Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9545 replies to this topic

#559
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 senator, on 13 octombrie 2013 - 12:49, said:

Deci, corect ar fi să spui că acelea sunt vinurile care-ți plac ție (din cele pe care le-ai băut), nu că acelea ar fi cele mai bune. E o diferență foarte mare.
Așa pot să-ți spun și eu că roze-ul produs de mine anul trecut a fost cel mai bun roze (fără să mai continui cu fraza ... băut de mine).

Nu am pretins niciodata ca ce imi place mie va place si celorlalti, din contra...In materie de vin gusturile sunt diferite...
Dar aici fiind un forum de discutii este implicit faptul ca fiecare isi expune parerea proprie si personala.
Nu cred ca trebuie sa incepem fiecare fraza cu "mie imi place"...:D

#560
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006
Păi, tocmai d-aia trebuie făcută precizarea că ție îți place. Ca să-și dea seama oamenii că este o părere strict personală, diferită de opinia unor specialiști în materie.
Când spui că din cele de pe VC cel mai reusit anul acesta este Rieslingul. Care este de Rin. dai impresia că este o certitudine din partea unui specialist din branță, nu opinia subiectivă a unui simplu consumator.

Edited by senator, 13 October 2013 - 13:05.


#561
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 senator, on 13 octombrie 2013 - 13:02, said:

Păi, tocmai d-aia trebuie făcută precizarea că ție îți place. Ca să-și dea seama oamenii că este o părere strict personală, diferită de opinia unor specialiști în materie.
Când spui că din cele de pe VC cel mai reusit anul acesta este Rieslingul. Care este de Rin. dai impresia că este o certitudine din partea unui specialist din branță, nu opinia subiectivă a unui simplu consumator.

In nici un caz nu ma consider specialist. Mai ales la noi in piata unde specialistii cu atitudine lipsesc cu desavarsire. Din pacate...
Si oricum specialistii in vinuri nu cred ca stau pe forumuri..au treburi mai importante...
Acum fie vorba intre noi daca ar lua toata gama de Vinul Cavalerului albe la degustat probabil ca si specialistii ar ajunge la concluzia ca in 2010 RR a iesit cel mai bine... Am zis probabil..:D

#562
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,836
  • Înscris: 10.12.2006
Sa-mi dau si eu parerea de betiv ce cumpara vinuri din Kaufland.

Am taiat de pe lista Murfatlar, de ce? Poi pentru ca am in oras o crama Murfatlar, si stiu sigur ca vinul pe care il au la varsat e facut cu pastile. Mi-am zis ca nu pot avea incredere intr-o firma care face asa ceva, nu au respect fata de clienti si fata de produsul lor. Ulterior am vazut si pe rafturi "vin" BABANUL - apa zahar si alcool.

Experientele mele cu Vincon au fost scurte deoarece vinul lor, desi acceptabil, nu isi justifica pretul. Au prezenta mare pe piata pentru ca au tehnici agresive de marketing, si cred ca un mare procent din pretul produsului merge in partea aia. Cunoscand personal pe cineva care lucreaza la ei am gustat cateva sticle, dar numai pana am dat peste ceva mai bun.

Adica pana am dat de Recas. Vinul lor varsat din crama are gust de apa, dar macar pare vin adevarat, chiar daca e diluat Posted Image)
Insa ce imi place de la Recas e gama Schwaben Wein, cred ca in afara de acel Rose am baut din toate vinurile gamei.

Acum  mi s-au schimbat putin gusturile si o dau mai mult pe vin alb, iar incercand tot felul de vinuri de pe raft am dat peste gama Grigorescu de la Jidvei, care mi se pare extraordinara. Dupa gusturile mele de provincial au cel mai bun vin alb din gama asta de pret, iar din alte game nu-mi pot da cu parerea pentru ca nu beau.


Pe vremuri lucram in METRO chiar langa raionul de bauturi si ma uitam uimit la zecile de sortimente de vinuri. Unele sticle, mai impresionante ca pret, erau prafuite ca si cum acum le-ai fi adus din beci. Desigur ca nu erau acum aduse din beci, pur si simplu angajatii luau sticla, ieseau in curte, si o rostogoleau prin praf ca sa-i dea acel je ne sais quoi ce ce te incalzeste cand scoti banul gros. Dupa ani si ani, cand am ajuns sa-mi permit si eu un asa vin, am luat o sticla si aia a fost ultima sticla peste 50 de lei pe care m-am chinuit sa o beau.
De atunci incerc sa evit vinurile din export (exceptie Md) pentru ca si noi avem vinuri bune si mai accesibile financiar.

#563
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006
Asta am vrut să scot și eu în evidență, că nu ești specialist ca să spui că un vin este cel mai reușit. Ești un consumator care are o părere ce poate fi exprimată sub forma îmi place vinul x.
În gama Vinul Cavalerului sunt doar 3 vinuri: Feteasca albă, Sauvignon Blanc și Riesling. Producătorul a evitat să spună de care Riesling este pentru că, în realitate, nu este doar Italian sau de Rin, ci este un cupaj pe care doar Rotărescu și vreo câțiva știu cât la sută este din fiecare. Ca să nu mai spun că el provine din două podgorii: Dealu Mare și Babadag. Fiecare cu specificul ei.
Dar, dacă tu vrei să trăiești cu impresia că este doar Riesling de Rin...
Pe de altă parte, de această dată, ți-ai lăsat rezerva necesară când ai spus probabil referitor la anul cu cea mai de calitate producție. De exemplu, eu, ca producător de vinuri și mulți alți producători din zona mea (Tohani) considerăm că producția de anul trecut a fost una de excepție din punct de vedere calitativ, fiind considerată cea mai bună după 1990. Dar, probabil a fost în zona noastră. În altele o fi fost alt an.

 SfPetru, on 13 octombrie 2013 - 13:41, said:

Poi pentru ca am in oras o crama Murfatlar, si stiu sigur ca vinul pe care il au la varsat e facut cu pastile. Mi-am zis ca nu pot avea incredere intr-o firma care face asa ceva, nu au respect fata de clienti si fata de produsul lor.
De unde știi tu sigur că vinul lor este făcut cu pastile? Mai concret, despre ce pastile este vorba (dacă tot ești așa de sigur)?

 SfPetru, on 13 octombrie 2013 - 13:41, said:

Pe vremuri lucram in METRO chiar langa raionul de bauturi si ma uitam uimit la zecile de sortimente de vinuri. Unele sticle, mai impresionante ca pret, erau prafuite ca si cum acum le-ai fi adus din beci. Desigur ca nu erau acum aduse din beci, pur si simplu angajatii luau sticla, ieseau in curte, si o rostogoleau prin praf ca sa-i dea acel je ne sais quoi ce ce te incalzeste cand scoti banul gros.
Aia nu-i nimic. Unu din Ploiești care cumpăra vin de la mine amesteca vinul meu cu vin din Căpșunică, dar eticheta la el era că e de la mine. L-am tăiat de pe listă instant.

#564
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,836
  • Înscris: 10.12.2006

 senator, on 13 octombrie 2013 - 14:01, said:

De unde știi tu sigur că vinul lor este făcut cu pastile? Mai concret, despre ce pastile este vorba (dacă tot ești așa de sigur)?
Duh. Sunt atat de sigur pentru ca il cunosc pe proprietar si nu avea nimic de castigat daca mintea. Mai multe detalii n-am cerut, ce fel de pastila...  Posted Image)

Edited by SfPetru, 13 October 2013 - 14:07.


#565
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006
Vezi, ție-ți place să te joci cu afirmațiile. Sigur este atunci când vezi tu concret. Faptul că-l cunoști pe proprietar nu este o certitudine că el face vinul din pastile.
Pe de altă parte, poate falsifică vinul, dar și aici sunt nuanțe. Poate adaugă zahăr, apă sau alcool. E, oricum, altceva deși tot falsificat este.

#566
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 SfPetru, on 13 octombrie 2013 - 13:41, said:

Sa-mi dau si eu parerea de betiv ce cumpara vinuri din Kaufland.

Am taiat de pe lista Murfatlar, de ce? Poi pentru ca am in oras o crama Murfatlar, si stiu sigur ca vinul pe care il au la varsat e facut cu pastile. Mi-am zis ca nu pot avea incredere intr-o firma care face asa ceva, nu au respect fata de clienti si fata de produsul lor. Ulterior am vazut si pe rafturi "vin" BABANUL - apa zahar si alcool.

Experientele mele cu Vincon au fost scurte deoarece vinul lor, desi acceptabil, nu isi justifica pretul. Au prezenta mare pe piata pentru ca au tehnici agresive de marketing, si cred ca un mare procent din pretul produsului merge in partea aia. Cunoscand personal pe cineva care lucreaza la ei am gustat cateva sticle, dar numai pana am dat peste ceva mai bun.

Adica pana am dat de Recas. Vinul lor varsat din crama are gust de apa, dar macar pare vin adevarat, chiar daca e diluat Posted Image)
Insa ce imi place de la Recas e gama Schwaben Wein, cred ca in afara de acel Rose am baut din toate vinurile gamei.

Acum  mi s-au schimbat putin gusturile si o dau mai mult pe vin alb, iar incercand tot felul de vinuri de pe raft am dat peste gama Grigorescu de la Jidvei, care mi se pare extraordinara. Dupa gusturile mele de provincial au cel mai bun vin alb din gama asta de pret, iar din alte game nu-mi pot da cu parerea pentru ca nu beau.


Pe vremuri lucram in METRO chiar langa raionul de bauturi si ma uitam uimit la zecile de sortimente de vinuri. Unele sticle, mai impresionante ca pret, erau prafuite ca si cum acum le-ai fi adus din beci. Desigur ca nu erau acum aduse din beci, pur si simplu angajatii luau sticla, ieseau in curte, si o rostogoleau prin praf ca sa-i dea acel je ne sais quoi ce ce te incalzeste cand scoti banul gros. Dupa ani si ani, cand am ajuns sa-mi permit si eu un asa vin, am luat o sticla si aia a fost ultima sticla peste 50 de lei pe care m-am chinuit sa o beau.
De atunci incerc sa evit vinurile din export (exceptie Md) pentru ca si noi avem vinuri bune si mai accesibile financiar.

Din pastile probabil ca nu....manufacturat si conditionat cu diversi "aditivi" mai mult ca sigur. Sau adus la mana a treia de prin Spania si "conditionat".
Sfatul meu ar fi sa incerci sa aduci singur vinuri de afara.  Iti comanzi de pe net, e mai ieftin uneori transportul decat daca l-ai lua din Romania..Posted Image
Nu ce se importa la noi...sunt in general scumpe  pentru ca fiecaer isi pune adaos mare.
In rest Recas e ok ca vin de volum si de linie.  Au know-how mult mai mare la partea de ahhh....conditionare?  Si sunt cam singura companie de volum de la noi care face si vinuri baubile pe volumele si la preturile alea.

Alea cu vinurile vechi romansti cu pamant pe ele...are accedente de codul penal la articolul cu "inselaciune"..dar deh..asta e Romania.

 senator, on 13 octombrie 2013 - 14:01, said:

Asta am vrut să scot și eu în evidență, că nu ești specialist ca să spui că un vin este cel mai reușit. Ești un consumator care are o părere ce poate fi exprimată sub forma îmi place vinul x.
În gama Vinul Cavalerului sunt doar 3 vinuri: Feteasca albă, Sauvignon Blanc și Riesling. Producătorul a evitat să spună de care Riesling este pentru că, în realitate, nu este doar Italian sau de Rin, ci este un cupaj pe care doar Rotărescu și vreo câțiva știu cât la sută este din fiecare. Ca să nu mai spun că el provine din două podgorii: Dealu Mare și Babadag. Fiecare cu specificul ei.
Dar, dacă tu vrei să trăiești cu impresia că este doar Riesling de Rin...
Pe de altă parte, de această dată, ți-ai lăsat rezerva necesară când ai spus probabil referitor la anul cu cea mai de calitate producție. De exemplu, eu, ca producător de vinuri și mulți alți producători din zona mea (Tohani) considerăm că producția de anul trecut a fost una de excepție din punct de vedere calitativ, fiind considerată cea mai bună după 1990. Dar, probabil a fost în zona noastră. În altele o fi fost alt an.


De unde știi tu sigur că vinul lor este făcut cu pastile? Mai concret, despre ce pastile este vorba (dacă tot ești așa de sigur)?


Aia nu-i nimic. Unu din Ploiești care cumpăra vin de la mine amesteca vinul meu cu vin din Căpșunică, dar eticheta la el era că e de la mine. L-am tăiat de pe listă instant.

Nu am zis ca e doar RR...pana la urma trebuie sa se duca si Italicul in ceva..Posted Image

Chiar sunt chiar curios cum o sa arate vinurile D-voastra din 2012...mai ales la capitolul de echilibrare a alcolului cu aciditatea.

Dar revenim iar la subiectivitatea fiecaruia in analiza unui vin si ce intelege prin calitate. Daca va referiti la coacere, nivel alcoolic, acumulare de zahar, atunci da, 2012 a fost un an bun..Posted Image
Mie imi e frica sa nu apara iar monstrii gemosi, alcolizati si plini de baric...

Edited by Danm79, 13 October 2013 - 14:57.


#567
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 14:49, said:

Sau adus la mana a treia de prin Spania si "conditionat".
Poate nu la mâna a treia, dar adus vrac pentru a-l amesteca cu vin local și vândut ca fiind 100% vin local.
Mai nou am aflat că se aduce în acest scop și vin din Ucraina.

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 10:06, said:

Sunt, dar din cele de pe VC cel mai reusit anul acesta este Rieslingul. Care este de Rin.

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 14:56, said:

Nu am zis ca e doar RR...pana la urma trebuie sa se duca si Italicul in ceva..Posted Image
Ia recitește ce ai scris.

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 14:56, said:

Chiar sunt chiar curios cum o sa arate vinurile D-voastra din 2012...mai ales la capitolul de echilibrare a alcolului cu aciditatea.
Cum au arătat, că la ora asta nu mai am nimic de anul trecut. Am vândut tot. Roșu și roze s-au terminat din ianuarie, iar albul de pe la începutul verii.

Edited by senator, 13 October 2013 - 15:08.


#568
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,836
  • Înscris: 10.12.2006

 senator, on 13 octombrie 2013 - 14:11, said:

Vezi, ție-ți place să te joci cu afirmațiile. Sigur este atunci când vezi tu concret. Faptul că-l cunoști pe proprietar nu este o certitudine că el face vinul din pastile.
Pe de altă parte, poate falsifică vinul, dar și aici sunt nuanțe. Poate adaugă zahăr, apă sau alcool. E, oricum, altceva deși tot falsificat este.
Dom'le, nu el face vinul cu pastile, vinul vine direct cu pastile de la Murflatlar. Eu tocmai ca sunt destul de atent cu ce afirmatii fac. Daca el, proprietar de crama, zice "asta e vin facut cu pastile" si vinul respectiv vine cu acelasi camion ca restul vinurilor imbuteliate de la Murflatlar, nu inteleg de ce despicam firul. Dupa cum vezi, afirmatia mea initiala are si o baza in spate, doar nu credeam ca cineva va fi atat de sceptic incat sa trebuiasca sa o si dau, mai ales ca Murfatlar vindea pe vremea aia vin apa cu zahar si pe rafturile magazinelor, i.e. Babanu. Crama Murfatlar ai si tu si asta e de fapt problema?

#569
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006
@SfPetru, poți să spui că ai auzit de la vânzătorul de vin că ar fi vin făcut cu pastile, dar nu poți spune că sigur este așa atâta timp cât nu ai văzut tu cu ochii tăi. Omul poate spune multe, depinde de context. Scepticismul meu este determinat de metoda de falsificare, nu că nu s-ar falsifica vin inclusiv de către unii granzi. Chestie de nuanță.
Nu, stimabile, n-am cramă Murfatlar, am cramă proprie, cu vin din producție proprie. Și nu din Murfatlar, ci din Podgoria Dealu Mare. Dar sunt reticent la legende și la exagerări indiferent la cine s-ar referi.

#570
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,836
  • Înscris: 10.12.2006
Ok, ok. Poi uite, cei de la care a cumparat omul (proprietarul cramei) vinul (Murfatlar) i-au zis ca e cu pastile, sau poate asa a inteles el, eu nu i-am cerut transcrierea conversatiei ca sa fiu 100% sigur. Deci vinul nu era vin in orice caz, si ma multumesc sa cadem de acord macar cu asta Posted Image. Pentru ca am si baut din el si avea gust de apa cu zahar si alcool. Asta a fost oricum cu ani in urma si acum nu stiu ce se mai intampla acolo, eu oricum n-am mai pus gura pe Murfatlar de atunci.

In alta ordine de idei, e prima oara cand aud de "conditionare", vinurile de la Recas par destul de naturale la gust, vreti sa ziceti ca de fapt nu-s? Luati o sticla din gama asta si ziceti-mi cat de natural vi se pare, in ultima vreme asa ceva beau http://www.jidvei.ro...RI - GRIGORESCU

#571
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 senator, on 13 octombrie 2013 - 15:04, said:

Poate nu la mâna a treia, dar adus vrac pentru a-l amesteca cu vin local și vândut ca fiind 100% vin local.
Mai nou am aflat că se aduce în acest scop și vin din Ucraina.



Ia recitește ce ai scris.


Cum au arătat, că la ora asta nu mai am nimic de anul trecut. Am vândut tot. Roșu și roze s-au terminat din ianuarie, iar albul de pe la începutul verii.

Ok, my mistake. RR stiu ca e majoritar, e posibil sa aiba si Italian, uitati o sa ma interesez special cat are din fiecare..:D
Ati dat rosiile de 2012 in ianuarie 2013? Aveau macar malo facuta? Erau cantitati mari? Chiar sunt curios cine vi le-a cumparat..:)

 SfPetru, on 13 octombrie 2013 - 15:38, said:

Ok, ok. Poi uite, cei de la care a cumparat omul (proprietarul cramei) vinul (Murfatlar) i-au zis ca e cu pastile, sau poate asa a inteles el, eu nu i-am cerut transcrierea conversatiei ca sa fiu 100% sigur. Deci vinul nu era vin in orice caz, si ma multumesc sa cadem de acord macar cu asta Posted Image. Pentru ca am si baut din el si avea gust de apa cu zahar si alcool. Asta a fost oricum cu ani in urma si acum nu stiu ce se mai intampla acolo, eu oricum n-am mai pus gura pe Murfatlar de atunci.

In alta ordine de idei, e prima oara cand aud de "conditionare", vinurile de la Recas par destul de naturale la gust, vreti sa ziceti ca de fapt nu-s? Luati o sticla din gama asta si ziceti-mi cat de natural vi se pare, in ultima vreme asa ceva beau http://www.jidvei.ro...RI - GRIGORESCU

Vinurile de pe gamele low din marele retail sunt, in general, conditionate inainte sa ajunga la vanzare: adica li se adauga acid, corectori, etc...lista e lunga...
Nu e  in afara legii, legea permite aditivii.
"Fata in iarba" de la Jidvei e destul de departe de ideea mea de vin. Recas cu Huniade e mult peste Jidvei, Murfatlar si Cotnari la gama de pret respectiva.

#572
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 18:23, said:

RR stiu ca e majoritar, e posibil sa aiba si Italian
Dacă tu zici... Eu nu bag mâna în foc știind ce suprafață de vie are de Riesling Italian în cele două podgorii

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 18:23, said:

Ati dat rosiile de 2012 in ianuarie 2013? Aveau macar malo facuta? Erau cantitati mari? Chiar sunt curios cine vi le-a cumparat..:)
Eu nu vând roșii, stimabile, ci (printre altele) vinuri. Și lucrul ăsta se face în familia mea de vreo 160 ani, nu de 2-3 ani.
Anul trecut n-au fost cantități foarte mari pentru că, așa cum se cam știe de cei care au habar de acest domeniu, via a degerat în multe zone viticole și producția a fost diminuată foarte mult. În schimb, acei (puțini) struguri obținuți au dat niște vinuri de foarte bună calitate. Pentru cei care au știut să facă, evident.
Calitatea vinului realizat de mine a fost apreciată și la NovVin 2001 când am luat medalie de bronz la vinul alb și diplomă de onoare la vinul roze (în acel an nu am avut cantitatea minimă de vin roșu ca să pot participa și cu acela). Între timp, lucrurile s-au schimbat mult în bine la vinurile roze (la care am ratat premiul I dintr-un motiv extrem de banal) și la roșu.
Nu văd de ce aș da numele celor care cumpără. Pot să spun că unii din cumpărători îl iau pentru nunți și botezuri, alții vin după ce au participat la astfel de evenimente în calitate de invitați.
Am niște clienți din Maramureș, din Covasna, din Brașov, din Argeș, din Dâmbovița și foarte mulți din București și Ploiești.
După NovVin 2001 printre clienți sunt și persoane din cadrul a două ambasade. Cu ceva mai mult efort s-ar putea să materializez o propunere mai veche de a exporta vinul în Finlanda.
Chiar dacă nu am puterea financiară a unora care sunt mai vizibili, încerc în fiecare an să aduc ceva în plus calității vinului obținut.
Sunt multe de spus, dar nu se poate în câteva rânduri. Cine vrea să încerce vinul meu este binevenit la crama din zonă.

#573
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 18:26, said:

Vinurile de pe gamele low din marele retail sunt, in general, conditionate inainte sa ajunga la vanzare: adica li se adauga acid, corectori, etc...lista e lunga...
Nu e  in afara legii, legea permite aditivii.
Pentru vinurile destinate maturării sau îmbutelierii, se recomandă condiţionarea completă a vinurilor după pritoc şi cupajare.
Limpezirea vinului şi eliminarea eventualelor defecte de culoare şi miros se pot obţine prin cleire cu gelatină şi tanin sau prin utilizarea unor produse complexe de limpezire-stabilizare (Bentoclar, Protomix, Deco-Clar) urmate de filtrare cu filtre aluvionare sau filtre cu plăci.
Sursa: http://www.bevitech.ro/vinros.htm
Condiționarea vinurilor cuprinde operațiunile care se fac pentru limpezirea vinului. Se îndoiește cineva de necesitatea acestei operațiuni?
De asemenea, pentru a stabiliza vinul pe timpul depozitării în rafturi se face pasteurizarea vinului. Fara aceasta operatiune se poate intampla ca restul de zahar sa fermenteze și vinul dulce sau demisec să se transforme în vin sec.
Nu prea am văzut făcându-se referire la vreun acid în procesul de condiționare (poate o fi și nu știu eu).

#574
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 senator, on 13 octombrie 2013 - 18:53, said:

Dacă tu zici... Eu nu bag mâna în foc știind ce suprafață de vie are de Riesling Italian în cele două podgorii

Eu nu vând roșii, stimabile, ci (printre altele) vinuri. Și lucrul ăsta se face în familia mea de vreo 160 ani, nu de 2-3 ani.
Anul trecut n-au fost cantități foarte mari pentru că, așa cum se cam știe de cei care au habar de acest domeniu, via a degerat în multe zone viticole și producția a fost diminuată foarte mult. În schimb, acei (puțini) struguri obținuți au dat niște vinuri de foarte bună calitate. Pentru cei care au știut să facă, evident.
Calitatea vinului realizat de mine a fost apreciată și la NovVin 2001 când am luat medalie de bronz la vinul alb și diplomă de onoare la vinul roze (în acel an nu am avut cantitatea minimă de vin roșu ca să pot participa și cu acela). Între timp, lucrurile s-au schimbat mult în bine la vinurile roze (la care am ratat premiul I dintr-un motiv extrem de banal) și la roșu.
Nu văd de ce aș da numele celor care cumpără. Pot să spun că unii din cumpărători îl iau pentru nunți și botezuri, alții vin după ce au participat la astfel de evenimente în calitate de invitați.
Am niște clienți din Maramureș, din Covasna, din Brașov, din Argeș, din Dâmbovița și foarte mulți din București și Ploiești.
După NovVin 2001 printre clienți sunt și persoane din cadrul a două ambasade. Cu ceva mai mult efort s-ar putea să materializez o propunere mai veche de a exporta vinul în Finlanda.
Chiar dacă nu am puterea financiară a unora care sunt mai vizibili, încerc în fiecare an să aduc ceva în plus calității vinului obținut.
Sunt multe de spus, dar nu se poate în câteva rânduri. Cine vrea să încerce vinul meu este binevenit la crama din zonă.

Rosii =  vinuri rosii...probabil ca v-ati dat seama.

Pentru mine nu conteaza nici un concurs de vin care nu are in juriu cel putin un MW (Master of Wine). Si la acelea sunt sceptic. Dar nu spun ca acel concurs nu este relevant.

Probabil ca stiti ca se folosesc mult mai multe in procesul de  productie al vinului. Atentie, nu spun ca D-voastra folositi. D-nul prof. Grigorica care este un excelent oenolog si din ce stiu general manager la Bevitech cred ca ne poate lamuri. Nu are rost sa dam aici linkuri tehnice si sa speriem lumea care crede ca vinul se face doar din struguri...Posted Image
Iar apoi legislatia la noi in domeniul vinului este la fel de bine aplicata si respectata ca si in celelate domenii. Probabil  ca stiti si chestia asta.

Chiar as fi curios sa va incerc vinurile...Puteti sa ne lasati o adresa, asta daca nu considera moderatorii ca este publicitate...

Edited by Danm79, 13 October 2013 - 21:03.


#575
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 Danm79, on 13 octombrie 2013 - 21:02, said:

Probabil ca stiti ca se folosesc mult mai multe in procesul de  productie al vinului. Atentie, nu spun ca D-voastra folositi. D-nul prof. Grigorica care este un excelent oenolog si din ce stiu general manager la Bevitech cred ca ne poate lamuri. Nu are rost sa dam aici linkuri tehnice si sa speriem lumea care crede ca vinul se face doar din struguri...Posted Image
Iar apoi legislatia la noi in domeniul vinului este la fel de bine aplicata si respectata ca si in celelate domenii. Probabil  ca stiti si chestia asta.

Chiar as fi curios sa va incerc vinurile...Puteti sa ne lasati o adresa, asta daca nu considera moderatorii ca este publicitate...
Impresia a fost că ați vrut să fiți ironic, când ați făcut referire la roșii și mai ales la întrebarea despre clienții mei (întrebare căreia nu-i găsesc nici acum rostul, deși v-am răspuns). În fine...
În procesul industrial de producție a vinului se folosesc multe substanțe, dar eu fiind un producător individual merg pe ideea de păstrare a procesului tradițional de producere a vinului cu intervenții minime. Pentru mine contează foarte mult ca via să fie îngrijită corespunzător ca să am cât mai puțini struguri afectați, să am vasele curate, procesul de transformare a strugurilor în must să fie cât mai scurt și de transformare a mustului în vin cât mai lung, cât mai puțin în prezența aerului, astfel încât vinul obținut să aibe acea personalitate dată de strugurii din care este făcut. Ideea de a folosi zahărul e străină și, sincer, inutilă de vreme ce strugurii pe care-i am conțin an de an concentrații mari de zahăr.
Încă nu am ajuns acolo unde doresc, dar lupt să fac roze-ul și roșu de referință. Sper ca în curând să-mi iau un filtru de vin performant și, evident, după aceea urmează îmbutelierea.
Da, știu, legislația e de ochii soacrei. Și noi cei care facem vin corect avem de tras din cauza celor care falsifică vinul sau scot la vânzare vin de Căpșunică & altele.
Sunt multe de discutat. Poate cu altă ocazie, chiar față-n față.
Veți primi datele de contact prin email ca să nu apară discuții legate de reclamă.

#576
Danm79

Danm79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 10.09.2004

 senator, on 13 octombrie 2013 - 22:24, said:

Impresia a fost că ați vrut să fiți ironic, când ați făcut referire la roșii și mai ales la întrebarea despre clienții mei (întrebare căreia nu-i găsesc nici acum rostul, deși v-am răspuns). În fine...
În procesul industrial de producție a vinului se folosesc multe substanțe, dar eu fiind un producător individual merg pe ideea de păstrare a procesului tradițional de producere a vinului cu intervenții minime. Pentru mine contează foarte mult ca via să fie îngrijită corespunzător ca să am cât mai puțini struguri afectați, să am vasele curate, procesul de transformare a strugurilor în must să fie cât mai scurt și de transformare a mustului în vin cât mai lung, cât mai puțin în prezența aerului, astfel încât vinul obținut să aibe acea personalitate dată de strugurii din care este făcut. Ideea de a folosi zahărul e străină și, sincer, inutilă de vreme ce strugurii pe care-i am conțin an de an concentrații mari de zahăr.
Încă nu am ajuns acolo unde doresc, dar lupt să fac roze-ul și roșu de referință. Sper ca în curând să-mi iau un filtru de vin performant și, evident, după aceea urmează îmbutelierea.
Da, știu, legislația e de ochii soacrei. Și noi cei care facem vin corect avem de tras din cauza celor care falsifică vinul sau scot la vânzare vin de Căpșunică & altele.
Sunt multe de discutat. Poate cu altă ocazie, chiar față-n față.
Veți primi datele de contact prin email ca să nu apară discuții legate de reclamă.

Nu am vrut sa fiu ironic. In general comunic mai informal si probabil de aici impresia.
V-am intrebat despre clienti pentru ca am crezut ca dati vin sau struguri si la unii dintre producatorii mari din zona. Stiu ca e o practica raspindita...

Oricum va apreciez ca mergeti individual,desi e mult mai greu si dificil la noi. Stiti probabil mai bine ca mine...
Am spus-o de multe ori, Romania duce  lipsa exact de genul acesta de producatori mici care au fost distrusi in perioada comunista. Intr-o tara cu traditie viticola acestia sunt coloana si sufletul industriei, nu marile firme.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate