Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...

date personale angajat
 Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...

Concediu Vasiliki
 Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic

Ce "tip" de apartament/ca...
 A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri

nume strazi
 

Prajitura cu lamaie/crema de lamaie

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
5 răspunsuri în acest subiect

#1
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.436
  • Înscris: 31.10.2008
Are cineva o reteta imbatabila? Nu m-a convins nimic din ce-am vazut pe net pana acum.

#2
BOSCHETARULNR1

BOSCHETARULNR1

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 204
  • Înscris: 31.07.2011
CAKE WITH LEMON  :dribbledrool:

#3
Sunlounger

Sunlounger

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 407
  • Înscris: 20.11.2008
Vrei cu lemon curd, adica o crema de oua si lamaie? Eu am o reteta super cu lime :D

#4
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.729
  • Înscris: 05.01.2008

View PostThomas-, on 14th August 2011, 18:38, said:

Are cineva o reteta imbatabila? Nu m-a convins nimic din ce-am vazut pe net pana acum.
Te-apucasi de gatit?("semne bune anul are!" :D )
Daca nu vrei ceva prea complicat, poti face un chec cu marmelada de lamaie (e foarte aromat):

Marmelada de lamaie o faci asa: pui la fiert in apa clocotita 1 kg de lamai intregi (de preferinta bio, c-o sa le mananci si coaja), fierbi 20 de minute, arunci apa. Le fierbi apoi iarasi 20 minute, in alta apa clocotita, arunci apa. Le fierbi si a 3-a oara  20 minute in apa clocotita, pastrezi 100 ml din ultima apa in care au fiert, scurgi lamaile.
Tai lamaile fierte in sferturi, sau cum vrei tu, le scoti samburii si le zdrobesti cu mixeru' stick.
Cantaresti piureul obtinut (parca ies vreo 700 de grame), si-l amesteci cu aceeasi cantitate de zahar (aproximativ 700 grame) plus apa pe care ai pastrat-o de la ultima fierbere, si fierbi cam 15 minute (amesteca-n el, c-altfel sare.)
Marmelada-i gata. Iti ies 3-4 borcane, dar pentru chec iti trebuie unul singur. Asa ca fie faci jumate din cantitate, fie imi dai mie surplusu'. :D

Si checul:
- bati cu mixerul 4 galbenusuri cu 4 linguri de ulei si 4 linguri de zahar, pana se albesc; adaugi treptat 300 gr marmelada de lamaie si 300 gr faina amestecata cu o lingurita praf de copt. La urma incorporezi usor, cu un tel (iese mai pufos decat dac-amesteci cu mixerul), de jos in sus, 4 albusuri batute spuma. Lasi la cuptor aproximativ o ora, la 180 grade Celsius. Il pudrezi cu zahar sau, daca te chinuie talentu', ii faci o glazura din zahar pudra+puutina zeama de lamaie (se usuca rapid pe el.)

Chit c-am scris mult, e usor de facut. Poti face marmelada inainte c-o zi-doua-cinci, si o folosesti cand ai chef.

#5
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.436
  • Înscris: 31.10.2008

View PostSunlounger, on 16th August 2011, 11:29, said:

Vrei cu lemon curd, adica o crema de oua si lamaie? Eu am o reteta super cu lime :D

Te rog.

View Posts3ction31, on 16th August 2011, 13:26, said:

Te-apucasi de gatit?("semne bune anul are!" :D )

Cred ca e singura mea activitate care-mi ofera rezultatele atat de repede.


Daca nu vrei ceva prea complicat, poti face un chec cu marmelada de lamaie (e foarte aromat):

View Posts3ction31, on 16th August 2011, 13:26, said:

Marmelada de lamaie o faci asa: pui la fiert in apa clocotita 1 kg de lamai intregi (de preferinta bio, c-o sa le mananci si coaja), fierbi 20 de minute, arunci apa. Le fierbi apoi iarasi 20 minute, in alta apa clocotita, arunci apa. Le fierbi si a 3-a oara  20 minute in apa clocotita, pastrezi 100 ml din ultima apa in care au fiert, scurgi lamaile.
Tai lamaile fierte in sferturi, sau cum vrei tu, le scoti samburii si le zdrobesti cu mixeru' stick.
Cantaresti piureul obtinut (parca ies vreo 700 de grame), si-l amesteci cu aceeasi cantitate de zahar (aproximativ 700 grame) plus apa pe care ai pastrat-o de la ultima fierbere, si fierbi cam 15 minute (amesteca-n el, c-altfel sare.)
Marmelada-i gata. Iti ies 3-4 borcane, dar pentru chec iti trebuie unul singur. Asa ca fie faci jumate din cantitate, fie imi dai mie surplusu'. :D

Si checul:
- bati cu mixerul 4 galbenusuri cu 4 linguri de ulei si 4 linguri de zahar, pana se albesc; adaugi treptat 300 gr marmelada de lamaie si 300 gr faina amestecata cu o lingurita praf de copt. La urma incorporezi usor, cu un tel (iese mai pufos decat dac-amesteci cu mixerul), de jos in sus, 4 albusuri batute spuma. Lasi la cuptor aproximativ o ora, la 180 grade Celsius. Il pudrezi cu zahar sau, daca te chinuie talentu', ii faci o glazura din zahar pudra+puutina zeama de lamaie (se usuca rapid pe el.)

Chit c-am scris mult, e usor de facut. Poti face marmelada inainte c-o zi-doua-cinci, si o folosesti cand ai chef.

Multumesc frumos, o sa incerc.

#6
Sunlounger

Sunlounger

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 407
  • Înscris: 20.11.2008

View PostThomas-, on 17th August 2011, 17:37, said:

Te rog.

Tarta asta cu lime e geniala http://www.blogculin...tarta-lime.html

Iar reteta pentru lemon curd o ai aici. Poti pune crema rezultata peste un blat de biscuiti cu unt si apoi o mai rumenesti la cuptor.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate