Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Facultate pt un umanist? ( filo = foamete?)

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,630
  • Înscris: 30.07.2003

 DexiAntoniu, on 21 decembrie 2012 - 18:30, said:

Care din ele ofera prospecte mai fericite de viitor?
Din punctul meu de vedere Contabilitatea (ma rog si Cibernetica/Informatica economica dar aici cine vrea programare mai bine ar merge la Informatica/Calculatoare). Meserie clara, cautata si cu grad mare de absorbtie (daca esti bun). Restul apa de ploaie, noroc si... agenti de vanzari care oricum poti fi fara profilul in cauza.

Edited by neagu_laurentiu, 21 December 2012 - 18:36.


#20
Thor3

Thor3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 05.02.2009

 doctorwho, on 21 decembrie 2012 - 17:02, said:

ba... cam are. de la filo e foarte greu (daca nu chiar imposibil) sa intrii la o facultate de mate/fizica/chimie/informatica.
Inca nu ai vazut studenti care au terminat profil real si au intrat la Politehnica fara sa stie o boaba de fizica si doar trei-patru formule la matematica.

 DexiAntoniu, on 21 decembrie 2012 - 18:30, said:

Doar ca aproape nimic din toate astea nu sunt profitabile; pot fi de'a dreptul clasificabile ca si "nimicuri".
Daca acea meserie profitabila nu iti place, o sa vezi ca e tot neprofitabila.
Tot timpul prind locurile cele mai bune cei care sunt pasionati sau au un talent pentru acea meserie.
Daca vezi salarii foarte mari de exemplu pe "Software engineering" crezi ca ai dat lovitura?

Daca sti sa faci ceva foarte bine (a mai spus cineva pe aici) nu mori de foame pentru ca vei gasi intodeauna de lucru.
Parerea mea e ca in alegerea facultatii ai nevoie de un singur sfat, al tau, te gandesti asa "Ce-mi place sa fac?" si o sa gasesti raspunsul.

#21
echo3

echo3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 21.12.2012
Fa-te programator. Toata lumea vrea asta :D.

#22
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

Quote

Problema e cu materia de a 11a si a 12a pe care n'am cand s'o invat si aprofundez
de fapt am impresia ca la uman nu se face deloc matem in clasele 11 si 12 decat cel mult un optional de matematica si / sau de fizica (in caz ca nu le les acelor profi norma). Intradevar materia de 11 si 12 este cam de baza initial si la economic si la altele de fapt pt ca in primul an faci Analiza matematica, dupaia ecuatii diferentiale sau matematici speciale (cum le mai denumesc unii acel amalgam de chestii matematice in functie de profilul unde se preda), nu cred ca se face algebra vectoriala si altele din geometrie. Dar cel putin fara materia din cls 11 si 12 (matrice, derivate si integrale) intrii cam greu (poate cu taxa pt primul an), dar nu vei putea intelege cam deloc analiza matematica apoi (cea din anul 1 de facultate).

Dar se poate la economic si fara acea analiza matematica doar cu niste chestii invatate sumar cat sa intrii si apoi iar cat poti lua 5-6 la examenul din primele sesiuni.

La informatica nu stiu ce se invata exact, dar trebuie matematica pe paine. Cel putin profilele care aveau jumate matematica (mate-info, mate-fiz) faceau Analiza functionala si alte obiecte mai de balamuc decat ce era pe la fizica. Doar ca cei care terminau acolo gaseau ceva locuri si in invatamant si mai puteau da si meditatii pt o rotunjire a veniturilor mult mai buna decat profii de alte materii. Despre info ar trebui sa vezi programa scolara pe anul 1 macar sau sa te indrume chiar cineva de pe forum care stie ce se invata acolo.

Si inca ceva: mai conteaza si nivelul grupei sau sectiei si de aici exigenta sau indulgenta profilor. Poti avea sanse si pe la fizica avand in vedere necautarea, lipsa de studenti, aceste lucruri pot face profii mai indulgenti. Nu stiu cu ce e combinata fizica in sectiile duble dar pe la Cluj-napoca  este Fizica -Informatica.

Olimpic la mate in generala nu stiu cum ai ales profil umanist la liceu unde faci 8 ore de limbi si istorie 5 ore si ce naiba mai se face pe acolo.
O medicina ai face? sau o sociologie, filozofie, pshihologie?? Chair dreptul fiind cautat si usor?

Edited by popascu, 21 December 2012 - 21:20.


#23
DexiAntoniu

DexiAntoniu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.12.2012
Da, la filo nu mai faci matematica dintr'a 11a. Am ales filologie pt ca nu gaseam necesara complexitatea materiei din liceu, plus din convenienta. As fi preferat sa invat la istorie 20 de ore decat sa lucrez la mate 3...

Mi'ar placea foarte tare psihologia si folosofia, doar ca nu stiu spre ce cariere m'as putea indrepta dupa facultate, si daca pot sa duc un trai decent cu ele.

Edited by DexiAntoniu, 22 December 2012 - 10:37.


#24
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,630
  • Înscris: 30.07.2003

 DexiAntoniu, on 22 decembrie 2012 - 10:35, said:

Am ales filologie pt ca nu gaseam necesara complexitatea materiei din liceu, plus din convenienta. As fi preferat sa invat la istorie 20 de ore decat sa lucrez la mate 3...
Acum alege din materiile pe care ai pariat !
Societatea are nevoie de oameni ce stiu sa faca un lucru practic nu sa vorbeasca "despre stele".
Dar cred ca asta o stii si tu.
Ori alege o facultate unde se intra pe baza de dosar si daca ai o medie buna la bac intri. Apoi ramane ca tu sa recuperezi si sa faci fata exigentelor. Ma refer la o facultate cu un profil cautat.
Sau mergi pe filo si fii tare bun acolo, cateva postruri pe ici pe colo se mai gasesc doar ca sansele sunt mai mici.

Edited by neagu_laurentiu, 22 December 2012 - 10:54.


#25
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Daca esti destept si le ai cu calculele (la un nivel mediu) poti merge cum a zis Neagu Lautentiu in primul post pe ceva Economic, Contabilitate Calculatoare. Dar inca o data nu pot garanta daca poti face fata cu brio intr-o grupa sau sectie unde aia sunt buni cu programarea si matematica venind de la licee bune si profii nu vor mai sta dupa cei slabuti.

Phiho si Filozofia sunt intradevar vorbarii si daca ai notiuni de fizica vei putea filozofa si inebuni pe toti f bine si nu necesita formule si calcule. Alternativa aplicata a fizicii e ingineria mult cautata in perioada industrializarii si la noi. Cu Psihologia poti fi psiholog si-ti faci poate si cabinet eventual sau mai degraba pshiholog scolar care de regula nu tine ore ci se ocupa lejer de anumite formalitati pt un salariu cat profesorii. La relatii economice internationale habar nu am ce se poate invata, posibil ceva materii sa iesi si economist (conta, mate, etc) dar posibil si ceva ce tine de psihologie sau sociologie daca e vorba de relatii +limbi stra. Mi se par cam usuratice pe piata muncii denumirile relatii economice internationale si filozofie. Ca si curiozitate daca te uiti un pic pe stocul somerilor poti vedea ca sunt chiar multi pt contabil, economist, programator, nu stiu cat de elocvente sunt acele date cata vreme sunt anunturi f multe care angazeaza oameni cu  aceste calificari

Edited by popascu, 22 December 2012 - 11:10.


#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,630
  • Înscris: 30.07.2003

 popascu, on 22 decembrie 2012 - 11:06, said:

daca te uiti un pic pe stocul somerilor poti vedea ca sunt chiar multi pt contabil, economist, programator, nu stiu cat de elocvente sunt acele date cata vreme sunt anunturi f multe care angazeaza oameni cu  aceste calificari
Datele sunt reale fiindca sunt multi cu diploma dar care nu stiu meserie. La fel se si cauta numai ca doar cei foarte buni intra nu doar ca au absolvit un profil.

#27
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006

 neagu_laurentiu, on 22 decembrie 2012 - 10:53, said:

Societatea are nevoie de oameni ce stiu sa faca un lucru practic nu sa vorbeasca "despre stele".

Nu știu ce să spun, când vorbești de nevoile societății noastre raportat la nivelul de salarizare, aici deja o dăm exact fix în discuții despre „stele”, cum spui tu.
Un medic care-ți face apendictomie și-ți salvează viața câștigă infinit mai puțin decât ăla care pune silicoane. Nu știu de ce, dar mie mi se pare c-ar trebui să fie invers. Peste tot în lume, ăla care dă cu șutu-n minge, aia care dă din fund pe scenă, ăla care zâmbește frumos în timp ce dă pumni pe marele ecran etc. au câștigat, câștigă și vor câștiga sume infinit mai mari decât ăla care proiectează o mașină bengoasă. De fapt, ăla care proiectează mașina bengoasă o face exact fix pentru ăia de i-am amintit eu înainte. Chestia cu practic-nepractic e extrem de relativă, pentru că societatea își recompensează membrii după reguli economice mult mai puțin simpliste decât asta.

#28
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Pai posibil din cauza dualitatii cost -pret. Siliconul si munca depusa nu costa  f mult fata de pretul f mare+ ca pretul poate fi pus mare cat suporta client(a). In schimb operatia de apendice costa poate mai mult la capitolul munca dar pretul platit de pacient sau firma este f mic, chiar gratuit la copii parca. Atunci de unde sa ia medicul respectiv un salariu f mare?

Sa amenajezi un spectacol sau concert cu careva nu costa f mult, in timp ce venitul din pretul biletelor+ sponsorizari este f mare.

Cat despre spectacolele de televiziune (aparent neplatite de privitor sau gratuite) ofera bani "interpretilor si organizatorilor" din sponsorizari (pt reclame)+ ca astea sunt parte a afacerilor magnatilor media care in acelasi timp promoveaza noi vedete, moda, produse. De ce credeti ca se difuzeaza la posturile de radio cu audienta mare si Tv aparent aceleasi piese si artisti romani oarecum mediocrii si necunoscuti?? Pana la urma banul tot de la omul obisnuit ajunge acolo ori ca gusti ori ca nu, prin intermediul reclamelor care sunt f scumpe si firmele care au nevoie de promovare platesc aceste reclame si fac si donatii efectul fiind vazut apoi in pretul produsului.

Cat despre inginerii proiectanti de lamborghini cred ca la cat de putine comenzi au sunt cam pe lnia de plutire cu banii. iar ceilalti cu comenzi multe gen dacia renault  au pretul pe produs mic compensand intr-un fel.

Edited by popascu, 22 December 2012 - 14:13.


#29
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010

 DexiAntoniu, on 21 decembrie 2012 - 16:20, said:

[...]
Teologie/Drept ?
Sau poate politica ?

 KoShiMin, on 22 decembrie 2012 - 12:32, said:

apendictomie
apendicectomie*

#30
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 DexiAntoniu, on 21 decembrie 2012 - 16:37, said:

Spre exemplu as da la ASE...

Vrei sa faci foamea ?

 neagu_laurentiu, on 21 decembrie 2012 - 16:57, said:

Ca sa nu ajungi mergi pe site-urile cu joburi si fa o analiza.

Nu fii naiv - paginile in cauza sunt praf in ochi pentru majoritatea profesiilor de pe aici.

 DexiAntoniu, on 21 decembrie 2012 - 18:30, said:

: intotdeauna am mers pe ideea omului renascentist, cu aptitudini in toate, d

Vezi ca pana si Leonardo da Vinci a suferit de foame cand ramanea fara sponsor.

Edited by AMDG, 24 December 2012 - 20:44.


#31
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,630
  • Înscris: 30.07.2003

 AMDG, on 24 decembrie 2012 - 20:43, said:

Nu fii naiv - paginile in cauza sunt praf in ochi pentru majoritatea profesiilor de pe aici.
E un element de la care poti pleca cand nu stii cum merg treburile in piata muncii.

#32
DexiAntoniu

DexiAntoniu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.12.2012

Quote

Vezi ca pana si Leonardo da Vinci a suferit de foame cand ramanea fara sponsor.

Efortu' mental in viata e si pt binele intelectual si spiritual, nu numai pt bani.

Daca extrapolez si iti exagerez logica ( din reply-ul acela), as putea la fel de bine sa trag la sala un an ( fac o investitie ) si ma bag in filme pornografice, am cu ce.



Ideea alta era.

#33
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
la liceu umanist se face matem m3 si fizica f2? Exista si fizica f3? Si chimie c1 sau c2 si informatica i3 i4?

#34
DexiAntoniu

DexiAntoniu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.12.2012
Eu am facut mate m2 pana intr'a 11a, si cate un pic de fizica, chimie si biologie si intr'a 11a si a 12a.

#35
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Dar ce profil? Poate tehnic. Pt a 11-a ce fizica era? Tot cu f 2 sau 1? la chimie sunt diferentiate tot asa? Nu cunva ai facut optional de fizica si de chimie?

#36
DexiAntoniu

DexiAntoniu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.12.2012
Nu, profil de filologie. Sincer nu stiu, oricum erau materii bagate la umplutura pt ca profesorii nu si'au dat vreun interes si de asemenea nici elevii.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate