt in aceasta directie, procesarea senzoriala si simturile.

 cirus6, on 11 octombrie 2014 - 10:08, said:

2. nu poate fi doar o farima, ori e ori nu e. si de ce n-ar fi?
Pai n-ar fi pentru ca atunci am fi cu totii oameni de stiinta, credeam ca era clar. Luema e in nuante de gri.

 cirus6, on 11 octombrie 2014 - 10:08, said:

3. se explica foarte simplu. in evolutia ei, omul si omenirea a trebuit sa treaca si trece prin obstacolul numit religie.
Depinde ce inseamna obstacol.

 Stormi, on 11 octombrie 2014 - 10:09, said:

Nu-i vorba de cat cunoastem dpdv cantitativ. Bineinteles ca am incredere in putinul, infimul cunoscut stiintific. Dar nu pot sa-i iau in calcul pe peniblii propagandisti atei care pun egal intre infima realitate descoperita stiintic si realitatea insasi a universului.Dar, bineinteles, nu-i nimeni dispus sa-i finanteze cu milioane de dolari pe acesti propagandisti atei doar ca acestia sa spuna ca habar n-avem ce inseamna universul, materia, energia & shit.
Daca te razboiesti cu necunoscatori care pozeaza in atei e cu totul altceva, penru mine a fi ateu inseamna a gandi liber. Dar nu poti sa negi evidenta materiala a cunoasterii lumii. De exemplu nu poti nega un concept matematic precum bosonul Higgs mai ales dupa ce a fost observat si confirmat ca sens si spin si nu poti nega ca acesta conforma modelul clasic Posted Image Nu exista o alta mediota de a cereceta lumea care sa ofere si raspunsuri serioase (obiective) decat bani si aparatura multa.

Edited by andreic, 11 October 2014 - 10:17.


#67
Stormi

Stormi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 03.08.2014
Modelul clasic fiind care?

#68
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,856
  • Înscris: 10.12.2006

 whitewizard, on 11 octombrie 2014 - 06:51, said:

La inceput nu era nimic.....deodata BUM, o mare explozie!
Explodase nimicul!Posted Image
Daca va veni IIsus,a doua oara si-l face bine,tot nu va crede!Posted Image
Argumentul asta e comic, sustinand ca big bangul e imposibil deoarece nu se poate crea ceva din nimic. Insa e adus sa sprijine existenta unei fiinte care ar fi trebuit sa faca acelasi lucru, sa existe din nimic.

#69
Clipboard01

Clipboard01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 859
  • Înscris: 22.07.2014

 tudorel666, on 11 octombrie 2014 - 10:11, said:

Petrea Țuțea vorbea aiurea și nu cunoștea Scriptura. ”Pe cine iubește mai mult, Dumnezeu bate mai mult”. Cine este bătut mai mult, baba sau Hawking? Evident, Hawking. Concluzia: Dumnezeu îl iubește mai mult pe Hawking decât pe babă, în pofida ”ateismului” lui declarat! Iar în Împărăția Cerurilor, Hawking va sta la masă cu Dumnezeu, probabil în dreapta Lui, iar baba la coada mesei și în stânga. Mai ales că și baba aceea idolatră este iubită de Dumnezeu în pofida idolatriei ei!

Nu dezinforma oamenii, baba aceea suntem noi toti romanii!

#70
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 08:58, said:


Mai rau aici... mintea nu a evoluat pentru a face stiinta ci pentru a fi un avantaj in supravietuire. Ca omul a inceput sa o foloseasca si pentru alte lucruri pe langa supravietuire e cu totul altceva. Mintea nu are cum sa dispara cat timp este folosita.

Mulți oameni de neștiință (adică care nu sunt oameni de știință) uită sau poate nici n-au știut vreodată că toate afirmațiile științifice pe care ei le apără cu CREDINȚĂ și îndârjire sunt de fapt simple teorii, care explică în parte realitatea, dar nu o explică în totalitate!  Pari să faci parte dintre aceștia. Chestiile cu ”mintea a evoluat pentru a fi avantaj în supraviețuire” și alte bla, bla, bla mărturisesc aceasta.

#71
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,784
  • Înscris: 07.02.2003

 Clipboard01, on 11 octombrie 2014 - 10:20, said:

Nu dezinforma oamenii, baba aceea suntem noi toti romanii!
Eu nu sunt baba aceea.

#72
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

 andreic, on 11 octombrie 2014 - 10:16, said:

Ba da, este un argument evolutionist dovedit prin analiza morfologica. Evident nu este singurul, mintea are si alt rol, acela de a forma o imagine a mediului in care omul traieste, resurse impresionante sunt in aceasta directie, procesarea senzoriala si simturile.

Pai n-ar fi pentru ca atunci am fi cu totii oameni de stiinta, credeam ca era clar. Luema e in nuante de gri.

Depinde ce inseamna obstacol.
ba nu, omul a devenit creator si a dezvoltat atit de multe aptitudini de care nu are nevoie in lupta pentru supravietuire. cum explica teoria ta acest aspect?

sigur ca-i in nuante gri si lucrurile stau asa, aparitia religiei a dus la dezechilibru. dar si religia poate ca-i un rau necesar, ca si o boala, dupa ce trece corpul e mai ristent si poate chiar imun la ea.

daca n-ai observat, folosesc cuvintele cu intelesul din dex.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate