Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#4196
Posted 21 March 2017 - 23:47
Hitmaker, on 21 martie 2017 - 23:27, said:
Va rugasem daca se poate sa fiti mai putin acid. Atat si nimic mai mult. cristian_e, on 20 martie 2017 - 12:16, said:
Esti cumva dl. Cornel si vinzi vin de tara? cristian_e, on 20 martie 2017 - 12:33, said:
E un topic despre vinuri ci nu opera lui Balzac. cristian_e, on 21 martie 2017 - 19:46, said:
Ne aflam cumva pe un forum literar?! cristian_e, on 21 martie 2017 - 19:46, said:
P.S. daca nu-ti convine ce se scrie aici si cum se scrie, nu inteleg de ce mai activezi aici Nici eu nu m-am certat cu Hitmaker. Cred că s-au lămurit lucrurile. Edited by Otineu, 21 March 2017 - 23:48. |
#4197
Posted 21 March 2017 - 23:50
ati fost membru PRM? parca e CVT reinviat.
ori ziua portilor deschise la 9, eu ma retrag, sibasannubaduc nimic util pe aici. |
#4198
Posted 22 March 2017 - 00:00
Ca să închei ziua de azi cu un comentariu la subiect, am rămas plăcut impresionat de acel Pinot Noir vinificat în rose de la Liliac. Nu cred că ar lăsa pe nimeni indiferent. Îl recomand din toată inima.
unic635, on 21 martie 2017 - 23:50, said:
ati fost membru PRM? parca e CVT reinviat. ori ziua portilor deschise la 9, eu ma retrag, sibasannubaduc nimic util pe aici. Attached Files |
#4199
Posted 22 March 2017 - 09:04
Mergi mai bine pe Nectar de Transylvania- cel mai bun vin dulce de la noi alaturi de Riesling Sirena Dunarii de la Vinarte si Desert de Stirbey. Mai este foarte bun si Sauvignon Blanc-sec de la Liliac, aduce a cel de Noua Zeelanda....In romania PN nu are conditii bune. Cel mai bun PN de la noi ce l-am gustat e cel de la 1000 de chipuri- Luscan se cheama. Barul si magazinul lor e la statia 11 Iunie, pe linia tramvaiului 32.
Asa mai exista si Zinfandel Alb din gama Caloian scos de Oprisor. Vin alb obtinut din struguri rosii (depielitati). O nota in plus pentru tehnologie, dar la gust nu m-a dat pe spate La capitolul vinuri dulci mai recomand Tamaioasa dulce de la Stirbey si Busuioaca de Bohotin de la Crama Basilescu (demidulce) Edited by cristian_e, 22 March 2017 - 09:13. |
#4200
Posted 22 March 2017 - 09:18
Amprenta - Muscat Ottonel si Conacul Ambrozy mai erau ok la capitolul dulcegarii.
Avincis face un Pinot Noir foarte bun, daca nu ma inseala memoria. |
#4201
Posted 22 March 2017 - 09:35
Un vin bun de care mi-e dor si nu l-am mai gasit este si Galbena de Odobesti ce inainte de '89 era prezent peste tot. Azi el mai este facut si de Vincon, dar e nasol.
O Galbena de Odobesti excelenta este si cea bauta de mine si produsa de Vinex Odobesti Vin sec, 12% alcool si un nume pe masura "Blazon Domnesc". Un vin fresh, citric plin de tuse vegatale coapte si niste miez de nuca, parca o adiere de luna iunie dupa o ploaie torentiala in care pluteste puful de plopi infloriti. Pret 27 de lei. Hitmaker, on 22 martie 2017 - 09:18, said:
Amprenta - Muscat Ottonel si Conacul Ambrozy mai erau ok la capitolul dulcegarii. Avincis face un Pinot Noir foarte bun, daca nu ma inseala memoria. Da, conacul Ambrozy nu l-am gustat cu toate ca am o crama Recas de cartier si aduc si gama de varf de la ei. Amprenta l-am gustat si nu prea mi-a placut, era cam oxidat. In schimb mi-a placut o sticla de Zestrea de la Murfatlar si inca una......(Ho, nu dati cu parul). Este vorba de o gama ce a disparut si au fost in editie mica: Tamaioasa si Chardonnay Niste vinuri bune, o investitie a unui olandez la noi. Le-am gustat si sunt foarte ok, mai ales SB si FN Crama Vinc http://vinc.ro/ Attached FilesEdited by cristian_e, 22 March 2017 - 09:36. |
#4202
Posted 22 March 2017 - 11:19
Când am amintit de Pinot Noir de la Liliac nu am spus și nici nu am dat impresia că aș face referire la un vin dulce. De fapt, o simplă vizualizare a contraetichetei ar fi lămurit lucrurile. Deci, recomandarea de a merge mai bine pe alte vinuri din gama opusă nu este potrivită în cazul de față. Iar dacă aș fi făcut referire la gama desert, de departe, pe primul loc ar fi fost Sirena Dunării, apoi Amprenta de la M1. Crama Atelier și Busuioaca de Bohotin de la Basilescu cam la același nivel. După gusturile mele.
cristian_e, on 22 martie 2017 - 09:04, said:
Asa mai exista si Zinfandel Alb din gama Caloian scos de Oprisor. Vin alb obtinut din struguri rosii (depielitati). O nota in plus pentru tehnologie, dar la gust nu m-a dat pe spate |
#4203
Posted 22 March 2017 - 11:36
cristian_e, on 22 martie 2017 - 09:35, said:
Niste vinuri bune, o investitie a unui olandez la noi. Le-am gustat si sunt foarte ok, mai ales SB si FN Crama Vinc http://vinc.ro/ Edited by Otineu, 22 March 2017 - 11:45. |
#4204
Posted 22 March 2017 - 11:42
vinificarea in alb presupune doar zdrobire , separare, deburbare etc, sau la strugurii negri se desface si pielita, pana acum stiam doar de desciorxhinarea nu si separarea pielitelor sau pur si sumplu e zdrobire clasica ai separare imediata a mustului ?
|
|
#4205
Posted 22 March 2017 - 11:56
zdrobire si apoi separarea mustului. Mi se pare ca apoi se folosesc anumite tehnologii de clarificare si filtrare pentru a mai scoate din tanini, dar cred ca depinde mult de tipul de struguri.
Poate ne spune Otineu mai mult, eventual fara sa se tavaleasca pe jos de ras:) |
#4206
Posted 22 March 2017 - 12:01
Otineu, on 22 martie 2017 - 11:19, said:
Când am amintit de Pinot Noir de la Liliac nu am spus și nici nu am dat impresia că aș face referire la un vin dulce. De fapt, o simplă vizualizare a contraetichetei ar fi lămurit lucrurile. Eu am dat un exemplu cu un vin dulce bun facut de acelasi producator. Plus acel SB sec facut tot de el. La vinuri dulci as mai adauga si Tamaioasa produsa de Nomibo, o investitie a unui om de afaceri israelian de origine romana, plecat din tara cand era copil, pe timpul lui Gheorghiu Dej. Tipul are afeceri mai ales pe zona imobiliara si site-ul e unul comun http://www.istritago....php?name=crama Legat de crama Vinc, stiam ca acel olandez e casatorit cu o romanca. Am vorbit cu el si stapaneste foarte bine romana. Mai jos e SB produs de Vinc si consumat de mine. Pana si eticheta e faina. Tot la raritati si crame mici mai recomand si producatorul Clos de Colombes, o podgorie situata aproape de litoral, langa statiunea Olimp. Proprietara e o romanca casatorita cu un francez. De la ei am baut Inima de Pivoine. http://www.closdesco...u/podgorie.html Attached Files |
#4207
Posted 22 March 2017 - 13:54
ionutzitaly, on 22 martie 2017 - 11:56, said:
zdrobire si apoi separarea mustului. Mi se pare ca apoi se folosesc anumite tehnologii de clarificare si filtrare pentru a mai scoate din tanini, dar cred ca depinde mult de tipul de struguri. Poate ne spune Otineu mai mult, eventual fara sa se tavaleasca pe jos de ras:) În funcție de cât de deschis vrea producătorul să facă vinul mai poate face o filtrare sau poate aplica alte metode mai sofisticate de clarificare. PS Mă tăvălesc de râs când cineva nu știe, pretinde că știe și spune perle. Dar când cineva nu știe și întreabă atunci nu am motive s-o fac. cristian_e, on 22 martie 2017 - 12:01, said:
Eu am dat un exemplu cu un vin dulce bun facut de acelasi producator. Plus acel SB sec facut tot de el. Așa, dacă e să înșir toate vinurile degustate sau consumate în stilul în care se face mai sus, înseamnă să scriu o săptămână și după aia să ziceți că mă dau mare cu asta. |
#4208
Posted 22 March 2017 - 14:10
Când recomandăm un vin sau un producător, eu înțeleg să mă refer la un vin care înseamnă ceva, care e deosebit prin ceva. Pentru amatorii de vin din România făcut din altceva decât soiurile clasice plantate la noi, recomand să încercați vinurile făcute de doi investitori, Florescu și Sârbu, care au mers pe mâna unui italian și au plantat în zona Tohani (com. Gura Vadului mai exact) vițe din soiurile Trebbiano și Negro Amaro. Vinurile sunt cupajate. Merită încercate.
|
#4209
Posted 22 March 2017 - 17:22
Cum ti s-au parut vinurile rosii de la Liliac avand in vedere ca sunt cam in nord
|
|
#4210
Posted 22 March 2017 - 17:33
Am luat doua sticle de Pelin, deoarece una era mai galbuie an 2017 si alta mai deschisa la culoare an 2016, si n-am vrut sa nimeresc cu aia mai nereprezentativa.
Pelinul asta galbui miroase foarte frumos, a socata. Chiar si la gust seamana putin cu socata, e un vin foarte interesant uleios dulce-amarui. Dar mie imi plac bauturile mai extreme, cum e absintul. |
#4211
Posted 22 March 2017 - 17:37
geografic si husi are cam aceeasi latitudine, cotnari chiar mai la nord
intre Batos si husi sunt cam 0.2 grade |
#4212
Posted 22 March 2017 - 17:40
Pai si ce, Husiul e renumit pentru ceva rosii de calitate?
Ii impartasesc si eu curiozitatea lui Cristian, n-am baut niciun vin rosu de la Liliac. Edited by Hitmaker, 22 March 2017 - 17:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users