Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Amplificator sau ce ?

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Salutare.

Am o pereche de căşti şi încerc să ascult la ele, numai că se aude foarte încet.

Din câte am înţeles, căci nu mă pricep, am nevoie de un amplificator.

Dau pe google şi-mi dă nişte preţuri destul de mari, până la 3-400 de lei.

Ce nu înţeleg eu e ca dacă bag o amărâtă de pereche de boxe în pc şi mufa de la căşti în mufa de la boxe (specială pentru căşti), atunci se aude bine.

Boxe găsesc la 20 de lei, iar amplificator poate chiar 3-400.

Nu înţeleg. De ce mi-aş lua amplificator şi nu boxe ? Diferă calitatea sunetului sau ce ? Totuşi, nu e o diferenţă cam mare ?

Edited by w3room, 10 November 2013 - 10:54.


#2
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Probabil ca "amarata ta pereche de boxe" are amplificator incorporat. Ai buton de volum la boxele tale amarate?

#3
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Salutare.

................................
Nu înţeleg. De ce mi-aş lua amplificator şi nu boxe ? Diferă calitatea sunetului sau ce ? Totuşi, nu e o diferenţă cam mare ?
................................


Pai chestia e ca punand o pereche de casti la iesirea pentru casti a unor amarate de boxe de 20 lei, obtii o calitate a sunetului le fel de amarata precum sunt si boxele acelea.

In schimb, daca iti iei un amplificator pentru casti sau un DAC extern la care poti conecta si casti obtii o cu totul alta calitate mult de tot mai mare.
Exista amplificatoare pentru casti la 3 - 400 lei (de ex. de la Fiio) care-ti ofera o calitate audio comparabila cu ce ofera un Xonar Essence. Este un pic de blasfemie sa compari amplificatorul dintr-o pereche de boxe de 20 lei cu ce ofera un amp de 3 - 400 lei pentru casti.
Deci diferenta o face calitatea audio.
Iar acel pret, pentru ce ofera o jucarie din aceea, e un chilipir, luand in considerare ca e vorba de un produs nou.
Evident, acele amplificatoare nu sunt pentru casti de 20 lei, ca cu acelea nu va face minuni nici un amp de casti de 2000E (da, exista amplificatoare de casti si atat de scumpe si chiar mai scumpe), insa cu o pereche de Sen sau Audio Technica, sau Beyer, sau Grado, vei asista, cum spuneau unii pe altundeva, la facerea lumii.

#4
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Nu ne-ai spus in ce bagi castile si se aud incet...sa banuiesc ca in PC?
Daca da,poate ca le-ai bagat in mufa gresita (iesirea de linie=semnal de impedanta mare)...sau trebuie configurata iesirea,din setarile placii de sunet,sa fie pentru casti...depinde ce placa de sunet ai.

P.S:...nu mai scrie cu pauze de un rand.Ocupi inutil spatiu pe forum.

Edited by danpet, 10 November 2013 - 11:29.


#5
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
sau ce!!!

#6
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,759
  • Înscris: 23.05.2013

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Nu înţeleg. De ce mi-aş lua amplificator şi nu boxe ? Diferă calitatea sunetului sau ce ? Totuşi, nu e o diferenţă cam mare ?
Daca ai sloturi (libere) PCI la PC, poti cumpara o placa de sunet precum asta: http://www.pcgarage....us/xonar-dg-si/ .
Calitatea sunetului este superioara celui de la placa onboard si in plus are amplificator integrat pentru casti.
Amplificarea se poate seta in 3 pasi: <32ohm, 32-64ohm, >64ohm. Si costa undeva la mijloc - 115lei.

Oricum, e bine sa zici si ce casti ai.

http://www.asus.com/...DG_SI/#overview

#7
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,894
  • Înscris: 10.02.2011

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Salutare.

Am o pereche de căști și încerc să ascult la ele, numai că se aude foarte încet.
Se aude incet pentru ca ti-ar trebui la ele un amplificator. Se pot auzi mai tare sau mai incet in functie de tipul de casti, impedanta, sursa de semnal, amplificare. Tot n-ai spus ce fel de casti ai, mici care se baga in urechi sau mari si la ce asculti ? folosesti placa de sunet onboard ? ai facut bine setarile in calculator pt. sunet, volum ?. Oricum, daca vrei ca niste casti sa se auda mai tare ti-ar trebui un amplificator.

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Din câte am înțeles, căci nu mă pricep, am nevoie de un amplificator.
Da. Ti-ar trebui o sursa de amplificare pt. casti. Exista foarte multe aparate care au iesire pt. casti, incepand cu majoritatea sistemelor PC, combinele muzicale, microsistemele, casetofoanele, amplificatoarele de putere, amplificatoarele pt. casti dedicate special pt. casti. Toate care au iesire pt. casti au si un amplificator. Calitatea amplificarii ( si a sunetului ) difera in functie de constructie, deci conteaza categoria aparatului, marca, pret si compatibilitatea amplificatorului cu traductoarele ( castile ).

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Dau pe google și-mi dă niște prețuri destul de mari, până la 3-400 de lei.
Probabil ca alea erau amplificatoare de putere care au si iesire pt. casti. Preturile nu sunt deloc mari tinind cont de faptul ca cele mai ieftine amplificatoare posibile ( din alea de putere, pt. boxe ) cumparate noi din magazin incep undeva de la 4-500 de lei, probabil ca Akai-urile alea chinezesti, calitatea fiind dezastruoasa. Apoi preturile urca in sus pana la sute de mii de euro. Daca cauti mai bine pe google, o sa vezi ca 3-400 de lei nu sint preturi mari comparativ cu ce scule exista. Cu 300-400 de lei probabil daca ai noroc gasesti un amplificator SH mai bunicel, nu nou luat din magazin. 300-400 de lei ti se pare mult ?

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Ce nu înțeleg eu e ca dacă bag o amărâtă de pereche de boxe în pc și mufa de la căști în mufa de la boxe (specială pentru căști), atunci se aude bine.
Probabil ca se aude mai tare, mai bine comparativ cu nivelul de sunet pe care il aveai inainte. ''Boxele'' alea pe care le bagi in PC si care au si iesire pt. casti au in ele un amplificator incorporat, de aia se aude mai tare. Oricum amarata aia de pereche de boxe pt. PC tot nu poate sa ofere nu stiu ce calitate, probabil ca ai ramas putin surprins de diferenta de sunet.

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Boxe găsesc la 20 de lei, iar amplificator poate chiar 3-400.
Alea nu-s boxe. Astea sint boxe http://www.highendpa...KER_SYSTEMS.htm
Preturile pt. boxe aici incep de la 2500$ si ajung pana la 750.000 de dolari perechea de boxe. In rest daca cauti bine pe google, gasesti boxe de consum pana in 2500 de dolari cu sutele si miile de categorii si marci hi-fi ( nu hi-end ca alea de mai sus ), care venind vorba, oricum sunt la ani lumina fata de ''boxele '' care se baga in priza pt. PC. Mai ales decit alea ieftine de 20 de lei, care costa cat doua pachete de bomboane kinder. Asta ca sa ai un termen de comparatie. Aaaaa, amplificatoarele ti se par scumpe la 3-400 de lei ? Intra tot pe site-ul ala si o sa vezi amplificatoare de sute de mii de euro. Alea pana in 2 miare oricum sunt OZN-uri fata de sistemele 5.1, care la randul lor sunt la ani lumina fata de amplificatoarele incorporate din boxele pc, la 20 de lei boxe + amplificator, pai ai cam 1 watt putere si ''calitate'' zero, adica cam apropiata de zero, tinde spre zero matematic vorbind. Tot ca termen de comparatie.

View Postw3room, on 10 noiembrie 2013 - 10:53, said:

Nu înțeleg. De ce mi-aș lua amplificator și nu boxe ? Diferă calitatea sunetului sau ce ? Totuși, nu e o diferență cam mare ?
Amu la intrebarea asta doar tu poti raspunde. Hai ca-ti raspund tot eu. In primul rand nu ai cum sa compari un amplificator cu niste boxe cand vorbesti de ''difera calitatea sunetului ? '' intre ele. Poti compara doua amplificatoare sau doua perechi de boxe vorbind de calitatea sunetului, da nu trening cu adidasi, sau mere cu pere. Singurul lucru care ti se pare ciudat e diferenta de pret, si daca tot veni vorba de pret, sa stii ca pretul nu e neaparat intotdeauna un reper, da oricum ce-i foarte ieftin sigur e si foarte prost. Adica ti se pare ciudat ca niste boxe noi( cu amplificator in ele ) costa 20 de lei si un amplificator SH costa de la 3-400 de lei in sus. Pai exact calitatea aia o ai la boxele alea, dupa cum le e si pretul. Iar amplifu ala din ele de 1 watt probabil ca costa in mod real cam 1 euro, restul adausului fiind materialul pt. ''BOXE'' , TVA, pretul si asa fiind nesimtit de mare in unele magazine in care oricum se vinde doar marfa made in china.
Daca vrei doar sa ti se auda un pic mai tare in casti ti-ar trebui un amplificator de orice tip, daca vrei sa ti se auda si bine atunci trebuie sa investesti un pic mai mult de 20 de lei. In functie de tipul de casti pe care il ai si ce asculti, poti merge pe
a ) un amplificator de putere SH din ala la 3-400 de lei ( compatibil cu casti mari, ai joase, dinamica ),  
b ) o placa de sunet la care poti asculta direct la casti bagate in placa de sunet genuri de muzica cu mai multe inalte ( de exemplu electronica, clape ). Placa de sunet separata ar fi indispensabila si in situatiile a si b daca vrei sa se auda cat mai bine.
c) un DAC, sau si mai bine combini o placa de sunet buna cu un amplif de casti. Un amplif de casti in general e mai bun pt. casti decit o statie, totusi in functie de casti, muzica si cat investesti in casti si amplif poate sa sune mai bine sau mai putin placut la partea de joase, fara a avea un exces de bas. Eu am un amplificator de casti Samson S amp pe care am dat 350 de lei cu cablu cu tot, merge bine de tot doar cu casti Sony MDR-V studio monitor avand o separatie foarte buna, inalte si medii superbe, nu are distorsiuni sau zgomot de fond nici cu volumul dat la maxim, damping factor mare, sunet foarte precis, nivel de volum suficient, da din pacate nu are basii si joasele pe care ii vreau si il folosesc doar la genu asta de muzica http://www.youtube.c...IFeceB-S9k, se aude mult mai bine ca la o statie, fara zgomot de fond. Sunt genuri de muzica la care nu iti trebuie decit multe inalte si sunet cat mai direct, pur, neinvaluit de joase. In schimb pt. alte genuri de muzica ( metal ) folosesc o statie ( de fapt am mai multe ) si casti cu mult bas si joase foarte pufoase si moi ca Technicsurile RP, iar alte casti ca Audio Technica ath M 40/fs le folosesc doar la anumite amplifuri fiind incompatibile cu orice sursa de amplificare. Oricum castile Audio Technica ath m 40/fs sunt peste sony MDR si technicsurile RP. Realitatea e ca amplificatoarele de casti bune incep de la mult mai mult decit 350-400 de lei,  in sus, chiar si asa se aud incomparabil mai bine decit o iesire de casti banala. Conteaza enorm si castile.
Deocamdata, ca sa nu te complici si sa nu risti nimic, ia-ti un amplificator ieftin SH ( gasesti si la 250 -300 de lei ), un yamaha ti-ar trebui tie sa ramai un pic surprins de schimbarea sunetului,  si o sa uiti definitiv de boxele alea de 20 de lei. Poate o sa-ti schimbi pe parcurs si castile, tot n-ai spus ce placa de sunet si ce casti ai. Sau daca ti se pare o suma fabuloasa 300 de lei, ia-ti o placa de sunet SH si niste casti mai bune.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate