Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9542 replies to this topic

#4213
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,331
  • Înscris: 08.02.2015

 cristian_e, on 22 martie 2017 - 17:22, said:

Cum ti s-au parut vinurile rosii de la Liliac avand in vedere ca sunt cam in nord
Când ai zis cam în nord m-am gândit că faci referire la Halmeu sau la mai cunoscutele Beltiug și Rătești. Nu, e mai degrabă în centrul României.
Nu sunt un critic de vin, nu sunt degustător și nu am vocabularul adecvat al acestuia. Doar un pasionat de vin și de soiurile de viță-de-vie. Așa că, impresiile prezentate trebuie apreciate prin această prismă.
În primul rând, la modul general, vinurile de la Liliac au acel ceva deosebit care atrage consumatorul. Îl au pe vino-ncoa. Se simte de la o poștă că este altceva și asta probabil datorită celor doi oenologi austrieci responsabili de vinurile de la Batoș.
Legat de vinurile roșii...
Condițiile climatice din Podișul Transilvaniei nu permit obținerea unor vinuri roșii corpolente precum sunt cele din sud. Dar asta nu poate fi ceva rău pentru că sunt consumatori care vor și vinuri mai ușoare. Pe de altă parte, aciditatea este ușor mai ridicată. Combinația asta face vinurile plăcute, cu o prospețime specifică. Nu mi se par așa catifelate precum cele din sud, dar pentru cei care vor un vin mai ușor, poate fi o soluție.
Red Cuvee este un bun exemplu în acest sens. Pentru mine este un pic șocant că s-au gândit să planteze în inima Transilvaniei Merlot și Fetească neagră. Primul este sensibil la ger, al doilea la făinare. Iar acea zonă, cred eu, este predispusă la temperaturi mai scăzute, iar umiditatea este mai ridicată decât în sud. Un vin foarte bun ținând cont de ce am spus mai înainte.
Merlot Private Selection nu pot să spun că m-a dat pe spate. Poate și pentru faptul că nu are acea corpolență pe care o aștept eu de la un vin din acest soi. Evident, e un grad ridicat de subiectivitate, dar... de gustibus non disputandum. Prețul mi s-a părut destul de obraznic pentru ce oferă.
Crepuscul Fetească neagră cred că este o încercare de-a lor de a testa consumatorul. Vinul are prospețime (dată, zic eu, și de aciditatea mai ridicată decât alte surate) și este mai subțire decât cele din sud. Nici acesta nu m-a dat pe spate, dar măcar are un preț mai decent decât cel de mai sus.
Mare curaj au avut cu plantarea de Pinot noir în zona lor. Nu doar că soiul este foarte pretențios, dar nici condițiile climatice nu cred că favorizează pe deplin acest soi. Totuși, atunci când am degustat Pinot Noir Private Selection mi-a plăcut foarte mult. Surprinzător pentru mine, acesta are consistență, e unul din vinurile reușite din acest soi.
TITAN Fetească Neagră 2013. Mda, asta mi-aduce aminte de cât de mult am alergat eu după vol. V din Atlas etnografic român și la ce preț l-am găsit într-un final. Nu am avut șansa, deocamdată, de a degusta acest vin. S-au îmbuteliat doar 600 sticle și când s-a făcut lansarea nu am fost invitat (sic!). Nici prima dată, nici a doua oară. N-am făcut spume ca acest individ pentru asta și nu sunt invidios. Totuși, sunt de acord cu el că vinul este obscen de scump.

Eu apreciez foarte mult inovația, curajul, iar atunci când cei care au avut curaj au obținut și rezultate, nu-mi rămâne decât să fac așa:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CcYWCe1cIg8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4214
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,331
  • Înscris: 08.02.2015
În altă ordine de idei, aseară am fost la Marvin să degust vinurile aduse de Mihai Rotenberg. Cinci la număr.
Așa cum obișnuiește, la început a făcut un istoric al cramei, cum a cumpărat el vie de la x, apoi de la y, z șamd, cum face el vinul după metoda preluată de la x, că face cel mai bun Merlot din țară... În fine, povestește frumos.
Primul dintre vinurile degustate a fost Aleph, rose de Merlot, 2016. Vin entry level cum la poziționat el. În opinia mea este un vin sub medie și mult sub alte vinuri rose pe care el le-a scos de-a lungul timpului. Mirosul și gustul de la final mi-au creat senzații neplăcute. Prietenii care m-au însoțit n-au avut aceleași senzații ca mine, dar au zis că e un vin mediu. Pentru mine este o deziluzie având în vedere că el are în portofoliu niște rose-uri foarte bune.
Al doilea a fost tot un rose, Notorius, Merlot, 2016. Foarte bun la gust. Ceea ce a fost deosebit la acest vin a fost mirosul de fum!!! Rotenberg a zis că așa a vrut să facă vinul. Eu cred că cel care-i repară butoaiele, în loc să i le ardă, i le-a afumat, iar el care încearcă să vadă partea bună a lucrurilor a făcut o încercare punând rose în ele. Mirosul de fum din vin este persistent chiar și după ce s-a golit paharul. În fine, vinul este șocant (cred că ăsta este termenul cel mai potrivit) și merită încercat.
Al treilea a fost tot un Notorius, dar roșu. Vin din producția 2013. Nu e rău, dar parcă taninii verzi sunt prea pregnanți și impresia de vin crud. Impresia unui prieten mai mucalit este că vinul acesta nu se va catifela nici peste 5 ani.
Al patrulea a fost un Primus din 2012. Vin roșu, tot din Merlot. De fapt, nici nu ar trebui să mai spun că e din Merlot pentru că Rotenberg nu are decât vițe din acest soi. Mă rog, mai are rătăcite niște vițe de Sauvignon blanc, dar le bagă la grămadă. Revenind la vin, cu oarece diferențe față de Notorius de mai înainte, sunt cam aceleași senzații.
Ultimul a fost Merlot 2009. Clasic. Ei, altă viață! Un vin adevărat. Corpolent, finisat, cu de toate.
Una peste alta, Rotenberg este imprevizibil. Astă toamnă a scos Blanc de Merlot care, ciudat așa cum este, a fost un vin bun care merge în orice anotimp. Discutând cu el după ce a plecat cam toată lumea din local, am înțeles că-și îmbunătățește tehnologia de realizare a vinurilor rose și că mai pregătește și alte surprize. Eu sper să fie plăcute.

Attached Files


Edited by Otineu, 23 March 2017 - 08:27.


#4215
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 05.04.2012
Pentru partea nordica mai recomand Familia Hetei. Probabil tu te-ai referit la Nachbil (au un Syrah excelent). Ambii sunt in Beltiug-jud. Satu Mare.
De asemeni vinurile din zona jud. Alba - Tara Vinului
http://www.taravinul...nificatori.html

Tot niste vinuri din jud. Alba mai recomand si Crama Telna
Se gaseau prin Auchan, dar nu mai stiu daca mai au distributie in capitala. SB a fost bun, iar pretul era foarte ok, gen 10 lei sticla.

Rotenberg facea vinuri mai bune in trecut, chiar cel entry-level avea un gust interesant de visina, aici ma refer la Rapsod. Oricum etichetele medievale, menestrel etc aduc ceva intreresant si imi plac la nebunie. Gama de varf a lui e altceva.
Alta firma ce mi-a placut, dar acum nu mai e ce a fost este Domeniile Blaga. Aveau un Merlot de Fintesti (Buzau) dedicat de Horeca, excelent de il luam cu baxul, acum rosiile au devenit banale, iar albele nu se pot bea de gradul ridicat de alcool. Poate si zona Dealul Mare nu-i ajuta plus ca au intrat pe marele retail si de aici calitatea parca nu mai e ce a fost, la fel ca Rotenberg. Vor vanzari mari si profituri babane, dar calitatea .... In fine Serve parca nu mai e nici el ce a fost. La inceput gama Vinul Cavalerului aveau niste vinuri bune, acum nu. Din cate stiu Rieslingul mi-a placut mult si era Riesling de Rhin, nu italian. Aici ma refer la vinurile normale pentru familii din clasa medie ce vor si ele sa bea un vin. Toti scot vinuri premium, dar doar la pret si asta mai ales la noii veniti pe piata. Mai e cate un miliardar de-si face crama, face niste plantatii si prima recolta de vinuri o scoate de la 40 de lei in sus sticla. Urmarea o stim, stocurile cresc si apoi le vedem prin Kaufland la "oferte" de 10 lei cand deja au oxidat.
Se mai poate vorbi si de Lacerta Winery ce de la inceput au scos niste vinuri ce mie unul nu mi-au spus nimic, dar au niste preturi usturatoare. O nota aparte pentru vinul rosu Blaufraenkisch, ce il mai au si cei de la Nachbil.

Multe vinuri sunt facute exclusiv pentru marile retele de retail si nu sunt trecute pe site-ul producatorilor.

Merlot Arlequin scos de Rotenberg, se gaseste in Mega Image.
Frunza scos de Recas ce se gaseste doar in Carefour, dar e identic cu gama Schwaben Wein si mai ieftin cu 2-3 lei.
Crepuscul scos de Liliac.

Attached Files


Edited by cristian_e, 23 March 2017 - 09:09.


#4216
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Este bine sa cunoastem cum se depisteaza vinurile false sau contrafacute: Posted Image

"Experimentul cu bucata de pânză

Orice român poate descoperi singur dacă vinul pe care-l cumpără este falsificat sau nu. Pentru test are nevoie de o bucată de lână sau pânză, chiar o felie de pâine. Se toarnă băutura peste aceste produse şi, în funcţie de modul în care se colorează, se poate stabili dacă vinul este contrafăcut. „În cazul microprobelor de vinuri roşii falsificate prin adaosul de coloranţi sintetici, lâna se colorează net, iar culoarea persistă şi după spălarea cu apă", se arată în studiul „Stabilirea metodelor de determinare a produselor falsificate din industria vinului", realizat de staţiunile de cercetare Murfatlar, Bujoru, Blaj şi Iaşi. „Experimentul arată că, de fiecare dată când lâna va fi colorată în roşu cu nuanţe spre galben, violet sau maro, vinul este colorat artificial", potrivit aceluiaşi document. De asemenea, vinurile contrafăcute îşi schimbă gustul, mirosul şi culoarea la câteva zile după ce au fost desigilate, chiar dacă sunt depozitate în condiţii recomandate pentru vin." Cum poţi depista vinul fals


"Eticheta poate să nu dea de bănuit, dar prețul exagerat de mic al unei sticle de vin poate să vă atragă atenția că acea băutură este falsificată. Puțini știu însă că astfel de vinuri contrafăcute au fost descoperite chiar și în supermarketuri. Substanțele folosite pentru a crea vinuri noi sunt nocive pentru organism, spun specialiștii.

În timp ce în Dolj crește numărul producătorilor din vin care cultivă viță-de-vie și au costuri importante pentru a produce vinuri curate, adevărate, există alții care falsifică sau comercializează pe teritoriul județului vinuri contrafăcute pe care le vând la prețuri derizorii, pentru că nu au costuri mari pentru procurarea sau producerea lor.

Un dosar penal pentru astfel de abateri

Amenda aplicată celor care vând vinuri contrafăcute pornește de la 40.000 de lei și poate ajunge și la 100.000 de lei dacă acel comerciant practică, în mod repetat, vânzarea de produse contrafăcute de vinificație. O astfel de amendă ar trebui să fie descurajantă, dar există firme care au repetat vânzarea de vinuri contrafăcute chiar și după ce a primit amenzi. Un comerciant care a fost descoperit de mai multe ori că vindea vin contrafăcut s-a ales cu dosar penal.

„De la începutul anului și până acum au fost descoperiți în Dolj șase comercianți care vindeau vinuri contrafăcute pe piață. Ei au fost amendați cu suma totală de 246.000 de lei. O persoană s-a ales cu dosar penal pentru că a încălcat legea de mai multe ori, comercializând în repetate rânduri vinuri contrafăcute. Unele persoane au și contestat procesele-verbale în instanță. Este dreptul dânșilor să conteste. Noi ne menținem procesele-verbale. Vinul confiscat merge la analize în laboratoare specializate. Foarte puțini dintre cei care au contestat în instanță au avut câștig de cauză." Există vin contrafăcut pe piață. Cum aflăm care este cel falsificat

#4217
gump4

gump4

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 10.01.2017
Fapt ca nu am facut rost, inca, de o sticla veche de Lacrima lui Ovidiu(produsa la noi), am achizitionat o sticla  din Auchan(adusa din Spania)si surpriza mare a fost ca avea acelasi gust cu ce stiam eu...

Edited by gump4, 23 March 2017 - 22:09.


#4218
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,331
  • Înscris: 08.02.2015

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Pentru partea nordica mai recomand Familia Hetei. Probabil tu te-ai referit la Nachbil (au un Syrah excelent). Ambii sunt in Beltiug-jud. Satu Mare.
Dacă nu-mi spuneai tu, nu știam.Posted Image Probabil ți-ai făcut impresia că am amintit de Beltiug și Rătești la plesneală. Deja mi se face greață.

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Rotenberg facea vinuri mai bune in trecut, chiar cel entry-level avea un gust interesant de visina, aici ma refer la Rapsod. Oricum etichetele medievale, menestrel etc aduc ceva intreresant si imi plac la nebunie. Gama de varf a lui e altceva.
Rotemberg face vinuri bune și acum. La el problema este de natură financiară.

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Poate si zona Dealul Mare nu-i ajuta
Să vorbim ca să ne aflăm în treabă. Trebuie să ai și talent pentru așa ceva.

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Serve parca nu mai e nici el ce a fost. La inceput gama Vinul Cavalerului aveau niste vinuri bune, acum nu. Din cate stiu Rieslingul mi-a placut mult si era Riesling de Rhin, nu italian.
Perle din puțul gândirii (ca să vorbim în limbaj academic). Gama Vinul Cavalerului are un bun raport calitate-preț și, față de alte vinuri, nu prea există variații de calitate.
Iar la SERVE (că, de fapt, este un acronim) Rieslingul de Rin este într-o proporție minoritară față de Rieslingul Italian. Dar, ne dăm atoatecunoscător și ne umflăm în pene cu lucruri pe care nu le stăpânim. Mda, iar o să sară unii colegi că sunt acid, dar când prostia dă pe dinafară nu pot fi imun.

#4219
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 Otineu, on 23 martie 2017 - 22:37, said:


Rotemberg face vinuri bune și acum. La el problema este de natură financiară.



E Rotenberg. Si la el problema chiar nu e de natura financiara. Nici pe departe. Unii spun că averea sa e în primele zece din Israel. Nişte miliarde bune de euro. El este creatorul standardului 802.11, care se va numi Wi-Fi. Inventator al switch-ului ethernet şi al Wireless Broadband Access. Toate astea l-au umplut de bani.

#4220
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,331
  • Înscris: 08.02.2015

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Se mai poate vorbi si de Lacerta Winery ce de la inceput au scos niste vinuri ce mie unul nu mi-au spus nimic, dar au niste preturi usturatoare. O nota aparte pentru vinul rosu Blaufraenkisch, ce il mai au si cei de la Nachbil
Vinurile acestui producător nu sunt chiar ieftine, dar are cea mai îngrijită vie din Dealu Mare (aspect recunoscut chiar de unii reprezentanți ai concurenței care apreciază modul în care Emilian Șerbulea are grijă de via lor). Vinurile lor sunt apreciate de către cei care au o minimă pregătire în acest domeniu. Dacă ei au prețuri usturătoare, oare cum o fi Titanul celor de la Liliac?

 Hitmaker, on 23 martie 2017 - 22:45, said:


E Rotenberg. Si la el problema chiar nu e de natura financiara. Nici pe departe. Unii spun că averea sa e în primele zece din Israel. Nişte miliarde bune de euro. El este creatorul standardului 802.11, care se va numi Wi-Fi. Inventator al switch-ului ethernet şi al Wireless Broadband Access. Toate astea l-au umplut de bani.
Legende.

 cristian_e, on 23 martie 2017 - 09:02, said:

Multe vinuri sunt facute exclusiv pentru marile retele de retail si nu sunt trecute pe site-ul producatorilor.
Crepuscul scos de Liliac.
Și eu nu am amintit de acest vin?

#4221
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 Otineu, on 23 martie 2017 - 22:54, said:

Legende.

Garantat nu. Si vorbesc in deplina cunostinta de cauza. A fondat Breezecom pe care a vandut-o in 2000 pe o suma uriasa. E suficient sa precizez ca la un an dupa vanzare compania valora 970 de milioane de dolari. Rotenberg e foarte bogat. Si o stiu din surse de incredere din lumea it-ului. Ca el nu vorbeste despre asta sau poate s-o fi plangand pe la colturi e altceva...

Edited by Hitmaker, 23 March 2017 - 23:03.


#4222
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,331
  • Înscris: 08.02.2015

 Hitmaker, on 23 martie 2017 - 22:45, said:

Unii spun că averea sa e în primele zece din Israel. Nişte miliarde bune de euro.
Am restrâns aria la care făceam referire când am spus că sunt legende.

 Hitmaker, on 23 martie 2017 - 22:59, said:

Rotenberg e foarte bogat. Si o stiu din surse de incredere din lumea it-ului. Ca el nu vorbeste despre asta sau poate s-o fi plangand pe la colturi e altceva...
Are bani, dar nu sumele vehiculate de tine. Și, scuză-mi lipsa de modestie, dar eu nu vorbesc din surse indirecte, ci din sursă directă.
S-a deviat de la subiect din cauza mea. Nu m-am exprimat bine. Îmi cer scuze.
Când am spus că la el problema este de natură financiară am vrut să spun că el are niște prețuri cam mari la anumite vinuri care nu se regăsesc într-o calitate tot atât de ridicată. Dar, e afacerea lui, sunt banii lui, face ce vrea și cum vrea. La un moment dat m-am gândit că aceste prețuri mai mari ar putea fi justificate nu doar de investițiile mari pe care le-a făcut, ci și de faptul că unii l-au furat destul de mult până mai acum câțiva ani și el o fi crezut că cheltuielile de întreținere a viei sunt mai mari decât a crezut când a demarat afacerea. Dacă gestionam eu via lui (cum mi-a propus la început) îi dădeam afară în doi timpi și trei mișcări pe cei care l-au furat. Dar, nu m-a interesat.
El vrea să se poziționeze mai bine într-un viitor apropiat în zona premium și de aceea are prețurile mai mari pe anumite game.
Încercarea asta o fac mai mulți (de exemplu, Liliac, Știrbey, LacertA), dar cred că toți greșesc. La un masterclass eu am spus că la momentul actual producătorii ar trebui să aibe ca obiectiv principal imaginea de țară. Că ea se construiește de o asociație a lor sau de către instituțiile statului, nu mai contează. În acest sens, o perioadă pe care o prognozez la aproximativ 10 ani, producătorii ar trebui să meargă la export cu prețuri mici și abia după ce exporturile României vor ajunge la un anumit prag să încerce să mai crească prețul. Dar în branșa asta sunt orgolii mari și producătorii nu au ajuns la acel grad de unitate care să creeze condiții reale de asociere. Nu mai vorbesc de restul.

Edited by Otineu, 24 March 2017 - 05:56.


#4223
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
Acum am inteles. Se intelegea ca nu are bani sa se extinda.

#4224
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014
@Otineu

Ce ii opreste la ora actuala de la acel obiectiv principal, adica construirea unei imagini de tara, participarea serioasa si cu cap la targuri?

#4225
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
Din ce am auzit pe la colturi dar sigur Otineu stie mai bine, orgoliile marunte si dezbinarea sunt cauza. Plus la unii lipsa capacitatii de a intelege cat de important este acest fapt.

Sunt total de acord cu Otineu, pentru industria vinului din Ro e cel mai important pas si ar putea deschide posibilitati neintuite de producatori.

#4226
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
La ce e bună construcția asta de imagine de țară, dacă oricum tot ce producem se vinde la intern?

#4227
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 retele, on 24 martie 2017 - 13:18, said:

La ce e bună construcția asta de imagine de țară, dacă oricum tot ce producem se vinde la intern?

Te afli in eroare. Nu se vinde totul la intern. Sunt producatori care exporta si 50% din productie (Aurelia Visinescu de exemplu).

La ce e bun? Pentru ca au tot intrat hectare noi pe rod dintre replantari si in curand o sa ramana producatorii cu vinul in crama. Daca nu cumva se intampla deja asta.


Sigur, asta e un raspuns strict pe latura problemei ridicata de tine. Dar la general vorbind ar fi multe de spus de ce e nevoie sa exportam vin. Acolo e piata adevarata, acolo sunt banii, am putea creste si calitativ si cantitativ si multe altele...

#4228
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Nu vorbesc de cazuri punctuale. La nivel național avem un export de 2.5% din producție.
Pâna în 2016 inclusiv nu s-a constatat vreo creștere spectaculoasă de producție.
Iar cât privește prețurile... nu s-a tot vehiculat pe aici ideea că oricum noi avem (la intern) vinuri cam scumpe față de omoloagele lor străine?

#4229
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

 retele, on 24 martie 2017 - 13:42, said:

Nu vorbesc de cazuri punctuale. La nivel național avem un export de 2.5% din producție.
Pâna în 2016 inclusiv nu s-a constatat vreo creștere spectaculoasă de producție.
Iar cât privește prețurile... nu s-a tot vehiculat pe aici ideea că oricum noi avem (la intern) vinuri cam scumpe față de omoloagele lor străine?

Nu am spus nimic de preturi ci de volumul vanzarilor. Una e sa vinzi 100.000 de sticle si alta e sa vinzi 1 milion.

Da, le avem cam scumpe dar tot apar crame, tot intra o gramada de vin in piata si vor fi obligati sa lase preturile mai jos. Cat de curand. Din cate stiu urmeaza sa intram pe supraproductie. Asta daca nu suntem deja. Si atunci va trebui ori sa exportam, ori sa vindem in tara. Cui din tara? Nu stiu...

#4230
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
si in tara la ce cuptura a vinului avem, cand Norocel Bucegel la pet fac legea, si nu mai vb ca tot romanu are si o stresinica. iar parte proasta la consum ca iesi undeva si adaosul e demulte ori peste 200%. si atunci iei o bere si ai plecat

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate