Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
In cautarea espresso-ului perfect
Last Updated: Feb 12 2021 15:30, Started by
Lyvyoo
, Apr 29 2010 21:30
·
0
#2647
Posted 14 September 2012 - 11:14
Salutare! (bag si eu o exclamare mica, dar numai una, sa nu se sesizese careva din tribuna)
Hexagon, ma bag si eu in discutie..nu ca as avea competente f mari in prajit, cum imi sugera Liviu sa scriu despre domeniu asta, dar asa, cat de cat.Daca ai citit ce a scris si colegul Serban care are acel prajitor, plus si ce am mai spicuit unii altii, nu se recomanda cafeaua prajita "ieri".Deci nu e la alegere, e obligatoriu o repauzare minima, de la 4 zile in sus.Bajetii mari si tari in aluna, adica marile prajitorii, care fac tone, au siloaza speciale unde depoziteaza.E in procesul tehnologic aceasta repauzare.Degazifiere , cam asa se cheama.Sincer, intre timp mitul cu cafeaua fffff proaspat prajita , adica d eo ora, de o zi maxim pt mine s-a spulberat.Pe pielea mea am vazut ca cafeaua prinde o alta aroma dupa 4 zile in sus.Nu ca nu ar fi buna chiar imediat, dar unu la mana curge aiurea, de la gazul inglobat, si doi, e aromata dar parca ii lipseste ceva.In schimb, tot ca un mic prajitor cu vreo 30 prajeli la activ, nu radeti va rog, iti pot spune ca o foaaaaarteeee mare diferenta face calitatea prajirii.Pot adauga inca vreo 5 de foarte.Deci prajeala e secretul, acum o saptamina in plus la vechime nu e dezastru.Sa nu se inteleaga ca nu ar con ta, gustul si aromele se schimba cu timpul, dar dupa 7 zile sau 14 zile cafeaua e inca f buna.DAca e ambalata cum trebuie, adica o punga din trei straturi si etc.Deci nenea care prajeste ocazional ia bataie la funduletz de la un prajitor profesionist si dotat.E o operatiune unde nu poti face chiar pe banda, tre un om cu nas la aparat, poti sa ai si sculele lui peste..Mai vorbeam cu colegul si amicul Salariano, chiar si ei, astia mari si dotati, mai au diferente in bine sau in rau, cum a iesit saptamina trecuta nu iese si azi.In concluzie e un pic de loterie si noroc sa gasesti o cafea exceptionala si constant la fel.Poate hasbean care se pare ca are scule serioase si investeste f mult in studiu.PLus e foarte secretos, cum am vazut pe forumul lui. Legat de etiopia, la toti ne place pt ca e f deosebita si aroma puternica.De ex, astia prin Italia nu se omoara dupa ea, cand mi-am cumparat eu cafea verde tipul mi-a zis asa cu juma de gura la intrebarea mea despre o reteta de amestecuri:daca vrei si iti place tie mult, baga si etiopia...Oricum cafeaua e super, eu juma juma etiopia si columbia supremo as bea intruna.Plus trei boabe de robusta, asa de gust Sa nu uit, maxim o luna, referitor la vechimea cafelei....dupa experienta mea |
#2648
Posted 14 September 2012 - 11:52
okayo, on 14 septembrie 2012 - 00:12, said:
As fi si eu interesat de acest soi. Cum ati putut comanda de la respectivul prajitor? Pls foloseste un type normal. Ti-am citit intregul mesaj insa a fost ca si cum as citi o scrisoare de demult. L-am descoperit eu intamplator pe baiat in timp ce faceam acea harta a prajitoriilor. In Pitesti sunt chiar doi, Ecuatorcafe despre care se vorbea aici si cafegiu.ro, fostul blogger care acum are cafenea si prajeste. Despre ecuatorcafe trebuie sa spun ca a fost o experienta interesanta (mi-a trimis 6 mostre) si chiar are un grad de prajire mediu foarte ok iar selectia este si ea facuta cu cap. Omul ia cafeaua verde din Hamburg. Acum drept sa spun, Harrar-ul laudat de hexagon pe mine nu m-a impresionat. Din cele 6, harrar era cea mai cremoasa (poza mea de pe topicul de concurs Miss espresso shot e facuta cu Harrar). Dar ca si gust, de departe Australia Skybury si Ethiopia Sidamo au fost cele mai tari (repet, dupa gustul meu). Preturile sunt undeva la 50-90 de lei/kg, dar din cate am inteles, s-au mai scumpit putin sau se vor mai scumpi, insa webdesign-ul nu este punctul lui forte, asa ca site-ul ramane nemodificat momentan Eu il asez lejer langa primii doi prajitori, Papajacqes si Sarkis, peste Florescu! Edited by Lyvyoo, 14 September 2012 - 11:54. |
#2649
Posted 14 September 2012 - 11:56
Hadriano confirm si eu ceea ce ai scris "In concluzie e un pic de loterie si noroc sa gasesti o cafea exceptionala si constant la fel.". Cat despre Hasbean chiar daca ti se par mari, lucrurile stau la fel. Oporapa ca si Sidamo cumparate la inceputul intrarii lor pe stoc au fost prima cu adevarat inedita a doua cu adevarat exceptionala. La a doua comanda prima a avut o aroma muuult diminuata si abea sesizabila (la prima comanda ploua cu flori in gura si in miros) iar a doua sarea un pic peste medie. Cand am gustat prima oara Sidamo am zis "asta as bea in fiecare zi". Asa incat daca ai avut norocul unei cafele bune in ceasca azi s-ar putea la comanda viitoare sa nu mai fie la fel.
@ Liviu... Site?? nu vad un link. Vreau si eu. :-) Edited by okayo, 14 September 2012 - 11:58. |
#2650
Posted 14 September 2012 - 12:56
okayo, on 14 septembrie 2012 - 00:12, said:
As fi si eu interesat de acest soi. Cum ati putut comanda de la respectivul prajitor? Pls foloseste un type normal. Ti-am citit intregul mesaj insa a fost ca si cum as citi o scrisoare de demult. eu am intrat intai aici : http://www.ecuatorca...gle-origin.html ... daca suni la numarul de pe site, cineva o sa te redirectioneze catre dl. mitran 0765217160. eu eram in trecere, si le-am luat direct de la casa unde le prajeste....despre livrare, nu stiu alte detalii... |
#2651
Posted 14 September 2012 - 13:00
#2652
Posted 14 September 2012 - 13:10
honciucmihai, on 14 septembrie 2012 - 09:47, said:
Hexagon , am rugamintea de a specifica unde ai fost pacalit deoarece Eu nu am inselat pe nimeni si nu vreau sa fiu bagat in aceeasi oala cu altii . Tu ai cumparat de multe ori de la mine si nu cred ca s-a intamplat VREODATA sa -ti spun o alta data de prajire decat cea reala si defapt SUNT SINGURUL ce publica pe espressoman.ro cand prajesc si ce prajesc tocmai pentru a nu avea voi dubii . Acest forum este un reper foarte important pentru comunitatea de pasionati ai cafelei de calitate si ar fi bine sa fie informati corect mihai, nu am pomenit numele nimanui. tu stii ca eu, si prietenii ce i-am directionat acolo, am cumparat binisor si constant, de la sarkis. probabil ca am sa mai cumpar... daca ai vrut sa te delimitezi de cei ce procedeaza in felul in care am zis eu in mesajul precedent, cei de pe forum au luat la cunostinta...nu vreau sa scriu mai multe, desi desi ar fi de zis cateceva, pentru a nu derapa intr-o discutie ce poate fi inteleasa gresit...daca vrei, continuam in magazin, cand am sa mai trec pe-acolo... |
#2653
Posted 14 September 2012 - 13:35
Da , am vrut sa ma delimitez de cei ce , asa cum ai spus , te-au pacalit
|
#2654
Posted 14 September 2012 - 14:22
Nu sunt impotriva criticilor , dimpotriva le consider benefice pentru a indrepta greselile pe care , intentionat sau nu , fiecare dintre noi le facem . I-mi doresc ca fiecare dintre voi SA POSTATI PUBLIC NEMULTUMIRILE PE CARE LE AVETI legate de produsele, personal sau orice alte probleme aparute pentru a-mi da posibilitatea de a indrepta lucrurile
|
#2655
Posted 14 September 2012 - 15:29
Multam Liviu. Nu lucrez la IT si prea putin cred eu conteaza la ce departament lucrez (nu intru pe forum din partea companiei). Doream simplu o informatie pe care nu am gasit-o (sau mi-a scapat) in ce ai scris. Nici nu mai conteaza acum, ca te-ai inflamat atat dintr-o simpla intrebare. Toti au zile mai proaste sau poate are legatura cu ultimele posturi. Oricum macar cu ocazia asta am aflat de cei doi. Multam.
Cat ai scris fraza acea puteai pune site-ul... banuiesc 10x Hexagon. Am vazut apoi raspunsul. Edited by okayo, 14 September 2012 - 15:40. |
#2656
Posted 14 September 2012 - 15:32
Offfff, glumeam mai okayo Eu sunt mai plastic de multe ori..
Pusese hexagon link-ul si nu l-am mai repetat. |
|
#2657
Posted 14 September 2012 - 19:55
Hexagon imi pare rau dar dpmdv ai deschis cutia Pandorei
De ce ? Deoarece mi-am dezvoltat afacerea pe baza de INCREDERE ( cuvant pe care multi nu stiu sa-l caute in dictionar daramite sa stie ce inseamna ) si pe calitatea produselor oferite , in momentul cand cineva , in mod direct sau indirect ( apropo-uri ) aduce acuzatii la adresa a cea ce fac sar in sus! Vorbind punctual 1. Educatia comunista ne-a invatat ca atunci cand vrem sa ne bagam in seama trebuie sa vorbim la modul general , daca exemplificam ne putem atrage dusmani si nu se stie dusmanii de astazi pot fi prieteni de maine asa ca .... 2 . tu stii ca eu, si prietenii ce i-am directionat acolo, am cumparat binisor si constant, de la sarkis. probabil ca am sa mai cumpar... Ce inseamna ? , Ce vrea sa insemne aceasta exprimare ? 3 . nu vreau sa scriu mai multe, desi desi ar fi de zis cateceva, De ce sa nu spui direct , scrie , mie nu-mi este rusine cu ce fac si sunt deschis criticilor 4 . pentru a nu derapa intr-o discutie ce poate fi inteleasa gresit... De cine sa fie inteleasa gresit ? 5 .daca vrei, continuam in magazin, cand am sa mai trec pe-acolo... Chiar consider ca nu are rost sa mai comentez Faptul ca am o afacere intr-o piata nu inseamna ca nu am educatie |
#2658
Posted 14 September 2012 - 20:42
Am inceput aceasta afacere in 1997 si pana in 2005 am vandut cafea de calitate , SINGURUL DIN ROMANIA , pe str. Radu Beller din cartierul Dorobanti mai exista Florian pe Academiei si Leonard Caffe la Obor ( pe Avrig ) fiecare dintre noi am avut prioritatile noastre , modalitati de adaptare la cerintele si educatia publicului , unii au evoluat comercial , altii nu . Din 2009 am redeschis acest business in P-ta Gemeni de ce ? pentru ca sunt pasionat si am incredere ca pe viitor se va dezvolta in Romania o clasa ce va avea educatia necesara pentru a cauta CALITATEA si aici ma refer la cea reala nu la cea indusa de reclame . Avand aceasta convingere , VOI sunteti dovada ca nu m-am inselat , nu pot sa fac rabat de la calitate si cu atat mai putin sa va insel asteptarile . Asa cum puteti observa nu-mi fac reclama nicaieri deoarece consider ca cea mai buna reclama este produsul pe care vi-l ofer
|
#2659
Posted 14 September 2012 - 21:31
Liviu raspunsul tau pentru mine face parte din ciclul "cum sa-ti distrugi aprecierea in cativa pasi simpli". Iti multumesc si pentru completarea cu iconite. Apreciez dupa cum ai remarcat raspunsurile simple si nu pe cele plastice... Pline de ironie. Fara exprimari plastice "la multi ani" ptr maine.
@mihai ai primit feedback legat de noul sortiment Salvador? |
#2660
Posted 14 September 2012 - 22:43
Okayo, nu ai de ce sa te superi. Eu chiar am crezut ca glumim amandoi. Devreme ce ti-am furnizat si recomandari precise legate de cafea, asa cum ai facut si tu candva, de ce nu ti-as fi dat o adresa de net?! Era o gluma pur si simplu, sa ne mai relaxam pe forum caci dupa cum vezi, se mai incinge atmosfera! Nu stiu cat ai apucat sa ma cunosti, la fel cum au facut-o Mihai, Papajacques sau altii dar chiar nu am nicio urma de rautate in felul meu de-a fi. Din contra! Poate cateodata mai "sar calul" la unele glume...s-o fi intamplat si acum, nu-mi dau seama, dar nu as avea niciun motiv sa ma comport urat! Merci de urari. As fi preferat sa ciocnim o ceasca de espresso la schimbarea prefixului
|
#2662
Posted 15 September 2012 - 10:05
honciucmihai, on 14 septembrie 2012 - 19:55, said:
Hexagon imi pare rau dar dpmdv ai deschis cutia Pandorei De ce ? Deoarece mi-am dezvoltat afacerea pe baza de INCREDERE ( cuvant pe care multi nu stiu sa-l caute in dictionar daramite sa stie ce inseamna ) si pe calitatea produselor oferite , in momentul cand cineva , in mod direct sau indirect ( apropo-uri ) aduce acuzatii la adresa a cea ce fac sar in sus! Vorbind punctual 1. Educatia comunista ne-a invatat ca atunci cand vrem sa ne bagam in seama trebuie sa vorbim la modul general , daca exemplificam ne putem atrage dusmani si nu se stie dusmanii de astazi pot fi prieteni de maine asa ca .... 2 . tu stii ca eu, si prietenii ce i-am directionat acolo, am cumparat binisor si constant, de la sarkis. probabil ca am sa mai cumpar... Ce inseamna ? , Ce vrea sa insemne aceasta exprimare ? 3 . nu vreau sa scriu mai multe, desi desi ar fi de zis cateceva, De ce sa nu spui direct , scrie , mie nu-mi este rusine cu ce fac si sunt deschis criticilor 4 . pentru a nu derapa intr-o discutie ce poate fi inteleasa gresit... De cine sa fie inteleasa gresit ? 5 .daca vrei, continuam in magazin, cand am sa mai trec pe-acolo... Chiar consider ca nu are rost sa mai comentez Faptul ca am o afacere intr-o piata nu inseamna ca nu am educatie daca te intereseaza, sa stii ca am citit. ma surprinde tonul, iar cand vorbesti de educatie, chiar ma deranjaza. ultima propozitie e chiar halucinanta! asa ca nu am sa-ti dau un rapsuns, pentru ca probabil as fi tentat sa iti raspund in aceeasi nota. lasa-ma pe mine asa, needucat si comunist, si nu 'am sa ma mai bag in seama' in ceea ce te priveste! incerc sincer sa ma linistesc, si as vrea sa cred ca e doar o mare intelegere, cum pare a fi si cea dintre liviu si okayo...singurul lucru cu care suntem amandoi de acord ar fi ca..."Chiar consider ca nu are rost sa mai comentez" |
#2663
Posted 15 September 2012 - 11:16
Richelieu ( clericul si politicianul francez ) a zis :
" MARILE INCENDII SE NASC DIN SCANTEI MICI " Coelho a zis si el " CAND ORGOLIUL STRALUCESTE PREA TARE , ORICE INTELEPCIUNE SE INTUNECA " . iar Marin Preda ne arata ca: "ORGOLIUL PROFESIONAL ESTE SINGURIL CARE ESTE CREATOR SI CARE POATE FI , DIN PUNCTUL MEU DE VADERE MORAL JUSTIFICAT " Nu comentez nimic dar , ca si Fane , indemn sa facem cafea si nu sa ne luptam ! Extractii reusite tuturor ! |
#2664
Posted 15 September 2012 - 11:43
Nu doresc decat un singur lucru , a nominaliza locurile unde a fost inselat
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users