Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 

Comunismul si EI

- - - - -
  • Please log in to reply
498 replies to this topic

#1
vlachian

vlachian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 30.07.2011
TABLOU NOMINAL
Al persoanelor implicate în organizația Uniunii Tineretului Comunist, descoperită în Capitală la 4 martie 1935.

1. OFELIA MANOLE, născută Zeidman, zisă Irina, zisă Jeni, evreică, supusă română, născută în 1908 în orașul Reni, absolventă a Facultății de Litere din București, fără ocupație, dovedită conducătoarea organizației locale a tineretului comunist din București.
2. SCHNEIBERG IOJI, evreu, supus român, născut la anul 1917, în Tg. Neamț, fără profesiune, fiul lui Iancu și Ghizela, cunoscut comunist.
3. TAMLER VICTOR, evreu, supus român, născut la anul 1912, în orașul Brodi, Polonia, student la Facultatea de Drept din București, fiul lui Isac și Estera.
4. BEER REGHINA, evreică, supusă româncă, născută la 1901 în comuna Pustila jud. Rădăuți, fără ocupație, cunoscută comunistă, făcând parte din technica organizației.
5. ROMER HINDE PESIA, zisă Pepi, evreică, supusă româncă, născută la 1908 în Vijnița, jud. Storojineț, fără profesie, fiica lui Mendel și Rifca Romer, cunoscută comunistă.
6. LIXANDRU VASILE, zis Pavel, român , etate 20 de ani, născut în comuna Rătești, jud. Argeș, profesiune turnător în serviciul Atelierelor Grivița.
7. PREOTEASA GRIGORE, zis Sorel, român, născut la anul 1915, în București, profesiunea student la Facultatea de Litere, cunoscut comunist.
8. ANA WEXLER, zisă Angela, evreică, supusă română, născută 1914 în orașul Bălți, studentă la Litere, fiica lui Oisie Vexler, și Ghemea din orașul Bălți.
9. ASIA MECINIC, evreică, supusă română, născută la 1909 în orașul Chișinău, fără profesiune, fostă studentă, cunoscută comunistă.
10. UMANSKI HAIA, evreică, supusă română, născută la anul 1907 în comuna Tarutino județul Cetatea Albă, profesiune brodeuză, fiica lui Ițic și Ema Umansky, cunoscută comunistă.
11. TIMINSKY LEON, zis Elea, zis Leonie, evreu, supus român, născut în anul 1912, în orașul Soroca, profesiunea tipograf, cunoscut comunist, soldat activ la centrul de instrucție 7 Jandarmi din Petroșani jud. Hunedoara.
12. PAP ILONA, zisă Ilonka, naționalitate ungară, supusă română, profesiunea țesătoare, fiica lui Francisc și Maria, născută la nul 1911 în comuna Macau jud. Cenad Ungaria, cunoscută comunistă, a activat în calitate de secretară la regionala comunistă din Transilvania.

U.M. 02600
București
Fond 948/3
Dosar Nr. 93
Filele 9-10


#2
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010
Mda...Si ce anume vrei sa nuantezi ?

#3
vlachian

vlachian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 30.07.2011

 mikiugor, on 5th November 2011, 06:32, said:

Mda...Si ce anume vrei sa nuantezi ?
Multe.

De exemplu comunismul in Americana Latina.
Incep cu un moment foarte important, este vorba de organizatia de guerilla urbana, Tupamaros.

mai jos un link la o pagina dintr-o carte:
http://books.google....9...paKdw&w=685

Este vorba despre Mauricio Rosencof.
Un Yidden care vorba idish.

Unuia caruia nu-i era rusine sa fie Jidan.
Iar pe deasupra era si comunist.
Declarat!
Cu acte in regula!

Edited by vlachian, 05 November 2011 - 07:01.


#4
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010
Comunisti poti gasi in toate tarile (chiar si in America).
Banuiesc ca, dumneata, vrei sa atragi atentia asupra faptului ca multi comunisti erau evrei.....
Daca asta doresti, ar fi binevenita o statistica sau un link catre un sait , cel putin, care sa nu fie dubios. Se poate?

#5
florrea2

florrea2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 05.09.2011

 mikiugor, on 5th November 2011, 06:32, said:

Mda...Si ce anume vrei sa nuantezi ?
sanki tu nu te-ai prins ce vrea el să spună. Dacă ești ovreiaș sau ai rude sau ești simpatizant comunist, sionist, mozaic ridici două degete și te prezinți frumos.

 mikiugor, on 5th November 2011, 07:23, said:

Comunisti poti gasi in toate tarile (chiar si in America).
Banuiesc ca, dumneata, vrei sa atragi atentia asupra faptului ca multi comunisti erau evrei.....
Daca asta doresti, ar fi binevenita o statistica sau un link catre un sait , cel putin, care sa nu fie dubios. Se poate?
eu nu bănuiesc ci îmi e clar că vrei să faci praf topicul. Tu ai nevoie de link către un sait care să te lămurească că în Romînia înainte de război în partidul comunist erau cei mai mulți evrei. Tu încă nu ai aflat și ai nevoie de dovezi. Că URSS a băgat în Romînia 100.000 de evrei comuniști după război ai aflat? Nu? Nu-ți dau link! Că alți evrei au fost mutați din Romînia în alte țări (Polonia, Cehoslovacia), tot de către URSS și tot cu același scop știi? Vrei link?

#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 florrea2, on 5th November 2011, 08:00, said:

sanki tu nu te-ai prins ce vrea el să spună. Dacă ești ovreiaș sau ai rude sau ești simpatizant comunist, sionist, mozaic ridici două degete și te prezinți frumos.
Tu vezi evrei dupa fiecare colt.

 florrea2, on 5th November 2011, 08:00, said:

Tu ai nevoie de link către un sait care să te lămurească că în Romînia înainte de război în partidul comunist erau cei mai mulți evrei. Tu încă nu ai aflat și ai nevoie de dovezi.
Da florine, asa e normal, DOVEZI.

 florrea2, on 5th November 2011, 08:00, said:

Că URSS a băgat în Romînia 100.000 de evrei comuniști după război ai aflat? Nu? Nu-ți dau link!
De ce nu dai link? Stii dar nu vrei sa ne spui si noua?

#7
Zyklona-M

Zyklona-M

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,532
  • Înscris: 24.10.2011
S-a mai pus dar e la subiect si aici:

Max Goldstein - comunist si anarhist de origine evreiasca. In noiembrie 1920, incearca sa il asasineze pe Constantin Argetoianu, ministru al afacerilor interne, care era cel mai inversunat politician anticomunist din acea vreme. Atentatul a esuat pentru ca bomba plasata sub vagonul ministerial a distrus jumatatea neocupata de calatori. Pe 8 decembrie 1920, impreuna cu Saul Osias si Leon Liechtblau, a organizat un alt atac terorist cu bomba. Dispozitivul exploziv artizanal plasat chiar in sala Senatului Romaniei l-a ucis pe Ministrul Justitie, Dimitrie Greceanu (decedat la spital), si pe alti doi senatori, Dimitrie Radu, (Episcop de Oradea Mare, ucis pe loc) si Spirea Gheorghiu (decedat la spital), ranindu-i de asemenea, printre altii, pe presedintele Senatului, Constantin Coanda. Atentatul a dus la condamnarea comustilor in Procesul din Dealul Spirii si la interzicerea Partidului Comunist.
Ana Pauker (Hannah Rabinsohn) - activista comunista evreica, agent al Moscovei, numita si "Stalin in fusta" deoarece a condus cu o mana de fier. La Moscova a devenit sefa grupului de comunisti romani exilati, cunoscut ulterior sub denumirea de "factiunea moscovita". In 1947 a fost numita ministru de externe, calitate in care a semnat actul prin care Romaniei i se lua Insula Serpilor de catre Uniunea Sovietica. A jucat un rol tenebros in istoria Romaniei, aducandu-i statului roman numeroase prejudicii.
Marcel Pauker - sotul lui Hannah Rabinsohn (Ana Pauker). Membru al Comitetului Provizoriu al PCdR (Partidului Comunist din Romania), membru in Comitetul Central si in Biroul Politic fiind si delegat la Conferinta partidelor comuniste din Balcani de la Sofia si la Berlin. Incepand cu 1935 intra in dizgaratia lui Stalin. Este arestat de N.K.V.D. sub acuzatia de spionaj in favoarea Romaniei. Anchetat un an mai tarziu, Marcel Pauker a marturisit in fata N.K.V.D. actiunile de spionaj. Este condamnat la moarte prin impuscare, sentinta fiind executata.
Valter Roman (Erno Neulander) - nascut la Oradea ca fiu al unui rabin. Membru C.C. al PCR recrutat in miscarea comunista de cominternistul Nicolae Golberger care l-a ajutat sa plece in URSS unde a activat alaturi de Ana Pauker. Devenit locotenent-colonel intr-o unitate NKVD a fost trimis in Spania sub numele Walter Roman. Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane primind sarcina sa o transforme intr-o filiala a Armatei Rosii. Ministrul Postelor si Telecomunicatiilor.
Istoricul sovietic T.M. Islamov, a publicat niste documente care arata ca Valter Roman "ar fi pledat in fata membrilor Comisiei Litvinov pentru crearea statului independent Transilvania, girat de marile puteri Uniunea Sovietica, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie".
Nicolae Goldberger - comunist evreu cu vechi state de functionar al Internationalei Comuniste fiind membru al Biroului Politic. A venit in Romania pe tancurile sovietice. Raspunzand de Organizatia politica MADOSZ, din partea Moscovei, a cerut, inainte de lovitura de stat din martie 1945, ca nord-vestul Ardealului, care fusese luat Romaniei prin Dictatul de la Viena si a carui reintrare sub administratia romaneasca era refuzata de Stalin, sa fie dat Ucrainei.
Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg) - nascut la Chisinau intr-o familie de evrei. In 1940 a fost recomandat de I.A. Efimov, secretarul de cadre, pentru a fi incadrat in Razvedka, o directie din NKVD care se ocupa cu spionajul. A fost instruit ca spion in Cernauti, intr-un centru special creat pentru astfel de activitati. Numit subdirector in Directia Generala a Securitatii Poporului, la 1 septembrie 1948, Alexandru Nicolschi a devenit prin puterea discretionara a aparatului represiv pe care­l dirija, unul dintre cele mai temute varfuri ale noului regim. Nu a ezitat sa ordone arestarea si anchetarea chiar si a unuia dintre fostii sai protectori, Vasile Luca, precum si a ex­ministrului de interne Teohari Georgescu. In calitatea sa de fost agent sovietic, subdirectorul Securitatii poporului a fost si unul dintre pilonii agenturii KGB care functiona pe teritoriul romanesc. In 1953, in urma "succeselor" dobandite a fost promovat, devenind secretar general al MAI. Pe 31 ianuarie 1961, prin Hotararea Consiliului de Ministri, Nicolschi a fost trecut in rezerva cu gradul de general locotenent cu drept de a purta uniforma. Indepartarea sa din Securitate se datoreaza afirmarii national-comunismului. Pana in 1989 s-a aflat sub supravegherea fostilor sai colegi, pentru a nu putea lua legatura cu agentura KGB din Romania. A fost unul dintre cei mai aprigi tortionari comunisti. Virgil Ierunca descrie in cartea sa "Fenomenul Pitesti" ororile fizice ce pshice la care erau suspusi detinutii politici din ordinul lui Nicolschi.
Silviu Brucan (Saul Bruckner) - nomenclaturist comunist roman de origine evreiasca. Secretar general de redactie la ziarul Scanteia, de la tribuna caruia cere condamnarea la moarte, printre altii, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Bratianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr si Pamfil Seicaru. Sotia sa, Alexandra Sidorovici, a fost acuzator public al Tribunalului Poporului. Fost ambasador in Statele Unite in 1955 si la ONU intre 1959 - 1962. In 1989 a fost unul din semnatarii "Scrisorii celor sase" demnitari comunisti impotriva lui Nicolae Ceausescu. Imediat dupa revolutia din 1989 a intrat in FSN.
Iosif Chisinevschi (Jakob Broitman (Roitman)) - comunist roman, de origine evreiasca, nascut la Chisinau. Fost vicepresedinte al Consiliului de Ministri si membru al Comitetului Central al PCR. Ideolog si propagandist sef al PCR. "Raportul Tismaneanu" in caracterizeaza ca fiind un "intrigant desavarsit si oportunist, servil pana la lingusire in relatiile cu superiorii", iar pe de cealalta parte "razbunator si despotic fata de subordonati". Acelasi raport spune despre el ca "reprezenta stalinismul perfect", si ca era "devotat neconditinat URSS".
Golonel Dulgheru (Dulbergher) - evreu comunist care s-a nascut la Tecuci. Inspector al Sigurantei, a fost protejatul agentului sovietic Vania Didenco (Ion Vidrascu) unul dintre sefii Serviciului Secret al partidului comunist. In perioada 1948-1952, a fost seful Sectiei anchete penale, in care pozitie impreuna cu Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg) a deportat zeci de mii de persoane in colonii de munca fortata.
Mihai Roller - comunist evreu nascut la Buhusi. A ocupat un sir de functii in structurile de partid: director-adjunct al Institutului de istorie a Partidului, seful Sectiei de Stiinta a C.C., insa sectorul asupra caruia si-a pus amprenta nefasta cel mai mult a fost cel al istoriografiei cu precizarea ca nu avea nici macar studii de specialitate. A "compus" manualul sovieto-roman de "Istoria Romaniei" dupa anul 1947 si care nu reprezenta decat un mod de propaganda al PCR. Roller era un comunist convins si antisionist aprig.
Ieronim Hristea: "În istoria lui Roller, Basarabia și Bucovina nu erau pamânturi românești, limba româna nu provenea din latina, jafurile rusești au fost acte de binefacere, trupele sovietice erau eliberatoare. Pentru Mihail Roller, Ștefan cel Mare n-a fost mare, iar Mihai Viteazul n-a fost viteaz, amândoi au fost niste domni feudali care exploatau țărănimea săracă. Nicolae Iorga era, potrivit lui Mihai Roller, un om politic reacționar, un istoric burghez".
Raportul Tismaneanu la pagina 659 considera manualul de istorie facut sub coordonarea lui Roller ca fiind "plin de falsificari si profund antipatriotic".
Gheorghe Gaston-Marin (Gheorghe Grossman) - evreu comunist. Si-a luat numele de Gaston, ca nume conspirativ in Franta. A activat in rezistenta franceza, iar din 1942 a intrat in partidul comunist. La inceput a fost consilier la Presedintia Consiliului de Ministri (1945-1948), apoi secretar general si ministru-adjunct la Ministerul Economiei Nationale (1948-1949). A fost si ministru al Energiei Electrice si Industriei Electrotehnice (1949-1954) si a lucrat si in planificarea economiei nationale, fiind presedintele Comitetului de Stat al Planificarii (1954-1965). A fost vicepresedintele Consiliului de Ministri (1962-1969), apoi presedinte al Comitetului de Stat pentru Preturi (1969-1982). Deputat in Marea Adunare Nationala (1952-1985) si membru al CC al PCR (1960-1984).
Eduard Mezincescu (Mezingher) - ca reprezentant al Ministerului Afacerilor Straine al Republicii Populare Romane, a semnat la 23 mai 1948, impreuna cu reprezentantul sovietic N.P. Sutov, un Proces verbal de cedare a Insulei Serpilor. Documentul nu a fost ratificat niciodata nici de Romania, si nici de Uniunea Sovietica.
Sigi Beiner (Bayner) - evreu comunist nascut in Cernauti. In timpul evacuarii armatei si populatiei romane din Basarabia si Bucovina in 1940, Sigi Beiner a fost unul din agitatorii comunisti evrei care au facut actiuni antiromanesti, fapt care l-a ajutat sa devina membru NKVD. Evacuat intai de sovietici in Asia Centrala, in timpul razboiului, pentru ca mai apoi sa fie trimis in Romania, pe care o detesta, ca bataua si asasin profesionist. Devine anchetator la Securitatea din Cluj si apoi loctiitor al Serviciului de anchete la Directia Regionala de Securitate din Cluj.
Raoul Sorban spune despre el ca nu fusese un oarecare anchetator brutal, crud, "simplu tortionar" in sleata de nemernici ce alcatuiau Securitatea "poporului".
Elisabeta Luca (Betty Birman) - comunista evreica nascuta in Basarabia. Comunista ilegalista, detinut politic, voluntar in Brigazile Internationale din Spania, si amanta mai multor bsrbati. In Spania devine secretara si amanta lui Petre Borila. Prin acesta ajunge si secretara tehnica a Anei Pauker.
Mauriciu Strul - comunist de origine evreiasca, care a ajuns pana la gradul de colonel de Securitate si funcția de director al Securitatii Galati (1948). Conform declaratiilor date de detinutii politici, acesta actiona cu o cruzime deosebita. A condus reprimarea revoltelor taranesti din Vrancea din 1950-1951, unde securistii aflati sub ordinele sale ii lega cu sarma ghimpata pe cei prinsi, dupa care erau umiliti si scuipati inainte de a fi executati.
Constantin Dobrogeanu-Gherea - Membru marcant ai Partidului Socialist Roman, un critic literar marcant, cunoscut pentru polemica sa cu Titu Maiorescu.
Lev Trotki ii face un portret special: "Printre miniștrii, diplomații sau prefecții din România, nu puțini sunt cei care au învățat alfabetul politic de la Gherea. Din fericire ei nu sunt singuri. Din 1890 Gherea a condus prima generație de muncitori socialiști români spre învățăturile marxism leninismului. Gherea și Rakovsky au fost primii care au îndreptat Partidele socialiste spre Revoluția din Rusia și au inițiat un nou tip de partid socialist".
Leonte Rautu (Lev Oigenstein) - redactor la ziarul PCR: Scanteia. Dupa razboi a devenit ideologul PCR. Ca sef al Directiei de Propaganda si Cultura a CC al PM a colaborat cu Iosif Roitman-Chisinevschi, pentru "impunerea dogmelor staliniste asupra culturii romane". "Raportul Tismaneanu" il nominalizeaza printre cei care sunt "responsabili de mentinerea si perfectionarea regimului criminal" comunist din România. Tot in "Raportul Tismăneanu", la pagina 659 exte numit ca "dictatorul culturii romane".
In interviul cu politologul elvetian Phillipe du Bois, a recunoscut ca regimul comunist a ucis zeci de mii de oameni, "insa fara sa-si arate cea mai mica parere de rau asupra crimelor comise".
Leon Tismaneanu (Tismenetki Leonid Moiseevici) - supranumit "Ciungul", a fost un comisar comunist evreu si sovietic. Nascut la Soroca, Basarabia a aderat la Partidul Comunist Roman in anii 1930. Intre 1937-1939 lupta in Brigazile Internationale (comuniste) in Spania, unde isi pierde bratul drept. Dupa 1939, crainic, apoi redactor, la radio Moscova, sectia romana. Trimis de catre NKVD in Romania in 1948, naturalizat Tismaneanu (1949), nomenclaturist: director adjunct al Editurii PMR, ulterior Editura Politica; sef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea din Bucuresti. A fost descris de fiul sau in "Raportul Tismaneanu" ca fiind "un leninist fanatic si dur", "unul dintre tartorii ideologici" ai perioadei staliniste.
Ghizela Vass - activista comunista evreica nascuta in Basarabia. A intrat in PCR in 1933, atunci cand partidul era compus in mare parte din agenti NKVD. A avut o ascensiune in partid foarte rapida devenind membru al CC al PCR si a reusit sa se mentina in functii pana la sfarsitul anilor '70. Director adjunct al Secției Organizatorice a CC al PMR, in 1958 devine sefa a sectiei relatii internationale a partidului. Ghizela Vass, alaturi de Lidia Lazarescu (nume conspirativ), Olga Deutsch si Andrei Goanta (nume conspirativ, mai tarziu s-a refugiat in Israel), a condus un grup de sprijin si coordonare a luptei antititoiste format in cadrul sectiei de relatii internationale a PMR.
Mihail Bruhis (Kofman Srul Pinhusovici) - evreu comunist din Basarabia. Fost membru al Comitetului Revolutionar pentru salvarea Republicii Moldovenesti, "din ghearele mosierilor si ale capitalistilor romani", asa dupa cum declara el insusi in monografia "Rusia, Romania si Basarabia - 1812, 1918, 1924, 1940" publicata la Tel Aviv in anul 1979. O alta declaratie interesanta a sa spune ca ponderea evreilor in miscarea comunista din Basarabia "depasea cu mult procentul evreilor din efectivul general al populatiei tinutului".
Avram Bunaciu (Abraham Gutman) - comunist evreu, a ajuns sa ocupe functiile: de ministru de justitie a Romaniei in perioada 1948 - 1949 si pe cea de ministru de externe in perioada 1958-1961.
Nas Leon (Littman) - evreu comunist care a activat si in ilegalitate. In timpul regimului comunist s-a ocupat de administrarea resurselor financiare, controla fondurile valutare, intreprinderile si fermele Gospodariei de Partid. A fost sef al Gospodariei de Partid a CC al PCR din 1946 si pana in 1989.
Miron Constantinescu (Mehr Kohn) - comunist, sociolog, istoric, om politic, membru titular al Academiei Romane, fiind "primul boss rosu al Scanteii legale de dupa 23 August 1944. In 1952 Miron Constantinescu era presedintele Comisiei de Stat a Planificari.
Gheorghe Stoica (Moscu Cohn) - comunist evreu, care este caracterizat de "Raportul Tismaneanu" ca fiind un "stalinist experimentat" si a fost unul dintre fondatorii partidului comunist. A activat ca ofiter politic in timpul Razboiului Civil din Spania. Intors in Romania, a ocupat diferite functii: seful organizatiei de partid pe Bucuresti, membru al Comitetului Central al PCR, membru in comisia de control a PCR.
Lupu Petre (Pressman) - comunist de origine evreiasca, inca de tanar activist in miscarea comunista si membru de partid din 1936. Din 1968 membru plin al Comitetului Executiv al CC al PCR, responsabil al sectiei organizatorice a partidului. Ministru al Muncii intre 1967-1977, presedintele Colegiului Central al Partidului intre 1977-1983. A fost si adjunctul lui Ceausescu in Directia Organizatorica a Comitetului Central.
Barbu Zaharescu (Zuckerman) - evreu comunist ce a indeplinit mai multe functii in timpul regimului comunist, cum ar fi: rector al Institutului "Maxim Gorki" (1952), ambasador in Turcia, China, Vietnam, dar si altele. A fost printre cei admisi sa prezinte teza de doctorat fara sa indeplineasca cerintele.
Michel Flexer (Flexor, Flecher) - comunist evreu de profesie avocat, care la 28 iunie 1940 in fruntea uni grup de comunisti evrei a ocupat primaria si politia din orasul Soroca. Dupa ce a tinut un discurs prin care a defaimat autoritatile romane, l-a impuscat pe comisarul care ajunsese in acel moment la politie si pe agentul care il insotea pe acesta.
Grigore Cotovschi (Grigore Kotovschi) - comunist evreu din Basarabia. A fost un militant activ, participand la Razboiul Civil din Spania. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a stat in Uniunea Sovietica. La intoarcerea in Romania a lucrat in aparatul de propaganda al PMR. A fost initiatorul crearii RSSA Moldoveneasca formata din raioane din regiunea Transnistria si Odesa, in cadrul Ucrainei, sustinand ca aceasta noua republica poate propaga comunismul in Basarabia vecina, existand sanse sa aducă revolutia comunista in Romania si chiar si in Balcani.
Pavel Cristescu (Kleinman) - comunist de origine evreiasca. A detinut functia de sef al Militiei in perioada 1949-1952.
Stefan Voicu (Aurel Rottenberg) - evreu comunist. A condus publicatia CC al PCR denumita la inceput "Lupta de clasa" dupa care i-a fost schimbat numele in "Era Socialistă". A mai fost membru supleant al CC al PMR, membru al CC al PCR si deputat in Marea Adunare Nationala. A fost printre cei admisi sa prezinte teza de doctorat fara sa indeplineasca cerintele.
Mihail Florescu (Iacobi) - evreu comunist care dupa 1944 pana la functia de ministru. Ministru adjunct la Ministerul Industriei Metalurgice si ministru al Industriei Chimice, al Petrolului si Chimiei.
Ecaterina Abraham - sotia lui Petre Borila (Iordan Dragan Rusev), si este caracterizata de "Raportul Tismaneanu" ca fiind "o comunista militanta de origine evreiasca". Fiica sa Iordana a fost casatorita cu Valentin Ceausescu si au avut un baiat Daniel.
Wilhelm Einhorn (Einhorn Vilmos) - evreu comunist maghiar, tovaras cu Valter Roman. In Romania a ajuns colonel de securitate si sef al DIE.
Ofelia Manole - comunista evreica ce a ajuns adjuncta lui Leonte Rautu (Lev Oigenstein), denumit de "Raportul Tismaneanu" ca "dictatorul culturii romane".
Fanny Goldberger - comunista evreica, ce a lucrat ca secretara a lui Petre Borila (Iordan Dragan Rusev). Anterior lucrase la Cancelaria Comitetului Central.
Simion Bughici - comunist evreu, care in timp ce Ana Pauker, era ministru de externe al Romaniei in perioada comunista, acesta era ambasadorul Romaniei la Moscova. Mai tarziu, in 1952, el i-a succedat Anei Pauker in functia de ministru de externe.
Kohn Hillel - evreu comunist, care a avut functia de sef al Comitetului Judetean Cluj
Sorin Toma - ziarist comunist evreu, ajungand sa ocupe functia de redactor-sef al ziarului Scanteia din 1947 pana in 1960. A emigrat în Israel din 1979.

Alti evrei comunisti cu functii de conducere, majoritatea fiind mentionati si in "Raportul Tismaneanu"
Ludovic Weiss
Goldstein Seiman
Lemkovici Feiga
Lutenko Moisei
Isidor Hollingher
Stefan Koller
Kleiman Moisei Solomonovici
Goldberger Miklos
Silvia Ebner
Faierstein Raia
Kofman Iakov
Simion Teigher
Bogopolski Haim
Frenkel Isak
Bakal Israil
Zighelbaum Srul
Leibovici Srul Abramovici
Tudor Sepeanu
Gurevici Hers Leib
Morghenstern Izrail Markovici
Vihrev Abram Naumovici
Aritonovici Samy
Saevici Faibisch
Sielberman Iosif
Srul Mauriciu


De citit un articol despre Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg) intitulat [url="http://www.tiuk.reea.net/1/31.html"]Pișa-ne-am pă mormîntul lor (deși ăsta are urnă)[/url]
[/quote]

#8
florrea2

florrea2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 05.09.2011

 lucifer76, on 5th November 2011, 08:07, said:

Tu vezi evrei dupa fiecare colt.
Da florine, asa e normal, DOVEZI.
De ce nu dai link? Stii dar nu vrei sa ne spui si noua?

hai, băi, termină că mă enervezi. E vorba de PCR în ilegalitate. E ultradovedit că erau mulți evrei și alți străini atunci înscriși. Afară de asta  cred că era și o chestiune de curaj să te înscrii atunci în PCR. Mă mir că nu vede nimeni că dacă s-au înscris atunci evrei asta e o probă de mare curaj. Astea sînt chestii foarte cunoscute și  dacă vine unul ca tine șice re link, dovezi......dovedește că e prea mic și naiv și că nu are rost să discut cu tipi din ăștia.
La fel cu cei 100.000 de veri aduși de URSS. S-au pus aici listele cu membrii de frunte ai PCR din 46, 47, 48. Era dat acolo numele lor reale și de unde vin, locul nașterii etc. Aproape jumate erau din afara țării.

#9
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 florrea2, on 5th November 2011, 09:17, said:

La fel cu cei 100.000 de veri aduși de URSS. S-au pus aici listele cu membrii de frunte ai PCR din 46, 47, 48. Era dat acolo numele lor reale și de unde vin, locul nașterii etc. Aproape jumate erau din afara țării.
Florin, s-a pus lista cu membrii de frunte, chiar bengal a pus asa ceva, dar astept o dovada ca au venit 100 000 de evrei din afara.

#10
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010
:D Da. Vreau un link. Si iarasi, da! Ma gandeam ca a pune in spatele evreilor comunismul e aberant.Am vazut lista membrilor comunisti data de @Zyklona-M....Din nou, si? Ai cumva o lista cu comunistii (scuzati cucofonia) Romani ?
Intrebam si eu asa.....
Apropo, urasc comunismul . Dar nu ii prea am la inima nici pe cei de extrema dreapta care cum/nacum dau vina pe toti inchipuitii , ingropand astfel adevarul.

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Desteptii astia 2 ar fi trebuit sa puna un link spre Raportul Tismanesky. Dar e o pretentie absurda  :nonobad:

http://www.mediafire...o28ld9w58ueqbb4

#12
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010

 lucifer76, on 5th November 2011, 10:34, said:

Desteptii astia 2 ar fi trebuit sa puna un link spre Raportul Tismanesky. Dar e o pretentie absurda  :nonobad:

http://www.mediafire...o28ld9w58ueqbb4


Multumesc pentru link.

    Am vazut ca are peste 600 de pagini asa ca nu il voi citi acum.
Totusi, va rog pe dumneavoastra sa imi faceti un rezumat , daca nu cer prea mult, ca sa se vada care este proportia de romani comunisti si evrei comunisti....Daca se prezinta asa ceva in document...

Edited by mikiugor, 05 November 2011 - 10:43.


#13
florrea2

florrea2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 05.09.2011

 mikiugor, on 5th November 2011, 11:37, said:

Multumesc pentru link.

    Am vazut ca are peste 600 de pagini asa ca nu il voi citi acum.
Totusi, va rog pe dumneavoastra sa imi faceti un rezumat , daca nu cer prea mult, ca sa se vada care este proportia de romani comunisti si evrei comunisti....Daca se prezinta asa ceva in document...
Zău,mă? Vrei și rezumat? maculatura aia a lui Tisimetzki e....document?
@ Lucifer, tu dacă nu te-ai da mare nu ai avea haz.Într-adevăr e o pretenție absurdă  să îl iau eu pe Tisimetzki în serios. Îl ia domnul miki că tot zice el că îi urăște pe comuniști.

#14
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010

 florrea2, on 5th November 2011, 12:19, said:

Zău,mă? Vrei și rezumat? maculatura aia a lui Tisimetzki e....document?
@ Lucifer, tu dacă nu te-ai da mare nu ai avea haz.Într-adevăr e o pretenție absurdă  să îl iau eu pe Tisimetzki în serios. Îl ia domnul miki că tot zice el că îi urăște pe comuniști.



Da as fi vrut si un rezumat....Asa fiindca am si luat documentul insa, cum spuneam mai sus, nu am avut timp sa il citesc. Si fiindca dumneata nu ai dat nici un link catre nici un sait tot nu m-ai convins ... cu nimic.
Cat despre ura.... urasc cam tot ce este de extrema (atat de dreapta cat si de stanga) , cu tot ce inseamna spalarea lor de creier si ideologie de doi bani.

Dar poate ai alte argumente...in fine.

Edited by mikiugor, 05 November 2011 - 12:59.


#15
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Nea Florica si argumentele, e o gluma buna  :naughty: . Dar ca rezumat, scrie clar ca inainte de `44, majoritatea celor din PC erau straini. Nu doar evrei, ci si unguri. Mai scrie ca organizatia de tineret evreu al PC avea vreo 30 000 de membri, vreo 12 000 de membri Comitetul Democratic Evreiesc. Toate organizatiile astea erau afiliate PC. Dar dupa `50 organizatiile astea se desfiinteaza, sunt absorbite de PC. Cauta cuvantul evreu, evrei in pdf, e searchable.

#16
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 mikiugor, on 5th November 2011, 08:23, said:

Comunisti poti gasi in toate tarile (chiar si in America).
Banuiesc ca, dumneata, vrei sa atragi atentia asupra faptului ca multi comunisti erau evrei.....
Daca asta doresti, ar fi binevenita o statistica sau un link catre un sait , cel putin, care sa nu fie dubios. Se poate?

Inainte de 1944 majoritatea comunistilor de la noi (in jur de 2 000) erau evrei si unguri, fondatorii acestei miscari in Romania, socialistii de la sfarsitul sec. XIX aia ai lu` Dobrogeanu Gherea si comunistii de mai tarziu din anii `20, fondatorii acestor curente pe plaiurile noastre, erau in proportie de 90% evrei! Pana prin anii `50 majoritatea comunistilor din conducerea partidului erau evrei. Abia sub Dej incepe epurarea si partidul se romanizeaza in posturile de conducere, miscarea asta e incurajata de miscarea similara facuta in URSS de Stalin ca altfel nu indrazneau ai nostri.
La fel a fost si in Rusia si restul Europei, de fapt chiar parintii comunismului, Marx si Engels erau tot evrei, cu alte cuvinte nu exageram cu nimic daca definim comunismul ca o creatie evreiasca. Un rabin spunea ca marxismul si iudaismul sunt acelasi lucru!



 lucifer76, on 5th November 2011, 14:15, said:

Dar ca rezumat, scrie clar ca inainte de `44, majoritatea celor din PC erau straini. Nu doar evrei, ci si unguri.

E adevarat dar la fel de adevarat e si faptul ca daca te uiti si mai atent la biografiile unor unguri, bulgari, rusi, din conducerea PCR de atunci, vezi ca multi dintre ei erau tot evrei deghizati. Cam la fel de unguri ca Soros sau Bela Kun. Adica numarul evreilor in PCR e chiar mai mare decat apare in statisticile oficiale, fie interesat, fie din comoditate, ca nimeni nu s-a aplecat sa vada ce se ascunde cu adevarat in spatele unor nume sau origini declarate unguresti sau rusesti. De exemplu cica doar tatal lui PEtre Roman ar fi evreu, maica-sa ar fi spaniola, in realitate era tot evreica dar evreica din Spania. Am dat doar un exemplu...

#17
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 turcoctonul, on 5th November 2011, 13:23, said:

Inainte de 1944 majoritatea comunistilor de la noi (in jur de 2 000) erau evrei si unguri,
Uite ca cineva a citit  :thumbup:


 turcoctonul, on 5th November 2011, 13:23, said:

E adevarat dar la fel de adevarat e si faptul ca daca te uiti si mai atent la biografiile unor unguri, bulgari, rusi, din conducerea PCR de atunci
Asta am uitat sa spun, in organizatia undureasca a PC, se scrie ca mare parte din unguri erau evrei unguri. Dar cu search se gaseste imediat in Raport.

#18
mikiugor

mikiugor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 07.06.2010
Multumesc pentru rezumat @lucifer76.
Ceea ce spune @turcoctonul i-mi confirma, parte, ceea ce stiam si eu, respectiv faptul ca la noi in Romania, comunistii nu au fost de luat in seama decat dupa ce "fratii de la rasarit"- purtandu-ne pe "caile de inalt progres si civilizatie"- au dat buzna peste noi.
Iar implementare cu forta a putut fi facuta si datorita( ironie- nu-i asa) legionarilor si terorismului practicat de ei.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate