Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9545 replies to this topic

#5509
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,335
  • Înscris: 08.02.2015

View Postcristian_e, on 23 ianuarie 2018 - 20:37, said:

Ardeiul iute ajuta la slabire prin substanta Capsaicina si este si antioxidanta distrugand celulele canceroase. Tostusi, ardeiul iute consumat pe un stomac sensibil duc la o gastrita si chiar in timp la ulcer.
Fenomenal!!! Seria de perle continuă. Ai uitat să spui și de hemoroizi.

View Postpetit_christian, on 23 ianuarie 2018 - 20:38, said:

@otineu:doar dovezi si marturii empirice.
Cauta pe google de ce in tarile calde si f calde se maninca f iute.
Posted Image Posted Image Posted Image Ce argumente... Gata, m-ai convins... de justețea lor. Posted Image Posted Image Posted Image

Colegule, dacă vrei să dovedești ceva pui tu sursa, nu mă pui pe mine să caut cai verzi pe pereți. Asta, așa, dacă e vorba de respect.
Oricum, topicul a luat-o rău razna.

#5510
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,836
  • Înscris: 15.08.2014
Vorbesti engleza, sa nu pun linkuri de YT degeaba.
Si da, ardeiul iute accelereaza metabolismul si ajuta la slabit intro oarecare masura.

-"stimularea procesului de slăbire - consunul de ardei iute crește termogeneza - procesul prin care corpul uman generează căldură și arde calorii în mod suplimentar."
Sursa https://ro.m.wikiped...wiki/Ardei_iute
Te pricepi cumva si la medicina?
Cine e ala cu perlele, cristian_e in niciun caz..........

#5511
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,335
  • Înscris: 08.02.2015
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Wikipedia este pentru tine sursă de încredere? Drăguțul de tine, ce naiv ești...
Hai, îți fac o propunere de bun simț: lasă baltă astea și hai să revenim la vin. Mai concret, de unde cumpărăm vin adevărat.

Edited by Otineu, 24 January 2018 - 11:07.


#5512
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,836
  • Înscris: 15.08.2014
Argumentul asta il aud la multi si e un argument f prost, pt ca wikipedia are si o bibliografie, asa ca.........
Uite aici o dovada mai serioasa
Hsu C.L., Yen G.C., 2007 - Effects of capsaicin on induction of apoptosis and inhibition of adipogenesis in 3T3-L1 cells. J. Agric. Food Chem.


#5513
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,335
  • Înscris: 08.02.2015
Lăsând la o parte faptul că ai prezentat o carte și nu textul care să susțină ce pretinzi tu, n-ai vrea  să-ți etalezi cunoștințele gastronomice pe un topic adecvat? Că ăsta este despre vinuri și s-a încărcat aiurea cu prostii din alte domenii.
Și tot pe un topic adecvat putem vorbi și despre Wikipedia. Sunt dispus oricând să te luminez în legătură cu acest subiect.

Edited by Otineu, 24 January 2018 - 11:30.


#5514
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012

Quote

Fenomenal!!! Seria de perle continuă. Ai uitat să spui și de hemoroizi

Faza cu slabitul de la ardei iuteam citit-o printr-o carte a dr. Mihaela Bilic, parca se cheama Traiesc deci ma abtin. Oricum si prin interviurile ei evidentiaza asta
Faza cu gastrita si ulcerul e din familie, am  pe cineva cu astfel de probleme, si stiu ca nu manaca picant, piperat.

Babeasca Neagra de la Domeniile Urlati, sec, 13% alcool, an 2016, imbuteliat in 2017 pe 20.06, pret 28 de lei. S-au produs 20 de mii de sticle, eu am sticla 177. Initial am vazut un articol al unui blogger de vin de la noi si am fost curios de acest vin caci pe gama retail e cel mai des vinificat demi.
Este un vin ce la gust are niste note de piper negru, fondante cu arahide si caramel. Un vin bun, dar parca mai trebuie un pic lucrat la el. Bausem mai demult o versiune demi de la Senator si a fost mai reusita si un pic mai ieftina.
Am cumparat si Feteasca Neagra din aceeasi gama. De remarcat ca babeasca are o sticla mai groasa, eticheta pe hartie lucioasa, scris in relief si blazonul din centru parca e timbru sec, atat de prezent este. In schimb FN la acelasi pret si acceasi data de imbuteliere beneficiaza de o prezentare mai saracacioasa, hartie naspa, sticla subtire, etc. Nu inteleg de ce asa inconsistente. Revin cand desfac si FN.

Attached Files


Edited by cristian_e, 24 January 2018 - 14:09.


#5515
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,335
  • Înscris: 08.02.2015

View Postcristian_e, on 24 ianuarie 2018 - 14:01, said:

Babeasca Neagra de la Domeniile Urlati
Domeniile Panciu

#5516
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View PostOtineu, on 22 ianuarie 2018 - 23:07, said:

Iar băutul de alcool la amiază este doar cireașa de pe tort. Alcool + caniculă=tâmpiți. Am văzut și pe la mare șmecheri din ăștia.
Good point. Posted Image

#5517
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012

View PostOtineu, on 24 ianuarie 2018 - 14:51, said:

Domeniile Panciu

Sorry!

#5518
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006

View Postcristian_e, on 21 ianuarie 2018 - 11:04, said:

@ain


Tot OMS recomanda sa se bea fara a depasi 3-4 unitati de alcool pe zi pentru barbati si 2-3 pentru femei. Desi in europa ministerele sanatatii de prin tarile mediteraneene lasa mai mult cu o unitate de alcool in plus- 1 unitate = 10 grame alcool.
Acum stii cum e cu OMS, ei recomanda sa nu mancam grasimi decat putine si stii bine cam cate grasime se mananca in  ardeal, slana cu ceapa. Acum 2 ani au recomandat evitarea carnii procesate si dupa ce a inceput un mare scandal, au dat-o ca la ploiesti.
Oare OMS nu zice nimic de aerul ce-l repiram? plini de compusi toxici si metale grele. Sau apa plina de nitrati si bacili.
Legat de vin cred ca autocontrolul e cel mai important. Cum vei face tu la un om de 1,90 m si 130 de kg sa-i dai 200 ml de vin la masa-o inghititura? Sincer cred ca mai mult i-ar da popa la impartasanie.
Mie regimurile astea de somalezi gen 2 boabe de mazare si 3 firimituri de paine mi se par functionale doar pentru anorexicele autintitulate nutritioniste sau pentru homosexuali cremuiti si pensati.
Cum naiba se face ca in occident se mananca numai fast food cu e-uri, e plin de obezitate in special in state si traiesc mai mult ca noi. Altii fumeaza la greu si beau vagoane de saniuta si bat suta de ani. Totul tine si de inzestrarea genetica a fiecaruia.
Nu ai uzul unui discurs rational si logic. Nimic din ce ai raspuns nu are legatura cu afirmatiile mele.

Am mai fost perioade lungi in occident, in Franta si in Germania. Vorbesti prostii, acolo nu vezi mai putini obezi ca la noi, iar statisticile privitoare la speranta de viata te contrazic.

Daca vreodata te va interesat sa-ti faci acasa vin fara adaos de sulfiti intreaba-l pe google despre natural wine. Sunt multe carti care te-ar putea ajuta.

#5519
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,112
  • Înscris: 04.03.2014
Depinde de care tari din occidemt vorbeste cristian_e  in multe se mananca mult mai sanatos si mult mai putina saorma cu de toate ori mezeluri suspecte fata de Romania.

#5520
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012

Quote

Daca vreodata te va interesat sa-ti faci acasa vin fara adaos de sulfiti intreaba-l pe google despre natural wine. Sunt multe carti care te-ar putea ajuta.

Nu sunt interesat sa-mi fac eu singur vin. Ar iesi prea scump, timp si bani, mai mult ca sigur nu mi-ar iesi ceva baubil ca nu am experienta, nu am facut niciodata. Plus ca locuiesc in micul Paris si nu am vie.
Am degustat si eu de la multi producatori particulari vin ce fac vin fara sulfiti, mai cu seama la Indagra vin cei mai multi. Sunt incolonati la tarabele din curtea Romexpo.
Te rog sa ma crezi ca nu sunt baubile. Imi pare rau de munca lor, se chinuie, dar degeaba. Multi dintre ei nu au citi macar o carte despre vin, ei fac dupa ureche. Inteleg ca banii sunt putini si un inginer oenolog bun nu si-l permite oricine, dar macar un tehnician viticol cu experienta sa-i indrume si ajuta. Mai exista si centrele de consiliere agricola judetene ce apartin de ministerul agriculturii. Astia sunt platiti de stat ca sa te ajute, sunt ingineri agronomi/horticoli, etc. Gandeste-te ca ai cateva hectare de vie si faci vin fara sulfiti, ce te faci daca ti se strica dupa? Cum recuperezi paguba?

Mai e un site ce face unul vin natural, dar cu sulfiti
https://vinnaturaltr....wordpress.com/

"Vreti sa stiti adevarul gol -golut despre calitatea vinurilor cu si  fara sulfitii?
Stiu ca e un subiect sensibil care cred ca trebuie un pic „disecat”. Sant sigur ca de multe ori v-ati intrebat daca vinurile care contin sulfiti,sant naturale sau mai important daca ne afecteaza sanatatea.Pot sa va asigur din propria experienta ca toate vinurile din lume contin sulfiti ,nu numai din Romania .Sulfitarea vinurilor este o necesitate si nu un moft. Acest tratament preantampina deteriorarea vinului.Este folosit de peste 50 de ani in tratarea vinului contra casarii (inegririi) vinului, otetirii, distruge bacteriile care produc floarea vinului(aceasta apare in special la vinuri slabe alcoolic,).De  cativa ani  U.E. a adoptata reglementarea conform careia producatorii de vin sant obligati sa specifice pe etichete inscriptia „contine sulfiti”.Si de aici a aparut confuzia legata de calitatea  vinurilor cu sulfiti. De fapt vinurile au continut si vor contine  sulfiti, deoarece niciun vin produs din vita de vie din soiurile hibrid sau nobil ,nu va rezista bacteriilor, bolilor specifice vinuluiun timp mai indelungat.Un vin netratat pur si simplu  nu va rezista ,se va inbolnavii si va „muri”.(se mai spune ca vinul este un organism viu,ca are personalitate unica.. si asa este).Sulfitii regasiti in vinuri poate afecta doar persoanele care au o toleranta mai mica ,o sensibilitate naturala  mai mare la acesti compusi chimici."

Edited by cristian_e, 25 January 2018 - 11:29.


#5521
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postcristian_e, on 25 ianuarie 2018 - 11:28, said:

Sulfitii regasiti in vinuri poate afecta doar persoanele care au o toleranta mai mica ,o sensibilitate naturala  mai mare la acesti compusi chimici."
Tocmai de aceea au considerat necesar sa fie trecut si pe etichete, pentru ca acelor persoane sensibile la sulfiti sa le fie mai usor sa se fereasca.

Edited by poadol, 25 January 2018 - 11:36.


#5522
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,112
  • Înscris: 04.03.2014
@Cristi, nu stiu ce ai baut tu dar aici in Italia vinuripe fara sulfiti adaugati se gasesc pe piata fara probleme si chiar in gama premium. Da' e o nisa destul de redusa da'  faptul ca nu se pot face vinuri bune fara adaugare de sulfiti e un mit.  

Nah nu zic ca nu e mai greu, sau mai scump sau trebuie mai mupta bataie de cap etc.

#5523
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Exemple ai?

#5524
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,112
  • Înscris: 04.03.2014

Nu-mi vine nici unu in minte ca nu e in targetul meu, adica nu ma prra intereseaza ci ma bazez pe faptul ca producatorii seriosi nu exagereaza cu sulful, dar cum am zis mai sus e o nisa care creste, tot mai des dai de el prin supermarketuri, enoteci si reataurante.

Exemplu dupa 20 de secunde de google:
https://www.lacantin.../senza-solfiti/



#5525
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Pentru precizie acolo scrie fara sulfiti adaugati, posibil totusi sa contina alte substante.

Quote

Nonostante tutto però, i vini prodotti senza solfiti aggiunti, non sono sempre esenti da difetti, principalmente olfattivi.

Non è impossibile produrre vini senza usare solfiti, non è però cosa facile realizzarli perché richiede una buona dose di pazienza, metodo, ricerca e perfezionamento continuo.
Oggi vi sono aziende che stanno tentando di brevettare dei metodi che impiegano elementi aggiuntivi differenti dalla solforosa per condurre fermentazioni “sicure”.

Nella maggior parte dei casi però ci troviamo di fronte ad un palliativo più che ad una soluzione, poiché si deve comunque andare ad aggiungere agenti estranei (anche di natura chimica) al mosto in fermentazione.

Esistono aziende che propongono un metodo brevettato per eliminare i solfiti dalla produzione del vino tramite l’uso di tecnologia e di preparati (biologici o meno) che aumentano il potere antiossidante del vino stesso.

Ricordiamo che i solfiti vengono impiegati per stabilizzare, proteggere e conservare  prima il mosto e successivamente il vino…
Cosa significa produrre un vino senza solfiti aggiunti?


Cu toate acestea, vinurile produse fără sulfuri adăugate nu sunt întotdeauna fără defecte, în principal olfactive.

Nu este imposibil să se producă vinuri fără a folosi sulfuri, dar nu este ușor să le faci pentru că necesită multă răbdare, metodă, cercetare și îmbunătățire continuă.

Astăzi există companii care încearcă să breveteze metode care folosesc alte elemente decât sulf pentru a face fermentația "sigură".

În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, ne confruntăm cu un paliativ mai degrabă decât o soluție, deoarece trebuie să adăugăm în continuare agenți străini (de asemenea de natură chimică) nevoii în fermentație.

Există companii care propun o metodă brevetată pentru a elimina sulfiții din producția de vin prin utilizarea tehnologiei și a preparatelor (organice sau de alt tip) care măresc puterea antioxidantă a vinului în sine.

Ne amintim că sulfiții sunt folosiți pentru stabilizarea, protejarea și conservarea mustului în primul rând și apoi a vinului ...

Ce înseamnă să produci un vin fără sulfuri adăugate? (traducere cu 'Gogu')

Quote

Ho una domanda in merito al vino biologico che uso da anni. Cercando tra gli scaffali del supermercato mi sono imbattuto in una bottiglia con l’indicazione sull’etichetta della frase “contiene solfiti”. Non  pensavo che fosse possibile, è legale?
Sergio
Risponde l’avvocato Dario Dongo, esperto in diritto alimentare.
Il  regolamento europeo (1) che ha introdotto la possibilità di designare il vino come biologico, al ricorrere di apposite condizioni, costituisce il frutto di lunghe trattative sulle pratiche enologiche ammesse e, in particolare proprio sull’impiego dei solfiti. Laddove la posizione più rigorosa della rappresentanza italiana si è contrapposta a quella di altri Paesi, con il risultato di ammettere l’impiego di anidride solforosa nei vini ‘bio’, sia pure entro soglie inferiori a quelle stabilite per i vini convenzionali.
Vino biologico, con o senza solfiti? L’avvocato Dario Dongo risponde ai dubbi di un lettore



Am o întrebare despre vinul organic pe care-l folosesc de ani de zile. Privind prin rafturile supermarketului am dat peste o sticlă cu indicația pe eticheta expresiei "conține sulfuri". Nu cred că era posibil, este legal?

Sergio

Răspunde avocatului Dario Dongo, expert în legislația alimentară.

Reglementarea europeană (1) care a introdus posibilitatea de a desemna vinul drept organic în condițiile corespunzătoare este rezultatul unor lungi negocieri privind practicile oenologice acceptate și, în special, în ceea ce privește utilizarea sulfitului. Întrucât cea mai riguroasă poziție a reprezentanților italieni sa opus celei altor țări, rezultând admiterea utilizării dioxidului de sulf în vinurile "bio", deși în limitele inferioare celor stabilite pentru vinurile convenționale.
Vin organic, cu sau fără sulfiți? Avocatul Dario Dongo răspunde la îndoielile unui cititor (traducere cu 'Gogu')


#5526
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,112
  • Înscris: 04.03.2014

View Postpoadol, on 25 ianuarie 2018 - 16:03, said:

Pentru precizie acolo scrie fara sulfiti adaugati, posibil totusi sa contina alte substante.

Pai nu asta am zis si eu?
Fara sulfiti adaugati.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate