Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...
 Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.
 Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#1153
tzepx

tzepx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.04.2007
are cineva vre-o idee?

multumesc

 tzepx, on 3rd August 2012, 15:12, said:

Buna ziua,

Inteleg ca fiecare problema e cu specificul ei, si cu cat mai multe detalii cu atat mai bine, asa ca atasez analizele la apa, si vin si cu urmatoarele detalii:
a) fantana actual se afla la ~4m de o acumulare de apa artificiala creata de un vecin. broaste, peturi, mizerie, etc. de cand a fost umpluta cu apa, nivelul in fantana a crescut cu ~2 tuburi, si 4 tuburi se refac in 4 ore (inainte 4 tuburi se refaceau de pe o zi pe alta). in concluzie, acumularea si fantana comunica.
B) gustul la apa este acceptabil, usor dulceag
c) culoare este usor galben-verzuie - se vede in chiuveta, iar in cada nu mai zic
d) apa rece nu are miros, dar apa statuta pe teava de apa rece in 2-3 saptamani incepe sa prinda miros de ou stricat, moment in care curat toata instalatia din casa cu apa cu cloramina (am explicat aici procedura).
f) apa de pe teava de apa calda are doar un miros mult mai puternic de balta - fara variatii in timp (mirosul apare numai pe apa rece). centrala e setata la 50C pentru menajera, dar mentine apa din boiler la 75C (asa arata pe display, si primele minute vine opareala, pana se mai combina cu cea proaspat intrata)
g) am numai filtre de impuritati de 50um - lavabil, 25um impletit si 5um carbune din dedeman, montate dupa hidrofor. La maxim 2 saptamani filtrul de 5 trebuie inlocuit, deoarece nu mai am presiune in casa, ocazie cu care schimb si filtrul de 25 si spal filtrul de 50 si carcasele.
h) cu toate aceste filtre tot se depune pe peretii rezervorului de la toaleta o mazga, deci sunt particole si mai mici de 5um care trec. presupun ca in aceasta mazga se dezvolta si flora care afecteaza periodic apa rece.

Va rog mult sa ma ajutati cu o solutie mai definitiva pentru miros si culoare. Vrem sa ajungem la o apa in care sa putem face baie la bebe care vine in septembrie. O solutie ar fi o alta fantana, dar e dificil tare cu locatia, trebuie sa o fac in mijlocul drumului deoarece casele sunt inghesuite si mai toti vecinii au fose eco cu dren fata de care trebuie sa pastrez o distanta minima de 10m.


#1154
addodas

addodas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.03.2008

 tzepx, on 7th August 2012, 09:05, said:

are cineva vre-o idee?

multumesc

Soluþia este una singurã, sãpatul unei fântâni la peste 25 de metri adâncime. Exisã firme specializate. Apa aflatã pânã la 8 m adâncime, în vremurile noastre este periculoasã pentru sãnãtate. Mai ales în aglomerãri urbane. De regulã se practicã preþuri de 20 E pe metru. Dar preþul depinde de mulþi factori. Poþi contacta o firmã aici ..

Edited by scheleton, 07 August 2012 - 23:12.


#1155
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,281
  • Înscris: 05.06.2002
oare nu bioenergia "filtrului" te face asa nervos si agresiv in exprimare? poate apa asta are si efecte adverse.

#1156
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,435
  • Înscris: 03.11.2009

 addodas, on 7th August 2012, 13:26, said:

... am realizat din prima cã nu are cum sã filtreze nimic. ªi dacã ar fi sã extrapolez, da, filtreazã energia negativã a apei

Domnule, initial am fost si eu interesat de filtru, deci sa-l numim filtru.

Un sambure de adevar exista in cele afirmate mai sus, adica... nu filtreaza nimic, iar energia negativa sa spunem ca o fi filtrata, dar daca in acelasi timp o filtreaza si pe cea pozitiva si cum nu exista evidente... pe termen lung pot apare efecte secundare greu de imaginat, pentru ca nu se pot masura concret si stiiintific niste date...

Ei?

#1157
Moldoveanul

Moldoveanul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 01.02.2005
Am fost ieri la societatea care imi distribuie apa la bloc si nu au vrut sa-mi dea o copie a buletinului de analiza a apei ! Au zis ca ce...au contract cu mine ? Off...se vede ca traim intr-o tara unde prostia e la mare putere...cum sa nu ne meritam soarta ce-o avem cu acest fel de mentalitate ?

#1158
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
addodas, voi v-ati bagat cu japca in seama pe acest topic, nu am sarit noi cu criticile! Daca teava asta nu este filtru, asa cum recunosti si tu si partenerul tau de afaceri (cum rezulta din www.arcsa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=101 Schauberger, atunci de ce postati aici, ca sa induceti lumea in eroare ca ar fi un filtru, la fel ca pe site? Repet, pe Softpedia exista sectiune de Paranormal, in care se vorbeste de energii pozitive, negative, ezoterism si alte lucruri care nu tin de stiinta.

Degeaba ma tot presezi sa iau la proba produsul, daca nu exista nicio metoda prin care in cele cateva saptamani de posesie sa imi dau seama ca face ceva cu apa si nici nu exista un laborator care sa imi poata certifica vreo actiune asupra apei.

Edited by scheleton, 08 August 2012 - 14:16.


#1159
tzepx

tzepx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.04.2007

 addodas, on 7th August 2012, 13:26, said:

Soluþia este una singurã, sãpatul unei fântâni la peste 25 de metri adâncime. Exisã firme specializate. Apa aflatã pânã la 8 m adâncime, în vremurile noastre este periculoasã pentru sãnãtate. Mai ales în aglomerãri urbane. De regulã se practicã preþuri de 20 E pe metru. Dar preþul depinde de mulþi factori. Poþi contacta o firmã aici ..
fantana de 25-30m, cu izolarea primilor 8 metri? ceva in genul celor de la puturile de mare adancime, bentonita etc? rog detalii pe pm, adminii au redus din post.


multe posturi, mult de citit.

din ce s-a mai postat, o posibila solutie am gasit aici, respectiv:

 grigguti, on 22nd May 2012, 21:09, said:

Deci, pt apa menajera revenim la ce spuneam, filtru sedimente, dedurizator (ce-i drept, daca duritatea depaseste 5 DTh) si UV.
Pt apa potabila, cum spuneai, clorinarea e ok pt reducerea amoniului.
dar am o retinere, deoarece o picatura de clor (ace) intr-un pahar de apa transforma apa in maro, cu limpezire in 2-3 zile si sedimente la fundul paharului. pp ca asta inseamna acel indice de permanganat crescut - continutul crescut de substante organice.
si atunci avansez aici:

 grigguti, on 26th May 2012, 15:12, said:

NO2-ul il oxidezi in vas tampon cu o turbosuflanta pt statii de epurare (sau faci o arteziana), il transformi in NO3 si il tratezi cu "ozmoza SUA"
dupa zeci de posturi si argumentari impotriva "osmoza SUA" ... accept ca sunt si exceptii, si ca e posibil sa ma incadrez si eu aici.

asa ca imi reduc singur variantele:
1. forare put, sa zicem 100m x 100e = 10000e + materiale si accesorii diverse, foarte posibile ulterioare filtrari/tratari cu costurile aferente ... varianta asta o trec pe lista, dupa ce ies la pensie, termin creditul, devin patron si o aplic. simplu, nu?  :death:

2. tratarea unei ape de balta - aproape ok chimic si bio - cu investitie initiala de 1000-1500e (oare-mi mai da banca?). Dar pentru consum probabil industrial (500litri pe zi), cu costuri lunare semnificative, deoarece mai toate filtrele tin 6 luni, dar nimeni nu spune ca maxim 10-11mc, ceea ce in cazul meu  ... transforma 6 luni in 2 saptamani si 2 ani in 2 luni, sau un cost lunar de 8-900 ron. si aici vin cu intrebari:
a. sunt cartuse care sa faca treaba si mai mult de 10mc? cartusul cel mai mic care-l folosesc acum, de 5um, tot cam 2 saptamani face fata, dar costa un sfert din costul celor din seturile de osmoza.
b. am inteles ca osmoza merge 16h/24 (restul timpului e folosit pentru curatare inversa etc). merge un sistem RO care sa produca 30-40 litri pe ora, cu vas de acumulare de 500 litri dupa in care pun eventual si o lampa UV sau Xziox, vas din care sa trag mai departe in casa cu o alta pompa on/off?
c. numai osmoza reduce amoniacul (gaz dizolvat in apa?) si substante organice?

3. o sa apara dupa ce primesc raspuns la partea de fantana.

#1160
Moldoveanul

Moldoveanul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 01.02.2005
Salut din nou. Stiti ceva magazine online de filtre mai serioase ? In Suceava mai greu cu asa ceva. Imi trebuie de sedimente si de carbon activ. Multumesc.

#1161
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
Buna ziua!
Am citit controversele legate de diferitele filtre fiind in cautarea unui filtru pentru o bucatarie de apartament legat la Apa Nova. Un amic mi-a recomandat filtrul acesta www.pureaquafilter.com/Produse.html#Pachet%20Filtru%20M4%20Multistadic%20cu%20element%20ceramic%20%28tip%20M4%29 . Este bun pentru ce vreau eu?
Attached File  Pachet_1.jpg   386.09K   22 downloads

Edited by scheleton, 09 August 2012 - 19:12.


#1162
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Pai s-a mai discutat candva pe topicul asta despre cei care afirma cu tupeu ca filtrele sunt lavabile!

Pe site-ul lor scrie asa:

Indiferent de debitul apei de filtrat, coloana ceramica retine 100% parazitii, peste 99,99% bacteriile si suspensiile mai mari de 0,2 microni

dupa care zic

Dupa un anumit timp de functionare, debitul apei filtrate scade datorita impuritatilor existente in apa de alimentare, impuritati care se depun pe suprafata elementului ceramic filtrant, fiind astfel necesara curatarea elementului.

Poate ne explica cineva de acolo, cum le-a venit ideea trasnita de a curata un filtru de cativa microni?! Cum se procedeaza? Nu mai spun de microbii care pot afecta acel filtru, odata desfacut.

#1163
Costin45

Costin45

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 03.02.2010
Multumesc grigguti pentru sfaturi!
  Am montate 4filtre montate pe reteaua de apa(apa nova),la intrarea in casa.
  Am facut analize fizico-chimice,recoltate de la chiuveta bucatarie.
- PH,unitati de pH= 7,15
-Conductivitate electrica uS/cm= 388
-Turbiditate,UNT=1
-Clor rezidual liber mg/l= 0,0
-Duritate totala,grade germane= 5,16
-Azotati(NO3),mg/l= 1,4
  Am facut analize microbiologice,recoltate tot de la chiuveta din bucatarie,
  dar din apa care vine din boiler.
-Nr.colonii la 22gr.c UFC/ml.= 25
-Nr.colonii la 37gr.C UFC/ml.= 4
-Bacterii coliforme UFC/100ml.= 0
-E.Coli UFC/100ml.= 0
-Enterococi UFC/100ml.= 0
Acum,intreb:Se poate consuma aceasta apa fara probleme?
  Multumesc anticipat!
  Astept si alte sfaturi.

#1164
corindon

corindon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.08.2006

 Lyvyoo, on 9th August 2012, 12:24, said:

Pai s-a mai discutat candva pe topicul asta despre cei care afirma cu tupeu ca filtrele sunt lavabile!

Pe site-ul lor scrie asa:

Indiferent de debitul apei de filtrat, coloana ceramica retine 100% parazitii, peste 99,99% bacteriile si suspensiile mai mari de 0,2 microni

dupa care zic

Dupa un anumit timp de functionare, debitul apei filtrate scade datorita impuritatilor existente in apa de alimentare, impuritati care se depun pe suprafata elementului ceramic filtrant, fiind astfel necesara curatarea elementului.

Poate ne explica cineva de acolo, cum le-a venit ideea trasnita de a curata un filtru de cativa microni?! Cum se procedeaza? Nu mai spun de microbii care pot afecta acel filtru, odata desfacut.

Domnule nu stiu ce interese ai matale de arunci cu afirmatii false si ilogice cu referire directa asupra unui produs romanesc recunoscut international pentru eficienta sa.

Te rog sa ai bunul simt si sa postezi si linkul cu elementul ceramic curatat pe jumatate in care se vede clar si de la o posta cum mizeria/mazga rosie este curatata de pe jumatate de element ca sa se vada clar diferenta.

Nu mai incerca sa induci panica in consumatori, nu se mai infesteaza nimeni in viata de zi cu zi cand pun mainile pe lucruri murdare si mai pline de bacterii decat se gasesc pe elementul unui filtru de apa unde mai ajunge si apa cu clor din reteaua publica si in special in timp ce operatiunea de spalare dureaza cateva minute sub jet de apa, nu stand cu bacteriile pe maini ore in sir pana ajungi sa te speli pe maini in viata de zi cu zi  :nonobad: .

Pe piata sunt deja zeci de mii de filtre de apa din astea romanestile care nu-ti plac matale si oamenii se descurca foarte bine sa le curete si ca sa vezi minune, dupa ce sunt curatate sub jet de apa le revine si debitul :naughty: Oare sa fie din cauza ca mizeriile, bacteriile si parazitii raman la suprafata si nu trec de ceramica? :naughty:

Ia sa vedem ce mai spun si alti producatori de filtre ceramice, ca doar avem mai multa incredere in produsele din afara si mai ales cele facute de marile corporatii internationale  :rolleyes:
Cred ca aproape toata lumea a auzit de DOULTON, sa vedem ce idei le-au venit si dansilor sa afirme:

Cartus de schimb pentru Doulton ICP

Este un cartus lavabil, schimbabil, ANTIBACTERIAN cu o capacitate de decontaminare de 8000 litri apa/ cartus.

Dimensiunile porilor (0,5-0,8 microni) impiedica trecerea sedimentelor si a bacteriilor, acestea ramanand pe suprafata exterioara a cartusului.

Dupa o anumita cantitate de apa filtrul isi micsoreaza debitul si astfel stim ca trebuie curatat.Curatarea se face sub jet de apa cu ajutorul unei lavete aspre de curatat vase.

Edited by corindon, 09 August 2012 - 12:26.


#1165
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

Quote

Domnule nu stiu ce interese ai matale de arunci cu afirmatii false si ilogice cu referire directa asupra unui produs romanesc recunoscut international pentru eficienta sa.

Bun, atunci probabil imi poti raspunde la intrebare - daca filtrul ceramic retine impuritati de pana la 0.2 microni, atunci "sub jet de apa cu ajutorul unei lavete aspre de curatat vase" pana la ce dimensiune se pot curata impuritatile? Caci banuiesc ca nu puteti afirma ca impuritatile de 1 micron (a mia parte dintr-un milimetru) sa spunem, pot fi indepartate?! Interesul este sa fim cat mai exacti si sinceri!

Edited by Lyvyoo, 09 August 2012 - 13:24.


#1166
corindon

corindon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.08.2006

 Lyvyoo, on 9th August 2012, 14:22, said:

Bun, atunci probabil imi poti raspunde la intrebare - daca filtrul ceramic retine impuritati de pana la 0.2 microni, atunci "sub jet de apa cu ajutorul unei lavete aspre de curatat vase" pana la ce dimensiune se pot curata impuritatile? Caci banuiesc ca nu puteti afirma ca impuritatile de 1 micron (a mia parte dintr-un milimetru) sa spunem, pot fi indepartate?! Interesul este sa fim cat mai exacti si sinceri!

In mazga care se formeaza pe suprafata elementului ceramic se pot gasi de la bacterii incepand de la 0,5 microni in diametru, paraziti, etc. si pana la suspensii sub 0,2 microni care se prind de stratul format anterior. Deci in procesul de spalare prin indepartarea mazgei nu doar se elimina particule de 1 micron (a mia parte dintr-un milimetru) ci si mai mici de atat!

Daca sunteti curios ce fenomene se petrec la suprafata ceramicii, apelati la informatiile culese si postate sub forma grafica in urma cercetarilor cu microscopul electronic de pe siteul celor de la Doulton: http://doultonusa.co.../technology.htm

Ce ne intereseaza pe noi ca si utilizatori este ca debitul sa-si revina dupa spalare si sa putem face operatiunea aceasta de cat mai multe ori cu putinta in timp. Ceea ce in mod sigur nu puteti afirma ca se intampla in cazul prefiltrelor din polipropilena sau material textil.

Edited by corindon, 09 August 2012 - 14:10.


#1167
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...hello, ma bagati si pe mine in seama :unsure: . Vreau si eu un filtru simplu pentru bucatarie, am deja ramificatia facuta. Nu de alta dar ma bate la cap sotia de doua luni.

#1168
tzepx

tzepx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.04.2007

 Nicanor, on 9th August 2012, 19:14, said:

...hello, ma bagati si pe mine in seama :unsure: . Vreau si eu un filtru simplu pentru bucatarie, am deja ramificatia facuta. Nu de alta dar ma bate la cap sotia de doua luni.

e lumea prin concedii. inafara de 2-3 polemici e liniste de o saptamana. astept si eu raspuns de cateva zile.

#1169
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008

 Schauberger, on 4th August 2012, 07:36, said:

Cu tot respectul , nu sunt osanale mincinoase  este pura realitate , ca dvs nu vreti sa credeti este problema dvs , dvs credeti doar in analizele de laborator clasice , alt gen de analize nu au valoare in opinia dvs . Va dau un exemplu politia USA apeleaza de multe ori in cazuri deosebite de crime la clarvazatori , la oameni cu puteri neobisnuite si care nu pot fi demonstrate in laboratoare , deci folosesc tehnici neconventionale pentru a demonstra ceva , facand o paralela si generatorul de apa vie GAV foloseste tot o tehnica neconventionala pentru a filtra apa , in esenta el filtreaza prin inactivarea substantelor nocive din apa nu prin retentie , deci tot filtrare se numeste , deci ii putem spune tot filtru .
Noi ne-am oferit disponibilitatea de a va pune la dispozitie un GAV , l-ati refuzat , concluzia noastra este ca, va este frica sa constatati ca ceea ce spunem noi este realitate , v-ar strica logica si tot ceea ce stiti despre apa.
Alt aspect , la noi au venit cativa distribuitori de filtre cu osmoza inversa sa ne demonstreza exact ceea ce spuneti dvs ca filtrul nostru este vax si ca ar trebui sa ne cumparam un filtru cu osmoza inversa , ei bine dupa ce au facut tot felul de exeperimente paralele cu apa trecuta prin osmoza si apa trecuta prin gav , au plecat cu o cateva concluzi clare , nu pot intelege cum face GAV-ul , dar face , iar pentru clientilor care cer neparat si filtrarea mecanica a apei dupa filtru cu osmoza inversa este neaparat necesar un "filtru " GAV , iar acum acestia vand pe langa filtru cu osmoza si filtrul gav .

din moment ce anumite lucruri nu pot fi demonstrate, dar ele se intampla (mergand pe ideea ca accept aceasta teorie) cum putem sti totusi ca efectul celor intamplate este tocmai benefic si nu cumva este advers?

 tzepx, on 8th August 2012, 14:54, said:

fantana de 25-30m, cu izolarea primilor 8 metri? ceva in genul celor de la puturile de mare adancime, bentonita etc? rog detalii pe pm, adminii au redus din post.


multe posturi, mult de citit.

...

dar am o retinere, deoarece o picatura de clor (ace) intr-un pahar de apa transforma apa in maro, cu limpezire in 2-3 zile si sedimente la fundul paharului. pp ca asta inseamna acel indice de permanganat crescut - continutul crescut de substante organice.

multe posturi = multa informatie. cateodata e frustrant sa iti racesti gura de pomana ani de zile ca apoi sa vina cineva sa spuna ca ii este lene sa citeasca tot si sa ceara aceeasi informatie de parca cineva este obligat sa o si ofere. multe firme, percep bani buni pe consultanta, aici e "moca" ...

referitor la cea de a doua afirmatie, este cat se poate de clar, reactia de oxidare Fe in prezenta Cl are loc, din ea rezulta precipitat de Fe, dupa o astfel de oxidate si un filtru adecvat, ideal cu nisip, apa este lipsita de Fe, Mn, alte metale si microbiologie ...
Pt restul, exista deja suficienta informatie si mi-e si mie lene sa mai postez aceleasi idei iar si iar

 Costin45, on 9th August 2012, 12:33, said:

Multumesc grigguti pentru sfaturi!
  Am montate 4filtre montate pe reteaua de apa(apa nova),la intrarea in casa.
  Am facut analize fizico-chimice,recoltate de la chiuveta bucatarie.
- PH,unitati de pH= 7,15
-Conductivitate electrica uS/cm= 388
-Turbiditate,UNT=1
-Clor rezidual liber mg/l= 0,0
-Duritate totala,grade germane= 5,16
-Azotati(NO3),mg/l= 1,4
  Am facut analize microbiologice,recoltate tot de la chiuveta din bucatarie,
  dar din apa care vine din boiler.
-Nr.colonii la 22gr.c UFC/ml.= 25
-Nr.colonii la 37gr.C UFC/ml.= 4
-Bacterii coliforme UFC/100ml.= 0
-E.Coli UFC/100ml.= 0
-Enterococi UFC/100ml.= 0
Acum,intreb:Se poate consuma aceasta apa fara probleme?
  Multumesc anticipat!
  Astept si alte sfaturi.

apa e ok, daca vrei neaparat poti instala si un UV la final, dar nu e musai.
bea cu incredere

 corindon, on 9th August 2012, 13:22, said:

Domnule nu stiu ce interese ai matale de arunci cu afirmatii false si ilogice cu referire directa asupra unui produs romanesc recunoscut international pentru eficienta sa.

Te rog sa ai bunul simt si sa postezi si linkul cu elementul ceramic curatat pe jumatate in care se vede clar si de la o posta cum mizeria/mazga rosie este curatata de pe jumatate de element ca sa se vada clar diferenta.

Nu mai incerca sa induci panica in consumatori, nu se mai infesteaza nimeni in viata de zi cu zi cand pun mainile pe lucruri murdare si mai pline de bacterii decat se gasesc pe elementul unui filtru de apa unde mai ajunge si apa cu clor din reteaua publica si in special in timp ce operatiunea de spalare dureaza cateva minute sub jet de apa, nu stand cu bacteriile pe maini ore in sir pana ajungi sa te speli pe maini in viata de zi cu zi  :nonobad: .

Pe piata sunt deja zeci de mii de filtre de apa din astea romanestile care nu-ti plac matale si oamenii se descurca foarte bine sa le curete si ca sa vezi minune, dupa ce sunt curatate sub jet de apa le revine si debitul :naughty: Oare sa fie din cauza ca mizeriile, bacteriile si parazitii raman la suprafata si nu trec de ceramica? :naughty:

Ia sa vedem ce mai spun si alti producatori de filtre ceramice, ca doar avem mai multa incredere in produsele din afara si mai ales cele facute de marile corporatii internationale  :rolleyes:
Cred ca aproape toata lumea a auzit de DOULTON, sa vedem ce idei le-au venit si dansilor sa afirme:

Cartus de schimb pentru Doulton ICP

Este un cartus lavabil, schimbabil, ANTIBACTERIAN cu o capacitate de decontaminare de 8000 litri apa/ cartus.

Dimensiunile porilor (0,5-0,8 microni) impiedica trecerea sedimentelor si a bacteriilor, acestea ramanand pe suprafata exterioara a cartusului.

Dupa o anumita cantitate de apa filtrul isi micsoreaza debitul si astfel stim ca trebuie curatat.Curatarea se face sub jet de apa cu ajutorul unei lavete aspre de curatat vase.

tu esti dus rau ...
in timpul spalarii nu scoti decat sedimente grosiere, cele micronice raman, microbiologia infesteaza restul cartusului filtrant si pe deasupra se infesteaza separat si corpul filtrului ...
concluzie: filtrare inseamna filtrare, fara compromisuri. daca vorbim de jumatati de masura, atunci valoarea produsului implicit a companiei ce il comercializeaza este pe masura.

 Nicanor, on 9th August 2012, 19:14, said:

...hello, ma bagati si pe mine in seama :unsure: . Vreau si eu un filtru simplu pentru bucatarie, am deja ramificatia facuta. Nu de alta dar ma bate la cap sotia de doua luni.

alege un filtru cum trebuie dupa piata larga, nu te prostii pentru cativa lei in plus ...
lucrurile profesionale nu se vand in magazine online ... si asa consider ca am respuns inca unui coleg

Edited by grigguti, 10 August 2012 - 11:51.


#1170
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 corindon, on 9th August 2012, 15:09, said:

In mazga care se formeaza pe suprafata elementului ceramic se pot gasi de la bacterii incepand de la 0,5 microni in diametru, paraziti, etc. si pana la suspensii sub 0,2 microni care se prind de stratul format anterior. Deci in procesul de spalare prin indepartarea mazgei nu doar se elimina particule de 1 micron (a mia parte dintr-un milimetru) ci si mai mici de atat!

Alaturi de spusele lui grigguti, si citatul de mai sus mi se pare o enormitate!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate