Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 

Eliminarea banilor lichizi

- - - - -
  • Please log in to reply
1197 replies to this topic

#37
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostKokoshmare, on 19 iulie 2014 - 13:35, said:

Treci odata, se uita alea (adm financiara Sector 2 ala de la Obor) ca la un extraterestru dar pe urma chiar e ok. Ma scuteste de drumuri, cozi si functionari idioti. Am avut nevoie de un certificat fiscal, l-am facut online. Nu a venit imediat asa cum asteptam dar totusi e un progres
Asa o fi.
Io unu' am invatat cand sa ma duc pt a nu sta la cozi, drumu' nu-i problema, iar functionarii... am cam devenit imun.


Mai on-topic: mi-am adus aminte ca, nu o data, fiind impreuna acolo, le-am platit (cu numerar, desigur) cumparaturile prietenilor care aveau doar card, ca nu mergea POS-ul / avea probleme sistemul / alte rahaturi de-astea.  In super / hypermarket, nu-n dugheana.

#38
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Lipsa banilor fizici nu inseamna decat un control 100 % asupra tuturor tranzactiilor facute de cetateni. PRezenta camerelor de luat vederi pe strazi nu inseamna decat monitorizare permanenta a tuturor cetatenilor. Este greu sa aceptam ca majoritatea cetatenilor sunt imbecili . Dar este real. Imbecilii sunt usor de convins ca tate acestea se intampla in avantajul lor. De ce ? Pai , pentru ca sunt niste vite autiste care se multumesc cu putin si au mentalitate de sclavi . Pentru un om fara dorinte si fara ambitii , apare statul si , in nesfarsita lui intelepciune , asigura retardatul proletar ca lucrurile vor ramane asa pana la sfarsitul vremurilor. Adica , ii pune in nas niste avantaje false si ii vantura prin fata ochilor niste pericole care nu exsista sau care oricum nu pot fi controlate. Si ii garanteaza ca este un "rahat cu mot " si asa va ramane pentru tot restul vietii lui mizerabile.
Tragedia este ca imbecilii astia voteaza dupa puterea lor de intelegere care este subunitara. Si eu , sunt nevoit sa ma supun acestei majoritati de oligofreni , cetatenii onesti si prosti , si sunt obligat sa traiesc la borcan viata lor anosta si mizerabila...pentru ca ei sunt multi si voturile lor conteaza.
Eu vreau sa fac ce vreau cu banii mei fara sa stie nimeni . Sa fac camata , sa merg la curve , sa cumpar steroizi , daca asta doresc eu neaparat sa fac . Sa ma plimb pe la nevestele oricui , daca alea sunt nesatisfacute si sa le cotzanesc pana le sar ochii din cap , fara sa ma verifice ochiul de " big Brother " la a cui nevasta umblu eu noaptea.
Imi este sila de societatea asta tampita in care traiesc , im este sila de orice forma de religie si orice forma de organizare sociala care imi spune cum sa traiesc si ce sa fac cu banii castigati.

#39
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 13:24, said:

De ce vrei tu neapărat să-ți scoți salariul de la bancomat?
1. Ca să-i oferi o oportunitate hoțului de buzunare?
2. Nu te împiedică nimeni să plătești cu cardul

1. Mai bine asa (am posibilitatea de a sesiza / riposta) decat sa-i ofer oportunitatea de a-mi goli contul unui schilod de 15 ani de prin Venezuela sau China.
2. Succes la cumparaturi prin card in piata.  Sau la 2 dimineata, la chioscul non-stop din colt.  Sau la vreo vulcanizare obscura, singura din zona, cand ai pana.
1. Spune-i asta unei femei care are 45 kg în viu. Va fi extrem de fericită să aibă posibilitatea de a riposta împotriva hoțului. Cît despre schilodul ăla de 15 ani, pun pariu pe orice că nu voi avea niciodată de-a face cu el. Eu folosesc cardul pentru salariu de vreo 15 ani și am internet banking de vreo 8, și pot să-ți spun cu certitudine că măsurile de siguranță pentru evitarea unei posibile fraude sînt extrem de simple și la îndemîna oricui, inclusiv la îndemîna unei femei care are 45 kg în viu.
2. Ce-i drept, acum nu pot să fac cumpărături cu cardul la piață sau la vulcanizare, dar poate că într-o bună zi va fi posibil. Pe vremea cînd au apărut la noi primele magazine în stil occidental (cred că Metro a fost primul cash&carry, prin 1998, dacă îmi amintesc bine), se putea face plata numai cash, la fel ca la piață sau consignație sau butic. La noi nu existau aproape deloc carduri pe atunci, și foarte puțini români aveau conturi bancare. Între timp, lucrurile s-au schimbat fundamental, ceea ce înseamnă că s-ar putea schimba și la piață sau la vulcanizare, mai ales dacă autoritățile vor dori vreodată să ia măsuri temeinice împotriva evaziunii fiscale. Așa cum piața pune la dispoziția vînzătorilor tarabe și spații de depozitare și cîntare, ar putea să-i doteze și cu POS-uri, că nu-i mare scofală. În schimb, este absolut evident că vînzătorii de telefoane furate nu vor accepta niciodată plățile electronice, așa cum nu le vor accepta nici traficanții de țigări sau de băuturi contrafăcute sau de droguri - dar nici eu nu voi fi niciodată clientul lor.

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 13:24, said:

Ca sa nu mai spun cat dureaza orice plata cu rahatu' ala.  De fiecare data ma enervez cand am in fata mea, la casierie, de-astia care nzau cativa lei in buzunare si scot plasticu'.
Sa-mi platesc impozitele fara sa mai stau la cozi ?...  Era (relativ) recent un reportaj TV  -  poti plati taxele locale pe internet, da' treci intai pe la ghiseu, da-ti dea username si parola... exact faza de filme cu prosti.
Mie nu mi se pare deloc că plățile cu cardul durează mult, deși e clar că lucrurile ar putea merge mai repede dacă infrastructura ar fi mai bună sau dacă s-ar putea utiliza telefonul în loc de card.
Cît despre faza cu plata impozitelor, lucrurile merg destul de greu acum, dar noi știm cu certitudine că totul se mișcă și totul se transformă (panta rei, vorba lui Heraclit), deci putem spera că vor veni și vremuri mai bune din punctul ăsta de vedere.

Edited by pletosu, 19 July 2014 - 15:00.


#40
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,521
  • Înscris: 20.10.2006

View Postsirgoofy, on 19 iulie 2014 - 07:13, said:

^exact, pana nu ti se pune oprire pe cont treaba cu bancile pare cool, dupa aia te trezesti.
banii vs cont, banii ftw.
Daca esti corect nu vad motiv sa ti se puna poprire pe conturi. Aaa, ca e un obicei pentru unii sa fie plini de datorii aia e altceva, ar trebui sa fie drastic limitata si posibilitatea de imprumut.

#41
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
http://www.imdb.com/title/tt1637688/

#42
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

View Postsammydo, on 19 iulie 2014 - 07:27, said:



Nu, nu exista suficient control, se vrea controlul absolut, si daca acum ne uitam la chinezi ca sunt limitati la un singur copil, sunt sigur ca in viitor foarte putine persoane dintre noi vor avea dreptul sa procreeze.Omenirea a pierdut startul spre cucerirea spatiului cosmic si colonizarea altor planete, care era pasul firesc care trebuia sa il faca, in loc de asta am inventat razboaie reci, am ocupat tari care au resurse sub diverse pretexte, si probabil ca incet incet se pune de un al treilea si devastator razboi mondial, ca tot doreste oculta doar maxim 500 de mil de oameni pe planeta.
Stiu, sunt conspiratii, nici eu nu cred in ele, dar nu stiu cum dracu se face, ca incet incet se adeveresc,una dupa alta, si asta imi da de gandit. Confortul si bunastarea unora trebuie platit cu libertatea altora, asta pentru cine mai crede in democratie.
Controlul a existat și va exista cât va exista și omenirea. Și nu e un lucru rău prin definiție.

#43
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View Postsammydo, on 19 iulie 2014 - 14:00, said:

Pletosule, o singura intrebare ar trebui sa iti pui dupa ce ai scris un post atat de stufos, QUI PRODEST!  Cui foloseste sistemul de control absolut pletosule? Cine are fobia teroristilor pletosule? Cine doreste sa stie in permanenta cati bani avem si pe ce cheltuim pletosule?
Care sistem de control absolut? Eu nu cunosc așa ceva în realitate. Poate că un asemenea sistem există în creierele bolnave ale obsedaților de conspirații și alte prostii, dar în realitate nu există deloc așa ceva.
Cît despre întrebarea QUI PRODEST, nu e rea deloc. Evident că băncile ar avea de cîștigat dacă toate tranzacțiile s-ar face electronic. Și guvernul ar avea de cîștigat, pentru că nimeni n-ar mai putea să-și ascundă veniturile reale și să scape de impozite prin evziune fiscală. În schimb, și omul simplu ar avea de cîștigat, pentru că ar scăpa definitiv de hoți. Citește din nou exemplul cu tipa din Galați, și pe urmă spune-mi și mie dacă nu era mult mai bine pentru ea să facă plata prin virament bancar la cumpărarea unui apartament:
http://www.realitate...ti_1357050.html
Ce zici? A fost bună ideea femeii să umble cu atîția bani lichizi în geantă? N-ar fi fost mai bine dacă ținea toți banii într-un cont și făcea plata direct către contul vînzătorului apartamentului? Cu alte cuvinte: QUI PRODEST că femeia a umblat cu atîta cash la ea? Hoțului, evident! Tu crezi că e mai bine așa? Eu cred că nu.

Edited by pletosu, 19 July 2014 - 15:24.


#44
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 19 iulie 2014 - 14:45, said:

1A. Spune-i asta unei femei care are 45 kg în viu. Va fi extrem de fericită să aibă posibilitatea de a riposta împotriva hoțului.

1B. Cît despre schilodul ăla de 15 ani, pun pariu pe orice că nu voi avea niciodată de-a face cu el. Eu folosesc cardul pentru salariu de vreo 15 ani și am internet banking de vreo 8, și pot să-ți spun cu certitudine că măsurile de siguranță pentru evitarea unei posibile fraude sînt extrem de simple și la îndemîna oricui, inclusiv la îndemîna unei femei care are 45 kg în viu.

2. În schimb, este absolut evident că vînzătorii de telefoane furate nu vor accepta niciodată plățile electronice, așa cum nu le vor accepta nici traficanții de țigări sau de băuturi contrafăcute sau de droguri - dar nici eu nu voi fi niciodată clientul lor.

3. Mie nu mi se pare deloc că plățile cu cardul durează mult
1A. Spre deosebire de adeptii cardurilor, care asteapta (unii, hai sa nu generalizez) nerabdatori disparitia numerarului, eu n-am zis ca vreau disparitia cardului.  Eu unul nu folosesc si nu voi folosi, cat timp voi avea alternativa, da' ceilalti sunt liberi sa-l foloseasca.  Inclusiv "femeia ta", daca se simte mai in siguranta astfel.

1B. Niciodata sa nu spui "niciodata" !   ;)

2. Nici eu nu sunt clientul lor, stai linistit !  Si nici nu sunt unul dintre ei.

3. Dureaza mai mult decat la numerar.  Cel putin la platile curente, sume mici.


View PostLunaCrystal, on 19 iulie 2014 - 14:47, said:

Daca esti corect nu vad motiv sa ti se puna poprire pe conturi. Aaa, ca e un obicei pentru unii sa fie plini de datorii aia e altceva, ar trebui sa fie drastic limitata si posibilitatea de imprumut.
Doar o amenda de circulatie, de exemplu, platita pe loc si care nu apare in sistemul AF, pt ca si ei, si militia, sunt "degeaba".
Cineva din anturaj tocmai saptamana asta a pierdut juma' de zi pe la AF, intr-o caldura infernala, la o coada imensa de oameni cu aceeasi problema.  Carora li s-ar fi blocat conturile daca nu-si 'uteau ziua aia pe-acolo.
Da, stiu, o sa-mi zici ca nu-s oameni corecti, din moment ce-au platit amenzi.   :death:

#45
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,521
  • Înscris: 20.10.2006

View PostFriskey, on 19 iulie 2014 - 10:59, said:

Aha, internet gratis??? Da sa vezi cand o sa iesi din tara ce "gratis" e internetul! :death:
Oricum ai nevoie de internet oriunde, eu nu pot vedea viata fara internet ! Iar traficul facut pe internet banking e infim comparat cu softpedia sau alte site-uri/aplicatii/streaming.

#46
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 14:06, said:

Mai on-topic: mi-am adus aminte ca, nu o data, fiind impreuna acolo, le-am platit (cu numerar, desigur) cumparaturile prietenilor care aveau doar card, ca nu mergea POS-ul / avea probleme sistemul / alte rahaturi de-astea.  In super / hypermarket, nu-n dugheana.
Din păcate, se mai întîmplă și așa ceva, dar oricum infrastructura va fi pe viitor din ce în ce mai bună, sistemele de plăți electronice se vor perfecționa, nu va mai fi nevoie neapărat de card și de POS, așa că incidentele de acest gen vor fi din ce în ce mai rare. În schimb, atunci cînd lucrezi mereu numai cu cash poți să fii sigur că ți va întîmpla măcar o dată în viață să dai peste un hoț sau să primești o bancnotă contrafăcută (spre deosebire de banul lichid, cel electronic nu poate fi falsificat) sau să ai nevoie de bodyguarzi atunci cînd te pregătești pentru o achiziție foarte scumpă.

Edited by pletosu, 19 July 2014 - 15:20.


#47
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,521
  • Înscris: 20.10.2006

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 13:24, said:

1. Mai bine asa (am posibilitatea de a sesiza / riposta) decat sa-i ofer oportunitatea de a-mi goli contul unui schilod de 15 ani de prin Venezuela sau China.

2. Succes la cumparaturi prin card in piata.  Sau la 2 dimineata, la chioscul non-stop din colt.  Sau la vreo vulcanizare obscura, singura din zona, cand ai pana.
Ca sa nu mai spun cat dureaza orice plata cu rahatu' ala.  De fiecare data ma enervez cand am in fata mea, la casierie, de-astia care nzau cativa lei in buzunare si scot plasticu'.
Sa-mi platesc impozitele fara sa mai stau la cozi ?...  Era (relativ) recent un reportaj TV  -  poti plati taxele locale pe internet, da' treci intai pe la ghiseu, da-ti dea username si parola... exact faza de filme cu prosti.
1. Mai usor ,,ripostez" cu antivirusi, limite pe card, etc. cel mai bine previ problemele decat sa incerci sa le rezolvi.

2. Cu pietele asa e, un motiv in plus sa nu fac cumparaturile acolo. Nici bon nu dau taranii aia deregula, daca era dupa mine le interziceam, cine sunt ei sa aibe voie sa faca evaziune fiscala ? Sa isi faca aprozare, centre de colectare, etc. la non-stopuri deregula fie platesc cu cardul sau daca nu cumpar de suma mica gen cate un cola la 0,5 litrii, la benzinarii la fel si la 3 noaptea. Cu vulcanizarile nu stiu cum e, dar probabil asa e, trebuie sa ai si cativa lei cash de rezerva in masina/la tine. Impozitele si taxele in unele orase se pot plati simplu online, in altele deloc.

#48
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostJurasikMan, on 19 iulie 2014 - 14:38, said:

Lipsa banilor fizici nu inseamna decat un control 100 % asupra tuturor tranzactiilor facute de cetateni. PRezenta camerelor de luat vederi pe strazi nu inseamna decat monitorizare permanenta a tuturor cetatenilor. Este greu sa aceptam ca majoritatea cetatenilor sunt imbecili . Dar este real. Imbecilii sunt usor de convins ca tate acestea se intampla in avantajul lor. De ce ? Pai , pentru ca sunt niste vite autiste care se multumesc cu putin si au mentalitate de sclavi . Pentru un om fara dorinte si fara ambitii , apare statul si , in nesfarsita lui intelepciune , asigura retardatul proletar ca lucrurile vor ramane asa pana la sfarsitul vremurilor. Adica , ii pune in nas niste avantaje false si ii vantura prin fata ochilor niste pericole care nu exsista sau care oricum nu pot fi controlate. Si ii garanteaza ca este un "rahat cu mot " si asa va ramane pentru tot restul vietii lui mizerabile.
Eu știu sigur că sînt un om cinstit și nu fur nimic de la nimeni, deci nu-mi convine să fiu supravegheat și filmat în permanență - în schimb am pretenția să fie filmat hoțul care îmi bagă mîna în buzunar sau care îmi sparge mașina sau care îl jefuiește pe poștașul care le duce pensia părinților mei. Partea nasoală e că exact aceleași camere care îl filmează pe hoț mă vor filma și pe mine, deși eu sînt complet nevinovat sau sînt doar o biată victimă, de la caz la caz. Nu-mi convine să fiu și eu filmat în diverse situații, dar nici nu-mi convine ca hoții să scape mereu nepedepsiți din lipsă de dovezi și să-și facă de cap în continuare. Dacă asta înseamnă că sînt o vită autistă cu mentalitate de sclav, atunci așa să fie - dar eu știu sigur că pentru mine adevăratul pericol nu îl reprezintă primăriile sau băncile sau benzinăriile sau magazinele care își instalează camere de supraveghere, ci persoanele fizice care se ocupă cu tot felul de prostii și pe care simpla prezență a unor camere în anumite zone ar putea măcar să le descurajeze.

Edited by pletosu, 19 July 2014 - 15:27.


#49
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,521
  • Înscris: 20.10.2006

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 14:06, said:

Mai on-topic: mi-am adus aminte ca, nu o data, fiind impreuna acolo, le-am platit (cu numerar, desigur) cumparaturile prietenilor care aveau doar card, ca nu mergea POS-ul / avea probleme sistemul / alte rahaturi de-astea.  In super / hypermarket, nu-n dugheana.
Am patit-o si eu si le-am lasat cumparaturile acolo si nu am platit nicicum chiar daca uneori aveam si cash la mine, iar daca s-a intamplat si a doua-a treia oara la accelasi magazin am evitat sa ii mai calc pragul.

View PostBarboso, on 19 iulie 2014 - 15:06, said:

Doar o amenda de circulatie, de exemplu, platita pe loc si care nu apare in sistemul AF, pt ca si ei, si militia, sunt "degeaba".
Cineva din anturaj tocmai saptamana asta a pierdut juma' de zi pe la AF, intr-o caldura infernala, la o coada imensa de oameni cu aceeasi problema.  Carora li s-ar fi blocat conturile daca nu-si 'uteau ziua aia pe-acolo.
Da, stiu, o sa-mi zici ca nu-s oameni corecti, din moment ce-au platit amenzi.   :death:
In primul rand e vina celui care a luat amenda ca nu a respectat legea. Apoi amenda a fost platita cu cash, daca era obligatoriu sa fie platita cu cardul exista cu siguranta evidenta inclusiv la banca a fost platita.

#50
LILDEBUL

LILDEBUL

    MEMBRU BAGABONT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,511
  • Înscris: 31.01.2011

View PostLunaCrystal, on 19 iulie 2014 - 11:15, said:

Ar fi foarte bine sa se elimine total banii lichizi, s-ar reduce numarul jaf-urilor/furturilor, posibilitatea de a pierde banii si altele de genu.
Ar fi bine sa se elimine nasterile  ,   ca sa nu mai moara nimeni  .
Tu chiar crezi ce spui  ,  te plateste cineva sa spui asta sau doar ai auzit asta de la niste oameni batrini si intelepti  ???
Eu am chiar acum 3000 de lei in sacou si sacoul e pe mine  ,  in siguranta si sincer nu vad vre-un tilhar prin zona   .

#51
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Nu-i nevoie să-l vezi tu. Dacă te vede el pe tine, rămîi și fără bani și fără sacou. Mai bine fii discret și ai grijă să nu dai de bănuit.

#52
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 19 iulie 2014 - 15:08, said:

1. atunci cînd lucrezi mereu numai cu cash poți să fii sigur că ți va întîmpla măcar o dată în viață să dai peste un hoț sau să primești o bancnotă contrafăcută (spre deosebire de banul lichid, cel electronic nu poate fi falsificat)

2. sau să ai nevoie de bodyguarzi atunci cînd te pregătești pentru o achiziție foarte scumpă.
1. Mi s-a-ntamplat cand eram pusti.  Da, mi-am luat-o si eu, dar tratament stomatologic / ortopedic le-a trebuit lor.  Iar banii au ramas la mine.
Si m-am simtit mult mai bine asa, cu buza sparta si cu ochiul vanat, decat m-as fi simtit daca as fi fost neatins fizic, dar jefuit de la distanta din trei click-uri.  Bine, ipotetic, pt ca nici nu se punea problema de internet si carduri, pe vremea aia.

2. N-am sustinut desfiintarea bancilor / conturilor / cardurilor si ca orice plata sa se faca numerar.  Alea mari le-as putea face si prin banca.  Da' pt cateva sute / mii de lei, nu vad nici un motiv.
Nu c-as avea ceva impotriva, da' nu cred ca-si cumpara cineva zilnic masina si casa.   La restu' platilor, cele curente, ma refer eu.  Si, pana la urma, desi recunosc, ma enerveaza pt ca dureaza mult, n-am injurat pe nimeni (cu voce tare) pt ca foloseste cardul la maruntisuri. E optiunea lui.  Da' ma deranjeaza ideea c-as putea fi obligat sa-l folosesc si eu.


View PostLunaCrystal, on 19 iulie 2014 - 15:16, said:

cel mai bine previ problemele decat sa incerci sa le rezolvi.
Asta zic si eu, ca prefer sa previn.  Asa ca nu folosesc "plastice".   Posted Image


View Postpletosu, on 19 iulie 2014 - 15:17, said:

nici nu-mi convine ca hoții să scape mereu nepedepsiți din lipsă de dovezi și să-și facă de cap în continuare.
Si cand exista dovezi, sunt eliberati pt ca "nu prezinta pericol social".


View PostLunaCrystal, on 19 iulie 2014 - 15:23, said:

1. Am patit-o si eu si le-am lasat cumparaturile acolo si nu am platit nicicum chiar daca uneori aveam si cash la mine

2. In primul rand e vina celui care a luat amenda ca nu a respectat legea.

3. Apoi amenda a fost platita cu cash, daca era obligatoriu sa fie platita cu cardul exista cu siguranta evidenta inclusiv la banca a fost platita.
1. Inteleg ca poti face si asta, de nervi, da' nu-i o solutie, totusi, cand ai facut un drum pana acolo, special, ai nevoie de cumparaturile alea si-ai mai stat si la coada, eventual.

2. Kkt !  Eram sigur ca mi se va servi si imbecilitatea asta.

3. Degeaba ai evidenta cand sistemu' da rateuri si e plin de idioti.
Evidenta a avut-o, a avut chitanta.  Si alte cateva zeci / sute de oameni, in exact aceeasi situatie.

Edited by Barboso, 19 July 2014 - 17:43.


#53
ChiftelPrajescu

ChiftelPrajescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 19.06.2014
Până la sfârșitul secolului nu vom mai avea bani deloc, sub nici o formă. Și nici proprietate privată sau drept de moștenire.

Desigur, întrebarea este dacă vom supraviețui acestui secol, care este de departe cel mai periculos pentru specie din întreaga sa existență.

View PostXenon2006, on 19 iulie 2014 - 05:25, said:

prima intrebare este: ce sunt banii? nu multi inteleg, ar trebui predate in scoala notiuni de economie...

Sunt o ficțiune arbitrară.

Dar degeaba încerci să le explici celor mai mulți oameni. Sunt limitați și sever îndoctrinați.

View PostFriskey, on 19 iulie 2014 - 07:06, said:

Culmea, asta se intampla intotdeuna in cele mai socialiste tari.
La fel de culmea (sau nu) tot socialistii sunt initiatorii si dezvoltatorii acestei idei. de ce? Le usureaza extrem de mult munca cu taxarea si confiscarea. Posted Image

Taxarea și impozitarea a ce? Ce îți aparține ție și conform cui sau ce?

View Post_-AppleS-_, on 19 iulie 2014 - 10:06, said:

Astept ziua cand se va renunta complet la acesti bani , cand se va rasplati doar inteligenta si cunoasterea, iar orice om care nu contribuie cu nimic la societate , eliminat rapid din sistem.
Astfel nu vor exista oameni putred de bogati,care doar consuma resurse degeaba.Stiati ca un om cu cat are mai multi bani cu atat ii este mai usor sa faca si mai multi bani , in timp ce un om sarac cu cat devine mai sarac cu atat ii e mai greu sa se redreseze si acesta e doar un exemplu de fail al societatii moderne.

Păi tocmai asta este ideea din spatele proprietății private, dreptului de moștenire și banilor.

Toate 3 îți permit să îți însușești din munca și roadele muncii altora.

La asta se reduce de fapt capitalismul. La aceste 3 instituții și impunerea și apărarea lor.

Pentru ca unii să poată să își însușească disproporționat de mult din ceea ce ar trebui să fie al tururor și din munca și roadele muncii altora. Fără să trebuiască să folosească ei personal forța pentru a face asta ci asta făcându-se pentru ei de către chiar cei de la care își însușesc foloase necuvenite.

Adică sclavii sunt propii lor jandarmi și se țin singuri subjugați bogaților, unul pe celălalt.

Este absolut fascinant cât de departe a evoluat știința manipulării sociale.

View Postpletosu, on 19 iulie 2014 - 10:11, said:

Așa e, un om bogat poate să facă investiții sau speculații sau mai știu eu ce ca să-și mărească averea, dar în același timp un om care nu e bogat poate să facă ceva foarte util pentru cei din jur și să ajungă mare miliardar

Și când te-ai trezit era dimineață.

Bill gates nu a scris el codul pe care l-a șmanglit de la cei care l-au scris de fapt sau de la angajații MS și vândut. Și cu atât mai puțin nu a câștigat miliarde și miliarde de parai pe ceea ce a creat el însuși.

Ci pe ceea ce au muncit angajații firmei lui și nu doar, a căror muncă și răsplată și-a însușit-o, pur și simplu.

Nimeni nu ajunge bogat de unul singur. Absolut nimeni.

E nevoia de munca furată și nerăsplătită a zeci, sute, mii de oameni pentru a face un bogat.

Edited by ChiftelPrajescu, 19 July 2014 - 17:59.


#54
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,201
  • Înscris: 01.10.2009

View PostFriskey, on 19 iulie 2014 - 07:06, said:

Culmea, asta se intampla intotdeuna in cele mai socialiste tari.
La fel de culmea (sau nu) tot socialistii sunt initiatorii si dezvoltatorii acestei idei. de ce? Le usureaza extrem de mult munca cu taxarea si confiscarea. :yes:
Da, asa este. La ce-ti foloseste sa nu fii supravegheat de autoritati? Ca asa mai poti fura?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate