Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Last Updated: Apr 17 2024 19:19, Started by
Digix
, Mar 09 2012 19:53
·
91
#5491
Posted 22 January 2018 - 11:38
#5493
Posted 22 January 2018 - 21:10
Vinul alb in schimb are niste proprietati antiinflamatorii adica cei cu dureri articulare mai pot atenua boala.
Totusi in europa de est bautori de vin si producatori insemnati inacelasi timp, suntem noi cu ungurii in principal si moldovenii, dar in toate cele trei cazuri predomina vinul alb ca si consum. La fel am mai citi ca si austria si germania, tot alb. Probabil clima un pic mai rece duce la obtinerea unor vinuri albe bune, acide, riesling de Rin. Tarile mediteraneene beau in schimb rosu. Nu stiu cum fac astia caci au o clima calda si sa mai bei vin rosu la 40 de grade, eu unul as cadea lat. Iar a aparut o autocorectie de sistem Quote Mie regimurile astea de somalezi gen 2 boabe de mazare si 3 firimituri de paine mi se par functionale doar pentru anorexicele autintitulate nutritioniste sau pentru homosexuali cremuiti si pensati. Eu nu am folosit termenul de homosexuali ci de p...ponari de la The popow. Avem acum doi termeni obligatorii: rromi si homosexuali. Edited by cristian_e, 22 January 2018 - 21:11. |
#5495
Posted 22 January 2018 - 22:11
cristian_e: incearca sa bei mai intii si ne spui dupa daca ai cazut lat sau nu. spaniolii, mai incercati de canicula baga sangria. stiu ei de ce.
pe vremuri, chiar si azi unde se mai practica, vara, la muncile cimpului, cosasi beautuica sau palinca la amiaza. iar la cosit si strins de fin se merge numai cind e cald si f cald, sa nu putrezeasca finul pe cimp. ei cum nu mai cad lati? |
#5496
Posted 22 January 2018 - 22:36
Efortul fizic sustinut diminueaza efectele alcoolului.
|
#5497
Posted 22 January 2018 - 23:07
petit_christian, on 22 ianuarie 2018 - 22:11, said:
iar la cosit si strins de fin se merge numai cind e cald si f cald, sa nu putrezeasca finul pe cimp. petit_christian, on 22 ianuarie 2018 - 22:11, said:
pe vremuri, chiar si azi unde se mai practica, vara, la muncile cimpului, cosasi beautuica sau palinca la amiaza. ei cum nu mai cad lati? Edited by Otineu, 22 January 2018 - 22:56. |
#5498
Posted 23 January 2018 - 00:32
Si daca ai un teren de 5 zile de coasa? Te duci doar dimineata si te prinde toamna cu el necosit.
Am dat doar un ex cu cositul, dar la intors si strins de fin, tot dim pe umezeala te duci? Ca mucegaieste tot Citi dintre colegi oraseni stiu ce e ala intorsul finului, insa de cosit a auzit toata lumea |
#5499
Posted 23 January 2018 - 00:36
Omule, tu nu ai habar de cosit. Vorbești din auzite.
Se cosește dimineața indiferent că ai teren de 5 zile de coasă cum spui tu. La întors și strâns fânul nu te duci dimineața că nu tai fânul cu coasa, ci îl întorci cu furca. Hai, las-o moartă. Să revenim la vin. |
#5500
Posted 23 January 2018 - 00:46
Oarecum on topic eu si la 40 de grade beau 250 ml de vin sau 100 de rachie si nu cad lat. Ca si cantitate de alcool cam pe acolo se afla si un 1 l de bere la5 % tarie.
Nu vad nimic de mirare. |
|
#5501
Posted 23 January 2018 - 08:18
E vorba de obișnuință, am mai spus asta și mai sus. Am fost cu vreo 3 ani în urmă în Maramureș, era prin luna iunie, și un prieten m-a invitat la o petrecere mare de-acolo. La început, o palincă. Ei își puneau un pahar plin de vreo 300 ml. Eu le-am spus să-mi pună puțin, pe fundul paharului, că nu sunt obișnuit cu așa ceva. Unu,chiar mi-a zis: ce-i aia, domnule, învâtiți paharul de două ori și s-a evaporat.
Iar dacă vorbim de ruși... Păi, rusul bea vodka cum bem noi berea. Dar, noi vorbim de oameni care consumă cantități normale de alcool, în general, și de vin, în special. |
#5503
Posted 23 January 2018 - 09:21
cristian_e, on 22 ianuarie 2018 - 21:10, said: Tarile mediteraneene beau in schimb rosu. Nu stiu cum fac astia caci au o clima calda si sa mai bei vin rosu la 40 de grade, eu unul as cadea lat. Mai mult ca in Germania ai Austria(probabil desi nu-s sigur) in schimb in Italia care o tara exact in Mediteraniana in ultimii ani si productia si consumul de vin alb daca incluzi aici spumanti ai prosecchi e pestea cel de vin rosu. |
#5504
Posted 23 January 2018 - 09:26
petit_christian, on 22 ianuarie 2018 - 22:11, said:
cristian_e: incearca sa bei mai intii si ne spui dupa daca ai cazut lat sau nu. spaniolii, mai incercati de canicula baga sangria. stiu ei de ce. pe vremuri, chiar si azi unde se mai practica, vara, la muncile cimpului, cosasi beautuica sau palinca la amiaza. iar la cosit si strins de fin se merge numai cind e cald si f cald, sa nu putrezeasca finul pe cimp. ei cum nu mai cad lati? Intr-un fel ai dreptate, dar hai sa-ti spun si eu. Am baut intr-o zi o sticla d e1 litru de Zarea Bianco, un vermut din plante aromatice si zahar, dar cu 16% alcool. In alta zi am dat pe gat o sticla de 0.75l de vin rosu 12,5% alcool. Ei bine migrena puternica am avut de la vinul rosu (taninii te "lucreaza"). In cazul zarea cu un 16% alcool nu am avut nici pe naiba. Spirtoase nu beau, dar in ardeal tuica se bea in compania unor grasimi - slana, iar grasimile blocheaza absorbtia alcoolului. @Otineu Quote Alcool + caniculă=tâmpiți. Am văzut și pe la mare șmecheri din ăștia. Canicula te dezhidrateaza, la fel si alcoolul. Pe caldura e necesar sa bei multa apa, daca se poate minerala ca are si oligoelemente gen calciu, magneziu, fier ce se pierd prin dezhidratare. Apar crampe musculare, stari de lesin, palpitatii. |
#5505
Posted 23 January 2018 - 10:36
Tocmai de asta e bine , pe canicula, sa bei un pahar de tarie si sa consumi ardei iute. Ti se face sete, bei apa si nu risti sa te deshitratezi.
Mda, nu oricine suporta taninii.... Asta e , fiecare e in felul lui. |
|
#5506
Posted 23 January 2018 - 15:10
petit_christian, on 23 ianuarie 2018 - 10:36, said:
Tocmai de asta e bine , pe canicula, sa bei un pahar de tarie si sa consumi ardei iute. cristian_e, on 23 ianuarie 2018 - 09:19, said: Nu mai stiu daca articolul e ala, dar cu siguranta e o sursa online. Din cate vad cica e o echipa de cercetare din israel... |
#5507
Posted 23 January 2018 - 20:37
petit_christian, on 23 ianuarie 2018 - 10:36, said:
Tocmai de asta e bine , pe canicula, sa bei un pahar de tarie si sa consumi ardei iute. Ti se face sete, bei apa si nu risti sa te deshitratezi. Mda, nu oricine suporta taninii.... Asta e , fiecare e in felul lui. Ardeiul iute ajuta la slabire prin substanta Capsaicina si este si antioxidanta distrugand celulele canceroase. Tostusi, ardeiul iute consumat pe un stomac sensibil duc la o gastrita si chiar in timp la ulcer. |
#5508
Posted 23 January 2018 - 20:38
@otineu:doar dovezi si marturii empirice.
Cauta pe google de ce in tarile calde si f calde se maninca f iute. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users