Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Moara de cereale cu pietre
Last Updated: Aug 12 2014 11:29, Started by
BLeeview
, Jan 27 2011 13:55
·
0
#37
Posted 06 April 2011 - 11:28
Ideea e ca cei care vin la atelierele mele de paine, sa poata face o vizita si la aceasta moara, care e la vreo cateva sute de m departare de locu' inde va fi cuptoru' de paine si deci si atelierele. Si astea vor fi tot in livada
Plus ca daca se poate, as vrea ca faina care o folosesc la ateliere, sa fie macinata tot aici, din graul cultivat de oamenii din sat. |
#38
Posted 06 April 2011 - 12:30
happyhippie, on 6th April 2011, 11:28, said: Ideea e ca cei care vin la atelierele mele de paine, sa poata face o vizita si la aceasta moara, care e la vreo cateva sute de m departare de locu' inde va fi cuptoru' de paine si deci si atelierele. Si astea vor fi tot in livada Plus ca daca se poate, as vrea ca faina care o folosesc la ateliere, sa fie macinata tot aici, din graul cultivat de oamenii din sat. nu ai mai multe poze cu pietrele de moara existente? cea pozata banuiesc ca era scoasa din uz, la cum arata de ciobita. john27in2001, on 2nd April 2011, 19:53, said: Tocmai am fost la KFC si au chifle din faina integrala foarte bune. Ai garantia ca sunt din faina integrala? Sau sunt innegrite cu chimicale? shiva, on 2nd April 2011, 16:16, said: Happyhippie, cati ani are moara cu pietre? Ai niste poze? Ma intereseaza cat e de mare si ce angrenaje are. Apropo, in ceva sat din Bistrita am inteles ca este o moara cu pietre dar nu se prea gasesc mesteri sa le intretina Si eu stiu de cineva ce si-a cumparat o moara in Bazna si ar vrea sa o refaca, dar nu stie daca merita. Ma sunase sa ma intrebe daca pot sa ii ofer si pietre de moara, nu doar mori. Din cate am inteles a cumparat cladirea destul de ieftin, si nu prea ar fi dorit sa mai investeasca... Pacat... happyhippie, on 6th April 2011, 11:28, said: Ideea e ca cei care vin la atelierele mele de paine, sa poata face o vizita si la aceasta moara, care e la vreo cateva sute de m departare de locu' inde va fi cuptoru' de paine si deci si atelierele. Si astea vor fi tot in livada Plus ca daca se poate, as vrea ca faina care o folosesc la ateliere, sa fie macinata tot aici, din graul cultivat de oamenii din sat. Ideea e minunata, peisajele sunt extraordinare, dar.... nu e mai bine sa ai tu moara ta, la atelier? E adevarat, asta actionata de apa este 100% ecologica. Dar poti avea si tu una mica, actionata de apa, daca te intereseaza Edited by BLeeview, 06 April 2011 - 12:31. |
#39
Posted 06 April 2011 - 16:26
Da, m-am gandit si la asta si este o optiune pe care probabil am s-o iau in considerare daca nu se rezolva nimic cu moara din sat, mai ales ca am si eu acelasi rau in fundul gradinii. E adevarat ca are alt impact o moara veche fata de una noua !
Ai vreo oferta si in domeniul morilor cu pietre actionate de apa ? Exista astfel de mori de dimensiuni mici, ca mie nu-mi tre' una asa de mare ? |
#40
Posted 08 April 2011 - 13:38
happyhippie, on 6th April 2011, 16:26, said: Da, m-am gandit si la asta si este o optiune pe care probabil am s-o iau in considerare daca nu se rezolva nimic cu moara din sat, mai ales ca am si eu acelasi rau in fundul gradinii. E adevarat ca are alt impact o moara veche fata de una noua ! Ai vreo oferta si in domeniul morilor cu pietre actionate de apa ? Exista astfel de mori de dimensiuni mici, ca mie nu-mi tre' una asa de mare ? Un furnizor de-al meu din Austria facea asa ceva ( vezi poza ) dar acum mi-a spus ca nu mai produc astfel de modele. Desigur, poti achizitiona o moara fara motor, si sa rogi un tamplar sa-ti faca o roata de apa, care sa transmita rotatia la pietre. Nu e simplu, dar nici prea complicat nu cred sa fie. Totul e ca apa sa aiba suficienta forta. Trebuie un pic lucrat la asta, eventual facut ceva ca un fel de baraj, ca sa poti sa dai drumul "la presiune" cand vrei sa macini. E ceva de investit... Attached Files |
#41
Posted 23 May 2011 - 15:36
Un alt capitol al moraritului artizanal este fabricarea de faina pentru paste. Aceasta trebuie sa aiba o anumita granulatie (trebuie sa fie mai grosiera, gen gris). Exista posibilitatea de a purifica mecanic grisul, astfel incat calitatea acestuia sa creasca, fiind redusa cantitatea de tarata.
|
#42
Posted 23 May 2011 - 21:41
Inca o data-mi spun in sinea-mi ca-i interesant ce voroviti voi p'acilea! Keep on going!
|
#43
Posted 25 May 2011 - 12:44
#44
Posted 06 July 2011 - 18:32
Painea Harică, despre care se spune ca are proprietati vindecatoare miraculoase, se poate obține din boabe de grau pisate sau măcinate cu mori de cereale cu pietre.
|
#45
Posted 12 July 2011 - 13:23
Pentru a face boia de ardei traditionala, se folosesc mori cu pietre. Ardeii trebuie maruntiti inainte, iar dupa macinare la pudra obtinuta se mai adauga apa pentru a ajunge la o umiditate de 15%.
|
#46
Posted 15 July 2011 - 12:39
Morile de cereale Tirol pot avea si sisteme de cernere separate sau incorporate. Astfel, putetim obtine nu doar faina intehrala, cat si faina alba, gris si tarata.
|
|
#47
Posted 28 October 2011 - 17:37
BLeeview, on 15th July 2011, 13:39, said: Morile de cereale Tirol pot avea si sisteme de cernere separate sau incorporate. Astfel, putetim obtine nu doar faina intehrala, cat si faina alba, gris si tarata. Cu toate ca partile active care contribuie efectiv la spargerea bobului de cereale sint din metal, se specifica totusi acest lucru, demn de luat in considerare. Voi, cei care aveti probabil mai multa experienta decit mine, ce ma sfatuiti ? Daca la pescari le urez "Fir intins", voua va urez "Cuptor incins" sau "Aluat dospit" ! |
#48
Posted 04 January 2012 - 11:37
hindel, on 28th October 2011, 17:37, said: Bine v-am gasit pe toti care postati aici, dar si pe cei care cititi doar! Sint interesat (in viitorul apropiat) in achizitionarea unei mori de bucatarie, pt. uz familial, convins fiind de valoarea fainii integrale, proaspat macinate. Doresc sa pot macina atit griu, secara, cit si porumb. Am cautat destul pe net si atentia mi s-a oprit asupra morilor Hawos Billy 100 sau 200, (pe care prin cineva care merge des prin Germania, pot sa mi-o aduc fara sa platesc transportul), sau http://www.wondermill.co.uk/ care este cam scumpa comparativ cu pretul din SUA, insa transportul este gratuit in toata Europa! Aceasta moara m-a impresionat din punct de vedere al productivitatii precum si fiabilitatea (vezi garantia). Am vazut si filmuletul unde este prezentata macinind non-stop, o groaza de saci de griu! Punctul forte insa care ma face sa o iau in calcul alaturi de morile cu pietre, este specificatia fabricantului referitoare la faina care rezulta la o temperatura optima ce nu-i distruge constituientii esentiali !!! Cu toate ca partile active care contribuie efectiv la spargerea bobului de cereale sint din metal, se specifica totusi acest lucru, demn de luat in considerare. Voi, cei care aveti probabil mai multa experienta decit mine, ce ma sfatuiti ? Daca la pescari le urez "Fir intins", voua va urez "Cuptor incins" sau "Aluat dospit" ! Bine ai venit! Nu stiu daca ai avut in vedere si morile de cereale cu pietre Tirol sau SAMAP. Beneficiezi de service in Romania (altfel trebuie sa trimiti moara in Germania chiar si pentru o simpla constatare), au garantie 5 ani si sunt fabricate de companii de renume, cu experienta. Recomandarea mea ar fi o moara Tirol A100 (ai si cateva clipuri video la acel link), sau SAMAP F 100, aceasta din urma fiind o moara cu performante de macinare ridicate, datorate sistemului inovativ de evacuare si racire cu aer a fainii brevetat de producatorul francez. |
#49
Posted 04 April 2012 - 18:18
Caut colaborator pentru punere in functiune moara pe pietre in Timis sau Hunedoara. Moara este completa cu doua randuri de pietre , probabil pentru grau si porumb. linia pentru grau dispune de sistem de cernere cu elevator. Ii lipseste doar sistemul de actionare, adica motorul
|
#51
Posted 05 April 2012 - 16:20
adriantmm, on 4th April 2012, 19:18, said: Caut colaborator pentru punere in functiune moara pe pietre in Timis sau Hunedoara. Moara este completa cu doua randuri de pietre , probabil pentru grau si porumb. linia pentru grau dispune de sistem de cernere cu elevator. Ii lipseste doar sistemul de actionare, adica motorul |
|
#52
Posted 05 April 2012 - 18:12
#53
Posted 05 April 2012 - 18:45
#54
Posted 06 April 2012 - 18:11
BLeeview, on 5th April 2012, 18:45, said: Nu stiu, depinde de ce vrei sa faci si de ce fel de colaborator ai nevoie. Ai vreun plan? In primul rand as vrea sa o pun in functiune, dar as vrea o reamplasare, de preferat in timis, deci as vrea un colaborator care detine spatiul. Acolo unde se afla acum este in curtea socrilor si nu cred ca le-ar conveni deranjul si in al doilea rand nu este posibilitatea alimentarii la curent, adica 380V. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users