Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

In ce regiuni ale tarii noastre sunt cei mai civilizati soferi ?

- - - - -
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

Poll: In ce regiuni ale tarii noastre exista cei mai civilizati soferi ? (106 member(s) have cast votes)

In ce regiuni ale tarii noastre exista cei mai civilizati soferi ?

  1. Oltenia (4 votes [3.77%])

    Percentage of vote: 3.77%

  2. Transilvania/Crisana/Maramures (49 votes [46.23%])

    Percentage of vote: 46.23%

  3. Muntenia (3 votes [2.83%])

    Percentage of vote: 2.83%

  4. Banat (11 votes [10.38%])

    Percentage of vote: 10.38%

  5. Moldova/Bucovina (17 votes [16.04%])

    Percentage of vote: 16.04%

  6. Muntenia(doar Bucuresti) (19 votes [17.92%])

    Percentage of vote: 17.92%

  7. Dobrogea (3 votes [2.83%])

    Percentage of vote: 2.83%

Vote Guests cannot vote

#19
aiptek

aiptek

    the big red

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 02.07.2006

 akeem, on 22nd October 2010, 12:02, said:

Uau, Feleac...   veneam in vara din Maramures si ma duceam la mine acasa. Am tranzitat Clujul prin centru ca asa m-a dus prostu' ala de GPS. Dar am trecut relativ ok (gen Bucuresti mediu). La iesire, cobor Feleacul relativ lejer, dar ce era pe sensul celalalt... n-am vazut in viata mea... Stiu ca am bagat jurnalierul, cred ca 4 sau 6 km de coada (nu mai tin minte bine). Si ma gandeam cum e sa stai pe caldura aia in coada , sa inaitezi cate 50 cm odata in panta aia si ce-o zice ambreiajul...
La ora de varf in Cluj, asa e din pacate.Cozi peste cozi, de iti vine sa fluieri.
Sa fiu on topic, civilizati nu se poate generaliza ca peste tot sunt ghertoi care vor sa treaca ei primii sau daca nu le dai prioritate se apuca de claxonat, injurat , etc.

#20
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,506
  • Înscris: 04.05.2006

 Flox, on 22nd October 2010, 11:54, said:

Am votat Transilvania/Crisana/Maramures pentru faptul ca in zona aia nu am vazut posesori de masini scumpe care nu au uitat de faptul ca masinile lor au si semnalizari, nu fac depasiri din scurt, iesiri la japca sau alte manevre de genul care sa te constranga sa franezi sau sa ii feresti.
:roflmaofast: :roflmaofast:

Cei mai "idioti" (a se citi nesimtiti, prosti, inculti, cocalari) soferi pe care i-am intalnit pe soselele patriei, aveau Mercedesuri si Bembeuri cu numere de MM.
I-am vazut manifestandu-se in: depasiri extraordinar pe periculoase, mers agresiv, utilizarea incorecta a luminilor, dar in special se remarca prin lipsa semnalizarii.
Zona aia, Crisana/Maramures, este una dintre cele mai mari "exportatoare de forta de munca" in vest, in consecinta s-a dezvoltat acolo un cocalarism iesit din comun.

pe aia i-as plasa pe primul loc la nesimtire si taranism

Edited by richelieu, 22 October 2010 - 12:17.


#21
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,897
  • Înscris: 06.10.2003
S-a eliberat traficul pe Feleac de cand s-a deschis A3. Din pacate, pentru cei care tre' sa treaca prin Cluj spre Oradea, iesirea spre Floresti e aproape intotdeauna aglomerata.
Mi-e greu sa ma pronunt asupra gradului de civilizatie a soferilor. Peste tot sunt acele uscaciuni proverbiale, care uita sa semnalizeze, fac depasiri riscante, merg cu viteza prin orase, pe interzis, etc, etc.

Edited by shiva, 22 October 2010 - 12:37.


#22
Huck_

Huck_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 04.06.2007
Traficul cel mai bun este acolo unde conduci zi de zi pentru ca esti obisnuit cu el.
Asa ca pollul asta nu spune decat de unde sunt cei care au raspuns, ceea ce e interesant, dar nu raspunde la intrebarea initiala.

#23
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,506
  • Înscris: 04.05.2006
Da..in mare parte ai dreptate.....oricum sunt foarte putini cei care au experienta in traficul din toata tara, ca sa fie 99% obiectivi...

#24
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,488
  • Înscris: 05.08.2002
procentual vorbind, eu votez bucuresti
cred ca aici a fost atins maximul de frustrare si nervi, majoritatea consitientizand ca daca sunt de bun simt, la un moment dat si altul va fi la fel cu el

prin alte orase e cosmar sa iesi de pe o strada fara prioritate, am numarat in craiova odata 52 de masini, unul nu m-a lasat sa ies de pe o nenorocita de alee
semnalizari optionale, injuraturi cat cuprinde daca te incadrezi gresit la semafor ca nu cunosti intesectia, depasiri pe dreapta... le-am gasit mult mai des in alte orase
ca sa nu mai vorbesc de trecerile de pietoni despre care am impresia ca in alte orase nu prea au habar ce inseamna, ba chiar vad pietoni cu niste ochi mari de uimire ca opresc la trecere ca sa le dau prioritate

#25
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
Subscriu, Bucurestiul s-ar bloca daca n-ar fi soferi ok, sincer mi se pare absurd ca traversarea oricarui oras de provincie sa dureze mai mult decat traversarea capitalei, dar uite ca se intampla si asta sustine teoria ca in Buc sunt multi soferi civilizati. As indrazni sa extrapolez si pentru vest : in Paris, Berlin, Budapesta de multe ori am primit prioritate pe argumentul ca aveam masina straina si nu stiam bine zona, dar mult mai rar in orasele mai mici tot de la ei !

#26
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,342
  • Înscris: 14.06.2006
Din nefericire trebuie sa-i dau dreptate lui Aeon. In Piatra Neamt de exemplu se circula bine. Insa daca vrei sa iesi de pe o strada fara prioritate ai doua variante: stai de-ti creste barba sau fortezi iesirea, pentru ca altfel nu te lasa nimeni. Le lipseste acel ceva care sa te faca sa lasi pe prost sa iasa. Eu in 80% din cazuri fortez la un moment dat pentru ca altfel n-am nicio sansa. Si bineinteles ca-mi iau claxoane si pu*i in gura. In Bucuresti insa datele problemei se schimba. Chiar daca se baga marlanii de pe linia tramvaiului in fata ta (eu recunosc ca nu-i las niciodata sa intre de pe linia de tramvai in fata mea), in rest nu e vorba de civilizatie. Civilizatie ar fi daca nu s-ar claxona in draci la semafoare si daca pietonii n-ar trece pe unde li se scoala. In Bucuresti se circula "la mica intelegere". Asta nu-i respect...e singura metoda ca masinile sa se miste in Bucuresti.Iasi-ul e un dezastru. Merg aia ca mig-ul din cate am observat, mai mai ca te obliga sa treci pe culoarea galbena demult trecuta a semaforului, daca ai gresit virajul sau ceva de genul claxoane ca la capitala.

In Bacau, faptul ca ei au sincronizate zecile lor de semafoare, daca esti strain nu prea stii de ce merg toti cu 40/h pe ditamai bulevardul. Acolo nu prea-s a dracu'. Am batut tara asta de-a lungul si de-a latul insa n-as putea sa spun ca o zona e mai civilizata ca alta. N-am avut probleme grave (daca le pot spune asa). In general in marile alomerari urbane se circula la mica intelegere pentru ca altfel ar fi extrem de greu sa te deplasezi.

Edited by December, 22 October 2010 - 15:48.


#27
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,558
  • Înscris: 06.02.2006
Votat Bucuresti :) (nu mai expun motivele, le-au expus destul de bine unii colegi forumisti mai sus).In provincie de exemplu in Onesti e circula dezastruos (plin de cocalari), iar la 50 km mai incolo (in Bacau) se circula destul de civilizat. Insa procentual clar Bucurestiul se afla pe primul loc (asta nu inseamna nici pe departe ca aici nu sunt o carca de ciobani).

Edited by RealThing, 22 October 2010 - 16:01.


#28
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,506
  • Înscris: 04.05.2006
@December: sunt de acord cu tine, ca nu e vorba de civilizatie in traficul din Bucuresti, dar ....cel putin eu, am incercat sa includ la "civilizat", anumite aspecte pozitive mai mult sau mai putin legale,  pe care le-am intalnit in trafic, menite sa faciliteze circulatia tuturor participantilor.
E adevarat, ca nu asta inseamna civilizatie, dar ...cam asta avem momentan :)

#29
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,342
  • Înscris: 14.06.2006
Da maresale (sa nu te prind ca ma corectezi :P), asa-i. De aia am si zis ca se circula bine. Oaerece respect este si daca ar fi sa facem o proportie intre numarul de masini/tamponari pe zi, daca n-ar fi "respectul" si "civilizatia" asta, servisarii ar fi multimiliardari in top 300.

#30
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,649
  • Înscris: 28.11.2001

 Marius3k, on 22nd October 2010, 08:44, said:

@Tarzy: cat de des iesi din Bucuresti?
P.S: tu realizezi ca VOI va laudati ca se circula mai bine daca incalci regulile de circulatie? :w00t:


pai cam 3-4 zile la 2 saptamani

nu se luada nimeni, am facut doar o constatare pe baza experientei proprii si personale.

si nu e vorba de incalcat reguli de circulatie ca nu incalci nici o regula daca lasi o alta masina sa intre in trafic de pe straduta laterala, sau daca mai ai un pic de rabdare la semafor sa se elibereze intersectia, sau aplici principiul fermoarului cand din 2 benzi drumul se straguleaza la una, etc, etc

Pur si simplu bunul simt se aplica in trafic mult mai des decat in provincie.

#31
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
E destul de greu sa delimitezi clar o regiune a tarii unde sunt cei mai civilizati soferi din motiv ca :
In capitala clar daca nu este disciplina in trafic la ce-i acolo s-ar aduna sute de tamponari usoare pe zi . De cite ori am transport via Bucuresti iau cutiuta cu distonocalm la mine  :D
Unde spunem noi ca este o regiune cu oameni civilizati acolo nu avem trafic exagerat . Nu ma refer la Cluj ca aici e o porcarie  :) , una mare de tot , in sensul ca e unicul oras mare din tara care nu are finalizata o centura de ocolire 100% , plus ca strazile sunt inguste , intortochiate , lipsite de indicatoare bine pozitionate , ce mai , un labirint pentru cine vine prima data in acest oras . Oras "idiot" gindit mi se pare si Oradea , daca nu-l cunosti te invirti in el in jurul cozii ca un ciine .
In vestul tarii sunt mai putine masini pe metru patrat ca in capitala dar au drumuri drepte ca in palma si ajunge un idiot sa mearga cu 220km/h si sa curme vreo 5 vieti nevinovate , ma refer la drumuri drepte si inguste (deocamdata)
top soferi slabi (prosti) - numere care trebuie ori depasite ori pastrata distanta  :D : MM , SJ
primii rup norma la amenzi luate pentru bautura si viteza iar cei din urma umbla cu morcovi in portbagaj , prinzi un salajean pe dealu Mesesului apoi pina in virf te duce cu a 2 a indiferent ce marca de masina are . In Zalau noaptea la ora 2 am venit prin centru , eram 2 masini cred cu motorul pornit la ora aia , a iesit pe poarta casei si a intrat direct in mine  :D ( nu m-a vazut a zis el ) apoi da , cind e plin portbagajul cu morcovi e mai greu de oprit ....
Cea mai lipsita de dureri de cap mi s-a parut Dobrogea de sud , pe la Negru Voda , zona cu peisaj selenar , 30-40 minute de mers nu am vazut nici o masina  :D , 145 km la ora am reusit sa prind pe drum drept de adunam toti ciulinii dupa mine , da si de ma oprea politia cred ca-mi lua 1 km sa opresc in siguranta la viteza aia  :D

#32
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Posts: 75,844
  • Înscris: 15.08.2008

 Neohori, on 22nd October 2010, 17:57, said:

Unde spunem noi ca este o regiune cu oameni civilizati acolo nu avem trafic exagerat . Nu ma refer la Cluj ca aici e o porcarie  :) , una mare de tot , in sensul ca e unicul oras mare din tara care nu are finalizata o centura de ocolire 100% , plus ca strazile sunt inguste , intortochiate , lipsite de indicatoare bine pozitionate , ce mai , un labirint pentru cine vine prima data in acest oras . Oras "idiot" gindit mi se pare si Oradea , daca nu-l cunosti te invirti in el in jurul cozii ca un ciine .
In vestul tarii sunt mai putine masini pe metru patrat ca in capitala dar au drumuri drepte ca in palma si ajunge un idiot sa mearga cu 220km/h si sa curme vreo 5 vieti nevinovate , ma refer la drumuri drepte si inguste (deocamdata)
top soferi slabi (prosti) - numere care trebuie ori depasite ori pastrata distanta  :D : MM , SJ

Votat Banat, ca de aici is, dar cu rezerva ca nu includ Timisoara in vot. se circula destul de haotic, si inca nu au invatat toit cum e cu politetea in trafic.
Referitor la partea bolduita din mesajul lui @Neohori, subscriu. Sambata ne-am invartit de ne-a iesit pe ochi, pe minunatele stradute cu aparenta de labirint din orasul care este. Pana la urma, nu am avut ce face si am blocat o "tentativa" de asta de strada, timp de 8-10 minute, pana am icarcat masina respectiva pe platforma, dar efectiv NU aveam unde sa opresc.... Totusi merita mentionat faptul, ca participantii la coada formata, nu au operat claxoanele din dotare, si nici nu ne-au trimis la inaintasi (cel putin nu pe fata  :naughty:  )

#33
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,929
  • Înscris: 09.12.2004
io am mai zis undeva cum sta treaba si nu ma mai repet :D

acu ce sa zic, bucurestean fiind, nu m-am ratacit in nici un oras din tara, ba chiar ajungeam repede la adresele cautate, asta pe vremea cind GPS era doar o bucata de plastic cu numele de garmin si imi folosea doar la a lua date despre locatie: longitudine, latitudine si altitudine.

in poll lipseste optiunea: niciunde, toti sint o apa si un pamint

LE: GPS de care zic arata asa

Edited by Evergreen, 22 October 2010 - 20:18.


#34
Bwwlan

Bwwlan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,563
  • Înscris: 13.11.2006
Aia care-or votat "Muntenia (doar Bucuresti)" cred c-or facut-o la misto... :)
Am votat, cat se poate de evident, Transilvania. :OK: :proud: :thumbup: :coolspeak: :peacefingers:

Edited by Bwwlan, 22 October 2010 - 20:26.


#35
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,149
  • Înscris: 14.09.2007
In CT problema o cam pun cei de TL (studenti in principiu),conduc prost tare,nu se asigura ,taie fata intr-un cuvant PROST .
In rest in Bucuresti m-am simtit ca in CT, toti se grabesc dar te lasa sa te bagi(daca esti pe felie si percutezi repede ) , te ajuti cu ei sa iesi de pe o strada fara prioritate (acelasi lucru si in BV , e asemanator si acolo) , in schimb de la SB in sus , toti sunt calmi merg in legea lor(adica mai incet) si cred ca se crucesc cand vad cate-un agitat de'asta ca mine :P

#36
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,797
  • Înscris: 28.11.2005
Votat Ardealul, nu sunt de acord cu bucale, traiti voi prea mult ka kapitalistii. :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate