Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 

Eliminarea banilor lichizi

- - - - -
  • Please log in to reply
1197 replies to this topic

#73
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,687
  • Înscris: 07.02.2003

View Postdjl, on 20 iulie 2014 - 14:38, said:

andreic , m-ai făcut curios: cum era aia cu testarea codurilor de card?  Posted Image
Comandai pe net si vedeai daca se valida comanda Posted Image Pe atunci securitatea era slaba, netul slabut rau, era la inceputuri la noi etc... puteai da comanda doar cu seria sau inca ceva, nu stiu exact cum se facea dar era foarte simplu, stiu multi pustani care au facut carding pe atunci. Si clonarea era simpla intrucat multe operatiuni de cumparare erau pinless.

Apropo: http://rt.com/busine...h-free-country/

"Norway may become ‘cashless country’ by 2020"

#74
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
In US majoritatea tranzactiilor fizice se fac oricum cu semnatura - la care evident nu se uita nimeni si oricum nu e mare lucru sa imiti o mazgalitura cit sa o poata verifica ala de la casa, daca binevoieste sa se uite o secunda (si cardurile au doar magstripe, banal de copiat).
Si inca se mai plateste cu cec, exact cum zicea Seinfeld acum 20 ani, prinzi pe unul in fata ai pus-o.

Si inca o chestie socanta prin vest: chestia cu cupoanele de masa la supermarket (ca in Romania!). In Germania sau Franta era si suma era complet simbolica (gen 2.50 euro pe zi lucratoare). Ce mare rahat sa-i dai omului banii direct, da exista pericol ca omul sa-si ia iphone de aia 2.50 nu mincare! De parca ar exista salariat in vest care sa nu manince de 2.50 pe zi (de fapt cinci zile pe saptamina maninca numai de 2 euro si dupa aia simbata si duminica posteste). Dar nu nene, trebuie sa urmam algoritmul, tiparim hirtii colorate care arata ca banii dar nu sint bani, dupa aia pierdem timp sa le numere/verifice casiera, trebuie investit bani in softul din casa de marcat si toate procedurile firmei - cum se iau bonurile alea, cum se deconteaza, etc.

Edited by f300, 21 July 2014 - 07:39.


#75
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 17:25, said:

N-am sustinut desfiintarea bancilor / conturilor / cardurilor si ca orice plata sa se faca numerar.  Alea mari le-as putea face si prin banca.  Da' pt cateva sute / mii de lei, nu vad nici un motiv.
Nu c-as avea ceva impotriva, da' nu cred ca-si cumpara cineva zilnic masina si casa.   La restu' platilor, cele curente, ma refer eu.  Si, pana la urma, desi recunosc, ma enerveaza pt ca dureaza mult, n-am injurat pe nimeni (cu voce tare) pt ca foloseste cardul la maruntisuri. E optiunea lui.  Da' ma deranjeaza ideea c-as putea fi obligat sa-l folosesc si eu.
Nu trebuie să te gîndești că situațiile din viitor vor fi întotdeauna perfect identice cu cele de azi. Eu sînt convins că sistemele de plăți electronice vor fi în curînd atît de avansate și de rapide, încît viteza lor va fi mult mai mare decît a plăților cash, chiar și atunci cînd e vorba de sume mici - deci coada va fi ținută în loc de cei care plătesc cash, nu de cei care plătesc electronic.

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 17:25, said:

nici nu-mi convine ca hoții să scape mereu nepedepsiți din lipsă de dovezi și să-și facă de cap în continuare.
Si cand exista dovezi, sunt eliberati pt ca "nu prezinta pericol social".
Nici măcar la noi nu se întîmplă așa întotdeauna, iar prin alte țări se întîmplă și mai rar decît la noi.

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 17:25, said:

Apoi amenda a fost platita cu cash, daca era obligatoriu sa fie platita cu cardul exista cu siguranta evidenta inclusiv la banca a fost platita.
Degeaba ai evidenta cand sistemu' da rateuri si e plin de idioti.
Evidenta a avut-o, a avut chitanta.  Si alte cateva zeci / sute de oameni, in exact aceeasi situatie.
Știu și eu că la noi mai există asemenea cazuri, deși ponderea lor este extrem de redusă (dintre zecile și sutele de mii de amenzi plătite în fiecare an, doar în cîteva sute de cazuri se nimerește să fie nevoie de prezentarea repetată a chitanței sau dovezii de plată) - în schimb, asemenea cazuri nu există deloc în țările serioase. Asta înseamnă că putem să sperăm: într-o bună zi, sistemul de la noi nu va mai fi plin de idioți și nu va mai da rateuri nici măcar în procent de sub 1% ca acum.



View PostChiftelPrajescu, on 19 iulie 2014 - 17:58, said:

Așa e, un om bogat poate să facă investiții sau speculații sau mai știu eu ce ca să-și mărească averea, dar în același timp un om care nu e bogat poate să facă ceva foarte util pentru cei din jur și să ajungă mare miliardar
Și când te-ai trezit era dimineață.
Bill gates nu a scris el codul pe care l-a șmanglit de la cei care l-au scris de fapt sau de la angajații MS și vândut. Și cu atât mai puțin nu a câștigat miliarde și miliarde de parai pe ceea ce a creat el însuși.
Ci pe ceea ce au muncit angajații firmei lui și nu doar, a căror muncă și răsplată și-a însușit-o, pur și simplu.
Nimeni nu ajunge bogat de unul singur. Absolut nimeni.
E nevoia de munca furată și nerăsplătită a zeci, sute, mii de oameni pentru a face un bogat.
Ba da, la început Bill Gates chiar scria cod el însuși cu mînuța lui. După ce firma a crescut, așa ceva n-a mai fost posibil, era mult de muncă și au fost angajați din ce în ce mai mulți programatori - dar la început s-a întîmplat exact așa cum îți spun: Bill Gates și asociații lui erau singurii oameni din firmă și făceau ei înșiși toată treaba.
Cît despre principiul de funcționare al capitalismului, îți dai seama că n-o să-l schimbe nimeni peste noapte, dar asta oricum n-are nici cea mai mică legătură cu subiectul discuției de aici. Normal că orice patron cîștigă bani de pe urma fiecărui angajat, dar numai dacă îi spune omului ce are de făcut, numai dacă patronul își conduce firma cu cap și numai dacă ia decizii corecte, că altfel ajunge imediat pe pierdere, nu pe profit. Oricum, nu ăsta e subiectul discuției de aici, ci posibila renunțare la banul lichid. Ideea principală pe care veau s-o subliniez ca răspuns la ce-ai spus tu mai sus este că mecanismul plusvalorii n-are nici o legătură cu banul lichid sau electronic. În urmă cu 100-200 de ani nu existau deloc carduri sau POS-uri sau mai știu eu ce, dar capitalismul funcționa exact la fel ca azi, deci posibila renunțare la cash nu va influența cu nimic această situație.

View PostChiftelPrajescu, on 19 iulie 2014 - 18:14, said:

Hai să îți spun eu cum funcționează banul.
Unii au voie să îl născocească din nimic și împrumute cu dobândă cui vor. Le zice proprietari de bănci. Nu au voie să se premieze sau fie și doar împrumute pe ei înșiși banii pe care îi născocesc din nimic. Dar au voie să împrumute cu dobândă banii ăia născociți din nimic și să își însușească dobânda încasată din împrumutarea lor.
Dar trebuie să fie deja bogați ca să aibă voie să facă asta (există un capital minim de care ai nevoie ca să ai voie să deschizi o bancă).
Și nu fac ei personal asta, o fac niște ficțiuni juridice pentru ei (băncile lor). Ficțiuni juridice (persoanele juridice - firme) care le permit să își însușească profitul (dobânda pe bani pe care i-au împrumutat deși nu îi aveau și, de fapt, nici nu există) fără să răspundă penal sau chiar civil cu mai mult decât cu banii pe care i-au investit deja în deschiderea băncii.
În timp ce tu trebuie să îți vinzi munca, roadele muncii, corpul sau organele pentru bani.
Simplu.
Gata, ai înțeles cum funcționează banul.
Fals. Complet fals. În primul rînd, tu te referi aici numai la bănci. Henry Ford sau Steve Jobs sau Bill Gates nu au procedat deloc așa, adică n-au avut de la început cîteva miliarde de dolari cu care să-și deschidă o bancă, ci au pornit DE LA ZERO și abia după cîteva decenii au ajuns printre cei mai bogați oameni din lume. În al doilea rînd, nici măcar în cazul băncilor nu se întîmplă așa cum spui tu, deoarece banii născociți din nimic la acordarea unui credit dispar treptat în același nimic pe măsură ce se plătesc ratele respectivului credit. Ți-am mai spus asta și altă dată, dar tu repeți în continuare aceleași gogoși ca de obicei, ceea ce este un procedeu total incorect.

View PostChiftelPrajescu, on 19 iulie 2014 - 23:31, said:

Mi se pare absolut dezirabilă perspectiva abolirii proprietății private, a dreptului de moștenire și a banilor.
Abia aștept.
Sper să se întâmple mult mai repede decât anticipez eu.
Abolirea banilor, proprietății și moștenirii e următorul pas în evoluția socială a umanității.
S-a mai încercat așa ceva în istoria lumii, iar rezultatele au fost absolut catastrofale. Situația n-a fost niciodată perfectă în țările conduse de Roosevelt și Churchill, dar în nici un caz n-a fost atît de rău ca în țara condusă de Stalin.



View PostTarara09, on 20 iulie 2014 - 02:28, said:

În scandalul manipulării preţului aurului intra şi numele mari de pe piaţa internaţională. Deutsche Bank este suspectata că ar fi divulgat informaţii confidenţiale despre cotaţii către parteneri şi apropiaţi ai celor responsabili cu stabilirea preţului la aur. Autorităţile de la Berlin au făcut razii la sediile băncii şi au ridicat mai multe documente.
Banca germană este unul dintre cei cinci mari jucători de pe piaţa aurului care stabilesc de două ori pe zi preţul de referinţă de la care încep cotaţiile. După un obicei care datează din 1919, în timpul conferinţelor telefonice, Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scoţia, HSBC Holdings şi Societe Generale comunica fiecare câte un preţ. Cine are acces la discuţiile din conferinţa ştie înaintea tuturor dacă peste câteva minute preţul aurului scade sau creşte. Poate pune astfel pariuri pe termen scurt în care câştigurile pot fi destul de mari, mai ales dacă aceste pariuri sunt puse în fiecare zi.
Ce legătură au chestiile astea cu posibila dispariție totală a banului lichid și trecerea la efectuarea tuturor plăților prin metode electronice?



View PostFriskey, on 20 iulie 2014 - 13:12, said:

E culmea sa iti pui banii tai intr-un cont la o banca si banca sa nu iti dea voie sa ti-i verifici, sau sa te taxeze ca iti verifici proprii bani.
Așa e, nu-i corect, dar tu crezi că e mai bine să-ți pui banii lichizi în buzunar ca să ți-i fure un hoț pe toți? Cum e mai bine: să pierzi un comision bancar sau să pierzi toți banii? Revin cu exemplul pe care l-am mai dat pe-aici:
http://www.realitate...ti_1357050.html
O fi procedat bine femeia asta cînd a ales să lucreze cu cash ca să evite comisioanele bancare? Eu cred că era mai bine dacă lăsa toți banii în cont și făcea plata către vînzătorul apartamentului printr-un simplu transfer bancar. Ce-i drept, ar fi cheltuit un pic cu comisioanele alea, dar n-ar fi pierdut întreaga sumă, ci doar un mic procent din ea.

Edited by pletosu, 21 July 2014 - 10:22.


#76
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,007
  • Înscris: 25.06.2007

View PostFriskey, on 20 iulie 2014 - 13:12, said:

Termin-o! In strainatate internetul nu e gratis deloc, platesti de te rupi, internetul mobil e un lux acolo chiar si pentru salariile occidentale,
Nici vorba, in Europa de Vest, Internet mobil nelimitat, conexiune 4G, costa in jur de 15 euro/luna. Cum naiba sa fie un lux, e o nimica toata, la PPP suma e echivalenta cu 15 lei in Romania.

#77
Xenon2006

Xenon2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 03.05.2007
oare? vezi aici tarife franta

Edited by Xenon2006, 21 July 2014 - 10:44.


#78
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Oricît de mari ar fi comisioanele pentru internet banking, tot nu se va ajunge la costul de 100% pe care l-a suportat femeia din Galați atunci cînd a vrut să facă o tranzacție cu bani lichizi în loc de un simplu transfer bancar.

#79
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,007
  • Înscris: 25.06.2007

View PostXenon2006, on 21 iulie 2014 - 10:43, said:

oare? vezi aici tarife franta
Da, cam scumpe ofertele alea, depinde insa si de tara: in Germania si UK e mai ieftin, in Tarile Nordice si mai ieftin.
Eu am 5 conexiuni mobile fara limitare de trafic (doua sunt basic, intr-adevar) si platesc ceva in genul 60 sau 70 euro/luna pe toate...
Raportat la salarii, tarifele practicate aici nu se resimt deloc ca fiind scumpe.

#80
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 10:10, said:

1. Nu trebuie să te gîndești că situațiile din viitor vor fi întotdeauna perfect identice cu cele de azi. Eu sînt convins că sistemele de plăți electronice vor fi în curînd atît de avansate și de rapide, încît viteza lor va fi mult mai mare decît a plăților cash, chiar și atunci cînd e vorba de sume mici - deci coada va fi ținută în loc de cei care plătesc cash, nu de cei care plătesc electronic.

2. Nici măcar la noi nu se întîmplă așa întotdeauna, iar prin alte țări se întîmplă și mai rar decît la noi.
1. Asta e, se-ntoarce roata.  Acum stau eu dupa voi, atunci veti sta voi dupa mine.

2. Dar se-ntampla.  Suficient de des ca sa fie o problema.


View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 11:26, said:

Oricît de mari ar fi comisioanele pentru internet banking, tot nu se va ajunge la costul de 100% pe care l-a suportat femeia din Galați atunci cînd a vrut să facă o tranzacție cu bani lichizi în loc de un simplu transfer bancar.
Hai mai omule, din ce-am mai citit posturile tale te stiu baiat destept si citit... ce naiba te-ai blocat pe povestea asta ?!
Vorbim de platile curente, sume mici, ca nu-si cumpara nimeni case si / sau masini zilnic.

Io m-am plimbat, nu o data,  cu miliarde (ROL) in geanta, in masina, si n-am patit nimic.

#81
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 21 iulie 2014 - 12:06, said:

Hai mai omule, din ce-am mai citit posturile tale te stiu baiat destept si citit... ce naiba te-ai blocat pe povestea asta ?!
Vorbim de platile curente, sume mici, ca nu-si cumpara nimeni case si / sau masini zilnic.
Va veni o zi (și încă destul de curînd, nu peste un secol sau peste un mileniu) cînd toată lumea va primi orice sumă de bani direct în cont, inclusiv salariile, pensiile etc. Probabil că nu se va desființa complet banul lichid, deși există șanse destul de serioase pentru asta, dar comisioanele pentru a extrage cash de la bancomat vor fi suficient de ridicate încît toată lumea va prefera plățile electronice, nu numai la cumpărarea unei mașini sau unei case, ci și la cumpărarea unui ziar sau unui covrig.

View PostBarboso, on 21 iulie 2014 - 12:06, said:

Io m-am plimbat, nu o data,  cu miliarde (ROL) in geanta, in masina, si n-am patit nimic.
Dacă ai fi avut ghinionul s-o pățești o singură dată, era suficient ca să te lecuiești definitiv de asemenea procedee depășite.

Edited by pletosu, 21 July 2014 - 12:33.


#82
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,007
  • Înscris: 25.06.2007

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 12:32, said:

Probabil că nu se va desființa complet banul lichid
Eu zic ca se va desfiinta, e cash-ul e o reminescenta a vremurilor trecute, cand avea valoare intrinseca. Practic nu bucatile alea de hartie si de metal cuantifica munca ta ci succesiunea de 01011010001101010101....de pe niste servere bancare. Iar cu cardul doar te autentifici, serverele si softul bancii fac tot ce trebuie facut. Cu timpul se va renunta si la card, o simpla scanare de retina va fi suficienta....

#83
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 12:32, said:

Dacă ai fi avut ghinionul s-o pățești o singură dată, era suficient ca să te lecuiești definitiv de asemenea procedee depășite.

Parafrazind pe unii mai cunoscuti ca mine: cei mai periculosi sint aia care vor sa iti faca BINE cu de-a sila!
Treaba statului e sa-i prinda pe infractori nu sa imi interzica mie sa merg cu zeci sau zeci de mii de lei in buzunar. Sint convins ca au fost multi jefuiti si pentru un telefon mobil. Japoneza aia a fost jefuita, violata si omorita, direct de la aeroport - care e un mediu infractional foarte bine cunoscut si banal de controlat.

View PostKarhu, on 21 iulie 2014 - 14:50, said:

Eu zic ca se va desfiinta, e cash-ul e o reminescenta a vremurilor trecute, cand avea valoare intrinseca. Practic nu bucatile alea de hartie si de metal cuantifica munca ta ci succesiunea de 01011010001101010101....de pe niste servere bancare.

Eu nu inteleg in primul rind daca vor bani electronici de ce nu emite statul in primul rind bani electronici. Nu ma refer la ceva super-complicat ca la bitcoin ci la ceva centralizat, exact ca o banca. Totul platit de la buget (asa cum sint platite si monedele fizice de exemplu) deci fara nici un fel de comisioane (si implicit fara nici un fel de dobinda dar e vorba absolut de conturi curente). Cu siguranta 100%, exact atit de sigur cit e leul, prin definitie (adica in sensul ca AIA sint leii, chiar daca sint electronici sint exact leii tai).
A, bineinteles bancile au lobby suficient de mare incit sa nu se poata vota niciodata un asemenea sistem. Dar mi se pare absolut logic (si de fapt singura solutie logica): daca statul emite banii de hirtie de ce sa nu ii emita (nota: in cazul celor electronici asta inseamna sa le tina urma intr-o baza de date) si pe cei electronici? De ce trebuie OBLIGATORIU intermediari? Nu ma deranjeaza daca exista unii care ofera servicii suplimentare, dobinzi, credite, etc - dar ma deranjeaza sa fiu OBLIGAT sa ii platesc o datorie vecinului (sa zicem ca am luat de la supermarket o oferta 2-for-1 si impartim pe din doua) moneda emisa DE STAT trecind obligatoriu printr-o alta entitate privata.

#84
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,007
  • Înscris: 25.06.2007

View Postf300, on 21 iulie 2014 - 15:12, said:

... bani electronici. ..
Banii sunt preponderent electronici, un mic procent (care tot scade) exista sub forma fizica.

#85
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostKarhu, on 21 iulie 2014 - 15:17, said:

Banii sunt preponderent electronici, un mic procent (care tot scade) exista sub forma fizica.

Aia nu sint "banii electronici" la care ma refer eu!
Faptul ca ai platit sa zicem cu cardul undeva sau ca ti-ai platit curentul automat din cont nu inseamna ca ai platit cu o moneda electronica emisa de stat. Ci inseamna ca ai folosit un sistem de decontare foarte complicat dar bine pus la punct, total independent de stat.
Cum poti de exemplu sa bei pe datorie si dupa aia ii repari ceva barmanului in contul datoriei. Cercul se inchide si cumva ai platit printr-o moneda virtuala (datoria la bar, nu e neaparat sa iei pe datorie, poti sa faci lucrarea cum ai depune bani la banca si dupa aia barmanul te plateste in bautura ca si cum ai scoate bani din cont, ba chiar poate sa dea de baut si la altii si astia sa iti faca tie servicii asa cum ai plati pe cineva din cont). Asta nu inseamna ca folosesti o moneda virtuala emisa de stat, ci doar ca ai un sistem de decontare bine pus la punct.

#86
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 12:32, said:

Dacă ai fi avut ghinionul s-o pățești o singură dată, era suficient ca să te lecuiești definitiv de asemenea procedee depășite.
Poti avea ghinionu' s-o patesti si electronic.  Nu-mi zice ca nu se intampla !


Am avut si eu un card, odata, nu mai stiu pt ce-am fost obligat sa-l fac (nici pana atunci nu eram adeptul lor, nu de la asta mi se trage mie aversiunea fata de carduri).
Intr-un week-end, pt ca n-aveam prea multa valuta, avand in schimb lei, am alimentat cardul cu 1.000 lei, sa am o rezerva, ca plecam prin "vecini", si-am zis ca folosesc si io cardu'  -  ori sa scot direct valuta, ori sa platesc.  N-a mai fost nevoie sa umblu la banii aia atunci, ci cateva luni mai tarziu.  In loc de 1.000 lei, mai aveam vreo 95x, ca restu' ii papase banca pe comisioane.  De-atunci asta :finger: a mai vazut banca.  Si asta o sa vada-n continuare de la mine, cat timp am alternative, chiar daca ma mai plictiseste cu vreun telefon, ca am datorii  -  comisioane de achitat.  Probabil sunt raportat in baza de date comuna ca rau-platnic, da' ma doare la lula.  Nu intentionez sa iau vreodata vreun credit.
Si nu, nu-i vorba de bani (suma in sine e un kkt, tigarile pe doua zile), intamplarea in sine m-a deranjat.  Cum pana mea sa iei de la banca, dupa X luni, mai putini bani decat ai dus ?  Nu voiam nici mai multi, voiam banii mei, chiar devalorizati de inflatie (sa zicem), dar aceeasi suma.

#87
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 21 iulie 2014 - 16:51, said:

Dacă ai fi avut ghinionul s-o pățești o singură dată, era suficient ca să te lecuiești definitiv de asemenea procedee depășite.
Poti avea ghinionu' s-o patesti si electronic.  Nu-mi zice ca nu se intampla !
Eu cred că șansele de a fi jefuiți sînt mult mai mari în cazul celor care folosesc cash decît în cazul celor care preferă tranzacțiile electronice. Nu voi spune niciodată că asemenea cazuri nu există deloc, pentru că știu și eu foarte bine că există, ci spun doar că ponderea jafurilor asupra deținătorilor de cash este mult mai mare decît ponderea jafurilor asupra deținătorilor de bani electronici. În plus, ți-am zis deja părerea mea că totul se mișcă și lucrurile nu stau niciodată pe loc, ceea ce în cazul sistemelor de plăți electronice înseamnă progrese constante și rapide din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește securitatea. Va veni o zi cînd plățile electronice se vor face așa cum a spus @Karhu mai sus, prin scanarea retinei. Ce va face atunci hoțul care vrea să mă jefuiască? O să mă omoare ca să-mi scoată ochii și să se ducă cu ei în fața scanerului electronic? Ei bine, nici măcar așa nu va reuși să mă jefuiască, pentru că sîngele nu mai circulă prin globul ocular după deces, deci hoțul se va trezi cu un mare ERROR la scanarea retinei.

View PostBarboso, on 21 iulie 2014 - 16:51, said:

Am avut si eu un card, odata, nu mai stiu pt ce-am fost obligat sa-l fac (nici pana atunci nu eram adeptul lor, nu de la asta mi se trage mie aversiunea fata de carduri).
Intr-un week-end, pt ca n-aveam prea multa valuta, avand in schimb lei, am alimentat cardul cu 1.000 lei, sa am o rezerva, ca plecam prin "vecini", si-am zis ca folosesc si io cardu'  -  ori sa scot direct valuta, ori sa platesc.  N-a mai fost nevoie sa umblu la banii aia atunci, ci cateva luni mai tarziu.  In loc de 1.000 lei, mai aveam vreo 95x, ca restu' ii papase banca pe comisioane.  De-atunci asta Posted Image a mai vazut banca.  Si asta o sa vada-n continuare de la mine, cat timp am alternative, chiar daca ma mai plictiseste cu vreun telefon, ca am datorii  -  comisioane de achitat.  Probabil sunt raportat in baza de date comuna ca rau-platnic, da' ma doare la lula.  Nu intentionez sa iau vreodata vreun credit.
Si nu, nu-i vorba de bani (suma in sine e un kkt, tigarile pe doua zile), intamplarea in sine m-a deranjat.  Cum pana mea sa iei de la banca, dupa X luni, mai putini bani decat ai dus ?  Nu voiam nici mai multi, voiam banii mei, chiar devalorizati de inflatie (sa zicem), dar aceeasi suma.
Nasoală fază, nimic de zis. Presupun că ai deschis un cont la vedere, cu o rată foarte mică a dobînzii, deci te-ai trezit că procentul comisioanelor pe durata celor cîteva luni a fost mai mare decît procentul dobînzilor acumulate în aceeași perioadă. Așa ceva se întîmplă în România din cauză că nivelul concurenței în sectorul bancar nu e la fel de ridicat ca în țările serioase, deci băncile încă își mai permit să-și bată joc de clienți. Pun pariu că într-o bună zi nu-și vor mai permite. Oricum, situația pe care ai descris-o aici poate fi evitată foarte ușor chiar și în România de azi, cu toate imperfecțiunile sistemului actual. Dacă erai mai atent la condițiile în care ai deschis acel cont, nu pățeai așa ceva.



Văd că supărarea ta se îndreaptă cu precădere împotriva băncilor, cărora le dai exact ce-ai spus aici. Eu sînt supărat cu precădere pe hoții de buzunare care fură bani lichizi. N-am pățit-o niciodată cu ei, am fost atent întotdeauna, n-am umblat niciodată cu bani la vedere, sînt destul de înalt și solid și amenințător cu fața mea de skinhead, deci nu s-a legat nimeni de mine niciodată. În schimb, maică-mii i s-au furat niște bani din poșetă în urmă cu cîțiva ani, așa că eu prefer acum să le dau hoților exact ceea ce le dai tu băncilor - cu atît mai mult cu cît hoțul nu s-ar fi mulțumit niciodată să-ți ia doar 5% din suma aia de 1000 lei așa cum a făcut banca, ci ar fi luat toți banii fără nici cea mai mică ezitare.

Edited by pletosu, 21 July 2014 - 19:06.


#88
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 18:50, said:

1. Eu cred că șansele de a fi jefuiți sînt mult mai mari în cazul celor care folosesc cash decît în cazul celor care preferă tranzacțiile electronice.

2. În plus, ți-am zis deja părerea mea că totul se mișcă și lucrurile nu stau niciodată pe loc, ceea ce în cazul sistemelor de plăți electronice înseamnă progrese constante și rapide din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește securitatea.

3. Presupun că ai deschis un cont la vedere, cu o rată foarte mică a dobînzii

4. Văd că supărarea ta se îndreaptă cu precădere împotriva băncilor, cărora le dai exact ce-ai spus aici.

5. Eu sînt supărat cu precădere pe hoții de buzunare care fură bani lichizi.

6. N-am pățit-o niciodată cu ei, am fost atent întotdeauna, n-am umblat niciodată cu bani la vedere, sînt destul de înalt și solid și amenințător cu fața mea de skinhead, așa că nu s-a legat nimeni de mine.
1. Prefer sa-mi asum riscul, pt a avea posibilitatea sa si ripostez.

2. Nici infractionalitatea nu sta pe loc.  Avanseaza in acelasi ritm.

3. Depozit sigur nu era.  La vedere / de card... aceleasi dobanzi de rahat, care nu acopera nici comisioanele.  Repet, nu am pretentia de la un astfel de cont la dobanzi real pozitive, da' macar comisioanele alea sa si le acopere, nu s-aduc eu bani de-acasa.

4. Asupra lor, asupra procesatorilor... e un lant de intermediari caruia nu-i vad rostul.  Nu pt mine  -  ceilalti sunt liberi sa apeleze la el / ei.  Nu cer desfiintarea sistemului, cer doar sa ramana facultativ.
Nu sunt Pejeu, nu vad in banci "dusmanul", doar ca altu' e rostu' lor, nu sa-mi tina mie banii de paine si sa-mi faca plati de genu' asta.

5. Eu sunt suparat si pe ei, si pe aia "electronici".  Dar cu primii macar am sansa de a le rupe capu'.

6. Idem, pt ultimii (peste) 20 de ani.  Cum am mai zis, de cand eram pustan nu mi s-au mai intamplat de-astea.

Edited by Barboso, 21 July 2014 - 19:14.


#89
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
1. Și eu am posibilitatea să ripostez, dar prefer să evit confruntările fizice, mai ales în situațiile cînd m-aș putea trezi de unul singur împotriva a 2-3 adversari.

2. Ai dreptate, infracționalitatea nu stă pe loc, dar în mod sigur există anumite limite pe care infractorii nu vor reuși niciodată să le depășească.

4. Pe tine te deranjează costurile întregului sistem format din bănci plus intermediari plus procesatori etc. Știu și eu că asemenea costuri există, dar mai știu la fel de bine două lucruri:
- pe măsura intensificării concurenței în acest domeniu, costurile aferente vor fi din ce în ce mai mici
- banul lichid presupune și el niște costuri, care la prima vedere par mult mai mici decît comisioanele bancare pe care le-ai constatat personal cu ochii tăi atunci cînd te-ai trezit cu mai puțini bani în cont, dar care la o analiză mai atentă se pot dovedi a nu fi chiar atît de mici

5. Ai șansa de a le rupe capu' hoților sau tîlharilor, dar la fel de bine poți avea ghinionul de a te trezi chiar tu cu capu' rupt sau spart sau mai știu eu cum. Evident că nu-ți doresc așa ceva nici ție și nici nimănui altcuiva, dar realitatea dovedește foarte clar că se mai întîmplă și așa ceva, din păcate.

Edited by pletosu, 21 July 2014 - 19:37.


#90
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 21 iulie 2014 - 19:25, said:

Ai șansa de a le rupe capu' hoților sau tîlharilor, dar la fel de bine poți avea ghinionul de a te trezi chiar tu cu capu' rupt sau spart sau mai știu eu cum.
Perfect adevarat.  Asta e, de la ceva tot tre' sa mi se traga.  Nici batran si bolnav / neputincios nu tin sa ajung.

Mie mi s-a spart masina de cateva ori, mi-a fost furata o alta, cu totul...  turbam de furie.  Paguba-n sinea durea mai putin decat faptul ca s-a intamplat astfel, in lipsa mea, fara sa am nici o posibilitate de riposta.  As fi preferat sa fi fost blocat in trafic si sa fi fost jefuit, cu vreo mana rupta.  Da-n mod cert, nici ei n-ar fi scapat neatinsi.  Ceea ce m-ar fi facut sa ma simt mai bine.
Da, stiu, sunt un pic mai "dus" de felul meu.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate