Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 

Consumul de carne și mezeluri a scăzut cu 25% față de acum 5 ani

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
115 replies to this topic

#19
Jericho77

Jericho77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 10.05.2014
Nu mai are lumea bani nici macar de mezeluri

#20
cosond

cosond

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,716
  • Înscris: 19.08.2012
Asa se intampla cand esti colonie FMI

#21
RoVal1972

RoVal1972

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 18.08.2005
Pot spune despre mine. Ultima oara cand am cumparat carne(porc/pui/vita/curcan) a fost in decembrie 2013.

#22
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,874
  • Înscris: 06.10.2003
Pai e normal daca din 10kg de carne faci 100 de salam ....

#23
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Mezelurile nu sunt un deziderat.
In marea lor majoritate, ce este sub 30 lei kg sunt o porcarie.
In opinia mea carnea de pui si de porc este ieftina.

#24
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003
N-a scazut nimic. Consumul a trecut din fiscalizat in nefiscalizat.

#25
PaulFCB

PaulFCB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,238
  • Înscris: 22.04.2009
Defapt in ultima vreme mezelurile au iesit din obiceiul romanului cat de cat constincios despre ce baga la burtan, ele s-au dovedit a fi extrem de nesanatoase si fata de cum mai tin minte acum 10 ani+, inclusiv in anii '90, lumea le evita tocmai pentru ca sunt murdare.
Sincer, mai ai manca cremwursti din resturi, salam cu 90% apa si sunca la fel? Neah, nici daca este ieftin, inainte astea faceau cina romanului, acum sunt din ce in ce mai multi care pe buna dreptate evita porcariile astea, poate doar din pofta si din nostalgie sa mai bage un hot dog la fiert, dar altcumva trebuie sa fi tampit sa te hranesti cu d'astea.

Edited by PaulFCB, 28 July 2014 - 14:09.


#26
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003
Mie nu mi se pare ca mancam mai putina carne decat acum 5 ani. S-a mai rafinat insa - ce mancam, a crescut atentia la acest aspect.

#27
plmokn

plmokn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 09.02.2009
MANIPPPUUULLAAARE!!! Nu cred! Dupa doi ani si jumatate de guvern PSD sa scada nivelul de trai?!?

#28
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003
Parca Ponta vb de zece ani la putere, pana atunci devenim vegetarieni. Sanatate curata.

#29
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,878
  • Înscris: 27.06.2006
"Angajat al unei fabrici de mezeluri: "NICIODATĂ nu o să pun gura pe aşa ceva"
În reclame sunt promovate ca fiind o sursă sănătoasă de proteine şi sunt recomandate pentru a fi consumate de întreaga familie. În realitate însă, adevărul este departe de ceea ce se arată oamenilor.
Mezelurile au ajuns să fie printre cele mai nocive alimente.
...Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, bazat pe date din 2010, arată că mai ales parizerul, crenvurştii şi salamurile de vară au un conţinut de proteine cu 2% mai mic faţă de prevederile legale, potrivit cărora mezelurile trebuie sa conţina carne în proportie de cel puţin 10-11% Posted Image
Din plin se găseşte însă carnea dezosată mecanic, adică o pastă obţinută din tendoane, oase, pieliţe, în care proteinele sunt aproape inexistente. Aceasta este periculoasă pentru copii sau tineri, din cauza cantităţii ridicate de fosfor ce împiedica asimilarea calciului.

RETETA ORIGINALĂ
PASTRAMA DE PORC contine, la 100 kg carne de porc, cateva condimente: cate 2,5 kilograme de sare si usturoi, 350 de grame de piper, 600 de grame de boia si 150 de grame de zahar. Carnea de pe pulpe, atent aleasa (fara cartilagii sau grasime) se fasoneaza in bucati de 10 cm lungime si 4 grosime care se introduce 4 zile la frigider, in bait. Apoi se afuma cu fum cald (110 grade C) timp de 90 minute.
RETETA ACTUALA
Pastrama de porc din comertul de masa contine in primul rand carne injectata, care apoi se malaxeaza pe niste utilaje cu vid, ca sa se patrunda chimicalele in fibra, si abia dupa aceea se trateaza termic. Procesul de maturare in bait, timp de patru zile este inlocuit de injectare. Continutul de apa este cu atat mai mare cu cat pretul este mai mic.

RETETA ORIGINALA
PARIZERUL contine 70 kg de brandt calitatea I, 30 kg de slanina, cate 50 g de piper si boia dulce, 30 g nucsoara si 50 grame de usturoi. Slanina se toaca la 3 mm. Brandt-ul, maturat 2 zile la rece, se toaca impreuna cu slanina. In timpul amestecarii se adauga solzi de gheata, pentru a preintampina incalzirea pastei. Batoanele se zvanta in la 75 de grade, se afuma o ora si se fierb circa 3 ore.
RETETA ACTUALA Azi avem in parizer doar 50% carne de porc, aproape tot atat emulsie de sorici, apa, proteina vegetala din soia, amidon, sare, condiment, stabilizator (difosfat), potentiator de aroma (glutamat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), carmin (colorant natural), dextroza, conservant (azotat de sodiu).

RETETA ORIGINALA
MUSCHIUL AFUMAT contine, dupa retetarul de acum 50 de ani, doar muschi de porc file, sare, azotat de sodiu si zahar. Acestea din urma vor deveni solutie pentru injectare, in proportie de 10%, dupa care carnea astfel preparata va sta in saramura 4 zile, apoi se va scurge 24 de ore. Urmeaza zvantarea (1 ora) si afanarea la rece, timp de 16 ore.
RETETA ACTUALA
Azi, industrial carnea poate fi injectata si aproape 100%, iar muschiul chiar se preteaza la o asemenea interventie. De obicei, la muschi, spun specialistii, se merge pe o injectare de 80% cu o saramura care contine diverse E-uri si substante menite sa retina apa in carne, cum ar fi amidonul si caragenanul.

RETETA ORIGINALA
SALAMUL VICTORIA ar trebui sa contina 70 kg de pulpa de porc si 30 kg de brandt de porc (carne macra dezosata, de prima calitate). La acestea se adauga 30 g nucsoara, 150 g piper, 150 g zahar. Carnea se amesteca in malaxor cu sare, apoi sta la frigorifer 48 de ore, dupa care brandt-ul astfel obtinut va fi amestecat cu pulpa curatata de grasime si taiata in bucati de 3-4 cm.
RETETA ACTUALA
Azi, se foloseste carne de porc si slanina (ingredient care lipseste din reteta originala), asezonat cu condiment si arome. Carnea este “de lucru”, adica resturi, amestecata in aceeasi proportie cu slanina, apa, soia, amidon. Se adauga sare, condimente, stabilizatori, potentiator de aroma, antioxidant, agent de ingrosare, dextroza, colorant, conservant.

RETETA ORIGINALA
KAIZERUL original contine exclusiv piept de porc, sare, foi de dafin si azotit de sodiu. Se sareaza uscat intre 6 si 8 zile. Apoi se transeaza bucatile si, dupa spalare in apa calda, ajung intr-o baie cu apa rece. Bucatile sunt zvantate, apoi se pun la afumat, o ora. Dupa afumare pieptul se fierbe la 70 de grade C, cu foi de dafin, apoi se raceste timp de 12 ore.
RETETA ACTUALA Pieptul de porc intra direct dezosat in procesul de fabricatie. Carnea este injectata cu sare, condimente, stabilizator: polifosfat de sodiu. In reteta mai intra dextroza (adjuvant alimentar), niste caragenan, agent de ingrosare, pentru ca produsul respectiv sa aiba aspectul consacrat. Se mai pune ascorbat de sodiu, potentiator de aroma, monoglutamat de sodiu, conservant si colorant."
sursa
=================================================================================


In deschiderea topicului se cita:"
Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).
"Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%", a mai spus Duşleag."

Domnul Duşleag nu isi explica de ce a scazut consumul de carne?.
Pai daca mezelarii pe care cu onor ii reprezinta, au scazut continutul de carne din mezeluri cum naiba sa creasca consumul de carne?


De ce domnul domnul Duşleag nu recunoate ca in industria mezelarilor, pe care o reprezinta, au crescut totusi niste consumuri la: coloranti, nitrati,  amidon, soia, glutamat de sodiu, caragenan, acid ascorbic, dextroza si alte produse asemenea care provin de la vitele si porcii din industrie.

Edited by gabicen, 28 July 2014 - 16:21.


#30
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View PostRoVal1972, on 28 iulie 2014 - 13:56, said:

Pot spune despre mine. Ultima oara cand am cumparat carne(porc/pui/vita/curcan) a fost in decembrie 2013.

Si eu cam in tot aceiasi situatie. Desigur mananc in oras la pranz, deci consum atunci din comert. In rest de la ai mei cam toata carnea (in afara de peste ca nu am balta, dar nu stiu daca ei il includ in aceasta statistica).

View Postparadigmatic, on 28 iulie 2014 - 14:01, said:

Mezelurile nu sunt un deziderat.
In marea lor majoritate, ce este sub 30 lei kg sunt o porcarie.
In opinia mea carnea de pui si de porc este ieftina.

Da e ieftina. Pentru ca e din animale crescute super-accelerat cu tot felul de hormoni si alte "stimulente". Carnea de pui crescut mai natural (nu super mega bio, dar crescut pe pamant, cu mancare mai naturala) ar trece lejer de 50 de lei kg. Daca ar fi ferma cu un plan european si subventii poate ar scadea la 40 si ceva.

#31
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,296
  • Înscris: 06.01.2007

View Postsavantu, on 28 iulie 2014 - 15:30, said:

Parca Ponta vb de zece ani la putere, pana atunci devenim vegetarieni. Sanatate curata.

Viata de vegetarian e cu mult mai scumpa, te asigur de asta.

#32
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postmaccip, on 28 iulie 2014 - 17:34, said:

Viata de vegetarian e cu mult mai scumpa, te asigur de asta.

Depinde, dar nu prea cred. De fapt sigur nu are cum, pentru ca obtinerea de carne se face cu cel mai mare consum. Esti amagit de faptul ca la noi nu cumperi produse din carne ci produse cu ramasite de carne. Sa cumperi 1 kg de morcovi, varza, cartofi, ciuperci, rosii, castraveri, ardei, fructe de sezon etc e mult mai ieftin decat sa cumperi un 15% din aceiasi cantitate carne.
Acum daca tu vrei trufe albe atunci da, e cam scump.

#33
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,296
  • Înscris: 06.01.2007
Am un prieten pe care-l apuca din cand in cand vegetarianismul.
Ei bine ca nu mananca barabule si papusoi. Cauta tot felul de cucurude (destul de naspa la gust)  pe care da o gramada de bani.

Eu vorbesc de vegetarianii aia care sunt asa deoarece le pasa ce baga in gura.
Nu cred ca exista vegetarieni care sa nu-si poata permite carne din asta ieftina.
Sunt oase de crap si somn in obor la 1leu kilul. Pai iti iese un bors de peste din alea de nu-ti-vine-a-crede-re.
Schinarile de pui sunt iarasi destul de ieftine (dar nu-ti iese nimic bun din ele). Oricum ca si calorii sunt mai ieftine decat rosiile sau ardeii.

Un borcan de 1kil de zacusca buna il mananc odata daca-i buna. Pai ala costa nene, nu-i ca puiul ala de-ti vine sa-l vomiti.

Edited by maccip, 28 July 2014 - 18:25.


#34
ChiftelPrajescu

ChiftelPrajescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 19.06.2014
Binefacerile liberalismului și capitalismului.

#35
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,296
  • Înscris: 06.01.2007

View PostChiftelPrajescu, on 28 iulie 2014 - 18:25, said:

Binefacerile liberalismului și capitalismului.

Daca-i sti Pejeule de unde cumpar eu zacusca te-ai linge pe bot. Pot sa-ti spun ca-i fenomenal de buna.
Spoiler


#36
ChiftelPrajescu

ChiftelPrajescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 19.06.2014
Zi-le să deschidă unul și-n Drumul Taberei. Eu și-așa mi-s filorus și nu-mi plac amerlocii și nămțălăii (și, vag, nici vest europenii).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate