Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Moara de cereale cu pietre

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#1
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010
Salutari tuturor.

Pentru cei care s-au gandit sa dezvolte o afacere bazata pe produse din faina integrala, va pun la dispozitie mori de cereale cu pietre, de diferite capacitati (de la 100 la 1000 Kg/ora), cu sau fara motor.

Faina obtinuta poate fi mai fina sau mai grosiera, dupa cum doriti, toate morile fiind prevazute cu sisteme de reglaj al granularitatii. Se pot obtine astfel diverse fainuri, pentru patiserie, pentru paine, pentru paste, etc.

Cu ajutorul acestor mori se pot macina orice fel de cereale (grau, porumb, orz, orez) dar si alte leguminoase uscate, inclusiv condimente sau plante farmaceutice. Morile pot fi vazute pe site-ul nostru, www.moaradecereale.ro.

Edited by Courage, 27 January 2011 - 14:00.


#2
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,819
  • Înscris: 06.10.2003
Era mai interesanta o discutie despre cum se construieste o astfel de moara, materiale, preturi, etc... :confuzzled:

#3
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,595
  • Înscris: 01.12.2007
Pietrele sunt:
- naturale  numele materialului din care sunt confectionate
- artificiale  ce tip. Certificari si impact asupra sanatatii oamenilor si animaleleor?

Care este ciclul de viata al pietrelor ( ore/tone ) ?

#4
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View PostIdI1, on 27th January 2011, 17:17, said:

Pietrele sunt:
- naturale  numele materialului din care sunt confectionate
- artificiale  ce tip. Certificari si impact asupra sanatatii oamenilor si animaleleor?

Care este ciclul de viata al pietrelor ( ore/tone ) ?

Pietrele sunt facute din materiale naturale foarte dure, cu liant de ciment de magnezita. Cu alte cuvinte, sunt utilizate materiale naturale, dar nu sunt dintr-o singura bucata de piatra naturala. Morile SAMAP utilizeaza numai corindon de Naxos, iar morile United Milling Systems utilizeaza de asemenea corindon dar si cremene.  

Particulele ce sunt desprinse din pietrele de moara in timpul macinarii sunt in cantitate infima si nu dauneaza organismului uman.


Durata de viata a pietrelor de moara depinde nu numai de numarul de ore de utilizare sau de cantitatea macinata, ci si de duritatea materiei prime macinate. Cu cat duritatea materiei prime este mai mare, cu atat scade durata de viata.

Pentru morile SAMAP, pietrele nu necesita reascutire, datorita atat formei constructive a acestora  (pietrele sunt tronconice, nu cilindrice) cat si materialului extrem de dur din care sunt fabricate. Durata lor de viata difera, in functie de model. Au existat situatii in care o familie a macinat peste 12 tone de grau cu o moara F100 de uz caznic (deci nu industrial), in conditiile in care necesarul lor anual era de cca. 150 de kg. Faceti singuri socoteala...  

Pietrele de moara ENGSKO ce echipeaza morile United Milling Systems rezista in medie 1.5 ani, utilizate in regim intensiv (8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana). Fiind pietre cilindrice, acestea necesita si reascutire periodica, la cca 2-3 luni.

In fisierele atasate puteti vedea forma pietrelor SAMAP si ENGSKO.

Attached Files



#5
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Postshiva, on 27th January 2011, 16:22, said:

Era mai interesanta o discutie despre cum se construieste o astfel de moara, materiale, preturi, etc... :confuzzled:

Intr-adevar, ar fi fost interesant, la un moment dat chiar am avut intentia de a le produce aici. Din pacate nu am reusit sa aflu daca la Carbochim inca se mai fac pietre de moara, si nici nu stiu ce calitate ar fi avut. Pe de alta parte recunosc ca as fi avut nevoie de un consultant in materie de motoare electrice, unul in mecaniaca, etc. Asa ca intentia s-a spulberat rapid.

Ce este interesant este ca in Europa (deci si la noi) exista o larga oferta de mori de cereale cu pietre de uz casnic (de bucatarie), dar foarte putini producatori s-au orientat catre morile de uz gospodaresc, comerciale, semiprofesionale sau profesionale.  Ce este remarcabil la aceste mori este calitatea deosebita a fainii integrale obtinute, care contine nealterate toate elementele nutritive din bobul de grau. Mai mult decat atat, suprafata granulelor de faina obtinute prin macinarea cu pietre de moara este mai mare, ceea ce ii permite o absorbtie mai buna si - in consecinta - confera aluatului obtinut o maleabilitate mult mai buna.

Interesanta este constructia pietrelor morilor SAMAP, care au o forma tronconica, ceea ce le permite sa functioneze fara reascutire, suprafata de macinare fiind mai mare intr-un diametru mai mic, ca atare capacitatea de racire fiind foarte buna. Detalii in imaginile de mai jos.

Attached Files



#6
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostBLeeview, on 27th January 2011, 21:36, said:

...
Au existat situatii in care o familie a macinat peste 12 tone de grau cu o moara F100 de uz caznic (deci nu industrial), in conditiile in care necesarul lor anual era de cca. 150 de kg. Faceti singuri socoteala...  

Pietrele de moara ENGSKO ce echipeaza morile United Milling Systems rezista in medie 1.5 ani, utilizate in regim intensiv (8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana). Fiind pietre cilindrice, acestea necesita si reascutire periodica, la cca 2-3 luni....

Pentru utilizare intr-un mic FNC, 12 tone este extrem de putin, in conditiile in care se cam produce cca. 1 tona pe ora.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar pentru utilizare zootehnica, morile cu ciocanele sunt cele mai uzitate, pentru ca nu este necesara o faina foarte fina, ci mai mult o uruiala. Doar in cazul extrudarii si peletizarii se mai apeleaza la mori cu valturi...

#7
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthoria66, on 29th January 2011, 16:14, said:

Pentru utilizare intr-un mic FNC, 12 tone este extrem de putin, in conditiile in care se cam produce cca. 1 tona pe ora.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar pentru utilizare zootehnica, morile cu ciocanele sunt cele mai uzitate, pentru ca nu este necesara o faina foarte fina, ci mai mult o uruiala. Doar in cazul extrudarii si peletizarii se mai apeleaza la mori cu valturi...

Nici vorba de dezamagire. Morile de cereale cu pietre nu au ce cauta intr-un FNC, fie el mic sau mare. Asta deoarece sunt concepute pentru macinarea fina, cu mare atentie asupra temperaturii de macinare, pentru pastrarea tuturor calitatilor nutritive. In consecinta, morile de cereale cu pietre nu sunt destinate utilizarii zootehnice, ci producerii de faina pentru consumul uman.

Mai mult decat atat, acest tip de macinare cu pietre, la temperatura joasa, este singurul care poate fi utilizat pentru producerea de faina Bio. Macinarea cu valturi (niste cilindri metalici canelati) presupune o viteza mare de rotatie, deci o temperatura ridicata, care produce oxidarea germenului de grau, de aceea graul macinat in morile cu valturi este mai intai degerminat. Ca urmare, faina produsa este mai saraca in elemente nutritive, si de obicei sunt adaugati aditivi pentru a o readuce cat de cat in parametri.

Modelul de moara mentionat anterior ca ar fi macinat 12 tone este un model de uz caznic, as putea spune chiar personal, capacitatea de macinare fiind de 6-8 kg/ora. Pentru capacitati mari, pe langa modelele United Milling Systems prezentate pe site-ul nostru, exista si alte variante despre care putem discuta daca este necesar.

Edited by BLeeview, 29 January 2011 - 18:19.


#8
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006

View PostBLeeview, on 28th January 2011, 11:08, said:

... Ce este remarcabil la aceste mori este calitatea deosebita a fainii integrale obtinute, care contine nealterate toate elementele nutritive din bobul de grau. Mai mult decat atat, suprafata granulelor de faina obtinute prin macinarea cu pietre de moara este mai mare, ceea ce ii permite o absorbtie mai buna si - in consecinta - confera aluatului obtinut o maleabilitate mult mai buna. ...

Din ce am citit, intr-adevar faina proaspat macinata are mult mai multi nutrienti si beneficii decat faina de la magazin...dar in acelasi timp, acizii grasi din ea oxideaza si faina incepe sa rancezeasca relativ repede - 72 de ore, ceea ce inseamna ca va trebui sa o folosim imediat ce o macinam, altfel produsul final nu va avea un gust prea placut.  Ok, macinam doar cat ne trebuie pentru o sarja si o folosim...dar teoria spune ca painea NU creste daca folosim faina proaspat macinata si ca ea ar trebui lasata la maturat cel putin 2 saptamani. Nu am crezut cand ni s-a spus asta la scoala, asa ca am scormonit net-ul si am gasit ASTA, dar mai ales asta:

Quote

....The flour was nine days old! Not old enough to be used for bread-baking if fermentation was to last longer than 4 hours.
The levain had been gorgeous until the four-hour mark, then had slumped. According to Gérard, his batch of dough had been okay because fermentation had lasted three hours. He surmised he would have been in trouble past the four-hour mark.
I would need to do some reading to grasp the science behind what happened. But I remember from my classes at SFBI that flour needs to age for about 3 weeks after milling: the oxydation that occurs during this aging period improves the stability and resistance of the proteins present in the flour. A flour that hasn't aged properly makes an over-elastic dough which tends to grow "flat" and to stick. Flatness, stickiness and over-elasticity are certainly the right words to describe our levain after we started using the immature flour.
I still find it absolutely striking that a dough that seemed to be literally bursting at the seams and ready to dance out of its container should fall back and slump in the space of an hour. ....

despre un aluat care dupa ce a crescut corespunzator iar mai apoi a scazut dramatic. Extrasul e de AICI.

Apoi am cautat si mai mult si am dat totusi si de cativa brutari artizanali ce folosesc faina proaspat macinata, insa si acolo existau ceva reactii negative fata de folosirea fainii proaspat macinate in brutarit.

Eu inca nu am folosit inca faina proaspat macinata la o moara cu pietre, pentru ca nu am avut de unde sa iau...dar as vrea sa incerc, insa nu pot sa cumpar moara si apoi sa constat ca nu-mi iese painea.
Mentionez ca painea artizanala pe care o fac eu ( momentan sunt la stadiul de hobby ), precum si cele din exemplele pe care le-am gasit, este de tip " slow food " si nu este facuta cu drojdie de bere, deci necesita un timp de fermentie lung...nu stiu cum s-ar comporta faina proaspat macinata, intr-o fabrica de paine unde painea iese pe banda, mai ceva ca hamburgerii americani si este facuta cu drojdie de bere.

#9
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Cea mai mica ce caracteristici tehnice are si cat costa?

#10
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthappyhippie, on 29th January 2011, 22:06, said:

Eu inca nu am folosit inca faina proaspat macinata la o moara cu pietre, pentru ca nu am avut de unde sa iau...dar as vrea sa incerc, insa nu pot sa cumpar moara si apoi sa constat ca nu-mi iese painea.
Mentionez ca painea artizanala pe care o fac eu ( momentan sunt la stadiul de hobby ), precum si cele din exemplele pe care le-am gasit, este de tip " slow food " si nu este facuta cu drojdie de bere, deci necesita un timp de fermentie lung...nu stiu cum s-ar comporta faina proaspat macinata, intr-o fabrica de paine unde painea iese pe banda, mai ceva ca hamburgerii americani si este facuta cu drojdie de bere.

Poti incerca cu mori de capacitati mai mici (exista o sumedenie pe piata, mai ales la magazinele on-line naturiste), astfel investitia ar fi minima. Si daca depaseste stadiul de hobby, poti apela la morile noastre. Atentie insa la calitatea materiilor prime precum si la alte elemente de mediu (temperatura, umiditatea, curenti de aer), care pot influenta dramatic procesul de dospire. Nu de alta, dar aceste mori de cereale cu pietre - fie ele mici sau mari - exista si se folosesc de mai bine de 100 de ani, si sunt produse si comercializate in continuare. Daca ar fi asa cum spui tu, faina rezultata nu ar folosibila decat 72 de ore, si nici nu ar da rezultate foarte bune in procesul de dospire si crestere.

View Postdorel232004, on 29th January 2011, 23:34, said:

Cea mai mica ce caracteristici tehnice are si cat costa?

Caracteristicile le poti vedea la pagina de prezentare a produsului de pe site-ul nostru. Tot acolo poti lasa o adresa de e-mail pentru a-ti trimite preturile.

Edited by BLeeview, 30 January 2011 - 10:28.


#11
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006
Din pacate consider ca si cea mai ieftina moara cu pietre pe care o stiu, este cam scumpa in caz ca nu as putea-o folosi, costa 1000 de lei...daca stii alta mai ieftina, da-mi te rog un link pe PM, multumesc !

Elementele variabile enumerate de tine ( temperatura umiditatea, atat a aerului cat si a apei si fainii ), au intr-adevar un rol major in procesarea aluatului. Insa atunci painea mea are parte de o constanta a acestor elemente, mai ales atunci cand aluatul dospeste ( partea care conteaza cel mai mult ) - pentru ca procesul acesta are loc in frigider, unde nu sunt curenti de aer, iar temperatura si umiditatea se mentine la fel pe toata durata dospirii. Deci as putea elimina aceste variabile din proces asa ca ar trebui ca aluatul sa se comporte la fel, indiferent de ce faina as folosi, nu ?

Ceea ce am afirmat eu - legat de folosirea fainii proaspat macinate doar o perioada scurta de timp dupa macinare, nu am zis-o eu...asa zice teoria ( am invatat la scoala ) dar si experientele celor ce au folosit. :

Quote

" Un aspect important referitor la calitatea fainii, care este legat de insusirile ei de panificatie, respectiv modul in care se comporta in procesul tehnologic brutaresc, il reprezinta durata de maturizare. Standardele prevad ca faina neagra nu va putea fi livrata decat dupa o depozitare de minimum 5 zile de la macinare, iar cea semialba de 10 zile. De asemenea, se recomanda ca faina sa fie depozitata in unitatile de panificatie, pentru completarea maturizarii, inca cel putin 15 zile . O maturizare deplina se considera ca o reprezinta depozitarea fainii in condititii corespunzatoare, timp de 30 de zile dupa macinare...."

Cum au folosit-o oamenii de-a lungul timpului, nu stiu, dar sunt absolut sigur ca exista un " trick "...o sa caut sa-l aflu !

Mai mult, chiar la dumneavoastra pe site scrie ca :

Quote

" Din pacate, uleiurile si acizii grasi nesaturati sunt foarte volatili si incep sa oxideze si sa rancezeasca aproape imediat dupa macinare. "

si

Quote

" Uleiurile rancede contin radicali liberi care au stransa legatura cu bolile de inima si alte boli degenerative. Radicalii liberi se formeaza de asemenea la macinarea la temperaturi inalte, frecventa la macinarea cu mecanisme de metal. "

Deci daca uleiurile si acizii grasi din germenii bobului de grau incep sa rancezesca atat de repede, cum vom putea folosi faina aceea ?

Mai am si alte nelamuriri...pentru a produce fainuri de diferite tipuri, pentru patiserie, paine etc...avem nevoie de mult mai multe decat de moara in sine, comercializati si aceste site' ? Daca oamenii ar vrea numai faina neagra, ar fi super ca nu am mai avea nevoie de astea, dar cum omul nostru vrea faina cat mai alba....

La fel si pentru grau...taranul il are depozitat cu multe impuritati...pentru a-l cerne avem nevoie de alte utilaje, le puteti aduce si pe astea ?

Edited by happyhippie, 30 January 2011 - 12:29.


#12
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthappyhippie, on 30th January 2011, 12:20, said:

Din pacate consider ca si cea mai ieftina moara cu pietre pe care o stiu, este cam scumpa in caz ca nu as putea-o folosi, costa 1000 de lei...daca stii alta mai ieftina, da-mi te rog un link pe PM, multumesc !

Din pacate nu stiu preturi, sunt convins ca daca incepi sa sapi vei gasi poate ceva mai ieftin, dar probabil ca diferentele nu sunt semnificative. Cu toate astea, eu personal stiu vreo 3 firme din Austria care produc astfel de mori, nu vad cum nu ai putea s-o folosesti.

View Posthappyhippie, on 30th January 2011, 12:20, said:

Ceea ce am afirmat eu - legat de folosirea fainii proaspat macinate doar o perioada scurta de timp dupa macinare, nu am zis-o eu...asa zice teoria ( am invatat la scoala ) dar si experientele celor ce au folosit. :

Este posibil ca teoria pe care ai invatat-o la scoala cu privire la maturare sa nu se aplice la faina macinata integral.



View Posthappyhippie, on 30th January 2011, 12:20, said:

Mai am si alte nelamuriri...pentru a produce fainuri de diferite tipuri, pentru patiserie, paine etc...avem nevoie de mult mai multe decat de moara in sine, comercializati si aceste site' ? Daca oamenii ar vrea numai faina neagra, ar fi super ca nu am mai avea nevoie de astea, dar cum omul nostru vrea faina cat mai alba....

La fel si pentru grau...taranul il are depozitat cu multe impuritati...pentru a-l cerne avem nevoie de alte utilaje, le puteti aduce si pe astea ?

MoaraDeCereale.ro nu ofera in acest moment decat mori de cereale cu pietre. Sunt convins insa ca exista solutii pentru curatarea materiei prime de corpuri straine cat si pentru cernerea fainii, care se pot "adauga" morii. Orientarea noastra este insa inspre cei care vor sa produca faina integrala 100%, si asta pentru ca doar cu mori de cereale cu pietre se poate face acest lucru. Macinarea cu valturi de metal creste temperatura si ca atare nu poate fi folosita, deoarece ar duce la oxidarea si rancezirea rapida a fainii. Trebuie sa o spunem, macinarea cu pietre este net inferioara ca si productivitate macinarii cu valturi, care este net mai rapida, dar cu dezavantajele de rigoare.

#13
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthappyhippie, on 29th January 2011, 22:06, said:

Din ce am citit, intr-adevar faina proaspat macinata are mult mai multi nutrienti si beneficii decat faina de la magazin...dar in acelasi timp, acizii grasi din ea oxideaza si faina incepe sa rancezeasca relativ repede - 72 de ore, ceea ce inseamna ca va trebui sa o folosim imediat ce o macinam, altfel produsul final nu va avea un gust prea placut.  Ok, macinam doar cat ne trebuie pentru o sarja si o folosim...dar teoria spune ca painea NU creste daca folosim faina proaspat macinata si ca ea ar trebui lasata la maturat cel putin 2 saptamani. Nu am crezut cand ni s-a spus asta la scoala, asa ca am scormonit net-ul si am gasit ASTA, dar mai ales asta:



despre un aluat care dupa ce a crescut corespunzator iar mai apoi a scazut dramatic. Extrasul e de AICI.

Adevarat. Dar sa citesti cu atentie, si ai sa vezi ca in acel caz au folosit faina normala, nu macinata proaspat.

Quote

Gérard had an illumination.
He had had a delivery of all-purpose flour the day the levain fell ill and he had used this new flour in his dough. Since he had loved the way it handled in the first batch, he had told me to use it for the levain as well. Now he suspected the flour was the culprit. He asked me to check the code number on the bag.
The code was 353, which meant that the flour had been milled on the 353rd day of the year, i.e. on December 28. January 6 was the day of the incident with the levain and the dough. The flour was nine days old!

Faina proaspat macinata, din bob de grau 100% aere urmatoarele durate de viata: 3-5 zile la temperatura camerei, 10 zile la frigider si 30 de zile la congelator.

Tot acolo ti se dezvaluie si misterul fainii proaspat macinate:

Quote

The flour we milled on the spot didn't have time to mature either but it contained a healthy dose of protein-rich spring wheat to help with tenacity and enough wild yeast to breathe a new life into the dough.

As putea sa iti fac rost de o moara manuala, dar pretul nu difera prea mult de cele electrice (si trebuie sa fii pregatit de o munca de 1/2 ora- 1 ora pentru a putea sa macini ceva faina pentru un copt). Avantajul este ca neavand motor nu are practic ce sa se strice la ea, si faci si ceva conditie fizica :)

Edited by BLeeview, 03 February 2011 - 16:27.


#14
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006
Ma gandesc sa-mi iau o rasnita ca cea din imagine ca sa obtin faina proaspat macinata strict pentru maia si cand am timp, sa macin o juma' de kg si sa fac si paine, sa vad cum iese. Apoi daca rezultatele sunt incurajatoare, vad cum merg mai departe ! Crezi ca pentru inceput ar fi buna o astfel de " moara "...e doar 40 de lei la noi in piata ? E adevarat, e din metal..da' vad ce iese !

Attached Files



#15
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthappyhippie, on 3rd February 2011, 19:48, said:

Ma gandesc sa-mi iau o rasnita ca cea din imagine ca sa obtin faina proaspat macinata strict pentru maia si cand am timp, sa macin o juma' de kg si sa fac si paine, sa vad cum iese. Apoi daca rezultatele sunt incurajatoare, vad cum merg mai departe ! Crezi ca pentru inceput ar fi buna o astfel de " moara "...e doar 40 de lei la noi in piata ? E adevarat, e din metal..da' vad ce iese !

Eu ti-as recomanda totusi o moara cu pietre (ca in imagine). Oricat as vrea sa te sustin in acest demers, nu pot sa iti recomand macinarea cu metale. Dar daca insisti mai bine iti iei o rasnita de cafea, e cca 70 de lei cea mai ieftina si nici nu dai in branci. Succes si tine-ma la curent!

Attached Files



#16
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Posthappyhippie, on 3rd February 2011, 19:48, said:

Ma gandesc sa-mi iau o rasnita ca cea din imagine ca sa obtin faina proaspat macinata strict pentru maia si cand am timp, sa macin o juma' de kg si sa fac si paine, sa vad cum iese.
Cred ca o sa faci scurta la mana pana macini 1/2 kg de grau!

View PostBLeeview, on 30th January 2011, 10:21, said:

poti lasa o adresa de e-mail pentru a-ti trimite preturile.
Ai voie sa pui preturile si aici si chiar e indicat, daca tot vrei sa le vinzi! Sper ca nu sunt secrete!

#17
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006

View PostBLeeview, on 3rd February 2011, 20:44, said:

Eu ti-as recomanda totusi o moara cu pietre (ca in imagine). Oricat as vrea sa te sustin in acest demers, nu pot sa iti recomand macinarea cu metale. Dar daca insisti mai bine iti iei o rasnita de cafea, e cca 70 de lei cea mai ieftina si nici nu dai in branci. Succes si tine-ma la curent!

Am citit un review al acestei mori si intrucat eu fac paine aproape zilnic si pretul este aproape la fel cu al uneia electrice, probabil o sa optez pentru varianta electrica.

Quote

It is capable of making very fine flour (quite a lot finer than store-bought wholewheat flour); however, the problem is that the finer the flour, the more work it is to grind it. I haven't timed it exactly but I would estimate that it takes at least 20-30 minutes to grind enough fine flour for a small to medium loaf - say 500-600 grams - and that is 20-30 minutes of quite hard work. I am quite fit and active, but I find it quite hard going. I feel like I have had a good workout at the end of it, put it like that. That may or may not be a problem for you of course but it is something to be aware of.
I haven't tried milling rice in it, only wheat and rye. It seems to go through rye more easily than wheat, if that is any help.
As far as the mill itself goes, it is well made and attractive looking and appears to be built to last, and it produces good flour. My sole reservation about it is the hard labour. If you don't bake all that often and are prepared for the physical effort I would definitely recommend it, but as I bake bread at least a couple of times a week I may well end up upgrading to an electric model in time as bread from fresh-milled flour is wonderful. Or, if you are technically and/or athletically minded you could do as LeadDog did (see posts above) and investigate pedal power. The output certainly sounds greater with that setup than with the SAMAP, but it is a further investement in space and time...

Am gasit chiar si un tutorial cum sa o folosesti: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ukc_BLolCHk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oricum, multumesc de oferta si astepta, sa vedem preturile.

#18
BLeeview

BLeeview

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 29.10.2010

View Posthappyhippie, on 3rd February 2011, 22:49, said:

Am citit un review al acestei mori si intrucat eu fac paine aproape zilnic si pretul este aproape la fel cu al uneia electrice, probabil o sa optez pentru varianta electrica.



Am gasit chiar si un tutorial cum sa o folosesti: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ukc_BLolCHk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oricum, multumesc de oferta si astepta, sa vedem preturile.
Ma bucur ca ai fost consecvent gamei SAMAP. Eu ti-am recomandat o moara manuala cu pietre, poza cu moara SAMAP era doar un exemplu. Pretul unui asemenea model este influentat de transport, pentru care nu am gasit deocamdata o solutie mai ieftina. Nu cred ca modelele manuale au vreun succes pe piata, de aceea nu m-am axat pe asa ceva. Dealtfel nu intentionez sa comercializez modelele de bucatarie. Iar sa aduc doar o bucata este prea scump ca sa fie un pret final convenabil. Din pacate (pentru problema ta) cam asa sta situatia...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate