Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Mao

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostLeVicomte, on 2nd November 2010, 10:39, said:

Insa da, anumite parti ale planingurilor militare, chiar se fac publice. Cheltuieli de inarmare, efectivele armatei sau ale anumitor parti samd. Uneori chiar e in interesul statului respectiv ca lumea sa afle ce armata are, de xemplu.
Interesul e sa afle ceilalti ca sunt mai dotati decat in realitate :) .

View PostLeVicomte, on 2nd November 2010, 10:39, said:

Nu vad ce ti se pare atat de secret. Toata lumea o face. Mai mult sau mai putin real, dar asta e alta discutie.
Tocmai asta e discutia , despre cat de reale sunt cifrele alea .

View PostLeVicomte, on 2nd November 2010, 10:39, said:

Ma indoiesc ca populatia vreunui stat, cu atat mai putin a Chinei, ar fi secret de stat...
Sunt chinezi , comunisti , secretomani . Si apoi , depinde si cum se facea recensamantul , precizia lui , ca totusi e vorba de o tara enorma , nu de Luxemburg . Gandeste-te ca la un miliard si mai mult cat sunt acum , chiar si 0.1% conteaza .

#20
LeVicomte

LeVicomte

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 29.09.2009
Nu e cazul Chinei, man. Au recunoscut lucruri mult mai urate despre timpurile alea.

Nu toate, desigur. Cauta de exemplu, pe google, un articol despre  ultimele cercetari facute de catre un grup de istorici despre vestitul Mars Lung  al lui Mao. Sa vezi la ce concluzii au ajuns. Cum ca mare parte e pur si simplu vrajeala. Iar guvernul chinez a replicat ca "Marsul ce Lung e o realitate istorica si cu asta basta".

Oricum, discutia e intinsa aiurea. Am spus si o repet: criminal esti cand omori un om, zece, o suta. Si hai sa zicem ca pana la niste cifre de-astea, putem face clasamente. Gen Locul I jack Spintecatorul, locul II..., locul III....

Cand discutam de milioane, termenul de criminal e depasit. Asa ca chiar nu mai conteaza daca Mao, Stalin, Hitler etc au omorat unul 1 milion iar altul 60 de milioane. Sunt pe locul I, toti.

#21
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

Quote

Pe cat de serioase pareau planurile sale, pe atat de utopice erau in realitate. S-ar putea spune ca atributele personalitatii sale enumerate mai sus reflecta, in fond, o evolutie fatala a oricarui revolutionar care, din conducator, sfarseste prin a deveni despotic, in cele din urma renegat chiar de cei pe care i-a condus. In randurile care urmeaza, vom prezenta doar cateva aspecte din aceasta uriasa lucrare utopica, la finele careia una dintre cele mai mari natiuni ale planetei a fost mai intai eliberata de imperialism, apoi transformata “pentru a o incatusa din nou cu cerintele impovaratoare ale doctrinei revolutiei continue”, cum aprecia Deng Xiaoping, suscesorul lui Mao.

Comunele populare trebuiau sa asigure dezvoltarea. “Fierul si otelul din propria ograda” a fost una dintre cele mai mari campanii declansate de Mao Tzedun, in care erau mobilizati zeci de milioane de lucratori de la orase si sate. In 1958, Mao estima ca tara va atinge nivelul economic al natiunilor avansate din punct de vedere industrial in 15 ani. Conform promisiunilor sale, trei ani de munca grea vor fi urmati de un mileniu de fericire comunista! Ce reprezenta tot acest urias efort? “Marele Salt” social si economic, care avea sa materializeze telurile finale vizate de marxism. La inceputul anului 1958, Mao credea chiar ca, din punct de vedere social, acest salt era deja atins, urmand sa gaseasca formula organizatorica pentru realizarea celuilalt palier, saltul economic, sau ceea ce obisnuia sa numeasca “revolutia tehnologica”. Asa au aparut “comunele populare”, care erau de fapt o amalgamare de ferme colective in unitati economice mult mai mari, ce urmau sa se conformeze principiilor comuniste de organizare si renumerare. In aceasta campanie uriasa pentru realizarea “Marelui Salt”, Mao si-a asumat rolul de profet, prevestind iminenta atingere a utopiei comuniste: abolirea diferentelor majore dintre orase si sate si chiar disparitia statului. “Comuna populara” rurala devenise agentul care urma sa indeplineasca aceste deziderate. Astfel, in mai putin de sase luni, prin unirea grabita a cca. 750.000 de cooperative agricole , au fost infiintate circa 24.000 de comune, cuprinzand practic intreaga populatie rurala de peste 500.000.000 de oameni. Comunele urmau sa modeleze si sa fie modelate de oameni care se conformau idealului lui Mao, “rosii si expertii”, indivizi care imbinau o constiinta comunista cu calitatea de expert in economie, putand indeplini un spectru larg de functii sociale si economice si intrupand, chipurile, “constiinta comunista” vitala pe care trebuia sa se sprijine, inevitabil, intreaga societate. Teoriticienii maoisti aveau sa proclame, la scurt timp, ca, “fiecare individ va munci in acelasi timp intelectual si fizic. Oricine poate deveni astfel filozof, om de stiinta, scriitor si artist”.

Ce cifre . 750 000 de cooperative , 500 000 000 de tarani ..

#22
Mamutul

Mamutul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 30.11.2009
Mao Tse Dun a fost un dictator crud, responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni. In acelasi timp, a fost unul dintre cei mai buni lideri de gherila ai secolului XX, unii analisti militari il considera drept fondatorul teoriei insurgentei moderne.

#23
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,117
  • Înscris: 20.12.2007

View PostMamutul, on 2nd November 2010, 14:09, said:

Mao Tse Dun a fost un dictator crud, responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni. In acelasi timp, a fost unul dintre cei mai buni lideri de gherila ai secolului XX, unii analisti militari il considera drept fondatorul teoriei insurgentei moderne.
Unii analisti moderni care nu-l citesc pe Lenin sau Trotzky sau Buharin.
E absurd sa vorbesti de gherila (comunista in acest caz) si sa nu te intrebi: bai , frate dar conceptul de revolutionar de profesie, de armata clandestina de revolutionari, de ORGANIZARE ca factor determinant, cine le-a introdus in vocabularul revolutionar ?

#24
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

Quote

Madame Mao

Nu doar americanilor li se intampla sa aiba un vis. Si chinezii viseaza. Sotia lui Mao Zedong, Madame Mao cum a numit-o Occidentul, a visat toata viata sa fie egala cu sotul ei. Povestea unei actrite frumoase, devenita cea mai urata femeie din China dupa ce a ajuns nevasta celui mai iubit fiu al poporului chinez.


„Am fost cainele presedintelui Mao si am muscat pe oricine mi-a spus el sa musc”, spunea d-na Mao in 1976, la procesul care i se intentase dupa moartea sotului ei, Mao Zedong. Acuzata initial de tentativa de lovitura de stat si de rebeliune armata, d-na Mao renuntase la avocati, alegand sa se apere singura. Era inceputul sfarsitului pentru o femeiecareia ambitia de a fi in fruntea tuturor i-a guvernat – si in final ruinat – existenta. Visul ei de marire se destrama tocmai cand era foarte aproape de a se implini. Parea ca e suficient sa intinda mana pentru a atinge ceea ce-si dorise intreaga viata: sa fie in centrul atentiei, sa fie iubita de toata lumea, sa fie idolatrizata; sa fie asemeni sotului ei, cel dintai imparat comunist, divinizat de un miliard de supusi cu tunica si basc. In boxa acuzatilor si apoi in temnita, doamna Mao pur si simplu nu reusea sa tina pasul cu realitatea: „Nu sunt judecata corect. Am fost casatorita cu Mao 38 de ani. 38 de ani. Iar el este considerat un zeu, in timp ce eu sunt un demon”, spune ea prin vocea scriitoarei Anchee Min, autoarea romanului „Cum am devenit doamna Mao”, publicat recent la Editura Polirom.
Mao murise de o luna si, desi nu sotia urma sa ii fie succesoarea oficiala, pozitia acesteia in Partidul Comunist Chinez (PCC) si influenta pe care o putea exercita detinand controlul mijloacelor de propaganda ii permiteau sa considere ca, in sfarsit, vremea ei de glorie sosise.
Mao ii fusese iubit, sot, idol, carmaci destoinic. Insa de la un moment dat – nici ea nu mai stia cand –, devenise principala stavila in calea ambitiilor ei. Cu 38 de ani in urma, dragostea pentru Mao si magnetismul personalitatii acestuia o determinasera sa renunte la o cariera (promitatoare dupa unii, modesta, dupa altii) in actorie.

................................................................................
............................

La nici o luna dupa moartea lui Mao, sotia sa a fost arestata impreuna cu ceilalti trei membri ai G4. A fost tinuta cinci ani in inchisoare inainte ca procesul ei sa inceapa. Acuzata de persecutarea oamenilor de arta pe parcursul Revolutiei Culturale, a refuzat sa recunoasca acuzatiile care i s-au adus. La proces a spus ceea ce sustinuse cu nenumarate ocazii inainte: "Am facut ce mi-a cerut Mao sa fac"; o dovada de supunere convenabila, dar ciudata pentru cea care alta data se vedea pe sine ca pe un paun intre gaini.
Doamna Mao a fost condamnata la moarte in 1981. Doi ani mai tarziu, sentinta i-a fost comutata in inchisoare pe viata: mai-marii partidului sperau ca detentia prelungita o va face in cele din urma sa-si recunoasca vina. N-a fost asa. Peste cativa ani, madame Mao a fost diagnosticata cu cancer de esofag, dar nu a vrut sa fie operata. Starea sanatatii ei a continuat sa se deterioreze si in 1991 a fost eliberata din inchisoare pe motive medicale. A fost internata intr-un spital, unde s-a sinucis prin spanzurare, pe 20 august 1991. Biletul de adio continea urmatorul mesaj: “Presedinte Mao, te iubesc! Eleva ta devotata vine sa te vada!”
Articolul complet . Mai recomand si "Becoming Madame Mao - Anchee Min" , tot despre viata ei .

Edited by lucifer76, 03 November 2010 - 07:56.


#25
VerbumBonum26

VerbumBonum26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 13.12.2009
Mao, ca si Stalin, a fost un criminal in masa. Poate aceasi trasaturi de tatuca al poporului, s-a bucurat de cultul personalitatii, a dus poporul chinez in foame iar adversarii sai au fost eliminati crud.

#26
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostLeVicomte, on 1st November 2010, 19:05, said:

majoritatea oamenilor au tendinta sa spuna Hitler, cand sunt intrebati care a fost cel mai... Stalin, contraataca altii. In realitate, s-ar parea ca de departe  Best of the best e Mao.
Un principiu de baza in istorie: Istoria e un fenomen de mase, nu de indivizi. Nu indivizii fac istoria, ci masele. Astfel, Stalin Mao Hitler, nu au omorat un singur om cu mana lor.
Hitler Mao sau Stalin nici macar nu au dat ordine de felul "omorati nush cate milioane de oameni", ci "eliminati inamicul si tradatorii". Ordinele nici nu au putere daca nu-s urmate.
ex.
Ceausescu in 1989 care ordona maselor "stati linijtiti la locurile voastre" vs. Ceausescu in 1988 care ordona maselor "eliminarea elementelor imperialiste"
In 1989 nici o securitate, nici o armata nici o politie nici o garda patriotica nici membrii de partid, activistii, utecistii bravi pionieri sau vajnici soimi ai patriei, nu i-au urmat ordinele.
Atunci cum poti pretinde ca Ceausescu dicta unei natiuni de 23 de milioane cu numai un an in urma in 1988? da' ce pl lui, i s-a consumat mojo-ul in 1989?
Aici iau tzeapa "majoritatea oamenilor", pt ca la fel cum "majoritatea oamenilor" te-ar omori daca te-ar opera pe cord, la fel "majoritatea oamenilor" fac harcea parcea istoria.

capisci? Hitler Mao si Stalin doar s-au nimerit in zona cand uriasul si complexul mecanism numit "societate irationala" s-a pus in mijcare si s-a reasezat in functie de necesitati.
A, ca occidentul face o propaganda grava de a-l scoate pe Hitler tzap ispasitor ca si cum vezi doamne, Germania era virgina si a venit el si a stricat raiul, si de fapt nemtii is inocenti.
dar asta e alt comportament irational al societatii, aruncam vina pe umerii unui individ care oricum a murit, deci noi suntem absolviti, un nou inceput, viitor de aur, trecut fara pata.
Otelariile Krupp vor continua sa faca bani babani si dupa WW2 cu metrouri, cum au facut si in WW2 cand au facut tancuri de kko pt wehrmacht, de la care au primit valuta forte.

la o adica, cel mai masiv criminal din istorie este occidentul care a produs colapsul a doua continente - Africa si America, si a agresat pana aproape de colaps India si China (si URSS)

Edited by criztu, 27 November 2011 - 17:01.


#27
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
Cica Mao cerea o virgina pe zi.Estimat i-au trecut prin pat 5000 virgine.

Edited by pro-civilizatie, 28 November 2011 - 19:07.


#28
florrea2

florrea2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 05.09.2011

View PostLeVicomte, on 1st November 2010, 19:05, said:

Evident ca statisticile difera, in functie de cine si cand le-a facut. Insa majoritatea clasamentelor il dau pe Mao pe locul I, cu 55-60 milioane victime. Am gasit un autor care urca pana pe la 73 milioane...

Pentru comparatie, acelasi autor da totalul victimelor comunismului in URSS ca fiind de 62 milioane iar ale lui Hitler cam 21 milioane.
deci acum sînt 55-60 de milioane de victime în China? Cînd m-am liberat eu din armată, februarie 1971, Europa Liberă afirma, tot fără probe, că au fost 20 de milioane de victime. Scrieți și voi 100 de milioane, să fie masa bogată.

View PostKokoshmare, on 2nd November 2010, 09:39, said:

Langa Mao mi se pare ca ala ar fi maresalul Zhu De
E Ciu-en-Lai. L-am văzut în numeroase poze.

View Postpro-civilizatie, on 28th November 2011, 19:07, said:

Cica Mao cerea o virgina pe zi.Estimat i-au trecut prin pat 5000 virgine.
S-a deschis concurs de cea mai comică replică pe luna asta?

#29
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Sigur ca n-a dat diect ordine sa fie suprimate nu stiu cate milioane de oameni,iar trebuie sa-ti asumi responsabilitatea politica pentru hotarari gen: sa stringem cuantumul anual al taranilor in gospodarii mai mari spre a indeplini planele trienale sau cincinale,sa le furi uneltele,proviziile si grauntele pentru urmatorii doi ani, si apoi sa te intrebi de ce acolo era foamete.

Deci nu doar ca Mao a fost criminal depasit,a fost chiar si prost,ca toti comunistii ca nu cunostea parghiile economiei naturale,taranilor fiindu-le interzis sa acumeleze din recolta propiei gospodarii.

#30
vlachian

vlachian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 30.07.2011

View Postmarcuzzzo, on 28th November 2011, 20:29, said:

Deci nu doar ca Mao a fost criminal depasit,a fost chiar si prost
le gasesti scuze comunistilor si consultantilor lor politici, Yiddenii din URSS.
sa nu uitam, in familia marcuzzzo AntiComunism=AntiSemitism

Edited by vlachian, 28 November 2011 - 20:35.


#31
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008

View Postvlachian, on 28th November 2011, 19:35, said:

le gasesti scuze comunistilor si consultantilor lor politici, Yiddenii din URSS.
sa nu uitam, in familia marcuzzzo AntiComunism=AntiSemitism

Am impresie ca nu stii sa citesti.
Din citatul pe care l-ai pus se vede foarte bine ca il fac pe Mao ca un fel de animal.

#32
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postmarcuzzzo, on 28th November 2011, 20:29, said:

Deci nu doar ca Mao a fost criminal depasit,a fost chiar si prost,ca toti comunistii ca nu cunostea parghiile economiei naturale,taranilor fiindu-le interzis sa acumeleze din recolta propiei gospodarii.
Ai inteles exemplul cu Ceausescu? Daca Ceausescu avea intr-adevar puterea, de ce nu l-a ascultat nimeni cand a ordonat "A-LO! Tovarasi! Asezati-va linijtiti la locurili voastre!"

Edited by criztu, 28 November 2011 - 21:42.


#33
vlachian

vlachian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 30.07.2011

View Postmarcuzzzo, on 28th November 2011, 21:36, said:

Din citatul pe care l-ai pus se vede foarte bine ca il fac pe Mao ca un fel de animal.
un prost.
dar nicidecum un criminal ordinar.
e o mare diferenta.

prin care ii absolvi pe Yidden de crima de genocid.
prin comunism.
prin sionism.

#34
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Nu vad legatura...ce,era si Mao evreu?
Reusesti foarte bine sa-i insiri pe evrei chiar la un topic despre Mao...a ta este o boala grea.

#35
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View PostLeVicomte, on 1st November 2010, 19:05, said:

Evident ca statisticile difera, in functie de cine si cand le-a facut. Insa majoritatea clasamentelor il dau pe Mao pe locul I, cu 55-60 milioane victime. Am gasit un autor care urca pana pe la 73 milioane...

Pentru comparatie, acelasi autor da totalul victimelor comunismului in URSS ca fiind de 62 milioane iar ale lui Hitler cam 21 milioane.
Conteaza si procentul din populatie.
La asta cred ca Pol Pot e sefu', apoi Stalin.
Sa nu-i uitam insa pe turci - au fost mai multi - in 1915-21 au ucis/deportat 25% din populatia tarii.

View Postcriztu, on 27th November 2011, 16:40, said:

la o adica, cel mai masiv criminal din istorie este occidentul care a produs colapsul a doua continente - Africa si America, si a agresat pana aproape de colaps India si China (si URSS)
Ce nu te muti in Africa?
Cel mai mare criminal e Islamul, Jihadul a facut 300 milioane de victime in 1000 ani.
Si ce-i mai rau inca n-a venit.

Edited by searcher-star, 29 November 2011 - 11:27.


#36
florrea2

florrea2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 05.09.2011
de ce sînteți așa de siguri pe cifrele astea? mao cu 55-60 de milioane de victime....Stalin cu 20 sau 30 de milioane....De ce nu le spunea nimeni prin anii 70 ai sec XX? Întrebați pe cei mai bătrîni: au auzit ei de 20 de milioane de victime în perioada lui Stalin? Nu mai zic de studii....dovezi. Vă spun eu sigur; s-a afirmat în anii 70 că sub Stalin au fost 10 mil de victime. Asta la Europa Liberă, că în Romînia nu s-a afirmat vreo cifră.
Ați început și voi ca evreii, mai dihai adică. Ăia o țin langa pe 6 milioane de victime.La voi văd că urcă cifrele și urcă al dracu de tare; cu zeci de milioane. Nu vedeți că pe pagini întregi aici în postările voastre sînt doar afirmații goale?
Nu mai tot debitați aiureli despre zecile de milioane de victime că nu avem pe ce vorbi. Nu avem studii, dovezi, indicii serioase sau mărturii credibile. Din lucrările literare ca de ex cele ale lui Soljenițîn nu putem spune cîte milioane de victime au fost în URSS și cu atît mai puțin în China.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate